Работа без почивка-нормално ли е?

• 8 830
  • 74
  •   1
Отговори
# 45
  • Русе/София
И какво предлагаш?
Потърпевшите си траят.Кой ще промени ситуацията?
Да,преди 20 години.Работих три години в супер,голям с много работа.
И никой не ни е унижавал или заплашвал.Винаги отношенията бяха добри и двустранни.
Ние работихме,те плащаха.
Не ни даваха заплата,ние си я заработвахме.

Така беше,но сега не е така.
Какво предлагам-каквото и да предложа една птичка пролет не прави.
Всеки си мълчи и трае,за да има хляб на масата.От това се възползват 99%от работодателите.При тая голяма безработица,и този несигурен утрешен ден -така ще бъде.А си надигнал малко глава......
Ако ти имаш за работничка майка,която има  малки деца и тя излиза 2 седмици в месеца болничен,ти колко време ще я държиш на работа?

# 46
Аз днес писах емайл на ИТ,беше на обяд,обясних какво става в магазина,досега няма отговор.съмнявам се и 4е ще получа

# 47
  • Абсурдистан
Аз днес писах емайл на ИТ,беше на обяд,обясних какво става в магазина,досега няма отговор.съмнявам се и 4е ще получа

Не бъди с големи надежди.
Няма да имаш отговор.

# 48
  • София
Бъди търпелива. Хората са се върнали от обедна почивка. Изпили са кафето, влезли са в интернет, прочели са пресата, поляли са фермата, дошло е време за  следобедно кафе с цигара. После пък трябва да се приготвят за тръгване към дома. Държавни служители - какво да ги правиш...
До 30 дни може и да ти отговорят.
Иначе по темата - може и да не е законно, но е често срещано.
Това е положението - дали сме си г..за под наем и ще търпим. Ако не - други ще дойдат.
Ако имаме избор - няма да е така.

# 49
Ето какъв отговор получих:

За да може да бъде образувано производство по издаване на индивидуален
административен акт за отстраняване на нарушения на трудовото
законодателство искането или сигналът за нарушение на трудовото
законодателство трябва да съдържа следните данни:

-пълното име на подателя;

-точен адрес на подателя;

-автентичен или електронен подпис на подателя.

Настоящото писмо не е скрепено с електронен подпис. В тази връзка то не може
да служи за годно основание за образуване на административно производство.

Ако желаете, Вие можете да подадете отново искането/сигнала в деловодството
на Дирекция „Инспекция по труда” ” на хартиен
носител, като посочите пълното си име и точния си адрес и го подпишете със
свой оригинален подпис. В този случай искането може да бъде изпратено и по
пощата.

Също така можете да го изпратите и по електронната поща, като в този случай
то следва да бъде подписан с универсален електронен подпис.

# 50
Обърнете се към някое предаване.
Примерно "Господари на ефира", сега това с експлоатацията на труда е актуално и може да ги заинтригувате.

У нас предаванията/медийте вършат повече работа от законите........каквито всъщност нямаме Mr. Green

# 51
Не става с Господари на ефира,говорили сме с тях очи в очи и то доста хора от персонала,но когато ги попитаха ще застанат ли пред камерата,познайте.
Безработицата е голяма и наистина много хора чакат за работа и повечето работещи ще си мълчат,иначе ще бъдат учтиво помолени да си подадат молбата за напускане.Независимо,че им се водих управител/преди това бях касиер и зам.у-тел/ ми се искаше да бъде направено нещо,но...и до ден днешен нищо не се е променило.В момента работя във фабрика,хората работят на 11 градуса,а шефовете си влизат в офиса и си пускат печките,грам не им пука за нищо,заплатите се бавят с дни и никой до сега не е напуснал.Почети всички са болни.Но чакащите молби за работа/лично ги приемам/ са около 90.Работи се всяка събота и доста часове извънредно се събират,дори те не се плащат,камо ли ДВОЙНО./били на каквото си заработят/На истина не знам какво може да се направи.Смятам,че само внезапните проверки биха могли да свършат някаква работа.

# 52
  • Русе/София
Какви внезапни проверки.Там където нищо не е на ред,такива проверки не се извършват.

# 53
Ми крайно време е да си вдигнат задниците и те да почнат да си вършат работата.Като няма да се спазват закони и кодекси,да я разпуснат тази държава бе,за какво ни е. smile3516
Хауса и без това е пълен.Кризата им дойде екстра на всички.

