Работа без почивка-нормално ли е?

• 8 817
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
3xi,имаш горчив опит Hug
Лично аз не съм среща ли нито една от страните:
-едните да работят,а да не получават
-другите да получават,пък да не дават.
Явно съм имала късмет.

# 61
  • Русе/София
джоджо здравей.
И ти се палиш и има защо.Има случаи всякакви,не казвам ,че няма и съвестни работодатели.Там персонала не напуска и текучество няма.За съжаление масовката е такава,че добрите работодатели са толкова малка и се губят сред некоректните.Наше много добро приятелско семейство са собственици на бизнес и при тях условията за работа са чудесни,заплатите също но са толкава рядко такива работодатели.И сега например при тях възникна следния проблем-най-старата като стаж работничка,която е с тях от самото начало,и която ползваше такива големи привилегии злоупотреби с доверието им.И тука пак опираме до манталитета на българина,като цяло.Все сме свикнали да търсим на средата мекото.
Та така/то май аз станах по-дейна в темата от авторката,за което се извинявам./

# 62
  • на брега на реката
По напред в темата пишеше за праговете. Никаква полза няма от тях. За моята длъжност повишиха прага с още 100 лв. и какъв е резултата - казаха ми да си напиша молба за преназначаване и проблемът за работодателя е решен. На моята възраст е излишно да реагирам, най-много да остана на улицата!

# 63
А каква е вероятността от ИТ да дойдат на проверка в даден обект, без сигнал? Стна ми любопитно  newsm78 А от друга страна, ако е по сигнал, търговеца има ли право да разбере от кого е подаден сигнала?

# 64
А каква е вероятността от ИТ да дойдат на проверка в даден обект, без сигнал? Стна ми любопитно  newsm78 А от друга страна, ако е по сигнал, търговеца има ли право да разбере от кого е подаден сигнала?

Никаква вероятност.Ако е по сигнал,работодателят винаги разбира от кого е подадено оплакването.
Вдигнаха праговете и почнаха преназначаването.Скоро всички ще сме общи работници. Joy

# 65
Много крайно ми звучи "никаква вероятност"... Разните там данъчни, КЗП и т.н как си правят проверки?! Значи и тук е възможно или... Знам ли, разсъждавам си... Ок, съгласна съм, че работодателят ще разбере, но от ИТ доброволно ли ще му кажат по сигнал на кого е или той трябва да си поиска да разбере?

# 66
  • гр. Шумен
А каква е вероятността от ИТ да дойдат на проверка в даден обект, без сигнал? Стна ми любопитно  newsm78 А от друга страна, ако е по сигнал, търговеца има ли право да разбере от кого е подаден сигнала?

Никаква вероятност.Ако е по сигнал,работодателят винаги разбира от кого е подадено оплакването.
Вдигнаха праговете и почнаха преназначаването.Скоро всички ще сме общи работници. Joy
НЕ е вярно! При нас всяка година ИТ правят обстойна проверка - от трудовите договори и работното време до условията на труд. И ако нещо не им хареса, има предписания, глоби.
Мисля обаче че се досещате, че става въпрос за фирма, на която всичко й е на светло и която няма фонд "рушвети"

# 67
  • Пловдив / София
Ооооо, щом е казал за по-висока сума, а в договора съвсем друга, значи си е измама.

Магазинерите се осигуряват тази година на 400 лв.,това е минималния осигурител праг за професията.
И да искат не могат под тази сума.
Друг е въпроса,че могат да я осигуряват на 4 часа.

Осигурителният праг за магазинер е 314, а не 400 лв.

Сигнализирайте в ИТ. Какво толкова се чуди. Явно е, че е нормално.

# 68
fam,от къде имаш тази информация?
Та миналата година бяхме на 355.00 newsm78

# 69
fam,от къде имаш тази информация?
Та миналата година бяхме на 355.00 newsm78
400 е за касиер

# 70
В малките магазини дето си и чистачка,и касиерка,и магазинерка,колко е?

# 71
.И тука пак опираме до манталитета на българина,като цяло.

Не само на българина. На източно европееца като цяло. На мен ми се налага да работя с такива.
Е виждам и другата страна на медала. Това, което сте писали по горе като условия на труд е валидно за Полша, Словакия и Румъния също. Но тук вече стандартите на работниците се променият. Никой не работи повече от 8 часа на ден. И ако е записан да работи 7 в графика, но има много работа и се налага да остане още един час, едва ли не трябва да му се молиш. А им се плаща на час и те ще получат повече пари. Смените не им харесват, студено било/ климатика зимата е настроен на 23 градуса и аз ходя с риза с къс ръкав/. Въобще на какво ли не съм се нагледала. И ми е чудно защо тези хора имат претенции тук , а са си мълчали там където са работели преди.

# 72
  • Русе/София
. И ми е чудно защо тези хора имат претенции тук , а са си мълчали там където са работели преди.

Moжеби знаят правата си.А и държавните органи извършват проверките си както трябва.

# 73
... И ми е чудно защо тези хора имат претенции тук , а са си мълчали там където са работели преди.

Защото съзнателно са направили избор и са се борили за правото да си защитават интереса пред източноевропейската робовладелка, която си мисли, че им дава милостиня вместо работа. И не разбира колко е зависима от работниците.

# 74
Ами то затова не трябва да се трае. Българинът е овчедушно животно или поне моите колеги. Мълчание, мълчание и преди всичко мълчание. Важното е да си останеш на работа. А това, че те унижават било нормално, навсякъде така било, защо пък точно ние да се оплакваме. Затова хората, които не си мълчаха и се опитваха да прокарат някаква справедливост, са вън от играта. А когато си отиваха, никой и дума не каза, какво ни интересува другия, важното е че аз съм спасен. Опитите ми за гласност и съпротива в такъв колектив придобиват много негативен облик пред управата, как пък само една се оплаква. Честно казано, не разбирам, наистина не разбирам що за човек трябва да си, за да предпочетеш да те тъпчат, вместо да се организираш с колегите си и да дадете отбой. Имаше една стара поговорка - "Наведена глава, сабя не я сече". Явно повечето хора оправдават поведението си с нея.
newsm10 При нас, от този месец ни намаляват заплатите с не малко пари.Всички  бяхме,като грьмнати.Започнаха се едни коментари на недоволство.....Обаче,какво се получи на практика: Появи се работодателят, и само аз и още един човек /от екипа/ обявихме,че не сме сьгласни.Направихме един диалог по човешки и културен начин,без да се караме.Останалите колежки +Управителката-нищо,мьлчаха,като п...и Rolling EyesА,работното ни време 15 часа се запазва. Така Бьлгария никога няма да се оправи. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт