Полът вече всички сме научили, през МАЙ ще проверим дали се е получило!-12 тема

• 25 214
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
 Здравейте момичета  bouquet
 Cenka SHopova радвам се,че си добре вече  bouquet
 Калоян и Сиана са много хубави имена Simple Smile
 Ние днес сме при доктор Георгиев от АГ-Варна да си видим госпожицата.Дано не е вдигнал тарифата за преглед,че бюджета ни е доста натоварен тия дни Tired Ще ходим в частния му кабинет.Някоя мама от Варна скоро да е ходила при него?
къщичка в гората искам и аз с вас на кафепОй Mr. Green

# 316
Калоян и на мен ми харесва Peace
Книгата е интересна.Ама пише за 22г.с. че бебето е около 350 гр.Че то в 20 беше 370 Thinking

# 317
Привет и от нас.
И аз пия магнезий - Диаспорал за смучене - 3х1, пия също и Гинипрал заради контракциите.
Да питам ако някоя от вас има контракции доктора казал ли ви е дали трябва да лежите-почивате или може да ходите на работа ????
Имам и друг въпрос към косултантиките по кърмене има ли курс за кърмене, кога се ходи, плаща ли се, през седмицата ли е или уикенда??????  Някаква по подробна информация.

П.П. Много хубава булка   bouquet Честито!!!!

# 318
На всякаде пишат различно за размерите при нас  19 седмица едното беше 330 грама а другото 400 гр и двете бяха по 19,5 см а сега не знам по колко са не сме ходили скоро на 4 измерен видеозон надявам се другата седмица да идем

# 319
момичета ще трябва да пропуснем лекцията на 9 месеца .Ето каква информация намерих :
Във връзка с обявената грипна епидемия в гр,Варна предварително планираната сбирка С „9 месеца” на училище за 01.02.2011 г., вторник в МОЛ-Варна се отлага.Текуща информация търсете на сайта на "9 месеца"и във Facebook

# 320
nellyli, потвърждавам думите ти за магнезия и англия  ooooh! аз нали ви се оплаквах от пукане на пръсти и изтръпнали ръце..ами нищо не ми дадоха да пия  ooooh! нормално било, от задържането на водата било, ако толкова съм зле да се върна някой ден да ми сложат нещо като превръзка да държи ръката нагоре да не отича така през нощта  Twisted Evil питах я изрично докторката за витамин (нещо като магнезий казах  Laughing) не мога ли да взимам и отговора беше не  Thinking

Мери Лу, честито  Hug много дълъг семеен живот изпълнен с много обич и разбирателство   bouquet
Джей, стискай още някой и друг месец  Hug почивай си и си лежи  Hug

# 321
За теглото на бебето - много е ориентировъчно, така ми каза доц. Томова като я питах колко тежи горе долу. Тя ми каза, че единствените сигурни мерки, по които се разбира дали бебето върви нормално откъм размери са дължината и бедрото и обиколката на главата. Това, което излиза на апаратите им като ориентир за телгото може да е доста измамно.. На приятелка с второ бебе й бяха казали, че ще е много дребно нейното, около 2700. Родило се е 4300, нормално.. така че наистина само ориентировъчни са тези тегла, не им вярвайте 100 %.

# 322
Имам и друг въпрос към косултантиките по кърмене има ли курс за кърмене, кога се ходи, плаща ли се, през седмицата ли е или уикенда??????  Някаква по подробна информация.

pupsitta, аз все още не съм консултант по кърмене, но мога да ти препоръчам ежемесечните срещи на Ла Лече Лига. От скоро има и бебешко кафе - събиране на бъдещи и настоящи майки с въпроси за кърменето без да има предварително публикувана тема за разговор - може да питаш и да получиш отговор за всичко, свързано с кърменето. Ето ти информация за бебешкото кафе в София:  13 февруари, неделя, „Made In Home”, ул. „Ангел Кънчев” 30А!
Ето ти и линк във фейсбук, за да се информираш и за напред.
http://www.facebook.com/pages/Bebesko-kafe/180959885268223

Срещите за кърмене по определена тема се провеждат също всеки месец и може да следиш за тях в сайта на ЛЛЛ:
http://lalechebg.com/meetings/

Дано да съм ти била от полза. Hug

# 323
Гери С. аз точно там ходя на консултации, води се Св. Анна, но не съм сигурна все още дали там ще раждам и дали да избирам екип. Общо взето съм решила след 30 г. с. да мисля относно начина и мястото на раждане, зависи преди всичко от медицинските показатели за мен и бебчето.

И аз ходя там, ти при кой лекар си?

Аз съм при д-р Славчев. Не мога да кажа дали съм доволна или не, нямам база са сравнение. Ходя всеки месец, две кръвни изследнвания съм имала до сега и първата фетална морфология правих при него. За втората бях при доц. Балев. Даде ми и болничен от средата на януари и сега се надявам да ми дава на всеки 30 дена докато не родя.
А ти при кого си? И доволна ли си?

Аз пък съм при Д-р Жеков, ходя си на ЖК при него, предстои ми втори изследвания да направя, щеше да е третото, но бях пуснала на друго място в 4 месец, та затова.. ФМ и двете са ми при доц. Балев. Аз съм си доволна и от Жеков и от Балев. В болничен съм от края на септември, в началото до 4 месец много повръщане имах и бях изключително зле. След това вече си стъпих на краката. За д-р Славчев имам много добри отзиви! Не съм лично била при него - той е другият лекар, който ми подписва болничния, но пък съм чувала от мои приятелки, че е много всеотдаен, можеш да си родиш и при него ако пожелаеш!  Peace

# 324
Сега се сетих, че някой беше писал за избора на екип. Нали имаше промени от началото на тази година. Някой има ли представа как става. Аз също смятам да раждам в Окръжна, но искам при Скочев. Сега да си го търся отделно ли трябва (както беше преди време) или трябва да отида и да кажа в болницата, че искам този доктор и така....???

