Полът вече всички сме научили, през МАЙ ще проверим дали се е получило!-12 тема

• 25 214
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Относно имената не знам дали се интересувате, но всяко име носи някаква вибрация, ето защо когато даваме имена на нашите деца, ги обременяваме с някакъв вид енергия. Ето вижте на какво попаднах докато се ровех в нета по темата  http://mistichno.com/articles/articles/2009/04/22/%D0%BD%D1%83%D … D0%BD%D0%BE%D0%B2
На мен лично ми е малко сложно за разбиране на тази материя, но който се интересува може да му е от полза.

# 376
Аз пък съм много ЗА ЕБХ много ми допада,но не мисля да го слагам на гърне да седи,когато още не му е време.Но наистина има ефект,защото както бях казала и преди,баба ми ни е научила да ходим в гърне още на 5-6 месеца,а това си е сериозно спестяване от памперси.Решила съм да опитам,пък ще видим дали ще се справя.Изглежда ми много по лесно от това да пера многократни пелени.А и аз не съм заета,за тези които вече си имат едно или повече деца е по трудно.Но на мен каква ми е работата,така или иначе с бебчо ще се занимавам по цял ден.
Ето всеки си има мнение но никой няма да се расърди на другия за това (казвам го заради случая с Креола).

Това с имената ми е малко сложно,май ще трябва да го прочета няколко пъти.
А по напред някоя мама беше питала за стволови клетки.Сестра ми беше споменала за някакава банка в Белгия,която работи с лекари в БГ и излизало на 50% от парите които искат тук.
Аз от началото искам да замразя,защото могат да се използват,както за детето така и за родителите-при съвместимост разбира се.
Ще я накарам да пита нейната приятелка ,която ползва тази банка и ще ви информирам Simple Smile

И като съм започнала с дългите постове поне и това да попитам:
Има ли някоя мама която да е записала детето си при педиатър в района на красно село,бъкстон,борово и т.н.-да кажем 20 поликлиника или да знае за добър такъв.Че нали като донесем бебчо вкъщи трябва да го извикаме да види за какво става въпрос и да прегледа бебето.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 17:38 от kamaria

# 377
kamaria, аз питах за стволовите клетки и ще съм благодарна когато имаш информация за тази банка да споделиш с нас.

# 378
Всеки сам си преценява, но и преди 20 години много малко повивах и минах на памперси, така че и сега съм твърдо за памперсите удобни са и спестяват много време на майката - няма това пране, гладене на пелени и т.н.

Мисля, че тук сме се събрали големи хора и всяко едно мнение би трябвало да се уважава дори и да е различно от нашето. Никой няма права да налага мнение, но всеки е свободен да си изрази мнението такова каквото е - така мисля аз и се надявам да няма обидени  Hug

Какъв е случая с Креола? Аз нещо не съм разбрала за този случай?

# 379
Дона Ани -Нещо се е почувствала обидена Креола,ама явно никой не е разбрал конкретната причина.Преди време имаше някакви странни изказвания за пъпа на детето и Джей не се сдържа и я пита ако на детето и са ми щръкнали ушите какво ще прави и след това последваха някакви реплики и явно е решила да спре да пише.В общи линии това е Simple Smile

# 380
Дона Ани -Нещо се е почувствала обидена Креола,ама явно никой не е разбрал конкретната причина.Преди време имаше някакви странни изказвания за пъпа на детето и Джей не се сдържа и я пита ако на детето и са ми щръкнали ушите какво ще прави и след това последваха някакви реплики и явно е решила да спре да пише.В общи линии това е Simple Smile

Благодаря ти за отговора камария  Hug явно е било отдавна защото не съм го видяла този разговор. Пъповете на различните хора са различни, има и хлътнали и такива които не са хлътнали.

# 381
Петинка,и аз съм в групата за съжаление.Аз преди години бях пила Л-тироксин и за около година влезнах в релси и всичко беше ок,следващите 2 години нямах никакъв проблем,но от 4-тия месец на бременността нещата пак се разместиха,за което моя ендокринолог твърди,че стават такива неща при бременност и от тогава съм на 0.25мг. Л-тироксин и съответно за 1 месец прием от 2.11 падна на 1.32,което е супер,но док каза да продължавам да пия  Mr. Green
Жени,твоята стойност също е добра в момента,но това с хапчета ли го постигаш?
Въпросът ми е и към двете дали и в момента приемате медикаменти,че на мен това ми беше голям зор,докато разбера и се убедя,че уж нямало проблем за бебето  newsm78

# 382
  • гр. София
Петинка,и аз съм в групата за съжаление.Аз преди години бях пила Л-тироксин и за около година влезнах в релси и всичко беше ок,следващите 2 години нямах никакъв проблем,но от 4-тия месец на бременността нещата пак се разместиха,за което моя ендокринолог твърди,че стават такива неща при бременност и от тогава съм на 0.25мг. Л-тироксин и съответно за 1 месец прием от 2.11 падна на 1.32,което е супер,но док каза да продължавам да пия  Mr. Green
Въпросът ми е и към двете дали и в момента приемате медикаменти,че на мен това ми беше голям зор,докато разбера и се убедя,че уж нямало проблем за бебето  newsm78

