Фотография - 57

• 32 089
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
За благотворителната изложба - хубаво е снимките да са в размер 30/40 см, и печатани на 1 място, така си мисля... Thinking

Лично аз печатах на канава във Photo-Place, срещу ВИАС. Много съм доволна. Мисля, че и Джали, и други от темата са ползвали услугите им. Сега пак тече  промоция за печат на хартия.

Красиви пейзажи, натюрморти, цветя - макро, снимки от красиви български кътчета, живописни селца...Черно-бели...Нещо абстрактно?...Мислите ли, че портрети ще се котират, нещо се съмнявам... Thinking

Това е моят профил, сортиран по рейтинг Б, във ФФ:
Бихте ли си купили нещо, за да си го окачите, у дома, в офиса, в магазина/ заведението? Готова съм да участвам, с каквото харесате.

Може и други да предложат свои кадри за подбор тук.
По колко кадъра от автор? Нека се има предвид, че и ние най-вероятно ще си плащаме печата.

При сегашната промоция от 69 лв/кв. м - за печат 30/40 см, крайната цена е 8,28 лв/кадър.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 18:19 от Free Soul

# 166
PALECHKA, Villysweety, tracy_t , благодаря ви, че откликнахте! Мммм, други? Wink

Free Soul, със сигурност портрети няма да се котират особено, аз казах за портрети, че нали снимам само децата и нямам подходящ кадър, но ако трябва ще се напъна да снимам нещо друго за каузата. Simple Smile
Адски се радвам, че имаш готовност да участваш!
Аз лично бих си купила твои снимки, де, ама колкото хора, толкова вкусове...трудно ще можем да определим какво би вървяло...
Страхотни идеи даваш. За да се осъществят, обаче трябва да имаме бюджет за разпечатване на снимките. Това е оптималният вариант. Вариант Б - всяка да предостави разпечатан фотос.
Значи, ако искаме нещата да са на ниво трябват пари за:
1,Отпечатване;
2, Рамкиране.
От опит знам, че спонсори се намират много трудно. Понякога е въпрос на късмет, но основно - на познанства. И друго - малко спонсори се навиват да дадат кеш, обикновено правят бартер. Следователно може да откликнат фирми занимаващи се с печатни услуги и с рамкиране. Ако някой има познати в тези среди - добре е да ги използваме.

Някакви други идеи?
дано Алегрина се включи скоро.

п.с. Имам едно питане. Искам да навържа разни снимки на слайд шоу и да го сложа в нета, с цел реклама на дрехите в магазина ми. Преди показвахте такива неща. Това готова форма ли е? Има ли шанс да звучи музика, която аз желая (все пак е специфична материята и трябва да е готик музиката)? Благодаря предварително!

# 167
Относно печатането може всяка от нас да поеме разходите, колкото й е възможно.
Дали ще ни направят отстъпки във Фото-Плейс за брой рамкирани кадри, при положение, че печатът в момента е на промоция, трябва да се попита.

Относно рамкирането - мисля, че подрамка е най-удачно...Обаче не знам при хартия дали се слага подрамка?  Rolling Eyes При канава -със сигурност. В смисъл, не можем да рамкираме с дизайнерски рамки, защото всеки човек си има вкус, най-добре да е нещо неутрално - подрамка - която пък да придава завършен вид някакъв...

Аз рамкирах при един човек в кв.Лозенец, Моби ми даде координатите му. Доста по-евтино излиза, отколкото в разни кинкалерии, Практикери, галерии и т.н.

# 168
Кукле, аз  се ослушвам какво да кажа, главно защото стрийма ми  е пълен с портрети,  чат-пат има някой пейзаж, ако  прецените, че нещо става ще участвам. Принтовете на канава са  идея,  те самите и рамкират, но  с  подрамката   30/40  излиза   към 30лв

Слайдшото  аз  лично го правих с  Pro Show Producer, има   го в замундата,  можеш да си  сложиш[ музика,  като го разцъкаш не е сложно.

# 169
При този човек от кв. Лозенец, нормална рамка ми излизаше 10-15 лв. Подрамката беше нещо от сорта 7-8 лв май... Thinking

Може само на канава/арт хартия да печатаме - и подрамките отделно при този човек да се поръчат.

# 170
само се включвам, за да кажа, че няма проблем и аз да се включа със снимки (пейзажни) в благотворителната изложба. Ако се стигне дотам, ще ми трябва помощ да избера по-комерсиалните според вас, че на мен някои са ми по-драги по различни причини от общия вкус.

