Отговори
# 360
Здравейте мамчета - рядко пиша , но ви чета редовно - много сте ми полезни. Моята Кати от деня в който навърши 40 дни  започна да спи по цяла нощ - много гот:))))  Отскоро започна да се усмихва много и се протяга супер сладко - много и се радвам. Гледам, че всички сте водили бебоците на ортопед - аз още се мотам, ама чакам да премине грипната епидемия и трябва да я заведа - моля ви препоръчайте ми накой свестен (в София)

# 361
bilyana333 , ще те черпавам много, да знаеш - и за капките, и за тренировките. Аз пак не мога да почна с тях, защото сега пък съм болна  Sick А какво е това Зумба?

Голямо тенк ю за отговорите за Деавита - моят месец  и половина ги е чукнал вече със сигурност, но докато ми донесат нещо от гръцко, ще си го давам. Нормално в Гърция да държат в хладилник, особено в Атина Simple Smile

# 362

Берушка, имах подобен проблем , впоследствие установих че се дължи на запушване на пора на зърното.Теб боли ли те по време на сучене?Мен ме болеше , освен това гърдата започваше да боде някак отвътре след като съм го накърмила( вазоспазъм ) .И самата гърда беше точно като натъртена, ударена ,без да напипвам  запушвания

И аз понякога имам подобни бодежи след кърмене, но не ме болят гърдите, нямам бучки или твърдост. Всичко си е нормално - само тези бодежи.
Ти как установи, че е запушен канал - на лекар ли ходи или? И как се оправи запушването?

# 363
  • Пловдив
момичета помагайте!на малкия му се е врязало нокътчето на средното пръстче на ръчичката и сега му е подуто.имам спомен че някой беше писал за това.ако знаете как се оправя моля кажете.

# 364
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
popy1979, мисля, че хирург трябва да го види. На мен ми се получава така по принцип, режете хубаво краищата на ноктите, че е неприятно

# 365
Лам, страшно голямо мерси за инфото  Hug Абе явно греша за Хипатитната ваксина, сигурно не е включена в пакета с "удоволствията". Нашата е същата значи, успокоих се че не са ни претупали набързо тук, че живеем на центъра и нашия квартал е станал нещо като гето, та си виках -"Тея тука ни карат по бързата процедура" Mr. Green
За другия път т.е. след 2-3 месеца ни викат за втората доза на същата ваксина newsm78.
Писанка е много крива, но засега сме без температура пу-пу.
А какво е това Зумба?
Мише, Зумба е аеробика под формата на латино танци - препоръчвам  Peace

# 366
корали виждам че ще излизаш  и на мен ми се иска пече слънце ама ми се вижда студено ти как се решаваш.

Офф, вкъщи съм, щото слушам акъла на двете баба и мъжа ми. Всички се обадиха да ми кажат, че било мнооого студено, да си стоя в къщи. Констатнин от 2 часа е на терасата и спи. Времето съвсем си е добре - пече слънце, не духа, много ме е яд на мене си, че слушам всички.

какво може да му стане ДЕАВИТ-а, ако седи отворен повече от месец....

Честно нищо не разбирам от фармация, ама като го пише на листовката и ще спазвам срока, особено за малко бебе. Явно ефекта му отслабва след 1 месец. Но пък пред алтернативата да не давам нищо, ще ползвам изветрялото шишенце. Ние тъкмо сега трябва да сменяме шишето, имам 1 резервно, което ми го прати една приятелка, дано да няма пак липса  по аптеките във Варна, първото шише го купих без проблем от нашата аптека точно когато ми трябваше.

# 367
Изчетох най-сетне темата Simple Smile
Относно Витамин Д, педиатърката ми препоръча да си потърся чист (без вит. А в него) и ми донесоха от Холандия. Нарича се Davitamon и струва 6Euro за 25мл.

Ръчичките и ние си ги лапаме и не щем биберон. И така с юмрук в устата у нас е някак по-тихо Simple Smile - няма детски плач, а само мляскане Simple Smile

Козметика ползвам на "Бюбхен" за коса и тяло и кремче пак на "Бюбхем" против подсичане. Педиатърката ме посъветва да го мия на всяко преобуване (Кърпичките само за нощем)  и да го мажа задължително с олио (пак на "Бюбхем" ползвам), понеже акото е агресивно за кожата, а олиото предпазва от пряк контакт с кожата. До сега не сме имали подсичания или зачервявания.

