Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 38

• 36 040
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
Малеееееее, чета и май само аз съм наопаки. Joy Joy Joy

Ей, мацкиии....като ви чета постовете много ви се радвам.  newsm51   love001  newsm51  love001   Е, това е хубавото в тази тема...всеки зачита чуждото мнение. Аз съм на различно мнение от всички, но не се чувствам извергната.
Браво!!! Направо почвам да се замислям...дали аз съм права. Много силни аргументи. smile3501 newsm10

Не си съвсем сама, Зизу.
Аз също от вчера поддържам тезата, че заминаването на Ясемин не решава нищо. Дава й само време за размисъл, сълзи и страдания. Когато и ако е взела решение за окончателна раздяла със Саваш, но при възможността той да вижда и да бъде близо до децата им, нямаше нужда да ходи където и да е. Нужно беше открито да говори с него и да му обясни решението си. Спомнете си, че тя вече веднъж го направи, когато развали годежа и той го прие. Нещата много бързо се обърнаха пак на 180 градуса, но това нямаше да се случи, ако тя твърдо бе стояла на позицията си, дори с лъжата да му каже, че не го обича след като между тях стояха доста лъжи по онова време.
Имаше ситуация, в която Саваш, при подобен разговор за страха й от това, какво го очаква като глава на аширета, и каза, че толкова много я обича, че би могъл да я остави, за да не застрашава нейния живот и този на сина им.
Въпросът е в това човек да не бяга, а да защитава позициите, които смята за правилни. Напълно съм съгласна, че Ясемин има право да взема решенията за собствения си живот. Ясно е, че предложението на Шахнур, както и да е направено, е неприемливо за нейната културна среда и за нея самата. Тогава да застане в лице с проблема и да отстоява решението си. Нищо не я заставя (освен собствената й любов) да бъде със Саваш и да споделя тегобите му.
Не зная дали съм права, но мисля, че в доста размисли се прокрадва представата за Саваш като слаб човек, недостатъчно деен, нерешителен. Не мисля, че е такъв. Отново се връщам и на тезата си по този въпрос - Да се стараеш да бъдеш отговорен, при това при цялата сложност на отношения, в центъра на които си не по собствено желание, а по необходимост, не е слабост и нерешителност. Досега той нито веднъж не избяга от проблемите - и общите, и своите. Едва ли са много хората, които не са търпяли провали и тогава, когато са положили всички усилия, особено когато имат силни противници. Но той продължава да се бори, и за общото добруване на хората, които са му дали доверието си, и за своето и на любимите си хора щастие.

Стига толкова засега. Да има и за по-нататък.

Много се радвам се, че дискусията привлича нови участници.ДОБРЕ ДОШЛИ, МИЛИ ДАМИ!    Hug  Hug  Hug smile3501 newsm51

# 691
Малеееееее, чета и май само аз съм наопаки. Joy Joy Joy

Ей, мацкиии....като ви чета постовете много ви се радвам.  newsm51   love001  newsm51  love001   Е, това е хубавото в тази тема...всеки зачита чуждото мнение. Аз съм на различно мнение от всички, но не се чувствам извергната.
Браво!!! Направо почвам да се замислям...дали аз съм права. Много силни аргументи. smile3501 newsm10

Именно, това му е хубавото, не ти казват, че гледаш друг филм. Joy Joy Joy Joy Joy

# 692
  • Пловдив
"Аз също от вчера поддържам тезата, че заминаването на Ясемин не решава нищо."

Разбира се, че бягството не е решение на нито един проблем. По-скоро на мен ми се иска то да е повратна точка в развитието на сериала. Да почнат да му се случват нещата на Саваш - усилията, които положи и жертвите, които направи да дадат някакъв реален резултат. Да се види светлината в тунела. Защото от ситуацията в момента само Шахнур видя изход - втора жена. Никой няма полезен ход. Не искам повече да гледам никакъв Суперявуз, за който всички са някакви пионки, които той мести, преследвайки собствените (неясно какви) цели. Може би започнах малко по малко да губя надежда в добрия край и затова толкова много залагам на тази постъпка на Ясемин.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 10:17 от Eldo

# 693
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
Здравейте на всички неспящи!
     Късно след обяд се помъчих да напиша нещо в диспута, но не успях да го публикувам. Явно не ми стига опит за различни ситуации във форума.
     Благодаря на Alians13 и на Sunni 67 за добрите думи при моето слизане от балкона. На моя въпрос Sunny67 отговаря, че не съм тъпа, но аз все още имам усещане след този епизод за дежа вю –усещане, че съм преживяла нещо подобно в третия сезон на 1001 нощ. А все пак казват, че дежа вю –то било най-вече временна повреда в мозъка да сортира нова информация, нещо, наречено епизодична памет. Ако някой друг потвърди диагнозата ми, че съм временно затъпяла – повярвайте ще бъда доволна! И не се майтапя...

# 694
Eldo: Не искам повече да гледам никакъв Суперявуз, за който всички са някакви пионки, които той мести, преследвайки собствените (неясно какви) цели. Laughing
    Присъединявам се към това!!!

# 695
  • Пловдив
vanina707, ако твоето дежа вю е подобно на моето усещане за яд, безпомощност, безизходица от цялата тази ситуация, значи и аз го имам или съм (надявам се) временно затъпяла. Laughing Laughing Laughing

п.п. Добре дошла!  bouquet

# 696
HugДобро утро, момичета! Прекрасен и усмихнат ден от мен!Hug
 Hug Hug

# 697
на всички нови девойки! Hug Hug

# 698
С много размисли и страсти сте изпълнили, толкова много странички! Peace Ще се върна малко да Ви изчета! Не мога да Ви насмогна! Peace

# 699
Здравей Елдо! Щастлив ден на теб, на чудесната Гони и на всички прекрасни момичета от форума! Grinning Grinning Grinning
 За дежа вю-то - така е наистина и толкова ми се иска да е само временно. Че иначе ще се откажа да гледам дори сериалите на Сабънджъ, а и атмоферата на този форум ще ми липсва, защото явно и тя ме е омагьосала.

# 700
# 701
# 702
# 703

ДОБРО УТРО,ДАМИ Hug

Много сте изписали, и акцента е - Ясемин Hug
Отдавна трябваше да го направи Peace Шахнур й отвори очите Naughty с абсурдното си предложение Ясемин да живее в техния дом като втора(в нашите очи- като незаконна)съпруга  #Crazy
Едва ли е импулсивно  решението на Ясемин- в безкрайните самотни нощи са я спохождали вероятно подобни мисли и настроения Thinking
А и как е възможно една съвременна и интелигентна жена да се впише във Ванските традиции newsm78 Просто Шахнур е капката ,която преля чашата(както много точно и хубаво го написа Хиацинт)    bouquet
Казвате - да говори със Саваш- колко пъти говориха и се разделяха и се събираха newsm78И докога все така newsm78 Колко дълго очакваше предложението за брак- и беше на седмото небе от щастие ,когато Саваш й сложи пръстена - ЕВЕТ ЕВЕТ ЕВЕТ
но...а той още е женен ooooh!
Още женен нае и къща  ooooh!
Колко пъти говориха за развод с Чичек newsm78 Колко пъти кървава вражда се размахваше като коз,ееееее СТИГА вече Naughty
Тя разбра ,че този развод е химера Rolling Eyes
И на мен ми писна, а какво остава за Ясемин ooooh!
Та каква е тя- любима,приятелка ,незаконна съпруга, втора жена- каква е  #Crazy
Неопределен статут- Stop
Това най осезателно го почувства ,когато Саваш беше в полицията ,а тя нямаше право да го посети Naughty
Нито отсъствието на Саваш от партито ,нито Шахнур са причина Ясемин да замине- според мен това е зреело в нея и сега е дошъл момента newsm78 Тя не хукна,грабвайки Омер ,а седна и написа писмото- сърцераздирателно писмо,с много болка ...но е обмислено заминаването,тя не вижда изход вече от тези безкрайно повтарящи се ситуации.
Това ,че оправдавам действията й ,не означава  ,че Саваш има вина- не , и той е жертва ,и той е в безизходица- той своето решение отдавна го е взел,той е наясно и с чувствата си ,но това постоянно извиване на ръце от абсурдните традиции , от предателството на близките ...и неговата не е лесна... ooooh!
А най голяма вина за ситуацията имат разбира се сценаристите Mr. Green Heart Eyes Joy

# 704
С малко закъснение - Добро утро и от мен, момичета.
Лили, Goni, благодаря за сутрешното кафенце. Като добри домакини не пропускате да ни го сервирате рано сутринта. А ето от мен и компания за него, сигурна съм, че ще хареса на всички ранобудници в темата.

Общи условия

Активация на акаунт