цедене само 3 пъти на ден?

• 1 831
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте,син ни е на 4м и 1/2,цедя 100% от месеци.Цедя по 5/ден и докарвам около 450-500 мл на ден,дохранваме 1 хранене.Наскоро близка ми каза че след 3м цедяла само 3/ден и пак имала много кърма,детето и е до 18м само на това гледано;ще ми се ако може да не вися закачена на помпата толкова много,но ме е страх да не прецакам и без това крехката система.Моля,ако някой има сходен опит да сподели.Благодаря предварително!

# 1
Ами незнам да ти кажа.Аз от 10 месеца се цедя и все още се цедя по 5 пъти на ден.Дори понякога през ноща ставам да се изцедя,защото например не ми стига или са ми напрегнати гърдите.До 6-я месец на малката се цедях по 7-8 пъти на ден.След това заместих хранене и премахнах едно цедене.След още един месец още едно отпадна и сега вече по 4-5 пъти се цедя.
Успех! Hug

# 2
Oх, и аз се цедя след всяко хранене. Малката е на 5 месеца и изцеждам по 500 гр. на ден

# 3
  • София, св. Троица
Здравейте и от мен,
Да ви кажа и на мен ми ги разправяха тия работи, че ако спра да се цедя ще ми спре кърмата или пък ще ми се запушат гърдите безвъзвратно...., но имах една приятелка която ме окуражи, като ми каза че дефакто се е цедила само няколко пъти...С известен страх и постепенно спрях да се занимавам с тая глупост в началото на втория месец. Просто пропуснах първо едно цедене  през деня като съм навън например, после дер и т.н. Бебетата по принцип сами могат да регулират количеството и не е нужно майката да се притеснява. В противен случай има голяма вероятност да си докарате хиперлактация. Всеки път, когато гърдата се изцежда до край след кърмене се дава сигнал на организма, че млякото не стига и съответно следващия път тялото ви произвежда повече мляко, от колкото дефакто бебето може да изсуче, така се стига до препълнени гърди. Да не говорм за умората, която се натрупва, защото докато бебето се нацока и после, докато се доизцедиш идва време за следващо цокане...
До колкото съм се интересувала доизцеждане се налага в два случая - когато има очевиден недостиг на мляко(бебето плаче и е неспокойно и след кърмене просто няма какво да се изцеди и т.н) и то е временна мярка докато се възстанови производството; Когато млякото е твърде много и гърдите се препълват и стават твърди. Тогава се практикува изцеждане, но до толкова до колкото да се облекчат гърдите, а не до край, защото както споменах това ще доведе до още повече производаство на мляко.
Всеки отделен случай обаче си сам за себе си и хубаво в случай, че искате да спрете да се цедите да се консултирате с консултант, за да се види има ли нужда от изцеждане и как е най-добре да се спре...
Със сигурност мога да кажа обаче е, че дали ще има кърма или не не зависи от това дали ще се цеди 3 пъти или 5 пъти на ден, а колко пъти бебето суче, като най-важни в случая са нощните кърмения. За справка ние от много отдавна нямаме нощно кърмене. Последното за деня ни е 22.30, а първото към 08.30. Това по никакъв начин не ми е намалило количеството. С една дума съм оставила природата да си свърши работата без аз да се бъркам. Мъжа ми все казваше, че не е чувал другите бозайници да се доизцеждат след кърмене...newsm78

# 4
Здравейте,вероятно не съм била ясна-аз не ДОизцеждам,а само цедя (бебето не суче).Чудя се дали ако намаля броя цеденки на ден дали няма съвсем да намалее кърмата к и без това не е потекла като една Марица насред пролет Grinning

# 5
  • София, св. Троица
Съжалявам, явно не съм разбрала за какво става въпрос Blush
Знам че има специална тема за майки, които хранят с изцедена кърма и за това се подведох, че става въпрос за изцеждане след кърмене:) Peace

# 6
Да и аз така само цедя бебето не можах да го науча да суче.Но и мен ме е страх да намаля цеденетата за да не ми намалее.

# 7
  • Sofia
Моят опит показва- колкото по-малко цедене, толкова по-малко кърма. Аз едвам събирах нужното количество, често не ми стигаха 20-30 мл само. До края на 4-тия месец стигнах до 900-950 на ден- колкото ядеше детето. За да достигна до това количество цедях до 12 пъти на ден. Изтощително, толкова изтощително, че не бих го повторила при второ дете. След това на 5 м. и 1 седмица захраних и се успокоих, намалих до 7-8 пъти цедене и паднах до 850 мл. Това количество поддържах до 8 м. На нова година пропуснах 2-3 изцеждания и кърмата намаля само за 1 ден. Не можах да я възстановя и падна до 700-750  мл. постепенно. Оттук нататък реших, ч еще намалявам и все надолу вървях. На 10 м. започнах по 3 пъти на ден и правех 300 мл. На 11 м. паднах до 1 цедене и 30-50 мл. За 10 дни точно намалих до 10 мл и спрях. Уточнявам, че стана съзнателно намаляването и спирането.

