Отговори
# 135
Здравейте мацки!  Hug

Малии, пак ви загубих, почнали сте нова тема, заглавието й супер ме кефи, 10х на мамата, която го е измислила!   bouquet

Връщам се назад да ви чета, но първо да питам нещо - на 50-я ден на Константин бяхме на ДК. Скараха ми се, че много бил качил, можел да направи рахит Sad, пък на мен ми се вижда много добре детето. Ето данните му:
Роден - 3,900 кг.
Изписан - 3,600 кг.
На 20 дни - 3,900 кг.
На 32 дни - 4,620 кг.
На 50 дни - 5,620 кг.
Та въпроса ми е - Вашите бебчови как бяха в тази възраст? За да не товарим темата може да ми пишете на лични. Благодаря на всяка мама, която ми сподели!  Hug

# 136
Привет момичета,
Моето зверче още е кисело след ваксините, надявам се днес да й е последния такъв ден, че вече едва я издържам. Сега уж заспа, ама тя през деня спи много малко по 15-20 мин и после рев да е на ръце и да я разхождам да разглежда апартамента. Добре поне, че вечер прави по-големи паузи, та тогава успяваме да поспим. Днес с няколко събуждания си поспахме до 11. На мен и тогава не ми се ставаше, ама пусти рев - детето си иска своето.
А после ме зарадва  добрата новина, че са ми превели еднократната помощ от социалните.
Снощи по БТВ /ако правилно си спомням/ даваха репортаж за многократните пелени и даваха и мама жирафче, гледахте ли я?

# 137
  • В две мънички очи...
И на мен лещата не ми подейства, но пробвах с лук и определено щяха да се пръснат - щом се цедих през ноща, нещо което не правя отдавна.
Аз пак да питам по един наскоро коментиран въпреос - как давахте биогаята?
Започнах от днес да давам профилактично на малкия че коликите малко са ни отпуснали но да не е постоянно на инфлакол и ентерокид, а и гледам че пише че помага при настинки newsm78.
Ние днес сме на ортопед да видим какво ще каже.

Да Малвинке и аз я гледах и я познах Simple Smile
Корали ние на 47 ден сме били 5200 при рожденно тегло 3750. Доколкото съм чела бързия темп на нарастване го дават като симптом за евентуално бъдещо появяване, но най-често се увеличава приема на капките и няма проблеми.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 13:52 от Ysabell

# 138
korali, много добре наддава Коцето, не се притеснявай.
Моето момченце първия месец качи 1500гр, пък и много други дечица наддават по толкова.

# 139
Ysabell-Биогаята я давах по 5капки сутрин смесени с малко кърма (течност) и шишенцето се държи в хладилника.

# 140
Щях да пиша добро утро . а то станало 2 часа следобед  smile3555 Аз пуснах мухата за лещата , но не съм казвала , че действа при всички   Peace Между Коледа и Нова година изведнъж направих  хиперлактация и след дълго умуване от какво се получи стигнах до извода, че само лещата е нещото , което е било различно в менюто ми от доста време насам.Сготвих пак и резултата пак беше същия - мноооого мляко  Shocked Готвих на Панино и двата пъти .  Явно си е до организъм , не знам . Някои твърдят , че от бирата им се подобрява лактацията .На мен от бира освен да ми се доспи нищо друго не ми става  Laughing

Корали , Коралииииии , да ти имам дОФтора , да ти имам  Hug Алекс е роден 4400 , изписаха ни 4170 , на месец беше 5000 , а на два - 6400. Излиза, че за 2 месеца е наддал 2 кила. Никой не ми е споменавал за рахит. Давам Вигантол по 2 капки на ден и го кърмя колкото поиска. Е га ти налудничевите идеи - бебе на 2 месеца на диета  Crazy И какво ти казаха да правиш за да му забавиш наддаването ако не е тайна  Thinking Спокойно , добре си ти е детенцето , съвсем нормално си расте  Hug

Marci , ако знаеш как ти завиждам за двора   bouquet Лятото ми е добре в къщата , но зимата сме наврени в апартамент на 4 етаж без асансьор и ме тресе клаустрофобията  Crazy

Алоооуууу , Кьолнската девойкааа , друг път преди да изчезваш така се обаждай инак никакви извинителни бележки не приемаме  Crossing Arms  Wink

Изчезвам да шетам , че днес как ми е тръгнало ще замръкна на компютъра без да я свърша никаква   smile3555

# 141
Като гледам и в Пенатен има парабени и в Бочко също и като цяло колкото по-малко козметика(химия), толкова по-добре за бебето.

Тук в Пенатен няма парабени, аз затова минах на него, преди бях на Бочко, ама му видях съдържанието. А в тая връзка оня ден нали купих на Бюбхен специалния крем при подсичане и чак вкъщи се зачетох - е има парабени. Много ми е странно, щото до сега всичко на Бюбхем ми е без парабени и затова и не се зачетох в аптеката на тоя крем  newsm78 А иначе е добър, поне тая туба ще я използвам, пък после ще видя какво ще правя. Мойта мома май е с нежна кожичка и ако не мажа всеки път с Пенатен ще си ходи все с червено дупе. А като се наака, ако не сменя памперса до 10 мин дори и намазана с крем пак се зачервява  Sad А ми е толкова досадно това мазане.

# 142
  • Дъблин
Привет мами Simple Smile
Изчетох ви как всички си спите нощем, позавидях ви благородно и пак си се приспивахме с Ива до 3ч тази нощ Simple Smile Хубаво поне, че сутрин не се буди рано. Тази сутрин аз се събудих в 9, поглеждам - тя си лежи и се хили тихо в леглото, оставила мама да поспи все пак  Heart Eyes

За лещата да кажа, че и аз пробвах. Аз харесвам по-едрата леща, на Izzi бях взела и на яхния я направих, имаше ефект определено  bombs
beru6ka, аз правих веднъж червена леща, ама беше още в началото след раждането, когато и без това си преливах, та не знам дали е имало същия ефект. Червената не ми хареса толкова де, стои ми като люспички, вместо като зрънца вътре, но въпрос на вкус.

Ysabell, биогая давам направо с лъжичка, без да смесвам с друго, Ива облизва нещо там, после стои с мазна муцунка, много е смешна  hahaha

korali, аз за кг и да кажа, не сме много меродавни, че Ива се роди с ниско тегло - 2490 гр. На 2м и 4 дни вече беше 4400, значи около +2 кг, не са ми казвали, че е много.

booboo's mama
, ама и при вас са едни температурни амплитуди  Shocked Лятото си спомням, че все около 35-40 градуса беше.

P.S. Току-що получих смс, че е дошла еднократната помощ в сметката ми. Подадохме документите на 28.12.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 16:00 от Smurfieta

# 143
  • 42.016399,23.101179
kapri_z нищо особено не ни е двора, ама важното е че е заграден и още от по миналалата година пускам Вики да си играе със съседчето без мен. Пък и квартала ни е стар, само къщи, всички се познават и събират заедно по празници. Имаме си махленски барче точно срещу нас и в повечето случаи там отсядам, мързи ме да ходя по центъра, нищо че ми е на 5 минути пеша.
Тази сутрин аз се събудих в 9, поглеждам - тя си лежи и се хили тихо в леглото, оставила мама да поспи все пак  Heart Eyes
Smurfieta Белослава всяка сутрин го прави това, но веднъж усети ли ме че съм станала и започва хленченето. Laughing
Ysabell според мен биогаята не действ както другите капки. Примерно 15 минути след инфакола бебка се успокоява, докато от биогаята не забелязвах такова нещо. Но за нея пише че действа с натрупване и действително към 20 ден от даването вече ни бяха почти напълно отшумели коликите.
И аз давах биогаята с лъжичка, всъщност всички видови капки така ги давам. Wink
Malvinka гледах и аз снощи репортажа, ама не знаех че и Жирафчето участва в него, не я разпознах. Embarassed

# 144
И на мен са ми превели парите от социалните даже още в петък, подадох документите на 23.12, ама сега нещо се пънат и не искат да ми връщат акта - трябвало да минат 10 дни от паричният превод, странна работа, пак добре, че ще го дадат на свекито иначе и ако затова трябваше лично да ходя.
Ysabell аз давам биогайата я давам по 5 капки в лъжичка вечер.
Аз мажа дупенцето почти при всяка смяна с течна крем пудра на бочко/без парабени/.
А и да вметна питах нашата-човешки ресурси за майчинството 12 месеца назад е.

# 145
Ние неможахме да излезем-докато се натуткаме и то времето се развали,та чак и заваля Sad
kapri_z Аз съм от тези мами дето бирата много помага-Всяка вечер като се напапка мъника по 1 биричка си дранкам-то тя за 8 часа изветрява-нали имаме голяма нощна пауза ,та мога да си го позволя Simple Smile ако пропуна 2-3 дена и веднага се усеща...Ще пробвам и леща,от 1 седмица само чета за нея...

# 146
еййй, писали, писали, ненаписали се  Mr. Green

за лещата - и аз пробвах, резултатът беше сериозен  bombs

и на мен днес социалните ми преведоха париците днес omm

bilyana333 , добра тренировка ли става? Аз още не съм имала време да го преслушам, защото втора седмица съм с двамата вкъщи  #Crazy Колко време е една тренировка ?

Мажа дупето, само когато е зачервено, т.е. два пъти досега. Вечер, след баня, мажа с оило на СебаМед, за да направя масажа по-приятен. Като цяло съм противник на мазането за всеки случай, дори когато излизаме, не мажа муцунката  Crossing Arms

korali, Александър го изписаха 2800гр (роди се 2940гр), на втория си месец беше 4700гр, сега е някъде 5100гр

Капризче, и аз имам двор, ама и там ми е студено  Mr. Green, така че си седим дОма

# 147
Мами, искам да ви питам моето момче днес има големи предпочитания, като суче иска само от лявата ми гърда, сложа ли го на дясно и се почва едно дърпане и силен рев, мислех си че може д го боли нещо на дясно, но си спи на дясно без проблем, не мога да разбера какво става Thinking моля за съвет, някой имал ли е такива проблеми. едната ми гърда мека , другата ще се пръсне newsm78

# 148
Мами, искам да ви питам моето момче днес има големи предпочитания, като суче иска само от лявата ми гърда, сложа ли го на дясно и се почва едно дърпане и силен рев, мислех си че може д го боли нещо на дясно, но си спи на дясно без проблем, не мога да разбера какво става Thinking моля за съвет, някой имал ли е такива проблеми. едната ми гърда мека , другата ще се пръсне newsm78

Аз имах този проблем  за известно време. И аз се шашнах, че нещо го боли на тази страна, но не открих нищо като го проверих с пипане и леко натискане. Оправихме (за сега ) положението като първо му давам от лявата и след няколко минути като вече се е отпуснал да яде бързо го сменям на дясната. И така го лъжа ...

# 149
който попълва първа страница, може да вкл и този линк - десетки приказки в mp3 формат

http://ljube.com/278/

Общи условия

Активация на акаунт