Да ти кажа Мушенце, това за избора на екип.. по последна информация от една позната, която иска да ражда в Окръжна с избор на екип, тя е избрала Папазова, тя и казала че трябва последния месец да се наблюдава и от нея... най - вероятно частно разбира се!
За други новости не знам, но мисля че трябва да го потърсиш отделно, но пък екип означава не само доктора а и акушерки, барабар с анестизиолог (знам лиии)  newsm78

# 325
Здравейте!Днес доста зор видях с изчитането,от ден на ден става все по-сложно,много сте бързи в това  Joy

Мери Лу,честито за сватбата,хубава булка си била,но както някой беше попитал:странно къде ти е коремчето  Laughing Да сте живи и здрави и много да се обичате  Hug

Спасдиди,и аз изтървах комплекта за изписване от ларедут и още ме яд,сега гледам има един на 10 евро и накрая него ще поръчам,та поне да не съм валат  Mr. Green

Жени,ти пиеш ли нещо за Хашимото-то?И какви стойности ти е хормона в момента?Че и аз съм на тая гара  Twisted Evil А това,което си писала за размерите на бебето и аз съм го чела вече не на едно и две места,така че няма място за притеснения,а и другото,което бях чела е,че след 20 г.с. всяко бебе започва да се развива индивидуално и тези таблици за ръст и тегло не са определящи дали всичко е наред или не,както ти си писала важни са обиколка на глава и дължина на бедро.

Донна Ани,благодаря за книгата,ще я разгледам и аз,че сега всичко,свързано с бебето ми е интересно   bouquet

# 326
Здравейте момичета  bouquet
 Cenka SHopova радвам се,че си добре вече  bouquet
 Калоян и Сиана са много хубави имена Simple Smile
 Ние днес сме при доктор Георгиев от АГ-Варна да си видим госпожицата.Дано не е вдигнал тарифата за преглед,че бюджета ни е доста натоварен тия дни Tired Ще ходим в частния му кабинет.Някоя мама от Варна скоро да е ходила при него?
къщичка в гората искам и аз с вас на кафепОй Mr. Green

Зу, чакам новини за снахичката  Mr. Green, ама я кажи може да съм пропуснала какво именце сте и избрали на момата Simple Smile

А Къщичка за кафе - аз съм на линия!!! Нека се присъединят и други варненски майчета Simple Smile

Ах, днес ми е много поспаливо, едва се надигнах към 11 часа, ама сънувах, че капитана се прибира, тааа исках да сънувам, ли сънувам  Mr. Green Ще взема да направя няколко упражнения от тези:  clean clean newsm79 wash hang че да се разсъня малко ...

Мари Лу, честито на хубавата булчица!!!  Simple Smile

За името Калоян и Сияна - харесват ми, но това другото Ения ли беше как беше - не ми харесва...

Ааа относно менчетата: при нас червена роза - за момче, бяла роза - за момиче. Първият път на ритането нищо, вторият път като го метнах - най напред бялата излезе, после червената ... да ама чакаме момченце! Но пък аз някъде изгубих в суматохата бялата розичка  Confused и си запазих червената, че да си остане за спомен и си я пазя гледам си я всеки ден тази червеничката!  Mr. Green

Донна Ани, благодаря за книжката!   bouquet

Бонбонката - Мая, ще следим кога ще има лекции и ще отидем, аз съм много навита и смятам, че ще са ни отполза тези лекции за първи грижи за бебето ... По нова година взех едно пиле и ще го пека - целичко, играх си с него като с бебе - мих го под чешмата, мазах го с масло, диндирках го ... по край мене майките умряха от смях ...  Joy Joy hahaha hahaha Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 12:26 от Гери С.

# 327
Момичета вие рашили ли сте дали ще съхранявате стволови клетки на вашите бебчета. Аз тази сутрин посетих една презентация на Крио сейв в Майчин дом - Варна. Доста се замислям, тъй като не е евтино, но пък си е застраховка живот. Презентаторката каза, че спациално за Испания има много върнати клетки за използване на лечения. За България от тази банка първоначално казаха, че имало само един такъв случай, после казаха, че нямало и аз вече се обърках. То е естествено никой да не иска да му се налага да се стига до използването им.
Вие какво мислите? Ще съхранявате ли и къде сте се насочили?

# 328
Момичета вие рашили ли сте дали ще съхранявате стволови клетки на вашите бебчета. Аз тази сутрин посетих една презентация на Крио сейв в Майчин дом - Варна. Доста се замислям, тъй като не е евтино, но пък си е застраховка живот. Презентаторката каза, че спациално за Испания има много върнати клетки за използване на лечения. За България от тази банка първоначално казаха, че имало само един такъв случай, после казаха, че нямало и аз вече се обърках. То е естествено никой да не иска да му се налага да се стига до използването им.
Вие какво мислите? Ще съхранявате ли и къде сте се насочили?

Мноооого болен въпрос за мен.Преди 2 месеца бях твърдо за това да съхраним стволови клетки,даже бях започнала да търся и да се ослушвам къде е най-добре,ноооо понякога живота ти предлага изненади и поне засега съм пас,дано докато дойде момента нещата се променят и имаме възможност(финансова) да го направим  Praynig

# 329
Гери С. и на мен Жеков ми е вторият лекар на болничния Laughing

За кафенце и аз съм ЗА, тъкмо ще се запозная с нови варненски мамчета, че около мен няма много такива.

Общи условия

Активация на акаунт