Отговори
# 75
Добър ден и запис и от мен, ние току що се върщаме от мини разходка с тати и бебо, толкова ми се искаше да повървя в снега, че наоблякох бебо и го грабнахме на ръце с тати и до магазина и назад, че духа тъп студен вятър  Confused  Но, въпреки, че беше за малко, бебо заспинка и още си спинка, а на мен ми се направи мерака  Mr. Green

Смърфи, мила, точно и аз исках да те потсетя за твоя си нощен режим, че при някои бебета след раждането действа, ама ваща мома, нямаше нужда чак пак толкова да си го върже това в кърпа и да е със същия режим  Grinning  Межудругото, Вико също заспива късно и го къпя към 22:00, заспива леко, събужда се, и така до към 23-23:30, тогава пускаме нощната лампа, намаляме звука на ТВ и всякакви странични шумове максимално и после хапва подългичко време, малко се разнясаме на ръце и към 1-1:30 отнася плувката и спи непробудно до към 5-5:30, хапва като го чуя да мрънка до така до към 8:00  Wink

Виви23, заглежда и се то яко, и ако чуе някакъв звук докато го кърмя, почна да се обърща за да види от къде идва  Wink

Нокти и аз режа някога по цял ден, на няколко заспивания по няколко ноктенца  Grinning Ако имам късмет, да е супер дълбоко заспал, тогава може и да успея да изрежа всичките  Blush

Добре дошли на новите мами  Hug

# 76
  • В две мънички очи...
Ние се къпем в 21:30-22:00 и после до 23:00 се приспиваме. Буди се в 4 и после най-често на 2ч., имаме на 3 и 4ч. но много рядко.
Режа нокти само  като спи дълбоко, миналата седмица това беше в 6 сутринта, но сега пробвах и докато го кърмя и стана  Joy. При нас не ги забива на себе си, а ги забива по циците ми. #Cussing out

# 77
  • Λάρισα
Честито на патерици на kapri_z и pufpaf! Само хубави неща да ви се случват!

Нокти режа по всяко време, само че като е будна. Засега говоренето на глупости върши работа, успявам да ѝ задържа вниманието. Аз си дрънкам каквото ми дойде наум, тя ми вика "агъ" и така си комуникираме, пък аз си кълцам. Успявам, сякаш, наведнъж - с 1-2 прекъсвания за отвличане на вниманието.

За цикъла мисля, че няма как от една менструация да се прецени дали е като преди или да. Има да се регулира в продължение на поне няколко месеца.

Телевизия гледа, особено мачове с баща си - ама няма да се метне на гората, я  Mr. Green

Нощен режим си имаме много хубав, ама няма да казвам, че още довечера ще ме опровергае  Joy
Обаче след последната (13-валентна  #Crazy) ваксина вече 3 дни е толкова кисела, че няма накъде. Реве без причина, не иска да яде, нито носене на ръце помага, нито нищо.. Направо съм се видяла в чудо.

# 78
Ламич, я кажи теб като ти дойде на 2я месец след това идвало ли ти е пак. Аз чаках подготвена, ама не дойде и се отказах да го чакам  Mr. Green явно ще ме изненада когато си реши ... хормони  Laughing
Ноктите си ги режем на един път ... дава - не дава ,аз съм упорита  Mr. Green

Телевизора като го зяпне , все едно вижда майка си  Joy голям кеф , даже му говореше веднъж   Grinning

# 79
  • София
Здравейте!

Ноктите и ние ги режем по време на ядене - тогава отпуска пръстите и няма проблем,иначе и като спи са на юмруци.

Цикъла и при мен беше безболезнен - въобще не го усетих...а и не беше особено обилен,ама дали така ще продължи...

Болничните за декември още си ги чакам - изплатиха ми до 14-ти,а от последния болничен ги няма още...надявам се до края на месеца да дойдат...

Ние вечер се къпем към 8-9,понякога заспива веднага след яденето,а друг път си изчаква и следващото ядене и след това си спи непробудно 6-7 часа,после хапва и спи още 4-5...Почти всеки ден си спим до обяд(с две прекъсвания)...та немога да се оплача!!!

И на нас телевизора и лаптопа са ни мноооогоо интересни!!!В началото не й давах да гледа,ама сега я оставям да си се кефи...

# 80
  • Λάρισα
Дарче, чакам го тия дни.. ама дали ще го дочакам - не знам  Mr. Green Ако дойде, ще те уведомя своевременно Mr. Green

# 81
  • В две мънички очи...
Не е ли опасно да гледа тв-то отсега?
Нашия също като го види всичко останало се забравя и колики и сърдене и все гледам да го въртя да не гледа към тв-то. Оня ден се беше зазяпал по дебатите около вота на доверие  Joy.