# 8
anette1104  и аз съм на същия принцип- цедя, а не кърмя поради същата причина като теб. Моето бебче е на 2 месеца и е изцяло на кърма. Този трик с 3-те цедения може само да те завлече към дъното. Ако имаш намерение да продължиш да го храниш с кърма се цеди достаъчно често, защото нуждите на бебо нарастват, а твоите възможности ще намаляват, ако не полагаш усилия. Аз се цедя около 6 пъти на ден не по-малко, изцежадам от 100 до 130 средно на цедене и не мога да увлича количеството, въпреки усилията ми. моето бебче обаче хапва на 4 часа, дайе пончкога и на 5, ако спи не го будя и така се случва. Правех и по дълги интервали на цедене на 5 часа и 3 пъти стигах до т.нар. Галактостаза или застой на мляко по каналите....НЯМА такъв ужас, не го пожеавам на никого.

# 9
Здравейте,син ни е на 4м и 1/2,цедя 100% от месеци.Цедя по 5/ден и докарвам около 450-500 мл на ден,дохранваме 1 хранене.Наскоро близка ми каза че след 3м цедяла само 3/ден и пак имала много кърма,детето и е до 18м само на това гледано;ще ми се ако може да не вися закачена на помпата толкова много,но ме е страх да не прецакам и без това крехката система.Моля,ако някой има сходен опит да сподели.Благодаря предварително!

Дъщеря ми не успя да засуче добре и след 3я месец се отби сама. Останахме само на изцедена кърма. Тъй като в началото направих 3 мастита, се изцеждах много старателно на всеки 4-5 часа, но това е някакъв непосилен режим.  Shocked Честно казано сега не знам как съм издържала 2 месеца. Впоследствие намалих изцежданията на всеки 6 часа. Така се изцеждах 4 пъти в денонощието, успявах вечер да се наспя (долу горе) и да отделя време на детето си, а не да стоя залепена до помпата.  newsm78 Към края на 6м кърмата ми обаче намаля и започнах да се изцеждам 3 пъти (или на всеки 8 часа). Това обаче ме устройва засега, защото започнахме да се захранваме  Crazy Кърмата все още ни стига освен заради захранването и поради факта, че моето момиче по принцип се оказа не много ящна  Thinking

Та отговорът е да, когато намалиш изцеждането, кърмата намалява. Въпросът е до колко държиш да сте изцяло на кърма. Все пак трябва ти също да се чувстваш отпочинала и бодра.

Каквото и да решиш, поздрави  bouquet  Hug Знам колко усилия коства!  Peace

п.с. Пробва ли да увеличиш кърмата с лактогонни чайове? Аз бях мн доволна от този на Teekanne Имаше ефект също и от яденето на месо, както и от суровите ядки  Whistling

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 18:44 от Анонимен

# 10
Храненето с кърма е изтощително,но си заслужава.10 месеца вече съм така.Първите месеци ми беше много трудно,но нито веднъж не съм дохранвала.Ам съм давала само 5 пъти когато ми е било невъзможно да се изцедя в момента,а малката е била гладна.На много пъти ми е идвало да се откажа,но е било само моментно.
Успех на всички които въпреки трудностите дават кърма на децата си. Hug.Радвам се,че не съм само аз,защото в градчето където живея ме гледат като полезно изкопаемо,като кажа ,че се цедя и така храня малката.А тя се оказа доста злоядо дете по отношение на твърдата храна и все още яде кърма поне 4 пъти на ден.Понякога дори и повече.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 11
благодаря енна!

# 12
имам въпрос ?
след всяко хранене ли изчеждате и двете си кърди от началото до края на кърмемето това стимулира ли образуването на повече кърма и по дълго време

# 13
  • Sofia
Тук говорим само за НЕсучещи бебета. Ако разбирам въпроса ти, питаш за цедене след кърмене.

# 14
мерси за мненията,няма да рискувам Laughingне ми е проблем хич чак толкоз,по никакъв начин не съм се изтормозила, но ме мързи честно казано и си мислех да се пробвам да мина метър.Нашият син си засука чудесно,но по причина на работа от 8ма му седмица,2 други деца и пр прецених че цеденето е по-изпълнимо от кърмене. Едва ли ще изкраме само на кърма,но колкото-все е келепир

Общи условия

Активация на акаунт