Кратко и рядко срещано име за момиченце

• 48 485
  • 447
  •   1
Отговори
# 75
  • София
това ако е към мен, туко що обасних, че не е това мнението ми...ама карай...

# 76
Не не е към теб, по- скоро коментирам момичето преди теб, т. е. поста й, като си давам сметка колко е права. Това си е дискриминация, но е факт във форума, а вероятно не само тук. Една небългарска фамилия или дори с българска фамилия, но родител небългарин - 1 брой, дава свобода за разнообразие, фантазия, артистичност, а ако не са налични - Виктория или Габриела - това е положението.

# 77
  • София
 Mr. Green абе не е точно така...
на мен наистина по-точно ми направи силно впечатление разликата между варианта за момче и момиче, повече от колкото самите момичешки варианти...(изкл Елда, което ме хвърли в джаза)
иначе наистина  някои съчетания чуждо име бг фамилия звучат не на място...
както и някои чужди имена в ролята един ден на презиме ще звучат абсурдно... но това си остава "проблем" за децата...

# 78
Въпрос на свикване е - бащиното име, а фамилията се сменя, не е за цял живот и не е по избор. Аз съм имала 3 различни фамилии, в недългия си 33 (скоро 34) годишен живот. Има и мъже, които сменят фамилията си. Сред съученичките на мъжа ми, наистина близо половината се омъжиха за чужденци и сега са с най- разнородни фамилии, тъй като сред мъжете им има французи, канадци, немци, гърци, кореец и индиец. Наш приятел се ожени за китайка. Всички тия жени до колко им се вързва фамилията с личното име? И защо трябва да се робува на подобни предразсъдъци?  - което вече е коментирано не веднъж. Аз харесвам подобни екзотични комбинации, винаги са ми били симпатични.

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 19:18 от AnMary

# 79
  • София
Наистина не разбирам, какво точно означава името да си отива с фамилията? Чисто фонетично ли или задължително да са с еднакъв етнически корен?
Или?
Да, Елда навява мисли за гречка, ама и "българската" Галина не се приема баш по бг маниер там някъде на запад  Animal Chicken

# 80
Аз съм фенка на испанското Инес. Звучи ми много сладко. Харесвам също Ейда, Айда, Ада. На едно място срещнах Даряна. Звучи ми хем странно, хем симпатично.

# 81
  • The point of no return
Аз предлагам Пея, супер нестандартно и много благозвучно!  Grinning

Други варианти,  Роня, Рания

Елина не спада към рядко срещаните имена според мен, но е хубаво  Simple Smile

# 82

Shocked Ти би ли кръстила така детето си?

# 83
  • София

Мисля, че съм чувала име Пия, като съкращение от друго по - дълго име, но Пея ...  Shocked

# 84
Като има Пею (Яворов), сигурно има и Пея.

# 85
  • София
Като има Пею (Яворов), сигурно има и Пея.

И аз стигнах до същото заключение.
Може би Пея е женския вариант на името Пею.  Peace

# 86
Пък, и по- добре да пее, вместо да пие, дъщерята  Mr. Green  макар, че то едното следва от другото...  Joy

# 87
  • София
Пък, и по- добре да пее, вместо да пие, дъщерята  Mr. Green  макар, че то едното следва от другото...  Joy

В такъв случай, името Пия - Пея включва и двете и ми се струва най - завършено.
И е двойно при това.  Sunglasses

# 88
  • София
Скоро четох една книга, имаше  героиня Феро...за мен е с хубав заряд..хареса ми...

бъръльо-бъръльо - не, чисто като звучене да се връзват...но то и това е безкрайно субективно усещане...както всичко останало.

Колкото до смяната на фамилиите - я сменя, я не, я се ожеи за чужденец, я не....гаранция никаква за нищо...ама това вече ще си е решение на детето....което е нещо различно.

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 19:13 от Angel_Dust

# 89
Може би Пея е женския вариант на името Пею.  Peace
Женският вариант би следвало да е Пейка.

Общи условия

Активация на акаунт