цедене само 3 пъти на ден?

• 1 833
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
мерси за мненията,няма да рискувам Laughingне ми е проблем хич чак толкоз,по никакъв начин не съм се изтормозила, но ме мързи честно казано и си мислех да се пробвам да мина метър.Нашият син си засука чудесно,но по причина на работа от 8ма му седмица,2 други деца и пр прецених че цеденето е по-изпълнимо от кърмене. Едва ли ще изкраме само на кърма,но колкото-все е келепир
Peace след голямото разочарование, че не суче добре, почнах цеденето с тази нагласа. и ето ни сега на кърма вече почти 7 месеца  Mr. Green

# 16
мерси за мненията,няма да рискувам Laughingне ми е проблем хич чак толкоз,по никакъв начин не съм се изтормозила, но ме мързи честно казано и си мислех да се пробвам да мина метър.Нашият син си засука чудесно,но по причина на работа от 8ма му седмица,2 други деца и пр прецених че цеденето е по-изпълнимо от кърмене. Едва ли ще изкраме само на кърма,но колкото-все е келепир
Peace след голямото разочарование, че не суче добре, почнах цеденето с тази нагласа. и ето ни сега на кърма вече почти 7 месеца  Mr. Green

И аз така много бях разочарована.Пък и всички около мен само ме укоряваха-щяла да ми спре кърмата,най-много месец ми давали,щели да ми се запушат каналите,и т.н.,но ето че всички са безкрайно изненадани като разберат,че ВСЕ ОЩЕ имам кърма.И ето,че май е вярно че когато пожелаеш нещо с цялото си сърце то става.Моето сърдечно желание беше да храня дъщеря си с кърма.И продължавам да я храня,а ако успея до годинката да издържа,просто ще съм мноооого горда със себе си. Hug

# 17
Здравейте,син ни е на 4м и 1/2,цедя 100% от месеци.Цедя по 5/ден и докарвам около 450-500 мл на ден,дохранваме 1 хранене.Наскоро близка ми каза че след 3м цедяла само 3/ден и пак имала много кърма,детето и е до 18м само на това гледано;ще ми се ако може да не вися закачена на помпата толкова много,но ме е страх да не прецакам и без това крехката система.Моля,ако някой има сходен опит да сподели.Благодаря предварително!

Направо не знам как издържаш с това цедене! Поздравявам те за ентусиазма да го правиш постоянно в името на това детето ти да е нахранено с кърма. От опит знам,че колкото повече стимулираш гърдите, толкова повече кърма произвеждат. Което респективно значи, че ако намалиш цеденето, може и да намалее кърмата. Пробвай с лактогонни чайчета - аз пиех български и съм много доволна. Пробвала ли си от време на време да слагаш бебето на гърдата да се пробва да суче или след 4 месеца няма шанс вече?

# 18
имам въпрос ?
след всяко хранене ли изчеждате и двете си кърди от началото до края на кърмемето това стимулира ли образуването на повече кърма и по дълго време

Аз изцеждах всеки ден гърдите си около 2 месеца - цедях и двете, защото малката сучеше по малко, а гърдите ми бяха напрегнати и течаха. Но постепенно намалих изцежданията и скоро спрях, освен ако нямам нужда да запазя кърма във фризера. Попринцип стимулирането под какъвто и да е вид - кърмене или изцеждане стимулира производството, но ако имаш достатъчно кърма гледай да не се получи един такъв кръг, в който колкото повече изцеждаш, толкова повече ще ти се налага да изцеждаш заради хиперлактацията. Нормално гърдите произвеждат толкова кърма, от колкото бебето има нужда и ако след хранене изглежда сито и доволно според мен можеш да спреш изцеждането.   bouquet

# 19
  • Пловдив
От личен опит. Първото ми дете неизвестно защо така и не искаше да суче. Започнах да се цедя още от 1-ия месец. На 3-ия разредих цеденето и кърмата ми взе да намалява и до края на 4-ия вече беше спряла.
Според мен не рискувай да разреждаш цеденето, особено след като не ти тежи толкова и след като казваш, че не тече като из ведро.Simple Smile

# 20
  • на дъното
Започнах да се цедя още от 3-я ден след като така и не засука,все заспиваше и не издържах.Грабнах помпата и почти година лудото цедене,но съм си инат та одържах фронта.От личен опит ти казвам,че колкото повече намаля цеденото толкова повече спира кърмата.Успех

# 21
Трябва цедене на всеки 3 часа ако питаш мен. Другите са го написали-кърмата намалява с разреждането на цеденетата.
Все едно бебето суче-така се и цедиш, освен ако не желаеш да приема кърма детето ти.

Общи условия

Активация на акаунт