# 54
  • Русе/София
ООО ми тя държавата отдавна е разпусната.Всичко върви към "издуй гащи".Който изтрай,изтрай.Който неможе-бяга.

# 55
Ами то затова не трябва да се трае. Българинът е овчедушно животно или поне моите колеги. Мълчание, мълчание и преди всичко мълчание. Важното е да си останеш на работа. А това, че те унижават било нормално, навсякъде така било, защо пък точно ние да се оплакваме. Затова хората, които не си мълчаха и се опитваха да прокарат някаква справедливост, са вън от играта. А когато си отиваха, никой и дума не каза, какво ни интересува другия, важното е че аз съм спасен. Опитите ми за гласност и съпротива в такъв колектив придобиват много негативен облик пред управата, как пък само една се оплаква. Честно казано, не разбирам, наистина не разбирам що за човек трябва да си, за да предпочетеш да те тъпчат, вместо да се организираш с колегите си и да дадете отбой. Имаше една стара поговорка - "Наведена глава, сабя не я сече". Явно повечето хора оправдават поведението си с нея.

# 56
  • Русе/София
Ами то затова не трябва да се трае.

Много си права,но ще ти дам пример.В Русе преди време работех в шивашки цех.Бях отк,условията специално за моята работа бяха поносими/работата е по-лека,,по-малко работни часове и т.н./.Обаче шивачките е поточната линия след тях не бяха никак доволни.Няколко пъти даваха сигнали до ИТ,но всичко беше  глас в пустиня.Съответно шефката започна да ги реже от заплатите,да увеличава часовете на работа и всякакви подобни.Накрая положението стана непоносимо и конфликтната ситуация беше факт.Опитаха се да разговарят,но нали се сещате,че хляба е в ръцете на месаря.И така стана,че за един работен ден напуснаха 50 жени и 50 бяха назначени.Така,че дори и да дигаш глава тук в БЯЛГАРИЯ имаш само задължения,но не и права.
Всеки е свел глава за некви мизерни парици,щото децата гладни не могат да стоят.Както искате така ме разбирайте.

# 57
ИнетресА клати феса! са казали хората. Щом и тежи и смята че е нарушение - да се оплаква до дупка или докато не я уволнят. Ако не ще си трае.
Аз работих 7 години без отпуска и с 2-3 недели в които да съм почивал. Но такъв ми беше интереса и не се оплаквам, макар да беше много гадна ситуация....

# 58
  • гр. Шумен
Ами то затова не трябва да се трае.

И така стана,че за един работен ден напуснаха 50 жени и 50 бяха назначени.Така,че дори и да дигаш глава тук в БЯЛГАРИЯ имаш само задължения,но не и права.

Добре де, при тия шивачки няма ли някаква квалификация, която да се изисква? Или вземаш жената от пътя, дето довчера е работила в месарския бранш например и я слагаш на машината и тя се справя и покрива нормите.
Тук също имаше една шивашка фирма, която караше жените да работят 3 дни без прекъсване (няма лъжа, няма измама!), но като върнаха няколко камиона продукция и като почнаха работничките масово да бягат от там и никой да не се хваща, понаучиха се да спазват някакви правила.

# 59
  • Русе/София

В него момент пък и сега безработицата беше и е голяма.За 1 работно място кандидатстват поне50-70 човека.Така,че това не е трудност за работодателя.Напротив старите които са напуснали са с молби за освобождаване по взаимно съгласие и работодателя не дължи обезщетение.Новите идват на изпитателен договор,което пък пак е в плюс за шефа.Това ще бъде така и занапред дълги години,щото ние,като нация сме си такива.А и толкова години слободия няма как да вкараш хората в правия път/поне в близките 20 години/
П.С.Аз например почнах,като помощен персонал и нищо не разбирах от шев и кройка.Точно за половин година минах през всички дейности/шиене,оверлог,копчарка,гладене с ютия и преса/,и накрая стигнах до ОТК.Не е толкова фатално,че били напуснали няколко шивачки по думите на шефката.Но това се отнася и за продавачките,сервитьорките,и още и още професии .....

Общи условия

Активация на акаунт