Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 38

• 36 106
  • 724
  •   1
Отговори
# 705

И никой да не си мисли, че ще оставя Ясемин и децата в ръцете на Явуз. Уважавам желанието й да остане сама за сега, но аз не я изпускам от очи.

# 706
Добро утро на всички! Аз съм нова във форума и не съм много наясно с него, но съм изчела всичко, което сте написали за филма и днес събрах кураж и аз да изкажа моето мнение за бягството на Ясимин. Някъде прочетох думите на Шахнур към Ясимин, че след развода на Саваш следва смърт и за двамата / Чичек и Саваш/, аз мисля че Ясимин бяга точно за да запази любимия си жив. Нали Саваш в 25 серия и каза " толко много те обичам , че съм готов да те оставя сама", може би това е голямата обич.

# 707
  • На юг от тук
Добро утро или по-точно добър ден и от мен. Аз си изпих вече кафето при това в компания на приятелки Линки. Сега може и със следващите редове да предизвикам доста отрицателни емоции в някои от Вас, но да си кажа това което се върти  в главата ми.
Саваш/ясно осъзнавам проблемите му,да чукам на дърво никога да не се срещам с тях/, но все повече ми заприличвам на съвременните български мъже/семейни, но с любима(нарочно не употребявам думата любовница, защото за мен е много грозна), все искат да се разведат/не обичат настоящата си съпруга/, но и все нещо им пречи.
Децата не са достатъчно порастнали, съпругата ще изпадне в депресия/отвлечената Китка/, имат общ бизнес с родата на настоящата,който пък ще ги лиши от средства и т.н. и т.н. Причини без брой и все важни. И на някои жени така им минават доста години.
Саваш да си взема детето и жената и да заминават. А с Китка може да се разведе и дистанционно/ще го представлява адвоката/.
Така, че аз заставам зад това Яска да замине. Така и тя ще се успокои, ще има възможност за спокойна бременност, а не от нерви да загуби бебето.
А нашия герой, когато си реши проблемите да се появи на вратата с онзи премрежен поглед и ако тя още е свобона/сърцето и/ да се вземат, че и ние да мирясаме. Че то и в къщи никой не иска мен вече да търпи. #2gunfire по мен де...

# 708
Добро утро на всички! Аз съм нова във форума и не съм много наясно с него, но съм изчела всичко, което сте написали за филма и днес събрах кураж и аз да изкажа моето мнение за бягството на Ясимин. Някъде прочетох думите на Шахнур към Ясимин, че след развода на Саваш следва смърт и за двамата / Чичек и Саваш/, аз мисля че Ясимин бяга точно за да запази любимия си жив. Нали Саваш в 25 серия и каза " толко много те обичам , че съм готов да те оставя сама", може би това е голямата обич.

Jiki9, добре дошла сред нас. Радвам се, че се реши да пишеш, разбра, че няма нищо страшно, нали.
Да, това което казваш, е абсолютно вярно. Една от причините Ясемин да избяга, е и тази, че Шахнур я изманипулира много ловко, умушлено или не. Шахнур знае колко силна е любовта на Ясемин към сина й и знаеше точно това - че една истински обичаща жена няма да изложи на смъртна опасност живота на любимия си.

# 709
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
Аз не съм съгласна, че Саваш заприличвал на съвременните женени мъже с любовница, защото той въобще не е женен в истинския смисъл на думата. Той има неизконсумиран брак и съобразно законите, този брак в нормална държава би трябвало да бъде обявен за невалиден. Колкото до това, че с решението си Ясемин ще осигури сигурност за Саваш и за децата си – това също смятам че не е логично заключение. Аз много искам сценаристите да продължават да ни убеждават, че истинско семейство може да има и без подпис в гражданското и без одобрение на хората около нас. Това е много трудно съществуващо семейство, но изградено с много любов, взаимно разбиране и взаимопомощ. Мисля, че това бяха започнали да правят и ще е жалко ако не го реализират докрай.
Благодаря за чудесните снимки, които публикувате днес!

# 710
Репликата ми в предния ми пост беше към пост 707 на ККатина и подкрепата за бягството на Ясемин в много други постове. А благодарностите  - за  Хиацинт и най-вече затова, което е сложила в пост 705. Простете, все още не съм влязла в стила на общуване във форума.

# 711
И аз мисля, че отношенията Саваш - Ясемин не са като м/у женен мъж и неговата любовница.  Да, в очите на наблюдаващите отстрани тези отношения и незапознати с действителното им съдържание, нещата изглеждат формално така. Но ние знаем какъв е "бракът" на Саваш с вдовицата на загиналия му брат, на какъв натиск бяха подложени и двамата от семействата си, и колко висока цена продължава да плаща Саваш заради проявеното благородство и нежелание да подложи на риск живота на Чичек. Каква съпруга му е Китка, след като м/у тях никога не е имало споделени чувства, а за креват да не говорим. Това, че Чичек е безнадеждно влюбена в Саваш не е достатъчно, за да изпълни със съдържание формалното им съжителство.
Истинското семейство на Саваш са Ясемин и Йомер, и бъдещото дете, което Ясемин носи. За съжаление пред съществуването им като нормално семейство постоянно изникват проблеми. Те се справят успешно с някои от тях, но и непрекъснато, постоянно изникват нови. Като в приказките, в които юнакът, за да се ожени за царската дъщеря, трябва постоянно да се бори с все нови и нови опасности, да изпълнява непрекъснато задачите на царя, който е все по-изобретателен. Примери в литературата за деца, в митологията (Херкулес нпр.), в приказките има в различни варианти. Но накрая героят преодолява всички трудности и грабва царската дъщеря, и те заживяли щастливо и живяли до дълбока старост. Иска ми се историята за любовта на Ясемин и Саваш да завърши като в приказките. И както в приказките доброто да победи над лошото, щастието и любовта да тържествуват.

Ноооо, знаем, че в крайна сметка ние сме в ръцете на Сабанджъ и неговите хора и за сега само можем да гадаем и да се надяваме на щастлив завършек на сериала.

# 712
Хиацинт, съгласна съм с теб напълно. Но нашите любими актьори играят така всеотдайно и майсторски, че все едно не сме в приказките , а в реалния свят. И затова е толкова трудно да не се вълнуваме за поредната доза „приказен” кадаиф, както се изразявате често във форума. Simple Smile
А на Сабънджъ и Ко съм разярена вече повече от ден и половина.  Close
Между другото, правилно ли изписвам виртуалното ти име на кирилица, че така ми е по-лесно? newsm78

# 713
Здравейте дами,
от снощи и аз си мисля за онази сцена, когато Саваш призна на Ясемин, че е женен и и каза, че я обича толкова, че може да я остави сама. Незнам защо, но си мисля, че той няма през глава да се втурне да я търси, за да я увещава да се съберат. Все си мисля, че само ще се увери, че е добре и може би ще остави някой от своите хора да я наблюдава, но няма да се съберат веднага. Ще ни помъчат още една две серийки. Дано не познавам, защото така като чета май на почти всички взе да ни омръзва постоянната драма в отношенията им.
Сега ви пожелавам прекрасен ден и ви поздравявам с ей това парченце 
bouquet
http://www.youtube.com/watch?v=RSx1xQFwp84

# 714
# 715
Miles away, музиката която пусна е изключително красива и в унисон с настроението ми. Но ако имаш време и намериш нещо по-обнадеждаващо ще ти бъда много благодарна.

# 716
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Добър ден дами! Hug Hug Hug
Днес реших първо да чета, после да поздравя....и така...станало обяд. Joy

Добре дошли на новите момичета в темата. Надявам се да им бъде уютно между нас. Hug Hug  bouquet  bouquet

Сега по същество... Thinking

Ейййй, два дена минаха...емоциите се пооталожиха, ама аз пак съм почти сама в мнението си. Heart Eyes Joy Joy (шегичка... Wink)

Аз предлагам да оставим за малко Яска и Саваш и да обърнем внимание на бъдещия "татко" Бора.
(Така ще мога да участвам и аз...иначе по горната тема аз вече се изчерпах)

# 717
 Здравейте и от мен!
Много ми е приятно да ви чета. Колко мнения и колко интересни разсъждения.
 Когато и да е решила Ясемин да вземе това решение за обрата в живота си , истината е че не може повече да продължава да живее така. Сега  вече Саваш, ще може да я има единственно с взетото от него кардинално решение и то не решение на думи , а документ, че е свободен.
 Иначе мисля тя няма да се върне при него , колкото и да го обича . Друг е въпросът как това, ще го направи Саваш в този момент - то винаги аха нещата да тръгнат към развод и нещо става с Чичек. В никакъв случай не казвам че Саваш неиска да бъдат заедно с Ясемин. Но идеята да  я вземе и отведе  на някъде  в този момент просто е неосъществима не че на него не му се иска.

# 718
Зизу идеята за обсъждане на татко Бора е интересна .  Дали изобщо Назан , ще му каже за евентуалната  бременност. Той  с едно дете от Назан   само може да изнудва фамилия Балдар за наследственни дялове и пари. За друго  няма мозък да мисли.

# 719
Зизу привет за идеята! Но ако сценаристите решат да забременят Назан и от това да следва продължение на връзката между Бора и Назан ще ни чакат явно серии „sonra…” Че как иначе ще изнудва яко, ако то горкото дете все още не се е появило на бял свят.  Но как Бора ще се смае от новината за позитивен тест, ще бъде интересна картинка. Аз съм сигурна, че изобретателния ти ум вече е оформил сценария на този момент. Моля те, сподели го.

Общи условия

Активация на акаунт