Рейки-тема № 4 за всички - начинаещи, напреднали, интересуващи се

• 162 602
  • 864
  •   1
Отговори
# 345
Някои мастери разделят Рейки в повече от 3 степени, въпрос на гледна точка. Simple Smile

# 346
http://www.sky.fm/play/relaxation   Радио ,с много релаксираща музика ,подходяща за медитации и работа с енергиите  Flowers Rose

# 347
Здравейте и от мен. Вчера с мъжа ми бяхме инициирани в първа степен. Моля, приемете ме Hug
O, buttinsky, каква изненада да те видя тук! Добре дошла!  bouquet

Виж, аз съм инициирана в І ниво Рейки преди повече от година и честно казано, колкото повече навлизам в света на енергиите, толкова по- не се чувствам готова за по-горните нива (ІІ и ІІІ)...

За литература горещо ще ти препоръчам само две книги:
Дона Идън - "Енергийна медицина" и Кристофър Пензак - "Магията на Рейки".
Дона единствена от всички експерти в тази област всички дава лесен и мощен начин за изчистване и хармонизиране на чакрите - аз когато работя с моите чакри толкова добре се чувствам, че дори нямам нужда от Рейки сеанси/позиции.
Чистотата на чакрите и Рейки са много свързани! Книгата я има в Спиралата Wink

Кристофър Пензак е полезен не толкова с обясняването на Рейки позициите, колкото с богатството от символи, което предлага Hug

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 21:47 от krem-karamel

# 348
Благодаря за препоръките, krem-karamel, ще имам предвид и тези книжки.
Колкото до музиката - във Windows Media Player има цяла библиотека с радиа с Ню Ейдж музика. Много обичам да си ги пускам за релаксация. А някоя от вас има ли повече опит в лечението на чакри с кристални камъни? Засега не срещам подробни описания в книгите точно за тази практика.

# 349
Не, не съм ползвала кристали все още, нямам и нужда де. Ползвам само дланите си и се чувствам доста добре Simple Smile

# 350

при мен пък,дори само при  полагането на ръка върху чакрата,и започва да тече енергията/дори без да активирам рейки съзнателно/,и с друг човек ми се е случвало  Grinning
всеки си има време ,ритъм и скорост-не може да се даде общовалидна рецепта,за това кой кога да вземе следващото ниво  Peace

# 351
На всяка чакра можем да сложим кристал със съответният цвят:

1 чакра-гранат,червен яспис,рубин
2.чакра-карнеол,ахат
3.чакра-цитрин,кехлибар,калцит,тигрово око
4.чакра-авантюрин ,флорит/зелен/,нефрит/локално на двата бъбрека/,розов кварц
5.чакра-тюркоаз,туркит,аквамарин
6.чакра-судалит,лазурит,лапис
7.чакра-аметист

турмалин-той само поглъща,изсмуква всичко,но не отдава

Ако не се знае какъв кристал да се използва за конкретното заболяване се използва планински кристал!

http://www.helikon.bg/books/289/116345_tehniki-za-lechenie-s-kristali.html и една книга, която може да се ползва

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 09:58 от Dani Avramova

# 352
# 353
Благодаря за линковете, момичета  Simple Smile

# 354
Здравейте! Много интересна тема. Признавам си че изобщо нямам идея за какво става въпрос. Прочетох тук там по малко, интересно е и искам повече да науча, но ще ми е трудно да чета като съм с малко дете. Но винаги когато имам възможност ще го правя. Сигурна съм че ще ми е от полза и ще ми помогне. Моля препоръчайте ми нещо и от къде да започна?

# 355
Здравейте!
Идвам при вас с един въпрос, може би съм питала и друг път, но не мога да си спомня.  Embarassed  bouquet
Имам първо ниво в Универсална енергия на метр Мин Данг.
И тъй като напоследък съм доста уморена, сънлива и без енергия отново се замислих дали да не почна упражненията Петимата тибетци.
Преди време също исках да го направя, но жената, която ме въведе в първо ниво ми каза, че не е желателно, защото моите чакри са отворени отвън навътре, а тези упражнения ги отварят отвътре навън.
Не знам, не знам дали да се доверя на това и дали в действителност е така, затова моля ви и за вашето мнение.
Поздрави.

# 356
gerinceto Има много книги за Рейки на книжния пазар. Аз лично много уважавам "Рейки за цял живот" на Пенелопе Куест, може да преглеждате и темите тук във Форума. Много момичета са споделяли опит, има отговори на много въпроси.   bouquet
облачето хей Всяка енергийна система, всяко упраженение, тренинг взаимно се допълват като един огромен пъзел. Ако имате импулс за петте тибетски упражнения просто ги правете. Състоянието на чакрите не е постоянна величина, много често са хипо- или хипер- активни, както и балансирани. Следвайте се и се доверете най-вече на себе си.Останалото е граница на ума, а мисълта е сила, знаете Simple Smile Успех Simple Smile

# 357
Благодаря, Дани!   bouquet

# 358
Намерих интерсно инфо във форумите на Спиралата. Дискутирали сме много тази тема, но ето още едно мненние, което споделям :

Друнвало Мелхиседек (авторът на "Цветето на живота"):

Въпрос: Какво бихте казали за заплащането на семинарите?

„... когато започнах да обучавам, открих, че не е важно каква цена определяш за своите занятия и семинари. За някои тя във всички случаи ще е висока. Има толкова бедни хора, особено в другите държави, че всяка разумна цена, каквато и да е тя, за тях ще бъде неприемлива.
Отначало реших да позволя на онези, които не могат да платят, да посещават занятията безплатно. И точно тогава стигнах до разбирането защо суфите считат, че никога не трябва да се дава духовно знание просто така. Дотогава действително не разбирах защо те са толкова силно убедени, но сега отговорът се разкри непосредствено пред очите ми.
Получи се така, че именно в групата, в която бяха хората, които не можеха да платят обучението си, не разбираха онова, на което ги обучаваха. Дори установих, че ако за някого платеше някой друг, то с него се случваше същото. Точно тези „безплатни” ученици почти винаги закъсняваха, тръгваха си по средата на занятията, проспиваха ги или бъбреха по време на целите занятия. И което беше най-важно – след завършване на курса точно те не практикуваха медитациите. Причините, поради които суфите никога не са давали безплатно знанието, бяха твърде очевидни. Стигнах до извода, че обменът има първостепенно значение. Ако учениците получават учението безплатно, за тях то няма никаква стойност. Но не е задължително обменът да бъде финансов. Може да се отдава време, енергия. Когато постъпва така, човек поема върху себе си задължението да се учи и за него това ще има смисъл”.

Намасте   bouquet

# 359
Имам едно въпросче за кристалите - през колко време трябва да се почистват?

Общи условия

Активация на акаунт