Отговори
# 330
  • София
Наде, мисля си че ако кърмата ставаше само за собственото бебе нямаше да има млечна банка  Hug
Преди писах тук, че я взимам от моя приятелка, съученички сме от 8 клас и приятелки от 9-ти, т.е. от 26 г. сме заедно и знам отлично колко точно е здрава, какво яде и как живее. Забележете - тя ми е наборче  Mr. Green Нейната бебка днес става на 1 месец - да и е жива и здрава кукличката  Heart Eyes  baby_neutral
Когато кърмех синът ми, аз също давах на други бебета, макар че майките им ги мързеше да идват да си я взимат и накрая изливах в мивката (нямах възможност да замразявам).

Тини, пожелавам ти да не ти трябва друга кърма, да си се кърмите дълго и щастливо  Hug
Данимира, Ева се понапъва и почервенява като ака, но не плаче и не пищи. Много е смешна милата  hahaha
Хайдеее, имаме си вече официално сгодени дечица  hahaha Бобче, Рени  Hug
Нашият зетко още е в сянка... Miriams, не се подсмихвай  Joy

# 331
Данимира, нямам такива наблюдения. Моя пиши само от болки Confused от хернията и колики.

Тини, да ти е живо и здраво момчето! Heart Eyes Аз като прочетох колко се е роди и за раждането ти жално ми стана за теб! Hug

Рани, Бобче, хайде честито! И да незабравите да почерпите!  bouquet

Мами, снощното ми бодуване и липсата на почивка днес се отразиха доста неблагоприятно на млекцето Crossing Arms . Тази вечер мама ще спи, а тати ще бодува Whistling

Моля, помагайте! От вчера едното ми ухо е заглъхнало и почти не чувам с него, не ме боли. Заглъхна докато си духах носа, но така и не се оправи. Да не се е повредило нещо?

# 332

Моля, помагайте! От вчера едното ми ухо е заглъхнало и почти не чувам с него, не ме боли. Заглъхна докато си духах носа, но така и не се оправи. Да не се е повредило нещо?

Краси , на мен мн 4есто ми заглъхват ушите , но после сами си се оправя, понякога след 4ас , понякога след ден.Не се притеснявай, и не се напъвай много като се духаш, да не се повредиш Hug

То освен за съжеление , мойто раждане за друго не става, а до последният миг бях сигурна , 4е ще бъде лесно и бързо и влязах в болницата с усмивка и нетърпение.Да ми е живо и здраво детенцето

# 333
  • Стара Загора
hailie, на свекърва ми се случи нещо подобно.Навътре имало събрана ушна кал, заради ползването на готовите клечки за уши (по този начин се е събрало доста навътре и се е запушил канала).Всичко се оправи с някакви свещи Peace . (ако е от това можеш да пробваш и със спрея, който рекламираха по тв - пръскаш и изтичало), но най-добре се консултирай с УНГ Peace

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 18:50 от DSS (Данимира)

# 334
  • Stavanger,Norway/ Varna
Хейли, не се притеснявай, мен преди две години, всяка една настинка ме удряше в ушите. неприятно е и може да продължи и две седмици, но ще мине  Peace

Сватя, как сме  Mr. Green

# 335
Благодаря ви, момичета!
Данимира, още утре ще го потърся, ако не забравя. Hug

Бобче, Рени, ама как ще си отиват ваще малчугани! Я спретнете един колаж Heart Eyes

Вижте какво откраднах Blush от януарчетата Heart Eyes
Песен за майката
Марко Ганчев

Прохожда чедото, прохожда
И тръпка сладостна пробожда
Сърцето майчино, че вече
Човек е нейното човече.

И мисли тя, че го повежда
с ръка към своята надежда.
Не знае, че го е създала
за близост не, а за раздяла.
Додето майката усети,
изтръгва й го от ръцете
безмилостният господар
на всички царства цар Буквар.
Остава майката сама
с играчките му у дома.
Погалва някоя играчка
и ето ти играчка-плачка.

Прописва чедото, прописва.
Вълна на нова радост плисва
и първа дума пишат двама,
и то се знае, тя е “мама”.
Когато мама е сама,
ще праща чедото писма…
Не знае тя, че рядко пише
синът зает с дела по-висши.

Додето майката усети,
изтръгват й го от ръцете
казарма, работа, жени…
А пък жените са едни…

Сама при старите му книги
остава мама и реди ги.
Поплакват заедно с буквара
и после всеки се затваря.