Стряска се на сън от родилния дом. Даже мисля, е и в корема ми се стряскаше Simple Smile

И ние се протягаме след сън и се извива назад  - много е сладък Simple Smile

Зунга е това Simple Smile - http://www.youtube.com/watch?v=tm7DyRjtWRc

# 368
  • Дъблин
Привет и от мен Simple Smile
Днес съм свежа като репичка, че втора нощ спим от 23:30 до 6:30, после лека закуска и пак сън докъм 9-10. Пу-пу, дано се задържи този режим, че вече се бях отчаяла с нощния сън или липсата му по-скоро.

За мазането на дупето - аз мажа с минимално количество на всяко преобуване. Изписаха я от болницата с маймунско дупе, там не ги мажеха с нищо. За 1 ден се оправи с кремчето на Себамед и си продължих с него. За къпане ползваме шампоана и измивния гел, а за масажи лосиона пак на Себамед.

Деавит и аз имам отворено шише, на повече от месец е със сигурност, но не намирам в аптеките. В Ремедиум казаха, че от средата на февруари ще имат, дано.

booboo's mama, видях снимките, страхотна работа сте свършили!

# 369
Здравейте мамчета!
Аз влизам за да си похваля малката мацка. Днес ѝ сложиха пневмококовата ваксина и уж била болезнена, но моето момиче не заплака и дори започна да се смее на лекарката  Mr. Green Голяма ми е героиня.

elicarainova здравей  wavey

# 370
Elicarainova, на мен ми препоръчаха д-р Хайвазов в 25 поликлиника, Младост3, но не съм много доволна, защото ни претупа за 5 минути.

Катенце, размина ни се разходката! Мъжът ми като се прибере от работа ще провери и ще вземе!
Стори ми се, че малкият има температура и не посмях да го изкарам. Дадох му доза Панадол.
Как мерите температурата на вашите бебоци?

# 371
Как мерите температурата на вашите бебоци?

Под мишничката, ако е в настроение  Mr. Green

# 372
  • София
Зузи, писали сме заедно!  Peace

Кьолшес, какво да ти кажа - великите умове мислят еднакво  Joy

Ками27, СУПЕР!!! Значи вече се заформихме 3 мами в близост - идеално има да буууутаме колички.  Joy Ама мен ще ме почакате, че още сме си болнички. А и нашата педиатърка току що си тръгна и ми каза да мине 5-6градуса, тогава да го изкарвам.  

Та не си спомням коя мама  Embarassed имаше проблем като нас със хремата и аз обещах да кажа какво ни е казала нашето педи - ами разтвор в нослето (имам в предвид физиологичен или там какъвто си ползвате), калциев глюконат и таблетки Коризалия до понеделник и ако не е минала хремата до тогава ще ходим да ни взимат секретче от нослето. Дано съм помогнала.

bobito0785, браво на малката принцеса!!!  Hug Силна жена ще е тя.  Grinning

П.С. За температурата  - трудно я меря  Simple Smile Пробвам се под мишничката, ако не стане в разните му там гънки - на вратлето, на крачетата...

# 373
Kölsches, както на себе си - под мишката. Само че, сме купили отделен термометър за децата. Заще реши, че има Т? Има доооста здрав вид  Mr. Green

Аз имам 38,6 градуса, док каза да изолирам дЕцата и да лежа. Само за кърмене да го взимам. Пратих големият на градина и съвестта още ме гризе, че излезе милото на -15, след като една седмица седи вкъщи да се лекува... А горкото бебе съм го сложила на два метра от мен, то пили за внимание, а аз не мога даже да си играя с него... Ще си оглозга пръстчетата, нещастното

Говорих с док за Деавита - каза да не се занимавам с маловажни въпроси, а да лежа и да се лекувам  Joy

Smurfieta , всеки ден да е така до втората си годинка  Mr. Green Тогава да започне да спи още повече нощем

# 374
  • 42.016399,23.101179
Здравейте,
тъкмо се зарадвах оня ден че мъжа ми ще почива до края на седмицата и успях да запазя места за днес и утре в едно много сладко спа хотелче и хоппп каката снощи ме изненада отново с температура. #Cussing out
Оказа се че не сме я доизлекувли хубаво от грипа, не е сериозно, но почивката ни се развали и отложи за неопредлено време. Embarassed
ekumcheva това зумбата било много готино. Wink
elicarainova благородно ти завиждам за спането през цялата нощ. ние от три дни започнахме да я къпем по късно, но пак си се буди по същото веме - в 2 ч. през ноща, просто паузата от 6 часова стана на 4 часова. Embarassed
Бебославка на мен вчера сестрами ми донесе от онова македонско кремче за подсичане с което мажех и Вики, но явно е друго, не това за което ти говориш. Ето такъв ми донесе.
Kölsches Mädel температурата я меря с терометър биберона.
Дори бързо оздравяване и от мен. Hug
Мимозка и на теб успешно възстановяване. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт