терминът ми е след 6 дни , а аз незнам какво да очаквам

• 11 681
  • 69
  •   1
Отговори
# 60
4естито бебче, Mорлейн!
Косата mи настръхна, като прочетох как е протекло раждането ти, никой вестник ли няmа да се поинтересува от историята ти???

# 61
  • София
Здравейте, прочетох темата и ми изникнаха някои въпроси.. които по принцип са си ми изникнали в главата от известно време. Вярно, че ми е още много рано да мисля за това, но прочетох доста по въпроса и съм се поуплашила от прочетенето а именно:

Плаши ме това, че от прочетеното останах с впечатлението, че нормално за бг болниците е да ти насилват раждането с окситоцин, да ти натискат корема и да не те оставят да изразиш каквото и да е мнение относно случващото се. Доколкото разбрах от окситоцина боли повече.. ускоряването на процеса увеличава възможността от разкъсвания и епизотомия, защото родовия канал няма време да се отпусне и разшири естествено.... натискането по корема също доколкото разбирам не помага и това че се държат грубо с теб и цялата тази работа ми мяза на издевателство над майката и силно ме плаши..... незнам какъв ми е въпроса всъшност. Може би "Така ли е всъшност?"

# 62
  • София
да, окситоцина е стандартна практика, с маки изключения. да, от него често боли повече, но може да се комбинира с епидурал и да  си го спестиш. има и такива, които и без окситоцин пак ги боли много.
Да, форсираното раждане може да доведе до повече разкъсвания и епизиотомия, но също така е и индивидуално, а понякога и просто се налага. Натискането по корема мисля го правят само когато родилката не напъва  продуктивно и възникне опасност за плода.
Грубото отношение - явно някъде го има, на повечето места обаче не е  така, независимо с или без уговорка си.

Ти си съвсем в началото на бременността, не се плаши...дет се вика, може и  да се наложи и секцио да раждаш и изобщо да не разбереш какво е вагиналното раждане, но и при нормално - имаш достатъчно време да намериш подходящото място, а евентуално и подхдящият лекар и екип.

# 63
  • Пловдив
И аз планирам там да родя, не съм избирала да плащам на екип, а на когото попадна, но сега се притеснявам. Как може да е такова отношението към една млада майка, като майките от ромски произход масово раждат на по 16-17 г, дали към всички се отнасят така ? До момента съм чувала отрицателни отзиви само за д-р Хатър от Окръжна като определен грубиян. Но би ли споделила ти при кой лекар раждаше ?
Писах ти на лични, между другото.
Поздравления на тази млада майка-героиня, как се радвам на такива момичета   bouquet

Съжалявам, че чак сега пиша.
Ето линк, това са всички лекари:

http://ag-plovdiv.com/pages/staff/Akusher-ginekolozi.html

На смяна са по 2ма.

Лекарят, който израждаше бебчо е д-р Елко Кузманов - ТОЗИ МИ УДРЯШЕ ШАМАРИ докато виках от болки! -
http://ag-plovdiv.com/images/gallery/i4b22944d7b20d.jpg

д-р Венцислав Демирев - този се държи с пациентите сякаш са втора ръка хора
http://ag-plovdiv.com/images/gallery/i4b229407bd8b9.jpg

а лекарите които ми направиха добро впечатление са :

д-р Мария Матеева http://ag-plovdiv.com/images/gallery/i4b22948073ce2.jpg

д-р Горан Радински http://ag-plovdiv.com/images/gallery/i4b229474a4258.jpg

д-р Румен Симеонов http://ag-plovdiv.com/images/gallery/i4b22942f5dd7a.jpg

д-р Валентин Ирмов http://ag-plovdiv.com/images/gallery/i4b229438db93d.jpg

Относно обаждането по телефона за проверка кой е на смяна - няма гаранция, тъй като раждането може да се проточи до следващата смяна и ако в нея са др. Кузманов или др. Демирев... така, че ако звъниш питай и за следващата смяна.

Здравейте, прочетох темата и ми изникнаха някои въпроси.. които по принцип са си ми изникнали в главата от известно време. Вярно, че ми е още много рано да мисля за това, но прочетох доста по въпроса и съм се поуплашила от прочетенето а именно:

Плаши ме това, че от прочетеното останах с впечатлението, че нормално за бг болниците е да ти насилват раждането с окситоцин, да ти натискат корема и да не те оставят да изразиш каквото и да е мнение относно случващото се. Доколкото разбрах от окситоцина боли повече.. ускоряването на процеса увеличава възможността от разкъсвания и епизотомия, защото родовия канал няма време да се отпусне и разшири естествено.... натискането по корема също доколкото разбирам не помага и това че се държат грубо с теб и цялата тази работа ми мяза на издевателство над майката и силно ме плаши..... незнам какъв ми е въпроса всъшност. Може би "Така ли е всъшност?"

Незнам дали помага ... след толкова много часове силни болки ще ти се иска да родиш и сама може да си поискаш , аз това направих още след 10-я час но ми сложиха съвсем в края и наистина всичко се забърза , 30 мин най-много и вече бебчо напъваше да излиза
а самото излизане на бебчо не се усеща , не се притеснявай , само контракциите са болезнени

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 23:56 от AnMary

# 64
  • Пловдив
Morlane Честито бебче първо! Голям сладур е, много радост да ти носи!
Второ- не оставяй нещата така! На тези "Лекари" не бива да им се размине! Подай жалба. То за това нечовешко отношение друго бих те посъветвала, ама е незаконно!  #2gunfire
И още нещо- дали детето ти е преяло или не- ти си знаеш най-добре, слушай себе си и бебчето!
Аз също раждах в Окръжна при д-р Симеонов и д-р Радински и ако трябваше да ме удрят всеки път като викам ръцете щяха да ги заболят. И мен също не ме чакаше никой пред залата, а Радински се притесни ще има ли кой да ми донесе лекарствата, който трябваше да се купят. Просто е до хора. Много съжалявам, че си попаднала на лоши такива....  Hug

# 65
И какво като подаде жалба? Доказателства? Какво ще стане - нищо, за съжаление. В повечето болници има такива лекари... Жалко, но факт. Вариант за справяне - раждане в присъствие на бащата. Да видим тогава дали ще посмее да удря...

# 66
  • София
И какво като подаде жалба? Доказателства? Какво ще стане - нищо, за съжаление. В повечето болници има такива лекари... Жалко, но факт. Вариант за справяне - раждане в присъствие на бащата. Да видим тогава дали ще посмее да удря...

Може и нищо да не постигне, но ако си мълчим нещата няма да се променят. Иначе за това, дали ще постигне нещо - аз имам много болен дядо, с деменция и тн.. майка ми веднъж била с него на лекар след някакви иследвания - лекаря трябвало само дапрочете иследванията.. ами държали ги да чакат пред кабинета 2 часа като взимали други пациенти преди тях.. и майка ми накрая (тя много си държи на правата и твърди, че е много важно човек да си ги знае) го отвела (той все пак е доста възрастен и неможе да седи много да чака. Пратила едно писмо (или жалба, както си е по реда) до директора на болницата с копие до който трябва и да видите как и се извиняваха и на следващия преглед директора на болницата ходи с тях. Та момичета, търсете си правата и не оставяйте да ви тъпчат, защото няма да спрат ако не започнем да се оплакваме.

Сори за спама.

# 67
Morlane,
съжалявам, че така се е получило при теб за първото ти раждане
искам да знаеш, че ти си много силно момиче, истинска майка !!!   bouquet
Да сте живи и здрави ти и детето ти, много, много, много  сте хубави ! Лошото е минало.
Решението е твое.  Peace
Ако имаш сили, желание и възможност, съди ги!!!   bouquet

За съжаление това е вярно ...

# 68

Здравей,прочетох ти запитването,но малко ми се струва,че си поуплашена,не бива от толкова рано да мислиш за подобни неща,имаш толкова време да свикнеш с мисълта за раждането.Няма да те лъа,раждането е болезнено във всичките си форми,но не е ужасно,за окситоцина,за разкъсванията и епизотомията,това се случва при нужда,не е задължително,форсираното раждане е повече за доброто на бебето,ако са продължили дълго контакциите,ако вече нямаш сили да напъваш и няма как да му помогнеш да излезе,тогава се намесва лекаря и натиска корема,зада изкара бебчето преди да се е задушило.Окситоцина в повечето случаи е за да предизвика по-бързо разкритие,ако раждането продължава 12-13 часа а водите са изтекли за предпочитане е бързо да се вземат мерки за доброто на детето,епизотомия има в доста случаи,понеже главичката е доста големичка,а шевове-някой рядко се разминава Simple SmileНо всеичко това минава в мига,в който видиш детето си,забавяш колко време си се мъчила,защото всичко си е заслужавало,аз съм с всички екстри от раждането,но не съжалявам за нито една-шевове,епизотомия,натискане на корема и окситоцин и излязох жива от родилната Simple SmileТези неща а толкова преходни,не ги мисли,концентрирай се върху хубавите месеци,които те очакват,акогато дойде момента да се ражда детето ти тогава дори няма да се замислиш върху тези страхове Simple Smile

# 69
  • София
mama_widow благодаря за отговора... наистина прекалено се притеснявам за това, отгоре на всичко наистина е и рано да мисля з атова... просто май чета повече от колкото трябва из фирума и на такива мнения съм се начела....

Общи условия

Активация на акаунт