От ден на ден разбира мама,
че има син, но и че няма.
Разбира тя,че го е създала
за близост не, а за раздяла.
И вече не до рожба близка
да бъде близо мама иска.
Обратното желае само:
синът да не извика “мамо”.
Да не извика “мамо, мамо”
синът в нещастие голямо.
И щом не сеща се за мама,
то значи, че опасност няма
И че светът добре го среща,
затуй за мама се не сеща.
И мама в стаята тогава
ръка на себе си подава,
поема я и се повежда
сама към своята надежда…

# 336
hailie     newsm45      bouquet

# 337
 Cry Cry Cry Много хубаво,Краси  Hug

# 338
  • София
Краси, ти разплака публиката  hahaha
Ама и януарките са едни... не знаят ли по-весели стихчета....

# 339

Песнички не съм му пяла, че ще избяга горкото като ме чуеBlush Laughing

Аз исках да питам
имаше една мама, която беше казала, че се е подготвила с (забравих как точно се казва това чудо) омекотяващи заграждения от вътрешната страна на леглото. Дали може да каже от къде го е купила и за колко, че аз тази нощ давах извънредни нощни смени.  #Crazy

Младежът толкова хубаво си спеше, че от кеф се местеше постоянно и след около час време все го намирах напреки на леглото с глава опрян в стената на леглото. А както си я мята, такива главички удряше, че аз цяла нощ все го връщах в средата на леглото. Та, ще се радвам да споделите къде мога да намеря такива предпазители.  Hug

Пей, докато дакята още не може да бяга! Аз така правя  Laughing
А за обиколниците - имаме, но пък ако й сложа точно там, където си удря главата, няма да мога да я виждам от спалнята  newsm78

# 340
hailie   Sad много тъжно е , и вярно... Сега ще трябва и момиченце да си правим, че те така правят момчетата заминават .... Laughing

# 341
Привет и от нас!
Честито на всички месечинковци, да са живи и здрави, да растат усмихнати за радост на мама и тате!   bouquet
Хейли направо ме разплака  newsm45 ама и аз съм станала една ревла... За ушите ако продължи още ден-два, по-добре отиди на УНГ. Аз така откагах, докато почти не углушах (ама то това ми е от акъла и ината де) и се оказа, че съм получила възпаление на ушите точно от тези гадни клечки  #Cussing out с малко капки и АБ ми мина, от тогава само спрейче! Дано при теб не е това и бързо се оправиш.
Малкия се опитва да прави някакви коремни преси и само се напъва мили  ooooh! ама не се отказва, днес трябваше да сме на мерки и теглилки, ама този гаден грииип... ужас
Бобче, Рени ха честито и да почерпите  dancing
Лека и спокойна вечер ви пожелавам!

# 342
...
Хейли направо ме разплака  newsm45 ама и аз съм станала една ревла...

Малее, същата съм! Оня ден гледах "Такъв е животът" и такъв рев му дръпнах ooooh! . Ама хормони - не прощават Whistling

Много ми стана мило от стихчето и реших да го споделя Heart Eyes

А сега да ви разсмея: с мъжа ми гледаме ТВ и дават рекламата на Уискас, рекламата завършва с : "Вашата котка би купувала Уискас всеки ден", а мъжа ми заявява със супер сериозен тон: "Дай й кредитна карта и гледай само!" Joy rotfImbo

# 343
рорр, добре дошла! Моят термин беше за 05.10 Simple Smile Ех, спомени.. Аз не бих махнала нощното хранене. Моя беше оставен на произвола на желанията си, но си изгради страхотен режим. От много време вече се буди само веднъж нощем.
Рени, наистина е много хубаво Никито ти Heart Eyes
хаили, аз като разбрах, че ще ставам мама на мъжле, едно от първите неща които си помислих беше , че някой ден ще ставам свекървааааааа  #Crazy Стихчето е страхотно.
Мартакели, завиждам ти за музата ей, много сполучливи заглавия откъм рима и откъм дължина също.  bouquet

# 344
Добре, сега аз имам една дилема...Който иска да се включи с идеи, разсъждения, насоки и т.н.

Четем тук и се убеждаваме, колко е добре детето да е на поискване, да не се създава насилствено режим, да не се маха нощно хранене, да се гушка много детето и т.н.
От друга страна чета пак тук, че най-хубавия и полезен сън за детето е между 8 и 12 ч.
Режима, който Радо си е създал за сега не включва спане точно в този промеждутък, включва сучене в продължение на часове и много мрънкане и съответно гушкане и носене на ръце. Бонуси към това са и честите връщания на мляко, от прекомерното ядене, както и няколко нощни кърмения.
Приятелка с дете на възраст като нашите, млада, без никакви представи за нови тенденции и т.н., слуша мама и педи, храни детето под час, по 10 мин на едната и 10 минутки на другата гърда, оставя го да мрънка в леглото докато си заспи и в 9:30 то спи нощен сън от по 7-8 часа поне до следващото хранене.
Не ме разбирайте погрешно, не се оплаквам. И Симона така съм я отгледала и не ми е тежало да се будя нощем или да я приспивам на гърда или ръце. Радо също ще си го нося ако не успея да постигна друг начин на заспиване.
Не се оплаквам, а се чудя, къде толкова е положителната част на новите разбирания, или по-скоро с какво са били толкова отрицателни старите и кое е по-доброто за детето ми?  Дали не бъркам аз нещо или криво разбирам нещата? Кажете ми моля ви! Thinking  Hug

Общи условия

Активация на акаунт