# 171
Аз нямам много пейзажи и натюрморти Sad Май главно детето имам снимано. Пак ще разгледам какво може евентуално да предложа, ако решите че става - давам. Понеже не съм в БГ и нямам възможност да ги предоставя разпечатани, мога да пратя парички за печата и рамкирането на някоя от вас, която също ще прави и да разпечата и рамкира и моите Simple Smile
Фрий, аз определено бих си купила твоя снимка, имаш прекрасно макро!
Лени, ти определено имаш с какво да се включиш, такива красоти имаш, че спират дъха Simple Smile

# 172
# 173
Цитат
Искам да попитам и ще съм много благодарна ако ми помогнете - как да изправя картините/бях ги забила накриво на стената и нямах време да ги оправям/, как десатурирате кожата/ селектив колърс, предполагам/, и как се дорисува фон  ooooh!
Palechka, това което ми идва на ум на първо четене за картините е примерно да селектираш и после с Ctrl+T да наместиш и завъртиш. Ако има нещо около фона, което не е наред можеш с Clone Stamp Tool да цъкнеш на чисто и после мажеш, където трябва (така ми хрумна, дано не те подведа)
Относно кожата аз не съм спец, но това което аз правя е от Hue/Saturation примерно влизам в reds или yellows и намалявам сатурацията. Също влизам в Color Balance и там се наглася, както ти се струва добре. А също ползвам напоследък и Selective Color. Ползвам маски и мисля, че са голямо удобство  Simple Smile
Екшън за цвета на кожата не знам.. Ползвам Nik Sofware и там има едно Dinamik Skin Softener, ама е по-скоро за друго Simple Smile
Фон можеш да дорисуваш отново с Clone Stamp Tool (натискаш Alt и кликваш върху мястото от което искаш да вземеш, като пуснеш мажеш, където трябва). Ако мога да помогна с друго...  Hug и дано не съм те подвела някъде!

Иначе аз за изложбата нямам кадри Sad, но ако мога нещо да направя - с удоволствие!

# 174
Ще чета после подробно, че при мен е " три дни яли пили и се веселили"
Само да се включа, че миналата седмица печатах на канаваца 50/50см и стана много добре. Печатах спящи бебета, които са нещо между портрет и натюрморт, )))) мисля, че биха имали шанс?  Ще ги снимам утре по светло. С пейзажи и макро не мога да се включа адекватно.

# 175
аз пак с една мол-ска серия на Стефи, този път от Пловдив   Mr. Green най-добре ми се получават в молчето снимките  май Crazy

# 176
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
А не смятате ли, че е упражнение за луди да даваме по 20 лева за разпечатка на снимка и рамкирането й и после да я продадем за 30?! Аз предпочитам да отида и сама да ги внеса тия 30 лева... защото я накой я купи снимката - я не... newsm78 Идеята е прекрасна, но има смисъл само ако някой спонсор поеме изцяло разпечатката, рамкирането, наема за помещението, където ще се изложат фотографиите и т.н.

# 177
А не смятате ли, че е упражнение за луди да даваме по 20 лева за разпечатка на снимка и рамкирането й и после да я продадем за 30?! Аз предпочитам да отида и сама да ги внеса тия 30 лева... защото я накой я купи снимката - я не... newsm78 Идеята е прекрасна, но има смисъл само ако някой спонсор поеме изцяло разпечатката, рамкирането, наема за помещението, където ще се изложат фотографиите и т.н.

Общо взето, така е. Затова - или спонсор, или най-евтин вариант - да си поемем разпечатването на хартия за 1 или 2 кадъра всяка. Само на хартия, без екстри. За размерите - не би ли могло и да са по-малки?

PALECHKA, ти предложи да направите рекламни материали за изложбата. Трябва да се помисли и дали има смисъл от плакати и флайери. Аз съм леко скептична за флайери, мисля че са излишен разход в случая. Плакати може да има на входа на събитието и примерно във вашите спа салони и на някакви конкретни места, където ходят хора, които биха откликнали. Но пак при положение, че се наемате да помогнете с финансирането.
Като гледам главното перо се очертава разпечатване, рамкиране или там както решим. Тук ни трябват 2-3 спонсора с по малка сума всеки.
За наем на мястото - Алегрина каза, че е намерила безплатно място - в Чайната на Раковски.

# 178
Здравейте! То не, че мога да се включа по разискваната тема, но по скромно мнение - мисля че Муцуна е много права.

Кукла, благодаря ти за насоките по триптиха,  ще се поправя!
Софи, чудни снимки!
mini_79  - хубаво настроение имат двата кадъра.

Днес опитах малко по-различен портрет, не знам дали се получи, то туй шило не стои мирно...

Mood by vesimm /Sheen/, on Flickr

# 179
Привет! Днес за първи път бях на кукерите в Перник и съм много еуфорична... беше страхотно преживяване!
Ето един бърз сет:

http://www.flickr.com/photos/ribkabananka/sets/72157625807319287/

Момичета, откорвено казано скептична съм за тази изложба...  Thinking Не мислите ли, че с една благотворитела сесия се събират много повече пари?

Общи условия

Активация на акаунт