Кратко и рядко срещано име за момиченце

• 48 570
  • 447
  •   1
Отговори
# 210
Зависи как се произнася, ако е Оана, както ние го четем, звучи по- странно и трудно произносимо, но ако в Румъния го изговарят Оана, примерно, нито ще е толкова трудно произносимо, нито ще прилича на Йоана или нещо друго. Голям разбор на това име стана. Няма да се учудя, ако го има и сред българските баби около Дунава, там има доста румънски имена, включително вамприски от сорта на Дракула, ама те го произнасят Дракул и ако не го четеш, а го чуеш устно произнесено, изобщо не се и сещаш за вампири.

# 211
Мдааа,и от тоя голям разбор,името все повече ми харесва! Party

# 212
  • София
Сара, Лора, Лина, Кая, Мия, Дея, Мина, Ема, Сия, Мая, Саня, Лейла, Дона, Дина, Фани, Сирма, Неда, Надя, Леда, Рада, Дима, Жана, Сиана, Нора, Мира, Цвета, Рая, Соня, Зина, Дара ..... и още  куп кратки имена има. А доколко са нетрадиционни или рядко срещани - всеки различни критерии има за нестандартно звучене. Peace Част от тях ми харесват определено,  други  хич, но ги упоменах заради условието на авторката на темата имената да са кратки.

# 213
  • София - Рим и обратно
Кратко и рядко срещано е Ноа, с ударение на "А"-то.

Споменах го и в другата тема. Така се казва едно момиченце, с което синът ми играе понякога.

Това не е ли мъжко име?
Както и Андреа, с което масово се кръщават момичета у нас  Joy . Имайки предвид, че произлиза от "андро" /мъжки/  hahaha

# 214
Андрея е мъжко име. Не е побългарено на женското Андреа и не се смята за мъжко заради значението си, просто си е такова.

# 215
Странно и кратко име (и ми хареса), което чух наскоро е Малта.  Но още по- странни имена ми се сториха Чани (за мъж) и Чанита, Чаника (за жена).

# 216
'Кафе с мед', не знам какво е.
Френското мъжко име Ноа е с ударение на "О"-то, а споменатотот от мен е с ударение на "А"-то.

# 217
  • София
Ноа си е с еврейски произход(т.е. библейски..от иврит е така или иначе), не френско...мъжко е. У нас всъщност името е по-познато като - Ной(всъщност той си е първият носител на името).

А Андреа далеч не само у нас е прието и като женско име.

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 21:50 от Angel_Dust

# 218
Френското мъжко име Ноа е с ударение на "О"-то
Не е ли на последната сричка ударението във френския, т.е. да е Ноа?

Angel е права за произхода на името.

# 219
  • Сопот, Пловдив
Андреа познавам една полякиня и една испанка, така че наистина не е само мъжко име по света.

# 220
  • София - Рим и обратно
Андреа познавам една полякиня и една испанка, така че наистина не е само мъжко име по света.
Да, най-вероятно е така, обаче от гледна точка на това, че всяко име си има някакво значение, на мен лично, ми звучи абсурдно за жена. Естествено, не е задължително за всеки да е така.

От кратките женски имена, за които се сещам, ми харесват - Алба, Аника, Ники, Елица, Ема, Ева, Елия, Лена, Лия, Лея, Лора, Ида, Ина.
Може би има и още.

# 221
Маша
Елза

# 222
На иврит Ноа (с ударение върху О) е женско име. Имам приятелка в Израел, чиято дъщеря се казва именно така. Даже ми е обяснила коя точно е Ноа в корените на религията и историята, но не съм запомнила подробности. "Феминистка" някаква беше Simple Smile
Не съм се сетила да я питам как е Ной в оригинал, но явно не е Ноа Simple Smile

# 223
Уилма, ти го изясни Simple Smile.
Веднъж само сме говорили с таткото за интересното име на момиченцето. Той ми каза, че много харесвали кратки имена и затова избрали това. В подробности не е навлизал, може и да са евреи и това да е една от причините да изберат това име.

# 224
Аз не знам дали още се търси име, нито дали следващите са казани, но мисля, че отговарят на изискването:
Елица, Яница, Стела, Нели, Петя, Цвета.
(не, на рядко срещано не отговарят съвсем, но напоследък поне не са от най-масовите)
Не споменавам тези, които в движение мернах написани по 10-20 пъти Wink

Общи условия

Активация на акаунт