# 82
  • София
Ами аз си мислех,че е опасно,но мойте приятелки ме "оплюха",че си тормозя детето като не му давам ... днешните телевизори не били като тези от едно време....а и баща й е на мнение,че не е проблем и й дава...та и аз спрях да се тормозя и да й преча!!!

# 83
А нашият режим на спане е вечер го къпем към 19.30. Към 20ч заспива и сутрин се буди в 6-6.30. В този период спи непробудно.Спокойно мога да си изляза на бар  Mr. Green

А свеки к'во ще каже , мммм ?  smile3503 От де ги взехте тез деца веееее , искам и аз  Joy  Joy

Къпем Алекс около 20.00 часа вечер , после хапва , мрънка малко и заспива. Към 11.30 -12.00 пак има един период на мрънкане , смяна на пампи , хапване и заспива .След това се "буди" на 3 часа да яде.Буди е в кавички , защото реално само поромрънква докато не го гушна в леглото и не му запуша устата с цицата .Той яде , мама спинка.Като усетя , че се е нахранил го местя в кошарата.Същото се повтаря през около 3 часа до към 9 сутринта. Всъщност не мога да се оплача.Нямаме нощни разнасяния на ръце , рев , будуване , безсънни нощи , но на бар не мога да отида  Wink Mr. Green Аз съм много поспалив човек и това прекъсване на съня много ми се отразява.Цял ден ми се спи и се прозявам .Може би защото по принцип спя много дълбоко , а откак Алекс се е родил муха да бръмне се събуждам.

Ysabell , честита втора месечинка на Венелин  Hug

Хубаво , де , разбрах какво правят наборите през ноща , но да питам как я карате през деня ?  Thinking Като будувате кротувате ли ? На Алекс рядко му се случва да си стои мирно в кошарата.Обикновено когато е буден търси внимание .От известно време през деня не иска да заспива влеглото си.Спи или в люлката , или в стола за кола или на нашата спалня. Обръщаме му внимание , вземаме го на ръце , гушкаме се , пеем , скачаме, но бързо му омръзва и започва да мрънка.Опитвам се да го науча да си стои в леглото , но така шумно протестира , че съседите от първия етаж го чуват и без слуховите си апарати  Crazy

# 84
  • Пловдив
И аз да се запиша в новата тема Simple Smile
Имам въпрос към мамите от Пловдив - къде мога да намеря Деавит , от коя аптека сте купували скоро? , навсякъде казават средата на февруари че ще има та се чудя дали има някъде останал в някоя аптека. Благодаря предварително.   bouquet

Аз съм си болничка, буцата от гърлото мина за 1 ден ама сега носа ми тече като чешма... ужас направо. Благодаря на мамите които ми отговориха какво мога да пия за да се оправя, та спазвах съветите и ми мина гърлото но сега се задълбочава сякаш тази хрема Sad .Ходя с маска да не заразя мъника, а и на него си слагаме капки че има сополки. Sad
Връщам се да чета.

# 85
  • Λάρισα
Опасно, опасно - колко да е опасно 'гледането' на телевизия? Слагам го в кавички, защото първо - доколко изобщо можем да говорим за гледане? Виждат нещо шарено на 3-4 метра от тях, зазяпват се и толкова. Съмнявам се някоя от нас да си паркира детето по цял ден пред телевизора. Нормално е /поне за мен/ след като цял ден съм тичала да седна по някое време на дивана, и ако всичко останало ѝ е омръзнало и аз съм се изчерпала откъм измисляне на забавления - да я подържа в мен докато гледам телевизия. Така или иначе или ѝ омръзва след 10 минути, или заспива, или се заплесва по нещо друго. Който има свръхестествени способности и не му се случва - поклон   bowuu Mr. Green

# 86
Здравейте и от нас! Не ми остава изобщо време за форума, за това отдавна не съм писала. По-активна съм във Фейса. Mr. Green Аз нищо че съм в майчинство, продължавам да си работя от вкъщи . Но днес най-накрая ви изчетох  Laughing и сега ще коментирам някои от нещата ,за които сте говорили и се сещам.

