Празника на любовта с Юлчето посрещаме сега!

• 21 510
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
  • в Кошера
Момичета искам да попитам по колко каша и пюре трябва да яде 6 месечното бебе, горе долу??? Вашите по колко изяждат?  И още: трябва ли да заместя цяло хранене или да дохранвам с мляко всеки път??

Много е относително...Зависи кога си започнала захранването и как върви. Доколкото разбирам детенце не се кефи много-много на пюрета, та и затова дохранваш с мляко. Не го насилвай. Постепенно той сам ще си увеличи количеството и ще замести обедното хранене.
А за кашата не разбрах защо слагаш само 1 лъжица в разтвор АМ?  newsm78 Отказва да яде чиста каша ли? Пробвай да я направиш по-рядка  Peace
Всичко това го казвам на базата на личния си опит  Peace
Принципно ако трябва да се спазват предписанията в/у етикетите на детските храни, за 6 месечна възраст кашата трябва да е 200 гр. на ядене, пюрето също толкова.
Но колкото деца, толкова различни случаи  Peace

# 526
Tyra мерси за бързия отговор, слагам 3л. от неговите, което си е 1с.л. (15гр), а я разтварям с мляко, защото кашата е безмлечна и така ми каза педито да я давам. Дано не бъркам Sad не я правя много гъста, а до края на храненето тя така се втечнява, че той я пие от чашка  Wink

Захранването го започнах на 5м. и 5 дни, и да освен на пащърнак и тиква Wink в чист вид на друго нищо не се кефи. И ако може да са на Семпер от 3 и кусур бурканчето  #Cussing out , че иначе не ги харесва хахаха

# 527
  • в 1001-та нощ
хубаво е, че я разтваряш в мляко - виж на самата каша - колко каша в колко мляко да слагаш - не е нормално да е супер течна, аз винаги я правя малко по-течна, от колкото пише да се прави, но е гъста, все пак

# 528
  • Бургас
evita72,може да натъркаш петното с лимонтузу,след което да изпереш,махало ми е петно от морков,може и на вас да помогне. Peace
airgirls,абсолютно така се получава ако не се хапне кашата до 15-20мин,не се притеснявай.,може да направиш половината количество,за да не остава.Просто бебчо яде бавно,после няма да отнема толкова време.

# 529
Добро утро! Като ранобудни да се отчетем.
За ябълките варя ги в малко вода , нарязани на дребно, след което ги пасирам, защото не ми ги иска настъргани.
За храненето - София ми ядеше доста АМ - на 5м. 180мл с тенденция за "колкото може повече ми дайте". Съвета на педиатъра беше да НЕ спазвам таблицата на ам и намалихме до 150 приема на всичко (мляко, пюрета , каши и тн.). Не давах цяло пюре от големите бурканчета 190гр. Ако пък примерно не си хапне цялото приготвено пюре да дохраня с разликата до 150. Количеството каза, че ще го увеличим на 180 едва когато започнем по - енергийни храни о-о 7 или 8 м., т.е. попари, месни и тн.
Весел ден, момичета!   bouquet

# 530
  Алена,пъпките от претопляне по принцип са без остър връх(алергичните са по-грапавки).Предположих за претоплянето,защото някой път ,като се паникьосаме,сме способни да видим точно това,от което се страхуваме,а не това,което се случва наистина....  Simple Smile
   Разбира се,един лекар би определил най-добре произхода на обрива.
   А ние поне да успокоим малко.

Ей този линк,не знам дали го има на първата страница,но е доста съдържателен.
  Енциклопедия на детското здраве.

За захранването.....,което се вижда на някои много сложна наука....   Simple Smile
  Аз само бих препоръчала да не го гледате с толкова големи очи. Всякакви схеми,дози и пр. са до голяма степен само някакъв ориентир.Бъдете спокойни и уверени в това,което правите.Зареждайте с позитив всяка хапка,която давате на бебето(дали ще е по някаква схема или не).И така шанса за алергични реакции ще бъде намален максимално.  Hug

За отслабването.....
   Тази мацка е износила и родила едно детенце и си има перфектен стегнат корем!И тя не е единствен пример!Значи връщането на форма никак не е мисия невъзможна.

За кожата....постепенно ще се събере.Дани,ти изобщо да не се притесняваш,каквато си млада!  Peace Hug

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 09:00 от Селма

# 531
А, защо не се дава спанак?
Аз от днес минавам на Хумана 2, определено другото не я засища. Нали не е проблем, че не е навършила шест месеца?
Вчера направих каша с елда, пак с нейното мляко и пюре и си я хапна. Имам Слънчо, но ще го подаря, защо да давам с добавена захар, като си папка и без нея.

# 532
  • София
Здравейте искам да питам, мамите който си приготвят сами пюренцата, как давате ябълката и може ли да се сложи в бурканчета, за да изкара повече време  Peace
Аз ги слагам да се сварят,в моя случай е без вода,но и на пара стават хубави,намачквам и слагам във форми за лед,замразявам и вадя колкото кубчета искам.

