терминът ми е след 6 дни , а аз незнам какво да очаквам

• 11 687
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
Честито детенце! Да ти е живо и здраво и много да те радва!
Много е неприятно, че денят, който е един от най-важните ти в живота е помрачен от такива хора.
А колкото до това, че си ученичка, но си избрала по-трудния и отговорен живот те поздравявам!  bouquet

# 46
Morlane, честита рожба  bouquet
  Направо останах потресена от разказът ти. Как може такива идиоти да работят там #Cussing out
  Пожелавам ти от тук нататък да нямаш никакви такива неприятни изживявания. Hug

# 47
  • Пловдив
благодаря на всички , съветите ви бяха много полезни, то всъщност ако не бяха нещата които съм изчела през последните 9 месеца нямаше да се справя

# 48
Morlane,честита рожба,прочетох разказа ти,просто се вцепених,егати лекарите и чудото!Това е абсол=тно и типично българско поведение,първо чичо ти доктор няма право да удря пациенти,особено родилки по какъвто и да е повод,второ,щом всички знаят,че си преносила защо никой не си мръдна пръста да направи нещо по въпроса и защо,аджеба не си важна,след като ти си майката на детето?А това,че си на 19 според мен е доста по-добре от това да родиш на 45 и детето ти да ти вика "бабо".Колкото до сестрите в родилното,аз разбрах на третия ден,че гърдите ми са на камък и че освен с помпа и стискане няма как по друг начин да изцедя нещо от тях.В нашата хубава страна нещата стоят точно по начина,по който са се отнесли с теб,но важното е че всичко е вече минало и вие с малкия сте добре.За дългото раждане мога да ти кажа,че почти всяка първескиня е с такова дълготрайно преживяване,но то отминава,не казвам,че се забравя,още си помня 14те часа в коридорите,но с времето дори ще започне да ти липсва,колкото и тежко да е било.Късмет ти желая и всичко най-хубаво на двама ви.

# 49
Аз лично не бих могла да си замълча. Утре ще ходиш да ти свалят конци. Защо след това не отидеш при завеждащия и му опишеш, как е протекло раждането? Сигурно ще кажеш, че не ти се занимава и че нищо няма да промениш... Ако не започнем сами да си отстояваме правата обаче, наистина никога нищо няма да се промени...
Фрази от типа "Нищо, важното е, че с бебето сте живи и здрави" ми звучат прекалено малодушно.

# 50
  • Пловдив
вече съм го преживяла явно щом като преди малко като разказах на приятелка успяхме да му намерим и комична страна  newsm78 сега ме притеснява бебчо , от вчера пълни памперса в зелено и много рядко и се чудя дали може да е от чая с копър на HIPP или от това че аз пия зелен чай заради шевовете (пиех го и в болницата а там всичко беше наред), освен това цял ден повръща по малко от кърмата ... всички ми крещят че преяждал  Cry а мен ме е страх от обратното, иначе не е раздразнителен, няма температура ..просто никви симптоми за настинка

Аз лично не бих могла да си замълча. Утре ще ходиш да ти свалят конци. Защо след това не отидеш при завеждащия и му опишеш, как е протекло раждането? Сигурно ще кажеш, че не ти се занимава и че нищо няма да промениш... Ако не започнем сами да си отстояваме правата обаче, наистина никога нищо няма да се промени...
Фрази от типа "Нищо, важното е, че с бебето сте живи и здрави" ми звучат прекалено малодушно.

права си , но от благодарност към всички останали акушерки и медицински сестри ще си затрая, поне така мисля за сега, ще се разбере утре докато ми свалят конците .... виж обаче таткото май не е склонен да си трае като мен след като прочете какво писах в форума

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 20:18 от AnMary

# 51
  • София
кърми си спокойно детето, ако не повръща на фонтан, няма притеснително, нормално е да връщат по малко след хранене и това не значи, че точно преяжда.

чаят от копър е напълно ненужен обаче и е за сметка на поета храна от детето, по-добре да пие  мляко пред чай от копър. него може ти да го пиеш.

рядкото ако е нормално също за кърмачетата, освен ако не е чиста вода или смесено със слуз.

дори зеленото ако не е кой знае какъво...може да е от чайовете, не съм сигурна че зеленият чай е добре с кърменето...това трябва да го провериш някъде.

пусни си в гугъл за зелено ако ще ти излязат причините...може би и в библютеката тук имаш...просто няма време сега да търся, ако се притесняваш - звънни на педиатъра на детето и направи консултация с него или пусни питане в кърмаческият - за зеленият чай също...

за раждането - съжалявам че така е станало.... да сте живи и здрави и ти и бебето...

# 52
  • Пловдив
кърми си спокойно детето, ако не повръща на фонтан, няма притеснително, нормално е да връщат по малко след хранене и това не значи, че точно преяжда.

чаят от копър е напълно ненужен обаче и е за сметка на поета храна от детето, по-добре да пие  мляко пред чай от копър. него може ти да го пиеш.

рядкото ако е нормално също за кърмачетата, освен ако не е чиста вода или смесено със слуз.

дори зеленото ако не е кой знае какъво...може да е от чайовете, не съм сигурна че зеленият чай е добре с кърменето...това трябва да го провериш някъде.

пусни си в гугъл за зелено ако ще ти излязат причините...може би и в библютеката тук имаш...просто няма време сега да търся, ако се притесняваш - звънни на педиатъра на детето и направи консултация с него или пусни питане в кърмаческият - за зеленият чай също...

за раждането - съжалявам че така е станало.... да сте живи и здрави и ти и бебето...

педиатър все още нямам Sad утре пак ще се действа по въпроса , сега ще проверя в гугъл

а иначе личната ми лекарка трябва ли да дойде в нас да ме прегледа , защото днес мъжът ми беше при нея и тя просто го отпрати да си търсим педиатър и не му е казала нищо за домашен преглед .. странно , от болницата ми казаха че трябва да ни посети до ден-два
май ще се окаже че иска да си го спести , особено ако е извън работното и време  ooooh!

# 53
Честито бебче, Morlane! Да ти е живо и здраво!

Жалко за неприятните моменти, които ти се е наложило да изживееш. Сигурно само в България може да се случи нещо подобно. Все пак важното е, че и ти и бебчо сте добре и вече се радвате един на друг Simple Smile

# 54
  • София
Личната ТИ лекарка не трябва да идва у вас до ден-два, а лекарката на детето ти.
Тя се избира предварително и при изписването се обаждаш и тя посещава детето в същият или на следващият ден, записва го и т.н. Та просто...позакъсняли сте...трябвало е поне докато си в болницата мъжът ти да го направи. Но както и да е...утре запишете детето при личен лекар/педиатър.

За зеленото - при някои деца коликите водят до зелено...
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html ето ти една хубава статия..а като изберете лекар на детето, говорете ако те притеснява цвета да пусне изследвания, да няма някоя бакретия...

и наистина спри чая(и твоят и на детето), остави бебето само на кърма и храни на поискване.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 22:30 от Angel_Dust

# 55
Morlane,нека папка бебчо колкото иска,както казват другите щом не повръща значи не е преял,а за зеленото аки са ми казвали,че така излизат коликите,докато не почне да поема твърда храна очаквай само редичко да е,но това е нормално,сега е само на мляко.Ако не го боли коремчето и не плаче,така сякаш има колики,по-добре спри чая,а за лекарката,по-скоро става дума за педиатъра,че трябва да дойде на домашно посещение да види бебчето,а за отношението на лекарите,има ли начин да се оплачеш някъде или да подадеш жалба?Направи нещо по въпроса,не бива такава отвратителна постъпка да остава безнаказана!

# 56
Morlane Първо искам да ти честитя прекрасното момченце. Дано сте живи и здрави и двамата! Малко късно се включвам, но все пак можеш ли да ми кавеш за кои лекари от МБАЛ става въпрос? Питам, защото планирам и аз да родя там, живот и здраве... За сега прочетох много позитивни коментари, но ти ме озадачи. Не стига притеснението от първа бременност, но не ми трябват и малоумници да ме третират по този начин. Много съжалявам, че на теб ти се е наложило да го преживееш!

# 57
  • Пловдив
И аз планирам там да родя, не съм избирала да плащам на екип, а на когото попадна, но сега се притеснявам. Как може да е такова отношението към една млада майка, като майките от ромски произход масово раждат на по 16-17 г, дали към всички се отнасят така ? До момента съм чувала отрицателни отзиви само за д-р Хатър от Окръжна като определен грубиян. Но би ли споделила ти при кой лекар раждаше ?
Писах ти на лични, между другото.
Поздравления на тази млада майка-героиня, как се радвам на такива момичета   bouquet

# 58
Морлейн честито! Да ти е жив и здрав бебока и много да папа и спинка!

# 59
Морлейн, много съжалявам за всичко, което си преживяла!

Ето тук има информация как и къде да подадеш жалба:
http://www.rodilnitza.com/blog/rights-laws/jalba/
А това е списък със адвокати, които са се съгласили да представляват родилки:
http://www.rodilnitza.com/blog/rights-laws/legal-help/

Надявам се и ти и бебчето да сте по-добре вече и да нямаш повече притеснения!

Общи условия

Активация на акаунт