Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво мога да очаквам по време на раждането в болницата?
Какво представлява епизиотомията и какви са разликите в болката при преминаване на бебето през вагиналния канал и шийката на матката?
Какво представлява епидуралната анестезия и колко струва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво мога да очаквам по време на раждането в болницата?
При раждането в болница можете да очаквате да бъдете приети в приемна стая, където ще ви прегледат и ще завършите необходимите документи. След това ще бъдете настанени в предродилна зала, където ще ви прегледат с ултразвук, ще прикрепите монитор за тонове към вас и ще проверите за разкритие. Когато имате контракции на всеки 3 минути и достигнете 3 см разкритие, ще бъдете преместени в родилната зала. Там те насочват как да напъваш и те насърчават. След раждането те преглеждат за епизиотомия, ако е необходимо, и ви почистват. Накрая ще ви преместят в стая за възстановяване след раждането.
-
Какво представлява епизиотомията и какви са разликите в болката при преминаване на бебето през вагиналния канал и шийката на матката?
Епизиотомията е медицинска процедура, която включва разрязване на тъканите около влагалището за улесняване на раждането. При преминаване на бебето през вагиналния канал и шийката на матката болката варира. Контракциите и изпълването обикновено са по-леки и безболезнени, докато най-силната болка се усеща по време на контракции и изпълване, когато бебето преминава през вагиналния канал. Въпреки това, болката е субективна и може да варира от жена на жена.
-
Какво представлява епидуралната анестезия и колко струва?
-
Какво представлява прееклампсията и какви са нейните симптоми?
-
Какви бяха преживяванията на млада жена по време на раждането й в МБАЛ Пловдив?
+ това още при приемането ми лекарят който ме прегледа каза че нямам никакво разкритие и че според него изобщо не преносвам, накрая не издържах и ги накарах да ме изпишат на моя отговорност и сега си седя в нас и си чакам да ми изтекат водите .. идея си нямам кога може да стане вече ... защото ако сме обуркали датата на термина другата вероятна е 12 февруари
сега просто си седя в нас и чакам както ми каза акушерката да ми изтекат водите, бебчо си ме рита а кръвното ми не надвишава 130/80 за разлика от това което вдигах в болницата от преумора и нерви (150/90)
, сложиха ме на система и след около 30 мин вече имах пълно разкритие.като ме преместиха на стола помолих за мокра кърпа защото имах температура и нямах сили даже да говоря какво оставаше да напъвам (бях болна от грип ) но ми заявиха '' сега ти не си важна ''
та поех си въздух но ми стигаше само за 3 напъна (нормално като дробовете ми са пълни с гноной ) и при 4-я започвах да се пуля и изкрещях , изкрещях точно 3 пъти - за всеки един вик получавах шамар от лекаря ....
, родих бебчо за не повече от 10 мин. даже не усетих кога излезе, акушерката ми заяви ''на ето ти го бебето'' , аз очаквах да изреве веднага но му отне някви 30 секунди и я попитах защо не плаче а тя ми заяви '' ами как ще плаче , ти толкова го измъчи, виж го как се бели , виж колко време си го преносила, ти си виновна'' ... направиха ми 24 шева като външните 4 бяха без упойка... като помолих за месна упойка лекаря ми каза ''трай сега , и на мен не ми се занимава да те шия един час, ако мръднеш ще те зашия зле и ще седиш един месец по лекарските кабинети '' и за капак на всичко след като ме зашиха попитаха дали има кой да дойде и да ги почерпи - понеже не видяли някой да чака пред родилната зала ... та от всичките разговори се оказа че гадното им отношение е защото - нямам сключен брак, на 19 съм и съм ученичка (тва че уча нз колко пъти го повториха) а това че пред родилната зала няма никой значело за тях че сигурно раждам тайно от родителите си ..
а там нямаше никой защото от патологична бременност казаха на таткото да си ходи защото вероятно ще родя след ден ... когато успях да се добера до телефона се обадих на таткото и поръчах 3-те бутилки ракия който искаха лекарите ...
тва още щом напълни първия памперс бях толкова щастлива че нямах търпение да дойде време за следващия