Рейки-тема № 4 за всички - начинаещи, напреднали, интересуващи се

• 162 644
  • 864
  •   1
Отговори
# 435
Границите са на всеки  в ума, аз имам едни, друг други. И тези граници ни движат, по-точно задвижват в една или друга посока, в  стремежа да ги преодолеем.  Hug

Да ги интегрираме, да осъзнаем илюзорността им.

В този ред на мисли дори медитация с този символ може да "върне" спомена...

# 436
На мен например ми казаха, че чрез регресия мога да се излекувам от фобията си. А тя наистина доста ми пречи в живота. При последния ми сблъсък с нещото, което ме плаши, се уверих, че нещата са определено на подсъзнателно ниво. Не намирам никакво логично обяснение. Това, което изпитвам явно ме връща някъде, правейки ме безпомощна, но не знам къде.

# 437
buttinsky, а опита ли с ТЕС? Струва ми се, че е далече по-бърз и ефективен метод от регресията.

# 438
На мен например ми казаха, че чрез регресия мога да се излекувам от фобията си. А тя наистина доста ми пречи в живота. При последния ми сблъсък с нещото, което ме плаши, се уверих, че нещата са определено на подсъзнателно ниво. Не намирам никакво логично обяснение. Това, което изпитвам явно ме връща някъде, правейки ме безпомощна, но не знам къде.

Това, че не виждаш обяснение не означава, че такова няма.
Според мен е най-добре да се работи с психотерапевт. Фобията е само симптом на процеси на по-дълбоко ниво. Това е целта на "безмисления" страх - да отвлече вниманието ни от нещо по-дълбоко и по-болезнено.

# 439
преди седмица изкарах рейки второ ниво -
учителя говори за фобиите. След като очевидно не помниш защо я имаш, има следните опции:
- непревъзмогнато преживяване в минал живот
- травма по време на раждането ти или травма получена докато си била в утробата на мама
- травма в този живот преживяна отдавна, която дълбоко си подтиснала.
Можеш да разбереш, ако направиш връзка с подсъзнанието си. То пази цялата инфо. Мисля, че регресията е много добро решение. Поне съм чела много положителни отзиви специално за фобиите.
Има една точка която се намира зад лявото ухо, която при натиск дирекно стимулира подсъзнанието. Ако те интересува, ще прегледам лекциите си и ще ти пиша на лични.  Peace

# 440
Като цяло много ме вълнува темата фобии, защото ми се струва, че с времето все повече се задълбочава този страх, а никак не ми се иска да ставам зависима от него. Пит ще се радвам да ми пишеш. Verano azul, какво е ТЕС?

# 441
buttinsky, ТЕС е Техника за емоционална свобода и е метод на енергийната психология, който съчетава акупунтурата със съвременната психология. Позволих си да насоча вниманието ти натам, защото в момента чета книгата на Патриша Карингтън "Овладей силата на ТЕС" и от написаното в нея (а и от други източници, които съм чела) разбирам, че с този метод особено успешно хората се справят с различни фобии. Аз нямам някакъв страх или непоносимост към нещо, така че  в тази насока не мога да потвърдя как действа, но пък я приложих за чисто физическо неразположение и проработи.  Simple Smile
 Има и тема във форума, така че можеш да я прегледаш:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619044.0
Напоследък доста се говори за нея, а ти би могла да я съчетаеш и с Рейки и с каквото друго искаш и което би довело до преодоляване на проблема ти. Успех!  Hug

# 442
verano azul, благодаря за линка. Сега през уикенда ще  се запозная по-подробно Peace

# 443
  • София
Ако тази фобия не те прави социално неадаптивна и не ти пречи на нормалния живот, не бива да й придаваш значение на нещо, от което трябва да се избавиш. Имам си теория, че фобиите ни са защитен механизъм, който ни пази от определени ситуации и неща в живота ни, които биха били опасни за нас.

Това с миналите животи и вътреутробните травми за мен не е опция дотолкова, доколкото няма данни да същесвтува прераждане, както и спомен за вътреутробния ни живот, в който така или иначе няма как да се сблъскаш с животни, височини и т.п., които са най-често срещаните фобии.

Вероятно е някаква потисната травма от детството, дори може да е наложен страх, който си преработила подсъзнателно и даже няма как да си представиш кога се е случило.

Психолозите имат механизми и практики да се борят с фобиите и без хипноза.
Но ако не ти пречи, можеш просто да си разсъждаваш над нея и един ден може пък внезапно да те осени някоя идея за произхода й.

# 444
Започва много да ми пречи, Клоне. Имам фобия от птици. На много хора им изглежда нелепо и го смятат за някакъв каприз, а аз търча като луда по улиците, за да ги заобиколя, пищя, плача. Последния път в София на един площад съм ревала като малко дете.
Извинявайте за офф-топика...

# 445
И как пък така няма прераждане  Shocked.как няма доказателства,който се интересува от темата доказателства бол ама то нали докато не го видиш не го вярваш-ето ви Майкъл Нютън,Долорес Кенън.... Peace

# 446
  • Tам през Атлантическия океан
Започва много да ми пречи, Клоне. Имам фобия от птици. На много хора им изглежда нелепо и го смятат за някакъв каприз, а аз търча като луда по улиците, за да ги заобиколя, пищя, плача. Последния път в София на един площад съм ревала като малко дете.
Извинявайте за офф-топика...

hug

Ima тук едно предаване на скоро гледах точно за фобиите от животни  Confused нещо като риалити и научно предаване бе . Та там тези фобии се премахваха с помоща на психоаналитик , разговори и накаря "стеща" с въпросната животинка  Grinning На финала фобията при всички бе преодоляна  Grinning
Не видях да ползват регресия  Rolling Eyes освен да съм изпуснала нещо  Rolling Eyes

И как пък така няма прераждане  Shocked.как няма доказателства,който се интересува от темата доказателства бол ама то нали докато не го видиш не го вярваш-ето ви Майкъл Нютън,Долорес Кенън.... Peace
Всичките "доказателства" са само догадки, предположения ...... теория на вероятностите ....

Laughing

Много ми е интересно как някои са толкова категорични/сигурни че  ДА има прераждане и НЕ няма  Wink

За такова нещо аз съм по средата .... можеби да, може би не  Wink

Има един символ в Рейки (ХШЗШН), който означава "Няма минало, няма бъдеще, всичко е сега". Та....във философията Рейки минало и бъдеще не съществуват.
 Peace

Не само във филосовията на Рейки но и квантовата физика обяснява това  Grinning

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 16:20 от Desss

# 447
Всеки сам си преценява в какво да вярва,аз чувствам със сърцето си,че прераждане има,макар и да не мога да накарам хората да вярват в това(надали има нужда) и вярвам в доказателствата дължащи се на дългогодишната практика на тези личности  Hug

# 448
И аз не мога да се определя още в кое от двете твърдения вярвам. А една позната, онази със 6-тото ниво Рейки, вече е абсолютно сигурна, че е срещнала свой брат близнак от минал живот.

# 449
  • София
Склонна съм да вярвам в теориите за паралелното съществуване, в тези за липсата на минало и бъдеще. Те имат някакъв здрав смисъл.
Теориите с прераждането на този етап, въпреки хвърлените огромни средства за научни експерименти и търсене на доказателства, остават недоказани официално.
А че всеки може да си вярва, в каквото пожелае, това изобщо не подлежи на обсъждане.

Синът ми доскоро вярваше в Дядо Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт