МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 7

• 57 786
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Направо ви се чудя като започнете да обръщате внимание на писаниците на жена, която прави по 10 правописни грешки в едно изречение! Отсявайте си малко информацията и мислете на кого да вярвате!
Да, не са идеални нещата в болницата, но къде са идеални?!
Всяко раждане е различно, как да са еднакви цените? Една майка е с отрицателна кръвна група, което налга разни неща, друга е преносила детето, трето бебче се е нагълтало с околоплодни води и се налага антибиотик....Как да са еднакви цените?!
Жал ми е за момичетата, на които им предстой раждане, защото и без това са много притеснени. Не е нужно да ги плашите с безумни суми, които УЖ ще трябва да платят!
Пък и който иска да ходи в държавната болница, само че там и чистачката си проси рушветите!

# 136
  • Бургас/Пз
Да, не са идеални нещата в болницата, но къде са идеални?!
Всяко раждане е различно, как да са еднакви цените? Една майка е с отрицателна кръвна група, което налга разни неща, друга е преносила детето, трето бебче се е нагълтало с околоплодни води и се налага антибиотик....Как да са еднакви цените?!

В повечето частни болници, каквато има претенции да е и "Дева Мария" , е точно така - казват ти 1000лв и плащаш толкова. И е нормално да има някакво притеснение, при положение, че от 5те мои приятелки, които последните 3 месеца родиха там, нито една не плати толкова, колкото е по ценоразпис, все имаше нещо отгоре . Може да са 50-100лв , но имаше. Е как пък при нито една не се оказа, че нещо допълнително не се налага!

# 137
Мамчета,стига се "хапахте"SadВинаги ще има доволни и не чак толкова доволни!!!Моя съвет е ,ако нещо ви смущава има си управител има собственик на болницата!Обърнете се към тях !Нека в този форум запазим добрия тон и да обменяме информация и опит!Всички сме бъдещи или настоящи майки,всяка с нейните добри или не чак толкова ок преживявания в болницата!Радвам се ,че има право на избор в този град !Тези които са плащали повече...предполагам ,че в процес на престой е имало нещо допълнително,ако не е така ,защо платихте, а не поискахте обяснение???Аз когато раждах лично дойдоха и ме попитаха дали съм съгласна да ме сложат във вип стая  срещу допълнителни 100 лв.,защото в заявлението бях написала стандартна или да ме сложат временно във вип и после като се освободи място в стандартна да ме прехвърлят и да не плащам тези 100 лв.Разбира се предпочетох да си ги платя ,отколкото да се разнасям с операцията от стая в стая!!!
Леко раждане на всички мами и няма нищо страшно от секциото!Родих в 16:30 и на сутринта в 10 дойдоха да ме раздвижат!Е дърпа операцията ,но ....търпи се!Искам да ви уверя ,че грам болка нямах след 10 дни -може би си е до човек.

# 138
до сега само четях какво пишете в форума и днес се регистрирах за да си изкажа мнението.бях писала цената след това реших че няма смисал и за това се поправих.Просто вие който не сте плащали толкова не казвате нищо,аз не се оплаквам казвам само как беше с мен!неискам да остана неразбрана и извинявайте ако съм убидила някой.Не искам никой да обраща внимани всеки сам решава но поне нека бадат точни в ценоразписите!

за какво плати тези 3000лв?
какви услуги ползва?

# 139
  • Бургас
Мамчета, и аз съм на мнение, че не трябва да се поддаваме на излишни лоши целенасочени емоции, които са платени най-вероятно и поставени на някой си там да злорадства за Девата. Това, че раждането излязло 3 000 лева е абсолютен виц, много се смях...
Напълно подкрепям мнението на "30god" просто не обръщайте внимание на провокации. Аз наскоро родих близнаци в Девата и цената си беше точно толкова, колкото ми казаха, че ще струва. Две от приятелките ми родиха още в самото начало, когато се появи болницата и при тях неща си бяха точни. Всеки който познавам е с добро мнение за болницата, независимо от славата която се носи на частните болници като цяло.  Simple Smile И няма как да не е добро мнението, като най-добрите лекари практикуват там! Благодарско още веднъж на д-р Дорийска! Много си я уважавам! Heart Eyes

# 140
Здравейте, момичета!
Всеки ден ви чета. Съвсем скоро ми предстои секцио в Дева Мария. С предна, ниска плацента съм. Много ме притеснява това, че трябва да минат през нея, за да стигнат до бебето. Някоя от вас да е имала такъв проблем?
  Cry

Bubka_bg, не се притеснявай! Та нали за това се пристъпва към секцио в твоя случай. Гинеколозите са с дълга практика, не им е за първи път да се сблъскват с това. Бъди позитивна, не мисли за лоши неща и всичко ще е наред. В добри ръце си!

Р.Р. Малко по същество. Този форум е създаден, за да си помагаме и успокояваме. Не влизайте в пререкания с разни злобомислещи, защото поемаме в друга посока. Да престанем да им обръщаме внимание и вече няма да сме им интересни. Форуми много, теми предостъчно, има къде да си изливат негативизма, нека да не е при нас!

# 141
Здравейте, момичета!
Всеки ден ви чета. Съвсем скоро ми предстои секцио в Дева Мария. С предна, ниска плацента съм. Много ме притеснява това, че трябва да минат през нея, за да стигнат до бебето. Някоя от вас да е имала такъв проблем?
  Cry
Мила,изобщо не го мисли ,това си е работа на лекарите !Всичко ще бъде наред,не си първата с ниска плацента !Кой лекар ще ти прави секциото?Поговори с него да те поуспокои! Peace И скоро да се похвалиш!

