ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 667
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Падна температурата от 39.2 до 38 сега, обаче се засилва кашлицата Twisted Evil Twisted Evil. Имам чувство че още малко ако беше стоял с по-висока Т. кашлицата щеше да се овлажни Tired, но не би....

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 11:26 от mamaden

# 226
Благодаря,Александър!

# 227
  • София
почнах с истински лекарства и се почувствах нов човек. сега обаче пак ми пуснаха мухата за хомеопатиятията и пак почнах но незнам...болките пак стават страшни а това много затруднява ежедневието ми;( а не ми се иска да си тровя организма да не говорим че мощта болест не се лекува, тя си е доживот, само се подтиска. но някак си вярвам че може да се излекува но защо все не се получава;(
Bunnie, може ли да споделиш от какво страдаш?
Майка ми е със сериозно автоимунно заболяване улцерозен колит.Една година се лекува при хомеопат, известно време се чувства добре, но изведнъж рязко и се влоши състоянието и се наложи да влезе в болница.Закрепиха я с голяма доза кортикостероид.Иска ми се пак да се върне на хомеопатия, но не мога да намеря добър хомеопат за района на Бургас.
Ти как се справяш?
Извинявайте ,че съм извън темата
ами аз съм с ревматоиден артрит. доста тежък и вече с проблеми по костите. борих се, борих се, но май тои ме надвива и пак ще се завърна към лекарствата. колкото и да ми е тъжно. но поне се чувствам хепи тогава;)

# 228
  • София - Варна - Бургас
Добро утро! Или може би не е чак толкова добро... Tired
В четвъртък ходихме при д-р.Атанас Михайлов,заради уртикариалния обрив на дъщеря ми.
Той ни изписа Urtika d5 r Pumon histamin 15CH.
Започнах да и давам капките по схемата,в която ни бяха предписани.Вечерта след третия прием,бузките и пламнаха и сякаш обривът се засили.
В петък сутринта нямаше никакви обриви.Зарадвах се,че нещата се оправят.
От вчера обаче е с обриви навсякъде по тялото.Такива бяха обривите и в най-силния период на болестта и.
Обадих се на доктора и той ми каза,че не е лечебна криза.Да спра уртиката и да давам само пумон хистамина през два часа.дори каза,да и дам и ксизал.Днес да е на плодове и чай.Не дадох ксизал.Само намазах леко обрива с един спрей с алое вера,който поне малко и облекчава сърбежа.Тя е само на 6 години и ще е доста трудно да не и помогна с нещо,което да спре това ужасно усещане!
Четох доста за така наречените "лечебни кризи".Но сега съм объркана и раздвоена!
Ако някой може да помогне с мнение и опит,нека го направи!

Ще ми бъде  полезно и мнението на Александър! Peace
Благодаря предварително!  bouquet

Мнението на Хомеопатията, и моето е, че всеки симптом който се усили след дадено едно единствено хомеопатично лекарство ще бъде излекуван. Така че Споко! Истинската лечебна криза е за добро.
 Hug

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 19:50 от Aleksander

# 229
  • София - Варна - Бургас
Това може да потвърди Александър,но ми е чудно как две лекарства, едновременно ще отговарят на дадена картина от симптоми !Две според мен се предписват за различни симптоми,но и не за дадена картина .

Така е мама123, само за по един симптом се предписва в алопатичната медицина.

# 230
  • Пловдив
То ако питате мен, нито едно от двете не отговаря на картината на Борис в момента Rolling Eyes. 48 часа вече никаква промяна, освен температурата,която ту е има ту е няма. Проблема с дишането си остава непроменен Tired

# 231
  • София - Варна - Бургас
почнах с истински лекарства и се почувствах нов човек. сега обаче пак ми пуснаха мухата за хомеопатиятията и пак почнах но незнам...болките пак стават страшни а това много затруднява ежедневието ми;( а не ми се иска да си тровя организма да не говорим че мощта болест не се лекува, тя си е доживот, само се подтиска. но някак си вярвам че може да се излекува но защо все не се получава;(
Майка ми е със сериозно автоимунно заболяване улцерозен колит.Една година се лекува при хомеопат, известно време се чувства добре, но изведнъж рязко и се влоши състоянието и се наложи да влезе в болница.Закрепиха я с голяма доза кортикостероид.Иска ми се пак да се върне на хомеопатия, но не мога да намеря добър хомеопат за района на Бургас.
Ти как се справяш?
ами аз съм с ревматоиден артрит. доста тежък и вече с проблеми по костите. борих се, борих се, но май тои ме надвива и пак ще се завърна към лекарствата. колкото и да ми е тъжно. но поне се чувствам хепи тогава;)

Ако има нещо което да лекува Авто-Имунните заболявания, това засега е Хомеопатията. Учудва ме, че досега не сте успели?

# 232
  • Пловдив
mamaden  последния път като бяхме при хомеопата я питах как се разбира дали е криза,или ново разболяване,и тя ми каза че ако след няколко приема от последното ХЛ няма промяна ,значи е ново.

# 233
Ще ми се да споделя един цитат с вас.. мисля че има хора, на които би бил полезен "Все още много хора лекомислено прибягват до потискащи лекарства като антибиотици и противотемпературни средства при трескави състояния, притеснени от високата температура и от общото влошаване. За тях би било полезно да научат, че повишаването на телесната температура е съществен фактор в оздравителната реакция на един относително силен организъм (не случайно у стари хора и у такива с тежки хронични заболявания високите температури се наблюдават сравнително рядко). Повишаването на телесната температура, от една страна, затруднява размножаването на инфекциозния агент (вирус, бактерия и пр.), а от друга страна, активизира обмяната на веществата у болния, стимулирайки по този начин синтеза на антитела. Например, при температура 39,5оC ензимните системи, обезпечаващи защитната реакция, работят с 10 пъти по-голям капацитет и скорост.

В стремежа непременно да се “свали” температурата с противотемпературни медикаменти, се потиска точно този изключително важен за бързото излекуване процес. Ние съветваме към противотемпературни лекарства да се прибягва само тогава, когато високата температура затруднява мозъчната функция (при делириозни състояния, халюцинации, прекомерна сънливост или възбуда и пр.), и то ако не сте успели да я свалите чрез провокиране на изпотяване и, евентуално, с Belladonna.

От чисто практични съображения изглежда оправдано да дадете един прием парацетамол късно вечерта, преди лягане, разбира се, ако температурата е повишена. Това осигурява по-спокойна нощ за болния и за вас, което се отразява благоприятно и на неговия, и на вашия тонус през следващия ден. Добре е да се има предвид, че всяко подобно заболяване си има свой “цикъл” (определен от времето, необходимо за синтезирането на антитела), което ще рече, че и хомеопатичното лечение не може да доведе до излекуване за по-малко от 36-48 часа.

Хомеопатичното лечение на треските и простудите гарантира много по-бързо излекуване, в сравнение с който и да било друг лечебен метод, а след него остава траен и добър имунитет. Ако се научите да се справяте с тези остри болести, бихте обезсмислили напълно прилагането на противогрипни ваксини, които ако изобщо създадат някакъв имунитет, той е изкуствен и много нетраен, а нерядко се последват от кошмарни зими, защото повечето от разболелите се стигат до усложнения."
Homeohelp

# 234
Александер, имам една "чуденка" newsm78

отностно доказването в хомеопатията.

ХО л-ва се доказват на здрави хора, като провокират съответната картина/симптоми/, която в последствие ако се изяви подобна то тя се лекува с въпросното ХО л-во.
Какво се случва когато хомеопата не даде правилното ХО л-во.Как може да се разпознае дали има влошаване или това е доказване на препарата?
И защо при някой може да се случи доказване, а при други не.Това зависи ли от броя на приемите - ако да, то по колко трябва да се приемат на ден за да се получи доказване?

# 235
  • София
Да се отчета и аз са състоянието на сина ми.Надявам се да не греша ,но мисля,че овладяхме нещата.До вчера кашлицата беше непоносима, суха дразнеща.Вечерта понамаля, тази сутрин чувам,че е влажна и откашляща.Това което ми направи впечатление още от вчера устните му станаха алено червени.Тази сутрин пак са такива. newsm78 Това никога досега не съм го забелязвала при него.

# 236
  • София
Ти как се справяш?

Ако има нещо което да лекува Авто-Имунните заболявания, това засега е Хомеопатията. Учудва ме, че досега не сте успели?

Александър, бог ми е свидетел че съм пробавал и съм търпяла адски болки, невъзможността да станеш сутрин от леголото и тн в името на това да оздравея но увине се получи. не мога да си обясня защо.....

# 237
  • София
При нас беше няколко часа.Но класически хомеопат, не би дал две лекарства  Confused,това е притеснителното.

Ще кажа семо едно СТРАХ МЕ Е!
Понякога се налага да се дават по две лекарства и да се редуват. На нас ни се случва вече за втори или трети път тази комбинация. При класически хомеопат сме. Това, според мен не е притеснително.

НЕ СЕ СТРАХУВАЙ! Няма от какво да те е страх!

Нещата ВИНАГИ се оправят.

Стискам палци
Аз мисля, че според Ханеман няма случай, при който се налага даване на повече от едно лекарство.
Но нека и хомеопатите да се произнесат по въпроса...
А по отношение на д-р Михайлов май се спомена някйде, че е отличен билкар, но Не е класически хомеопат, а боаронец.

# 238
  • София
А възможно ли е хомеопатията да потиска (да се получи потискане на болест с хомеопатия)?  newsm78

# 239
  • Пловдив
mamaden  последния път като бяхме при хомеопата я питах как се разбира дали е криза,или ново разболяване,и тя ми каза че ако след няколко приема от последното ХЛ няма промяна ,значи е ново.

Ако това което казваш е верно, означава, че до момента напразно съм давала последните две ХЛ.
А и съм сигурна, че е вирус, успях и аз да се разболея Close.

пп сега давам само едно ХЛ, не ново Rolling Eyes, от него обаче винаги му тече кръв от носа Rolling Eyes, естествео казала съм за това на х-та.
Стискайте ни палци, мъжът ми след вчера (Борис беше изключително зле с дишането), е силно разколебан, то кой не би бил.

Общи условия

Активация на акаунт