и аз така, и аз така!

# 533
  Елена,аз давам сурова ябълка.Направо едно по-дебело резенче.....Държа го с моите ръце,а бебката си го стърже със свойте зъбки (нали вече сме с 3). Контролирам само да не се отчупи прекалено голямо парченце и да няма задавяне.Иначе тя направо на пюре си я прави ябълката.  Simple Smile

# 534
И аз ще се включа към airgirls и към майките, чийто деца отказват приготвените им количества храна (без никакви намерения да влизам в спорове  Peace). В книгата на Джил Рапли за захранване, водено от бебето, на няколко места се казва, че твърдата храна между 6 месеца и годинка е само за запознаване с нови вкусове, не за наяждане. Млякото си остава основната храна на бебето в този период (кърма или АМ). Знам, че много от вас не са съгласни с това, но може да послужи като успокоение на майките на по-"злоядите" дечица (в случая "злояд" въобще не е правилната дума, но не можах да измисля по-подходяща)   Peace. Т.е. хранете си ги с млекце, а от другото колкото изядат без да бъдат насилвани и без това да ви притеснява  Peace Peace Когато са готови за повече твърда храна, сами ще си покажат  Hug.

За петната- аз също пера с Вениш, и после пускам допълнително изплакване.

# 535
  • в 1001-та нощ
 Елена,аз давам сурова ябълка.Направо едно по-дебело резенче.....Държа го с моите ръце,а бебката си го стърже със свойте зъбки (нали вече сме с 3). Контролирам само да не се отчупи прекалено голямо парченце и да няма задавяне.Иначе тя направо на пюре си я прави ябълката.  Simple Smile
Hug Hug Peace    bouquet

аз не смея още, а и няма зъби изобщо, но пък ябълките са много омекнали Wink))) много обича да яде от ръка, каквото и да е и двамата много се забавляваме

мерси за обяснението за пъпките Wink)) аз съм имала доста алергии с кожна изява и виждам при мен как се изявяват -  дано той няма; но при него се изяви една веднъж с дихателен признак ...така, че  ooooh! ooooh! ooooh! ще внимаваме

Благодаря и за енциклопедията - ще я кача в раздела за бебето  Hug

# 536
за петната и аз ползвам Вениш, но не го ли опера веднага после няма изпиране. Абе като си правя домашно пюрето се изпира, ама тея купешкитеее страшна работа Simple Smile
Иначе мама извади от тавана 3 кашона с мои дрешки-някои бяха с петна, незнам от какво са били, но се изпраха с Вениша(стояли са на тавана 22 години  Whistling )
След малко отиваме на доки и после ще мина да се отчета  Peace

# 537
Аз питах за течен шоколад дали става да се ползва бебешко сухо мляко, но още не съм пробвала. Ягодка май беше пробвала. Иначе съм заделила едно отворено за целта. А рецептата, която ползвам е сходна на тази от меганчо: течен шоколад

Искам да ви почерпя с едно домашно приготвено тирамису, тъй като ставам днес на цели 24 годинки:

Ще ви чета с интерес, но мисля да се отдам на подготовка за следващия си изпит, така че ще се включа отново след като мине Simple Smile

Пожелавам ви много усмивки на днешния ден, който е обявен за най-депресарския в годината  Grinning

# 538
Стоун честит рожден ден!!! Пожелавам ти много здраве, любов и семейно щастие!Ти си наборка  Grinning Simple Smile

# 539
  • в 1001-та нощ
angelv - аз също съм съгласна с теб - всички деца са крайно различни следва да се водим по тях  Hug

тези книги са само препоръка и ориентир за майките без опит - в началото като четях за препоръките на СЗО а се кърми до годинка, как до тогава само ще се запознават с храните ...направо така си го представях ....как ще кърмя поне година....и ще хапва по мъничко друго ... после като видях, че млякото ми не стига - предположих, че ще сме основно на АМ до годинка, но не - нали си виждам детето - не му стига, безинтересно му е - иска си другото, предлагам друга хана и я приема  Hug

така - прецених, че му е време за захранване – по този и другите признаци – интерес, седеж … и се справяме добре - вероятно е бил готов и симбиозата майка-дете с кърмене е отминала и преминава в следващ етап, който не мисля, че е вреден,а с време то и според "симбиозата"

чудесно е за майките, които още кърмят – че при тях работи симбиозата”майка-дете” – кърмене – явно при тях – настройката е такава и това за момента е най-подходящо Wink))

имаше един момент, в който дори си мислех, че препоръките на СЗО за мляко до годинка, дори, когато не се кърми (с АМ) е в резултат на лоби на производителите на АМ; както и да е – много не ме вълнува вече – в комерсиалния свят, в който живеем – всичко може да се очаква ….по-важно е да сме спокойни – да слушаме себе си и детето Hug

Общи условия

Активация на акаунт