Първо да ви кажа, че до преди две-три седмици имахме още от бебешкото акне. И аз реших да взема Нахткерцен балсама / тъй като тук имаше много положителни отзиви за него / . Моят мъж беше два дена по работа, а на мен не ми се излизаше, че времето беше гадно и му поръчах като си идва да го вземе. Е, да ама на бебка й се изчисти изведнъж от само себе си лицето. Та той докато ми го донесе, вече нямаше нужда да й го мажа. Ама пак влезе в употреба. От няколко дни забелязах, че моята кожа на лицето е много суха, а винаги ми е била нормална. След баня особено в областа около веждите направо като бебешки крусти се получаваха и носа започна да ми се бели. Намазах се два пъти с крема и сега и аз съм с бебешка кожа на лицето. Мише, Дарче   bouquet

За еднократната помощ, последно в петък цял ден си проверявах сметката по интернет и до към 19 нямаше нищо. В събота пак проверих , да си видя едни извлечения и гледам парите са преведени Shocked. А документите са подадени на 19.12.2010 от Велико Търново. Така че , незнам дали има значение общината.

За режима- ами и ние имаме прекрасен режим, който Василена сама си изгради. Е, и ние я къпем къде в 22, къде в 12 часа Mr. Green, хапва и спи до към 7, после пак хапва и спи до 10-11 и после си яде през 3 часа. През дена си будува кротко до мен, аз си работя на лаптопа, тя си гука, от време на време си говорим и така. Като си дойде татко й, я взема и половин час я разхожда на рамо да огледа всички забележителности / във нас това са жълто-златните ни щори, една витрина в кухнята с чаши и едно огромно огледало в коридора , където с тати се гледат/. От няколко седмици вече нямаме колики, дори и колийфа й го спрях вече и в момента сме само на био гая. Плаче само , когато е гладна / тогава направо пищи/ и е наакана или напикана. Иначе е много енергично и усмихнато дете. Ама и аз спирам /пу-пу/, че както казва Lammah, да не вземе , че ме опровергае сега.  Mr. Green

И на нас още втората ваксина не ни е слагана. На 3-ти бяхме на консултация , но тъй като нямахме навършени 2 месеца / навършвахме ги на 9-ти/ , педито каза, че ще й ги бие на 3-ти февруари. Нашия тати беше малко болен тези дни с кашлица и хрема , аз превантивно пих оксцилокоцинум и лимони и за сега удържам фронта да не се разболея, а на бебка само биогаята й давам и да чукна на дърво за сега и тя е добре, не се е разболяла. Майка ми и баща ми , като чуха, че мъжът ми е болен и че и на мен ми беше малко отпаднало и се лекувам, дойдоха. Аз си мислех, че са дошли да ни видят и тръгвам да им правя кафе, а те ми викат не сме дошли да пием кафе, а да вземем Василена в къщи , да не я заразите. Joy Че като яхнах метлата аз, викам като си я заразим, ще си я лекуваме- бебка си остава при нас! Та видяха, че ще си тръгнат без бебе, та седнаха да изпият по едно кафе! Mr. Green

И последно да кажа, че стана много дълъг поста ми, и ние се заглеждаме не, ами направо очи не отлепяме от телевизора, лаптопа и луничките на окачения таван. А преди това и от елхата, даже не ми се махаше тази елха, че като я сложех в люлката под елхата откарваше 2 часа под нея да си я гледа и да си й гука. Да ме пита човек, защо я махнах, тя беше изкуствена и спокойно можеше да стои докато й омръзне!

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 17:48 от miMozzza

# 87
За Деавит и на мен ми казаха в средата на Февруари,аз работя в склад за лекарства и там също го няма Sad

Ние се къпем към 20.30,правим гимнастики,яде в 21.00 и до 22.00 е заспала,после се съдужда чак 6 или 7 сутринта.Преди не искаше да заспива толкова рано,но започнах да пълня коритото до горе с вода  и я оставям да "плува" като я държа само за главата да не влиза вода в ущичките и тя явно много се уморява и отпуска и после заспива без проблем!

Болничните и на мен ми ги изплащат без закъснение,а едноктартната помощ още средата на Декември си я получих,дано и с майчинските да няма забавяне.

ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ са 30лв на месец,за да получаваш трябва твоят и на мъжа ти дохода да се съберат за 6 месеца на зад и като разделиш на член от семейство да се пада до 350 лв.Ако сте вие двамата и бебо значи не трябва да надхвърлят двата взети заедно 1100лв на месец.

# 88

ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ са 30лв на месец,за да получаваш трябва твоят и на мъжа ти дохода да се съберат за 6 месеца на зад и като разделиш на член от семейство да се пада до 350 лв.Ако сте вие двамата и бебо значи не трябва да надхвърлят двата взети заедно 1100лв на месец.

Аз доколкото знам, се вземат доходите 12 месеца назад...

# 89
Аз понеже не отговарям на условието не се интересувах по-подробно,но мисля,че беше 6 месеца,а за майчинството беше 12 месеца,а сега стана 18

Общи условия

Активация на акаунт