ПЪРВИ клас - епизод 19

• 33 377
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, малко съм назад от инфото, ама някой знае ли кога ще се проведе това математическо състезание и във Варна? И изобщо откъде да търся информация за следващи?

Бързо оздравяване на всички заболели!!! Дано по-леко мине, че много коварен тоя грип...

За английския диск - мноооого ще съм благодарна, ако някой го качи, но за съжаление нямам много опит, за да посъветвам как точно да стане... Praynig

# 406
  • у дома
Сетих се,че преди време коментирахте нормативите за четене и писане.Днес си разчиствах тефтерите и в един открих това
                                  Нормативи
                           четене                              писане

1 клас              35 - 40 д/мин                12 - 16 д/мин

2 клас              60 - 70 д/мин                40 - 50  д/мин

3 клас              80 - 90 д/мин                70 - 80 д/мин

4 клас            100 - 105 д/мин               80 - 90 д/мин
Нямам спомени откъде съм си го записала -явно от някоя публикация в блога на начално образование.

# 407
  • софия
Светлаем - това за края на годината ли се отнася или за първия срок?

# 408

аз мисля ,че беше за края на годината ,но може и да бъркам

# 409
  • у дома
За края на учебната година-нормативи след завършване на съответния клас.
Само да кажа,че моя второкласник в момента може да покрие норматива по четене за края на четвърти клас,но той по принцип си чете много.Обаче пише с лявата ръка и пише много бавно,та за нормативите за писане си е кажи речи за първи клас.Ама поне пише грамотно и хубаво де...Ама да си кажа,че 90 думи в минута(колкото е норматива за писане в края на 4 клас) и аз не мога да го постигна  Embarassed

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 23:00 от svetlaem

# 410
  • София
За края на учебната година-нормативи след завършване на съответния клас.
Само да кажа,че моя второкласник в момента може да покрие норматива по четене за края на четвърти клас,но той по принцип си чете много.Обаче пише с лявата ръка и пише много бавно,та за нормативите за писане си е кажи речи за първи клас.Ама поне пише грамотно и хубаво де...Ама ад си кажа,че 90 думи в минута(колкото е норматива за писане в края на 4 клас) и аз ен мога да го постигна  Embarassed
Светле, браво на Оги. Аз отдавна му се възхищавам на любовта към четенето.

# 411
  • у дома

Да,възхищавай му се-ако ми подшушнеш от опит как да се справя и с писането  newsm78 От друга страна пък като му гледам контролните по бел - в клас е успял да си запише всичко от диктовката,значи когато иска може и по-бързичко да пише...

А иначе не се шашкайте за четенето-моето дете миналата годи по това време четеше около 25 думи в минута не повече,а в края на учебната година вече можеше и по 80думи,а след цяло лято четене даже чете и още по-бързо,но не съм засичала.Въпросът е да се намери ключето с което да се отключи страстта към четенето...

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 22:43 от svetlaem

# 412
  • София
Да,възхищавай му се-ако ми подшушнеш от опит как да се справя и с писането  newsm78 От друга страна пък като му гледам контролните по бел - в клас е успял да си запише всичко от диктовката,значи когато иска може и по-бързичко да пише...
Еее, стига де. Може детето. Не иска, защото се старае да е красиво. Аз като му гледах читателския дневник, не калиграф, а направо не знам.  Shocked

# 413
  • София
Е, че то ако такъв е норматива няма за какво да се шашкам...  Crazy Аз се бях притеснила с тия 68 ли колко бяха обявени из темата  Confused

# 414
  • софия
Е, че то ако такъв е норматива няма за какво да се шашкам...  Crazy Аз се бях притеснила с тия 68 ли колко бяха обявени из темата  Confused
Еми то нашите наборчета са си шампиони - средно около 35-40 се въртяха като засичахме Laughing

# 415
  • София
Е, че то ако такъв е норматива няма за какво да се шашкам...  Crazy Аз се бях притеснила с тия 68 ли колко бяха обявени из темата  Confused
В грешка си нещо.  Peace 40 си писахме в темата а края на първи клас и 17 - за края на календарната година.  Hug
Еми то нашите наборчета са си шампиони - средно около 35-40 се въртяха като засичахме Laughing
И все по- добри стават и ще стават, да са живи и здрави. От първото засичане да са минали 2 седмици примерно и детенце беше на 28, а към днешна дата е на 45.  Mr. Green

# 416
  • у дома
Ваче,аз специално за теб написах колко е чел миналата година по това време-важното е да отключите страстта към четенето,после и бързината идва с времето , а и най-вече и правилното писане.

# 417
  • София
Иринче, повече беше, ще го намеря ей сега.. може да е било в предна тема  Wink

Светле, а как да я отключа тази страст. Саша обожава книгите, да чете - не.. факт!  Tired
Сега се мъчи с една енциклопедия за гората. Сама си я избра. Простичка е като текст. Ама не сяда без ужасяващи кандърми  Confused

# 418
  • у дома
Иринче, повече беше, ще го намеря ей сега.. може да е било в предна тема  Wink

Светле, а как да я отключа тази страст. Саша обожава книгите, да чете - не.. факт!  Tired
Сега се мъчи с една енциклопедия за гората. Сама си я избра. Простичка е като текст. Ама не сяда без ужасяващи кандърми  Confused
Не знам как стана,честно си го признавам -отначало и той не искаше и аз чаках да му дойде желанието,но просто попадна в клас,в който повече от половината деца си четяха добре още в началото и прецених ,че няма време да го чакам...Почнахме със задължителната една приказка на ден от приказките с поука,после увеличих на две и така...Сега като връщам лентата назад може би след като общо прочете над 100 стр му стана лесно,а когато нещо ти е лесно ти е и интересно...Сега си чете сам ,доброволно,направо му е като страст,аз не му издържах на темпото да купувам книги,та затова си ходим до библиотеката поне веднъж месечно,а понякога и по-често...Забелязала съм,че най-бързо чете книгите,които сам си е избрал в библиотеката,а и той има доста по-различен вкус от моя и вече съм се изчерпала какво да му препоръчвам да чете.

# 419
  • софия
Светлеем - и аз съм родом от Монтана. Смятам като я заведа пролетната ваканция при баба й да я запиша в библиотеката. Предполагам, че си е на същото място. Имам прекрасни спомени от това сам да си избереш книжка и да бързаш да я върнеш и избереш нова. Тъй като не съм ходила от 20 години най-малко, ми е интересно дали зареждат библиотеките  с нови издания, че моята си пада по енциклопедии и други лъскави книжки с малко текст.   Сама си се навива вечер да ни чете. Ако я карам сигурно ще се запъне като магаре на мост.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт