ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 211
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
И при нас така - винаги след 3-ти прием се обаждаме и ако няма подобрение или има влошаване сменя лекарството. Не знам какво е това чудо толкова време никакво подобрение и да продължавате със същото л-во...Според мен явно не отговяря на картината на детето към момента...

# 46
  • Пловдив
Кризата(ако е такава) е същите симптоми дето си ги имаме и за което Уж се лекуваме-чести ангини(силно черв.гърло),Т,сега има и гъсти секрети(бяха воднисти 1-я ден).

Не знам...Алекс беше отговорил че има няколко ХЛ,които трябва да се повтарят и не се сменят(нашето Фосф. е сред тях)!

# 47
Имам съвсем общ въпрос към Александър. Лекува ли се повърхностен гастрит с хомеопатия. И ако се приема правилното хомеопатично лекарство след колко време долу-горе трябва да подейства? Благодаря предварително.

# 48
  • София
За мен цялото боледуване беше криза.В какво се изразява вашата криза?
Ние преборихме гнойна ангина
 Hug

# 49
Тандонова, и според мен не сте за това лечение.....Дано по-бързо се оправяте.

Аз да се отчета - децата ми боледуват все по-рядко и по-леко. Каката барна грипа, свински, кози, овчи....не знам.
Два дни беше с ужасна Т и кашлица, на третия нищо - като с нож отрязано. Сега прекашля по веднъж на час-два. Пи х.лекарство през целия втори ден по схема. Интересното е, че след първия му прием повърна, олекна й и спадна Т. Чак след часове вдигна, и то вече много висока, слава богу.
Бебето кашля тази цялата нощ. Сутринта му дадох от конституционалното. Не вдигна Т. Почти не кашля вече Praynig Rolling Eyes Мъж ми и той започна по същия начин грипа, заедно с каката - първо кашлица, после Т. Изпросил си антибиотик от ЛЛ-то, "че да се хващал навреме" ooooh! Трети ден лежи горе и почти непрекъснато спи....ужасно му е лошо. Аз понеже спах с малкото при майка ми, уж да се пазим, съм му изтървала края. Чакам го да оздравее да му вдигна скандал за АБ, особено за вирусно заболяване.

Тъй - мен нещо ме дращи гърло, но може би от притеснение, ще си взема от моето и дано отсвиря грипа.....Макар че така и така се наядох с чесън, колебая се между вълшебната капка и една юнашка ракия newsm78

# 50
  • Пловдив
Ох,Мече и аз не знам...Хом.вика така тр. да е,нормално е,криза е,но на;и трябва да имаме одобрение все пак Rolling Eyes Та и утре ако сме така-АБ,макар че и аз неща за 1 червено гърло,ама тая Т като не се маха...

Да питам...как се съвместява АБ с ХЛ Rolling Eyes Както е в нашия случай...сега ако почна АБ после какво...

# 51
  • София
добре де за смъкване на температура проблем ли е ако се даде Беладона примерно 30 / или в по-висока потенция или ако не можеш да се свържеш с хомеопата си дълго време/, а не Нурофен, панадол и пр. Това не би трябвало да пречи на основното хом лечение нали?
имам предвид ако температурата е висока, над 39 и детето е отпаднало, само спи и не иска да яде. в този случай и родителя малко или много почва да се притеснява. не е ли по-добре да се даде беладона отколкото да се чака...тя да се смъкне сама?
поправете ме ако греша и не ме яжте. тепърва навлизам в хомеопатията, но съм твърдо решена че ще станем приятелИ:)

танданова това което знам за АБ е че е хубаво да се прави опашка след АБ- пият се пробиотици и 2 хомеопатични лекарства в продължение на месец.

# 52
има значение как се вдига Т,зачервено ли е детето ,крачетата дали са студени,втриса ли го и т.н. Има много лекарства ,които са за Т  Peace

# 53
Ох,Мече и аз не знам...Хом.вика така тр. да е,нормално е,криза е,но на;и трябва да имаме одобрение все пак Rolling Eyes Та и утре ако сме така-АБ,макар че и аз неща за 1 червено гърло,ама тая Т като не се маха...

Да питам...как се съвместява АБ с ХЛ Rolling Eyes Както е в нашия случай...сега ако почна АБ после какво...

В остро състояние няма такава криза, каквато при хроничните болести. Може да се усилят малко симптомите, но това е за кратко и после трябва да има подобрение. И според мен така изписаното ви лекарство не действа. Кой ден от лечението е вече?

ПП. АБ за какво е изписан? Диагноза има ли от ЛЛ?

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 19:03 от multimodal

# 54

танданова това което знам за АБ е че е хубаво да се прави опашка след АБ- пият се пробиотици и 2 хомеопатични лекарства в продължение на месец.

Това са съвети ала "д-р Михайлов", който е прекрасен билкар bowuu, но е боаронец. Сто процента говориш за туя и монилия, което е абсолютно нередно, че и вредно. Монилията се изписва уж против евентуални гъбички след АБ лечение примерно. Подобното с подобно, а не превантивно!!!
Иначе на мен специално ще ми е много приятно да станем приятели, но те съветвам да погледнеш първия пост в тази тема, а от него да отвориш линка Информативно за хомеопатията. Там ще ти стане ясно що за предписание е това.
(по-добре месец ентеросан да се пие след АБ, отколкото две хом.лекарства)
Между другото и аз в началото не правех разлика между боаронска и класическа хомеопатия, така че въобще да не се притесняваш. Laughing Но прочети!

# 55
  • Пловдив

В остро състояние няма такава криза, каквато при хроничните болести. Може да се усилят малко симптомите, но това е за кратко и после трябва да има подобрение. И според мен така изписаното ви лекарство не действа. Кой ден от лечението е вече?

ПП. АБ за какво е изписан? Диагноза има ли от ЛЛ?

Острото с-ние с вис.Т е от събота!От тогава пием и ХЛ.
ЛЛ каза-"всичко идва от гърлото!Оле,какви големи сливици,възпалени,червено гърло".И си изписа Аугментина.Ако това е диагноза...налепи нямаме.Гъсти секрети и рядко(2-3 пъти за деня) кашляне с храчка.
Това е.

п.п. ако пак има Т като ляга според вас да дам ни Нурофен или...

# 56
Танданова, какво ХЛ взимате и в каква потенция?
При кой ХОМ ходите?
Под 38,5 аз не давам нищо, над нея при студени крайници и горещо чело, проблем от дясно давам Беладонна 200.

Днес не издържах и се обадих на ХОМ.и макар, че нямаше часове, ме прие Mr. Green
Даде ни Карцинозин, което малко ме притесни, но той е квалифицирания и му имам вяра.
Успокои ме, че това засилвало имунитета и хремата щяла да отзвучи.Почнах да го давам, но все още ми е притеснено.

П.С.Може да направиме тема кой от кой Хомеопат е доволен.Като черните и бели списъци за АГ . Mr. Green

# 57
  • Пловдив
Пием Фосф. LM 1.

Aleks,ако ме посъветваш как да действам...въпреки,че не познаваш случая Tired

# 58
  • София
П.С.Може да направиме тема кой от кой Хомеопат е доволен.Като черните и бели списъци за АГ . Mr. Green
Изрових една тема с много информация за хомеопати в България:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=111208.0
Надявам се да се включите и вие.

# 59
Ох ,че гадна ситуация.И ние при кашлица и при пневмония , сме взимали фосфор,но потенция 30. А 200 взимаме след интервю 1 гранулка само.Колко често взима фосфора?Когато баткото беше с пневмония след еднодневен прием на фосфор беше без Т .Давай Нурофен ако е над 38,5 Т, дано спите спокойно  тази нощ.

Общи условия

Активация на акаунт