И аз също съм с Хашимото. Следя се при Начев ( всеки месец изследване на TSH и FT4). Той ми поддържа хормна на 1 и се чувствам много добре

# 383

И аз също съм с Хашимото. Следя се при Начев ( всеки месец изследване на TSH и FT4). Той ми поддържа хормна на 1 и се чувствам много добре

Много станахме за съжаление,но при едно добро следене и лечение нещата биват овладяни  Simple Smile
Ти какво пиеш за да го поддържаш на 1?
Ама вие в София май всички сте при Начев  newsm78 Сигурно е доста добър  Simple Smile

# 384
  • гр. София
Аз пия по 125 Еутирокс от началото на бременността. Иначе, тъй като съм с повече килограми бях доста притеснена, но благодарение на хормона за сега съм качила само 2 килограма. Иначе бебо се развива добре и си отговаря на седмиците.

# 385
  newsm78,много странно при мен пък откакто пия Л-тироксина първо ми се отвори апетита и второ сега и покрай самата бременност наддадох доволно,а иначе цял живот съм била щиглец.
Но в крайна сметка важното е да се чувстваме добре и бебетата да се развиват както трябва,а пък дебели,слаби...както дойде  Simple Smile

# 386
Здравейте и от мен Simple Smile В края на май- началото на юни ще стана мама за трети път Simple Smile Имам момченце на 8г, момиченце на 3г и сега пак чакаме дъщеричка Simple Smile
Термина ми, според едииня лекар за 29.05, а според другия- 02.06 Simple Smile Та... там някъде Simple Smile
Надявам се да  са повече положителните и хубавите нещица, за които да си бъбрим Simple Smile
Поздрави на всички и леко бременеене и...  здаво бебенце в началото на лятото Simple Smile
 Flowers Four Leaf Clover

# 387
mamaqni Добре дошла  bouquet
 Ние се прибрахме от док.Потвърди пола-момиченце.Каза,че съм с предна плацента и съм в 25 г.с.Не се сбъднаха на таткото мечтите за мъжко hahaha Потвърди термин 16-ти май доктора.Каза,че е седалищно,но щяло да се обръща поне още пет пъти Joy Та това от нас.
Гери С. да знаеш снаха ти голяма глава имала каза док hahaha умна ще ти я връчим Mr. Green Благодаря на мамата,която ми е отговорила за цената на прегледа при Георгиев обаче късно видях Embarassed

# 388
Добре дошла на новата мама Simple Smile

За ТСХ-то, бях доскоро на схема през ден 50, през ден 25 Л-тироксин. Като забременях бях на тази схема, с ТСХ 3.02. Един месец продължих да съм пак така, но при предпоследното изследване беше се качил на 3.70. И декември док. каза да почвам със 75 Еутирокс та съм се докарала в хубава граница.. Но като цяло, около средата на бременността каза, че падал рязко и можело да се наложи намаляване на дозата.

# 389
Малко да разведря разговора, с едно любопитно четиво , относно Китайските зодии:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=756188
Личността на Заека

Родените в Годината на Заека са талантливи и амбициозни. Те са добродетелни и имат отличен вкус. Другите им се възхищават и доверяват. Върви им с парите. Обичат клюките, но са тактични и любезни. Рядко губят самообладание. Сече им пипето в бизнеса и са добросъвестни, не се отмятат от договори.

Хората Зайци са идеални за дипломати и политици. Имат грация, култура и изящни обноски. Макар да се разбират добре с всички, те са резервирани и са истински щастливи само когато са потънали в научна или интелектуална дейност. Просто са твърде чувствителни към света около тях. Не са в състояние да постигат успех в конкурентна или агресивна среда. Измъчват се, ако някой ги принуждава да поемат риск.

Зайците са вглъбени и резервирани. Предпочитат да работят зад кулисите, вместо да бъдат център на внимание във всяка ситуация. Но Заекът не е отшелник. Той обича компанията на добри приятели - на бизнес вечеря или на купон за празник.

Зайците просто искат да са част от групата, а не неин лидер.

Вътрешният им свят е твърде деликатен за неуредени или непредвидими ситуации и те се опитват интуитивно да създават спокойна и уютна атмосфера. Тази черта на характера ги прави много гостоприемни и внимателни хора, които се грижат за околните.

Зайците наблягат на значението на детайлите. Обръщат внимание на всичко - от цвета, дизайна и обзавеждането до храната и разговорите. И чак когато се уверят, че всичко е наредено, както те желаят, могат да се отпуснат и да се забавляват.

Заекът е едно от най-стилните същества в зодиака на животните. Представителите на зодията са елегантни и изискани. Може да ги видите да украсяват корицата на най-модните списания. Обичат изкуствата като живопис и музика.

Хората, родени в Годината на Заека, често са консервативни, едно от най-важните неща за тях е сигурността. Това има и отрицателна страна - като избират сигурността пред риска, могат да пропуснат добри възможности. Това не означава, че са повърхностни и безотговорни. Когато наистина вярват в нещо, са сериозни, упорити и способни.

Спокойни са и е трудно да бъдат предизвикани. Не се държат агресивно и избягват конфронтацията на всяка цена. Когато е ядосан, Заекът остава видимо спокоен и внимателен, почти не повишава глас и не показва раздразнение.

Той е интелигентен и бърз. Хобитата им са да пишат стихове, велотуризъм, градинарство, беседи с приятели.

Хората Зайци са сантиментални и състрадателни. Лесно се разплакват. Могат да бъдат трогнати от личните проблеми, които им споделяте. Ето защо, ако сте търговец, ще е голям късмет да попаднете на тях - 9 от 10 Зайци ще си купят вашата стока!

Металният заек - 1951 и 2011 г.

Металът прави Заека по-жилав в сравнение с другите кротки Зайчета. Родените в такава година са много амбициозни и може да бъдат доста хитри в отношенията си с другите. Те хвърлят себе си и емоциите си във всичко, което ги прави горещи любовници, макар това да не е толкова видимо.

Решителността им може да повлияе и на тяхната работа, например чрез лични взаимоотношения с колеги или пълно потапяне в проектите.

Любовният живот

Родените в такава година могат да бъдат прекрасни партньори. Романтични и сладки, също и верни, зайците никога не остават без кандидати. Въпреки хладния си външен вид имат репутация на много сексуални и интимни същества. На младини може и да полудуват, но после ще се ангажират с партньор за цял живот.

Имат нужда от половинка, която е нежна, любяща, готова да ги поглези. Изпитват крайна нужда от доверие, сигурност и нежност в отношенията и са истински щастливи, когато успеят да създадат интимна и спокойна атмосфера. Когато човекът Заек планира, той обича да диктува условията и очаква любимият автоматично да се настрои на неговата вълна. В случай че партньорът се държи своеволно или ги наранява, се прибира в своята черупка.

Независимо че е предан на любимия човек, Заекът иска да си има и таен живот. За него е естествено да пожелае да се уедини, да остане насаме със себе си.

Понякога е нужно време, за да може човекът Заек да намери сродната си душа. Може да изглежда капризен и несигурен по пътя, но когато я открие, привързаността му е безгранична.

У дома

Заекът ще се депресира и оттегли, ако домът му не се състои от красиви вещи, които да му създават уют. Той е крайно организиран и ако искате да го изгоните, преместете нещо от мястото му. Зайците са толкова подредени в домовете и офисите си, че понякога стават за смях на своите приятели. Когато декорират къщите си, избират различни нюанси на зелено като чаено и тюркоазено.

Парите

Зайците са внимателни, когато става дума за техните финанси. И са големи късметлии! Използват повечето си пари, за да придобият собственост - къщи, коли или мебели. Предпочитат да инвестират в предмети, отколкото на борсата. Обичат да издирват антики и произведения на изкуството и правят разумни вложения в тях.

Кариерата

Предпазливи и плахи, хората зайци няма да предприемат нищо, преди да са претеглили от всички страни плюсовете и минусите. И вероятно заради това си вършат работата така добре. Балансирани са и обичат да проучат всички факти, преди да вземат решение. Обикновено не понасят бутането с лакти и предпочитат работа, която е по-методична и надеждна.

Понякога човекът заек е малко заговорник и е склонен да бъде твърде консервативен, но е надарен с практичен усет. Има талант да избягва неприятностите и да надушва възможностите. Творческите му способности разцъфтяват, ако бъде оставен да работи със собственото си темпо. Колегите ценят тактичността и скромността на тези хора и осъзнават, че те няма да прегазят другите, за да постигнат целите си.

Имат много добри комуникативни умения и са най-добри за управленски постове. От тях стават прекрасни учители и пиари, защото са дипломатични и добре организирани.

Идеалните професии за Заека са адвокат, съдия, юридически съветник или секретар. Стават и много добри дипломати, политици, писатели, издатели, актьори, модни дизайнери, музиканти, лечители, доктори, психиатри, учители, масажисти.

Щастливи числа: 1, 3, 5, 9, 15, 19, 35

Съответстваща западна зодия: Риби

Елемент: дърво

Цвят: бледозелен, синьо-зелен

Час: 5-7

Посока: изток

Сезон и месец: пролет, март

Девиз: “Аз отстъпвам!”

Скъпоценни камъни: аквамарин, планински кристал, перла, изумруд

Подходящи подаръци: комплект за шиене на гоблени, CD, хубаво вино, статив, книга с поезия

Държави: Оман, Ирак, Малайзия, Хърватия, Чили, Сирия, Южна Корея

Общи условия

Активация на акаунт