# 142
Здравейте, вече съм тук виждам, че има нови участници във форума и, че доста от старите слухове за болницата все още витаят. На разположение съм, ако искате да изясним някои от въпросите... Виждам например, че отново се върти притеснението от кръвопреливането и наличието на кръв в болницата. Момичета да не ви се налага, но като пишете, че ако не наложи кръвопреливане оставам с впечатлението, че се притеснявате от факта за времето, в което трябва да се направи и дали ще се справим с бързата доставка. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ!!! Когато се налага кръвопреливане това не е в никакъв случай въпрос на минути и секунди - има дастатъчно време да се достави кръв и да се кръвопрелива през това време се слагат плазми, които са заместители и така може дори часове да се прелива. Уверявам ви лекарите си знаят работата и за пореден път казвам, ЧЕ КРЪВ СЕ СЪХРАНЯВА САМО В КРЪВНИЯ ЦЕНТЪР, КОЙТО Е ЕДИН ЗА ЦЯЛАТА БУРГАСКА ОБЛАСТ, НИКОЯ БОЛНИЦА НЯМА ПРАВО ДА СЪХРАНЯВА САКОВЕ  С КРЪВ НА ТЕРИТОРИЯТА СИ

# 143
Каня ви в училище за бременни "БИБЕРОН" в МБАЛ "Дева Мария" посещенията са напълно безплатни и неограничени!!!
Имате възможност да се запознаете с екипа на болницата и да зададете всичките си въпросчета на точните хора - тези, които ще бъдат с вас по време на раждането и след него ще се грижат за вас и бебчето ви.   bouquet

Ето го и графика:
http://www.devamaria.com/divisions/id/1/page/3

# 144
По този въпрос стоят нещата по следния начин. Има изследвания, които ти пуска личния лекар с направления и ти постъпваш в болницата... В болницата се налагат други изследвания, които ги прави лечебното заведение и те са си част от клиничната пътека за раждане, т.е. ти не ги заплащаш. Парадокс е, че има и изследвания, които трябват в някои случаи на лекарите, за да вземат правилното решение, а те не са предвидени в клиничната пътека. Тези изследвания се заплащат от пациента, но те са рядкост.
Разбирам,че при всяка хоспитализация може да възникне нуждата от допълнително изследване.
Ако има такава необходимост,няма проблем да си заплатя.
В моя случай,аз ще дойда да раждам с направлението за раждане,но без направени консултации с кардиолог и анестезиолог;без ПКК и ЕКГ;без време на съсирване и време на кървене...това са изследвания,които бременността ми не изисква.От друга страна съм консултирана от офталмолог и уролог-от каквито съм имала необходимост,но вашите специалисти не считат за необходими в общия случай.
Идвайки в болницата с изтекли води например,едва ли ще има време и възможност, да бъдат назначени и направени липсващите изследвания.Получава се парадокс!
Искам да съм коректна и да постъпя с изискваните изследвания,но без направления стойността им е около 200лв.
Допускам,че новото постановление не е разписано правилно.
Само,че според него,гинекологът проследяващ бременността ми има право да откаже направленията....

Мери, на мен също ми е интересно как стоят нещата с тези изследвания, които досега е трябвало да издаде наблюдаващия лекар. Според това ново постановление значи ли, че ако дойда в Девата за прегледа през деветия месец, лекарят там ще ми издаде нужните направления, а именно:

- пълна кръвна картина
   - време на кървене и съсирване, INR
   - уреа и креатенин
   - ЕКГ и консултация с кардиолог
   - консултация с анестезиолог
  - васерман
  - хив

# 145
Относно тези изследвания за предпочитане е бременната да се подготви с тези изследвания от наблюдаващия лекар, в случай че ги няма ние ще ги направим, като част от тях ще са за сметка на клиничната пътека, а други за сметка на пациента, точно от там идват тези недуразумения в сметките, които се коментират в темата. Нашия лекар не може да ги назначи, когато дойдете на преглед преди постъпване, защото нямаме договор с НЗОК за до болничната помощ и той не работи с направления.

# 146
Здравейте!
Искам да попитам освен необходимите изследвания ,какво е необходимо да се носи за беб4ето и родилката?

# 147
За бебето - нищо не ти трябва.
За теб - тоалетни принадлежности, зарядно за телефон, бельо /широко, удобно/ , сутиен за кърмачки, ако ще кърмиш, превръзки за родилки, /това ако не искаш да ползваш лиглин/ и ако си секцио някакви хапченца за гърло
Ако др момичета се сещат още нещо, нека допълнят.
Стискаме ти палци и чакаме да се похвалиш newsm10

# 148
Там е топло, мисля 26 градуса, но понякога ми ставаше студено (аз съм свикнала да се завивам много). Имах една дебела блузка, иначе нощници има там и ако се изцапа, ще ти я сменят.  Други дрехи не са ми трябвали.

# 149
За бебето - нищо не ти трябва.

Не трябва ли все пак някакви дрешки да се занесат, с които да го облекат до изписването, а в деня на изписване да се облекат с по-тържествената дрешка, която сме предвидили?

Общи условия

Активация на акаунт