терминът ми е след 6 дни , а аз незнам какво да очаквам

• 11 685
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
renxy ти е обяснила какво те очаква Simple Smile
В приемния кабинет може да те прегледат между другото, мен ме гледаха на ехограф след приемането, после - запис на тоновете. След това ми направиха клизма и ме пратиха да се разхождам по коридора до достигане на определеното за предродилна разкритие. Там ми сложиха система с окситоцин и пак ме вързаха на машинката за тонове. Важното е да си спокойна, да слушаш лекарите и да мислиш само, че след няколко часа ще си гушнеш бебето - много стимулира. Всяка болка се забравя на секундата. Мен ме боля и си поисках епидурална, след нея всичко беше розово Grinning Епизиото не разбрах кога са ми го направили, нито шевовете съм ги усетила. Слушах лекаря когато ми казваше да напъвам и напъвах. Ако усетиш, че почваш да се пулиш, значи не напъвах ефикасно. Тогава поемаш на ново дъх и пак напъваш Grinning Ще има достатъчно хора, които ще ти казват какво точно да правиш, така че няма как да сбъркаш Wink
Леко раждане ти желая и да се похвалиш после Wink

а помниш ли колко се плаща за епидурална упойка ?

# 16
  • София; Дружбето
Ами миналата година беше 300 лв. Ако решиш да си слагаш трябва да предупредиш веднага екипа, защото наливат 2 банки физ. р-р, за да не пада кръвното, а това си изисква допълнително време.

# 17
Според мен най-важно е да се заредиш с търпение и положителна нагласа... процедурите вече са ти ги описали... успех и здраво бебче на финала.

# 18
Аз съм от майките раждали без епидурална и с епитозомия (ако съм го написала правилно) бях прочела много за нея и бях изплашена ,но не беше толкова страшно и се прави само ако се налага !! Laughing Бремена съм в 6-я месец и се надявам да родя нормално и без упойки и този път!
Не е толкова стршно и не боли повече от бъбречна криза  LaughingЛеко раждане и чакаме да споделиш емоциите около твоето раждане !

# 19
Ами миналата година беше 300 лв. Ако решиш да си слагаш трябва да предупредиш веднага екипа, защото наливат 2 банки физ. р-р, за да не пада кръвното, а това си изисква допълнително време.
Аз раждах януари 2010 г. в майчин дом София и струваше точно 100 лв. Предупредих че искам когато бях стигнала 5 см, разкритие , защото при по голямо разкритие не може .

# 20
  • София; Дружбето
Аз раждах януари 2010 г. в майчин дом София и струваше точно 100 лв. Предупредих че искам когато бях стигнала 5 см, разкритие , защото при по голямо разкритие не може .
Да, забравих да кажа, че раждах в Шейново, а цените са различни

# 21
  • Пловдив
....болката е регулярна и корема се втвърдява и прилича като идване на цикъл в началото.....
.... напъните, които приличат на позиви за ходене по голяма нужда. Тогава ще ти кажат да напъваш все едно имаш запек....

Ако го сравняваш с цикъл или запек, то звучи направо като песен  Laughing  Дано да е така !

А щях да питам: вярно ли е, че болките са най-силни не докато премине бебето през вагината, а докато стигне там- при преминаването на маточната шийка ?

# 22
  • Пловдив
мм да и мен това ме интерисува , кое е по трудно и болезнено - бебо да премине през вагината или през шийката на матката ? то при мен и двете няма да са лека работа защото бебо е с 10 см глава и е около 3.500 килограма

# 23
  • Пловдив
мм да и мен това ме интерисува , кое е по трудно и болезнено - бебо да премине през вагината или през шийката на матката ? то при мен и двете няма да са лека работа защото бебо е с 10 см глава и е около 3.500 килограма

И мен ме вълнува не защото може едно от двете да го избегнеш Wink а защото може по-успешно да се справиш ако знаеш, че "избутваш" най-болезнената част и после болките ще са по-малко.

Morlane, като гледам още не си родила, успех   bouquet newsm10  ylinfant

# 24
  • Пловдив

И мен ме вълнува не защото може едно от двете да го избегнеш Wink а защото може по-успешно да се справиш ако знаеш, че "избутваш" най-болезнената част и после болките ще са по-малко.

Morlane, като гледам още не си родила, успех   bouquet newsm10  ylinfant

[/quote]

ами май предпочита да си седи на топличко в мама вместо на минус 5 градуса  Laughing

# 25
Аз пък не съм усетила разлика в болката. Дори никога не се бях замисляла върху този въпрос. Започне ли контракция, започваш да напъваш, а бебето къде е точно в този миг не мисля, че може да усетиш...
Докато бях в предродилна зала ме сложиха да легна по гръб и аз не смених тази поза до края. След време четох, че по гръб най-силно се усещали болките. Така, че ако не си вързана с колана за тонове  опитвай всичко, което може да  те облекчи - да се разхождаш, да си клекнала...
Стискам ти палци всичко да мине леко, бързо и безпроблемно!
Чакаме хубави новини!

# 26
  МОмичета, да не забравите да се похвалите като родите Grinning
  Мене ме караха да обикалям коридорите, но после се наложи да лежа и когато ми започваше контракцията ставах и стоях леко приведена и болката ми намаляваше.
  Желая ви успех, леко и скорошно раждане!

# 27
Момичета, не знам при другите как е било, но аз като раждах- с окситоцин , много слаба капка, с епизотомия и без упокйка, освен бусколизин, бяха го сложили в системата, за това знам поне, изобщо не разбирах къде е стигнало бебето, корема те присвива, болката я има, но поносима, свикваш с нея и си чакаш да премине, слушаш акушерката и вече тъкмо си помислих защо не си поисках секцио, и хайде в родилната зала и с два напъна  на магарето бебо излезе. Не усетих кога ме резнаха, само погледите на акушерката хванах като погледна доктора за епизотомията, след това шевовете и тях не усетих, дори си мисля че и местна упойка не са ми сложили, не са ме боцкали с нищо, може само да са ме намазали.. и така доктора ши сравнително кратко време..има няма 5, 10 мин.. а аз през това време разглеждах бебо.. е от далече надзъртах че беше в съседна стая, но се виждаше и си виках..боже..ако е това мога и още 3 да родя едно след друго. Сили имах, настроение .. на 6. Еуфорията ме беше хванала и не ме пусна цял ден, докато не се обадих на всички. Всичко е изтръпнало като дойдат напъните, бебо как излезе и него не усетих, само го чух как проплака. Плацентата и тя излезе пак нищо не усетих. Това е "мъките" ми бяха около 2-2.30 часа след като ми сложиха системата и докато получа напъните. Но не са мъки, а радостно очакване на бебо. Така беше първия път, сега за втория надявам се пак да съм в такова настроение. Не се вторачвам в раждането, а в това как изглежда бебо, и т.н. Нямам търпение да си гушна и второ бебе, но да стои на топло до юли. Успех момичета, радвайте се, че имате късмета да изпитате това щастие..да дадете живот.

# 28
  • Пловдив
Теди, то звучи като супер приключение Simple Smile Дано е така !

# 29
  • София
различно, за мен контракциите, напълването беше леката и безболезнена част, беше по-точно облекчение.
бебето е с 10 см глава, ама и ти тогава вече си с 10 см разкритие Wink

Леко раждане ти желая.... какво те чака никой не може да каже, ражданията протичат  различно...истината е , че те чака да гушнеш едно бебе, твоето бебе...процесът...минава и заминава.
Ако ще ти е по-спокойно в болницата няма ли опция присъствие на баща?

Общи условия

Активация на акаунт