ПЪРВИ клас - епизод 19

• 33 391
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
  • София
15. Умаляемото е 19, умалителят е равен на сбора от числата 7 и 8. Намерете разликата.
А) 1  Б)3  В) 5  Г) 9

Това е от занимателните задачи. Аз ли още не съм влязла в първи клас  Laughing

# 346
  • Русе
15. Умаляемото е 19, умалителят е равен на сбора от числата 7 и 8. Намерете разликата.
А) 1  Б)3  В) 5  Г) 9

Това за моя математик е мисия невъзможна.  ooooh! Днес за пореден път установих,въпреки,че чете условията без проблем, изобщо не си представя задачата. Обаче успях да изтръгна обещание да решава по 5 допълнителни условни задачи на ден, които аз му дам . И ПСП - още по ограничено.

# 347
  • София
А) 1  Б)3  В) 5  Г) 9

Моят отговор го няма сред посочените.  Mr. Green

# 348
  • София
Ваче, задача 28, според мен има нещо неясно в условието. Така, като е даден чертежа, на квадрата има страни 1 и 2, което е невъзможно. Ако 1 е пък страната на малкия квадрат, не виждам отношението му към правоъгълника. На него пък са дадени страните по условие и би трябвало обиколката да е 12 см. Мисля си дали не липсва някоя черта и да се търси друг правоъгълник? Дано Дидева да поясни....отново.

Отговорите бяха сгрешени.  Mr. Green Позволих си малко да пооправя и чертежа. Обикновено преглеждам задачите преди да ги публикувам, но се случва и да пропусна нещо. Ето защо съм благодарна, когато някой забележи грешка и ми я посочи. Благодаря, момичета!
Така вече е ясно. Тенкююю.   bouquet Hug

# 349
А) 1  Б)3  В) 5  Г) 9

Ха-ха. И моят.

# 350
maiadate благодаря за отговора , стана ми ясно горе-долу Peace
Ще погледна и в Хомеопатия.

Ваче и аз не бях забелязала, но нещо ме накара да се зачета. Същият елемент го има и в Тонзилотрен, пак таблетки за смучене за гърло, но там не беше преведена тази съставка Mr. Green
И аз си го давах на детето съвсем спокойно, след като прочетох сума ти препоръки и суперлативи точно за него.

# 351
  • София
А) 1  Б)3  В) 5  Г) 9

Ха-ха. И моят.
Хайде заедно отново в Предучилищна.  Mr. Green

# 352
  • София
А) 1  Б)3  В) 5  Г) 9

Защо ли   Laughing

Всъщност има ли тест без грешка   Mr. Green

Май други са за предучилищна

# 353
  • София
А) 1  Б)3  В) 5  Г) 9

Защо ли   Laughing
Всъщност има ли тест без грешка   Mr. Green
Май други са за предучилищна
Това на нищо не прилича наистина. И не става дума само за такива технически грешки. Грешки в условията, двусмислени условия, задачи които се решават с  наизустени алгоритми, от които се стига до папагалски отговор /който по принцип не е единствен/ и т.н....

# 354
О, ужас.  #Crazy
Май наистина съставителите на подобни задачи са за предучилищна.  hahaha

# 355
  • Русе
  Ще им се разширява кръгозора, че отговорите не винаги са сред посочените и диктуваните.  Simple Smile
Отдавна съм спряла да чета a б и с след задачите.

# 356
  • На края на вселената!
Плачат за едно официално писъмце подписано от родителите като протест срещу такива задачи  #2gunfire

# 357
Обикновено пускам задачите на доверие, както са ми ги изпратили или както съм ги свалила от нета. Тези дни ще прегледам задачите и ще внеса корекции, където е нужно.
 Ще им се разширява кръгозора, че отговорите не винаги са сред посочените и диктуваните.
Тази година на едно национално състезание имаше подобна ситуация. Верният отговор не фигурираше сред посочените и това беше открито от един четвъртокласник, който сигнализирал на квестора, който пък повикал шефа на комисията, който пък поправил отговорите. Mr. Green
И на мен често ми се случва да открия грешки. Преди първо изнасях лекция на детето, че пак е сбъркало, но от скоро първо решавам задачата, проверявам отговорите и чак тогава му трия сол на главата.  Joy

# 358
  • София
Плачат за едно официално писъмце подписано от родителите като протест срещу такива задачи  #2gunfire
Ама до кого писъмцето? Аз писах до организаторите на КМС писъмце, с което недвусмислено им доказах как си противоречат със собствените си твърдения. И после? Догодина ще го повторят, както го повториха тази, въпреки грешката си от предишната година. А грешките са навсякъде. Ще ги откриваме ние и ще учим децата просто да мислят...аз друго решение не виждам.

# 359
  • София
Мани-мани! А грешките на приемните изпити след 7 кл., от които зависи класирането  ooooh!

Амбер, отсега нататък задачите им ще бъдат с а/, б/ или  с/ и трябва да се огради верният отговор.

Дидева, ти си геройски настроена  Peace

Ирина, все говорят за грешките по разни изпити и състезания и пак, и пак ги допускат.

Не ми го побира главата - как е възможно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт