ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 646
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Детето вдигна Т за първи път понеделник вечерта - 39С, вторник имаше около 37,6 - 38С като варираше през деня. Сряда и четвъртък нямаше Т, но се засили кашлицата. Трудно спи, защото като се закашля се буди от пристъпа на кашлицата. Снощи вдигна Т 37,5С, днес сутринта пак имаше около 37,4С. Притеснява ме кашлицата, която е придружена от храчки. Не знам дали правилно обяснявам, но на мен ми изглежда страшна тази кашлица.. Иначе е жизнена, игрива, има апетит.
Случая на моя син е идентичен.Днес няма температура, но кашлицата е убийствена - не може да си поеме въздух.Суха, дразнеща - ужасна ooooh!Явно вируса е много упорит.

# 196
Цитат
Сироп Синекод (за влажна кашлица)
Синекод е за суха дразнеща кашлица- този сироп потиска поривите, когато гърдите са чисти, а кашлицата е от гърлото.
Аз крепя фронта Thinking
. Мъжо е на крака, макар че още е много слаб. Малкото дете също е добре уж, само прекашля отвреме-навреме.
Голямото уж изкара грипа с кашлицата и високата Т - два дни беше добре, само прекашляше, но на третия пламна с пълна сила пак -като кашлицата беше направо отвратителна, при това с неповлияваща се Т, постоянна... Водих я на рентген - гърдите са чисти с изключение на обилното кръвоснабдяване към дробовете заради неудържимите пориви на кашлица - чак гърлото и беше с кървави жилки отвътре....Абе кашлица на всеки десет секунди.... ooooh! Изтървахме я този път, но нищо, има и такива моменти Grinning
Така че не подценявайте последния пик, ако не отшуми за едно денонощие, да знаете, че е беля работата.

Преди два месеца пак кашляше, странно, никога не е кашляла, дори като малка. Тук от година насам боледува ли въобще, все на кашлица избива- преди караше само ангини Thinking
Май съм за темата за ГНМ Grinning

Ето още един случай, който показва, че имаме полза и от алопатичните лекарства.   Simple Smile

В случая кашличния рефлекс наистина е прекалил и вече нанася вреда на ларинкса и е било време да му се даде "урок" - да бъде потиснат!
Peace
Именно! Затова са алопатичните лекарства, да се дават, когато са неизбежни, а не да се злоупотребява с тях, както се прави принципно. Peace
В този ред на мисли, благодаря на хомеопата си, че:
Няма уикенд, няма отпуск, няма делник - винаги си вдига телефона.
Макар че е страшно трудно от дистанция и с непрекъснато променяща се картина, се заинатява да помогне винаги.
Помогна със спешно лекарство и на мъжа ми, въпреки че лекува само мен и децата (все още Grinning)

# 197
  • Пловдив
Блазе на всички ,които са  намерили своя хомеопат!който да е отзивчив,и наистина да помага.
Надявам се и ние да да го намерим.

Сега на 01.02 сме на първо интервю за бебето.
Само че ми е малко притеснено,според мен едно е да правиш интервю на голям човек,друго е на дете,освен това когато детето е по-голямо нали има изявени желания,предпочитания,характер,навици,които са от значение за определяне на точното лекарство.А едно скоро родено бебе няма такива неща.Колкото и да се разпитва за бременността,раждането ,не може да се изгради пълна картина и даденото ХЛ според мен няма да е точно,а близко.Не е ли така?

а и от 5-6 дена и се появиха на различни места по крачетата,ръчичките,гърдичките едни петна ,които като показах на други майки тук във форума казаха че е възможно да са лишеи.Те може ли да са реакция от ваксината?Пентаксима го биха на 11.01

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 18:49 от niko11

# 198
  • Пловдив
Mamaden,как сте днес?Май ще се изредим всички да сме болни... Tired
Бързо оздравяване!

Не е добре детето Tired.
Единственото хубаво е температурата....

пп Ег...ти. кашлицата... Tired, имам чуство че по-зле не може да стане. Вентолин още не съм включила...

Звъня ли на хом.?Какво казва...пак ли криза Rolling Eyes

Да, държим връзка, и нея както и мен, ме притеснява затрудненото дишане Rolling Eyes, което си е характерно за Борис Tired.
В момента е с 39.2, но кашлицата малко понамаля....пфуууу. Дано да е добър знак.

# 199
  • Пловдив
mamaden  дано се оправи.ти пак ли редуваш 2 ХЛ,това не противоречи ли на класическата хомеопатия?

# 200
Моля,кажете нещо за така наречената "лечебна криза/влошаване/" при лечение с хомеопатични лекарства!

# 201
  • Пловдив
mamaden  дано се оправи.ти пак ли редуваш 2 ХЛ,това не противоречи ли на класическата хомеопатия?

Предполагам, че противоречи Rolling Eyes, но нямам избор....малкия е много зле Rolling Eyes, не знам какво да правя...и следвам съветите на х-та.

# 202
Моля,кажете нещо за така наречената "лечебна криза/влошаване/" при лечение с хомеопатични лекарства!

При малкият ми син се прояви ,като на втория ден след прием на конституция ,направи обрив като при алергиите ,които правеше до момента.Излязоха му пъпки навсякъде,подуха му се устничките и всички тези екстри за 5-6 часа се скриха.Доста притеснително беше за мен,понеже за първи път посещавахме хомеопат и знаех само това ,което бях прочела в интернет.Добре ,че хомеопата ме успокои ,че ще мине обрива,че аз бях готова да ходим в бърза помощ за урбазон,както действахме до момента.При големият веднъж имаше криза,която се изрази като повръщане ,еднократно.При мен не е имало кризи ,ако не се смята главоболието първите два дена ,което си мисля ,че е защото не пия кафе Simple Smile,При мъжът ми също не е имало кризи.Хубавото е че  два  дена ,след приема на гранулката се чувстваме перфектно.Аз съм писала и преди ,че имах световъртеж една година и защото бях чела за кризите ,не се решавах да посетя и аз хомеопата.Но не се търпеше вече и се престраших.На третия ден се събудих нов човек,не можех да повярвам,че се чувствам перфектно.

# 203
mama 123 ,благодаря ти за бързия отговор!  bouquet

# 204
  • София
mama123 благородно ти завидях за хомеопата и хомеопатичните кризи.
аз вече месеци се боря с едно автоимунно заболяване и успех никакъв, а смених 4ма хомеопати, все прословути:(
почнах с истински лекарства и се почувствах нов човек. сега обаче пак ми пуснаха мухата за хомеопатиятията и пак почнах но незнам...болките пак стават страшни а това много затруднява ежедневието ми;( а не ми се иска да си тровя организма да не говорим че мощта болест не се лекува, тя си е доживот, само се подтиска. но някак си вярвам че може да се излекува но защо все не се получава;(

# 205
А какво прави и как се чувства Жизнената сила докато човек спи? И по-точно (това, което ме притеснява), опасно ли е детето да заспи  с много висока Т или е по-добре да е спящо докато дейста лекарството?
Моята заспиваше с 39.4 и се чудих дали да я будя. Оставих я да спи и я наблюдавах, но със свито сърце.

# 206
Да се пооплача и аз....Преди 3 дена сина ми вдига висока температура.Звъним на хомеопата си, дава ни ХЛ и иска на другия ден да го види.Според мен лекарството подейства, още на сутринта започна да сватя температурата.Тя го видя-каза,че нещата изглеждат добре...да продължава с назначеното лекарство.Обаче снощи слагам термометъра 37.2...тази сутрин 37.3.Тази температура ме плаши повече от високата.Детето е на крака.Искам да питам Александър какво мисли за тази температура и трябва ли да се вземат допълнителни мерки.

Не, освен както казах по-горе да "пази стая" още няколко дни.
 Почти винаги след големия пик на болестта, последвана от затишие, следва още един, по-малък пик с Т. 37.5 - 38С след което следва пълното оздравяване.

Дааа..и при нас така беше  Tired
Да се махат тия вируси,че... #2gunfire изтровихме децата с АБ!А и щом Хом. е безсилна да се справи с тях...

Ееееее, как ще е безсилна. Просто при различните хора действа по различен начин, а и зависи от хомеопата. Ние не сме пили АБ от години благодаряние на Хомеопатията. Е, акос е налижи ... ще пием

# 207
  • Пловдив
Да,но само да не почне да се налага често,че...няма да има смисъл!
Много се радвам за мамите намерили соя Добър и Отзивчив Хомеопат!Ние още го търсим...

Wanted... Mr. Green (dead or alive)

# 208
Искам да попитам -ако някой може да ми помогне разбира се!Могат ле да се комбинират калкарея сарбоника и цефамадар/и всъщност цефамадара хомеопатично лекарство ли е/?Възможно ли е да се появят странични ефекти при комбинацията им?

# 209
Здравейте! Имам въпрос към Александър - Около седмица, след прием на висока потенция, дадох на дъщеря ми Осцилококцинум. Това, дали би могло да бъде антидот? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт