Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви ограничения може да наложи притежателят на марка върху разпространението на продуктите си?
Какво представлява паралелният внос и какви са последиците за търговските марки?
Какви са ползите и недостатъците от закупуването на парфюми от онлайн магазини?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви ограничения може да наложи притежателят на марка върху разпространението на продуктите си?
Притежателят на марка може да наложи ограничения върху разпространението на своите продукти до втората държава, в която влиза продуктът. От трета държава правата върху марката се изчерпват и те не могат да контролират пазара на собствените си продукти. Следователно производителят може да ограничи дистрибуцията на своите продукти, но не всички големи компании го правят. Например, в случай на парфюми, произведени във Франция и продавани в Белгия, търговската верига в Белгия може да определи условията на продажба. Въпреки това, френският производител няма право да диктува условията на продажба на българския магазин, ако продуктът е закупен от търговска верига в Белгия.
-
Какво представлява паралелният внос и какви са последиците за търговските марки?
Паралелният внос включва вноса на стоки в държава без съгласието на собственика на марката, като стоките се закупуват от друг пазар, където цените са по-ниски. За търговските марки паралелният внос може да представлява предизвикателство, тъй като собственикът на марката губи контрол върху цените и разпространението на своите продукти. В случаи на паралелен внос продуктите могат да бъдат продавани на по-ниски цени, което може да навреди на репутацията на марката или да намали печалбата на собственика.
-
Какви са ползите и недостатъците от закупуването на парфюми от онлайн магазини?
Ползите от закупуването на парфюми от онлайн магазини включват по-ниски цени, по-голямо разнообразие и удобство. Въпреки това, рисковете включват възможността за закупуване на ментета, липса на гаранция за автентичността на продукта и потенциални проблеми с връщането или подмяната. Следователно е важно да се избират надеждни и утвърдени онлайн магазини, които гарантират автентичността на предлаганите продукти.
-
Как мога да разгранича оригинален парфюм от фалшив?
-
Къде се намира офисът на уебсайта 1001-bg.com?
. Пръскала съм се с него и след 2-3 часа скитане из града влизам в помещение и приятелките ми питат: "Какъв е този разкош, на който ухаеш?". Само че си иска здраво оливане
Същият аромат, а някак разреден, изфирясващ. Като цяло мисля, че сайтовете взимат от различни складове и без да искат (и знаят!) стоката им е "минирана" тук-таме с ментета. И яростно си пазят репутацията, защото според тях правят нужното да са редовни. Този бизнес, ако не е сърцат от горните до долните нива, подплатен с воля и компетентност, може лесно да се хлъзне по пързалката... (това е мое виждане
, не съм вътрешен човек)
Не знам въобразям ли си, или съм получила скъпо менте, при условие, че имам във вкъщи същия, но ухаещ за мен прекрасно, купуван от парфюмерия. Разглеждам го, картонената опаковка различна от оригинала, надписа ОМНИЯ написан по различен начин с главна буква и малки след това. Реф. номер трудно се чете на флакона, но доколкото можах да видя, мисля, че е различен с този от кутията.
Към него нямам забележки, той е тестер и си е в тестерска кутийка, но не от тези картонените, а бяла, наподобяваща кутия на парфюм. При първо впръскване, не лъха на спирт, а на стария познат аромат. Но Булгарито е
))))) , но нека по-знаещите да кажат