Отговори
# 405
  • Tам през Атлантическия океан

Нямам навик да се оплаквам в темата, но от няколко дни  с помощта на хомеопатия се боря със зъбобол. Пробвах и ТЕС. Явно се нуждая от помощ, за да се справя. Предпочитам да я получа от вас, отколкото от стоматолог... Ще съм ви благодарна ако ми пратите енергия.

Вела Heart Eyes

Зъболекаря може да ти помогме  а нашата положителна енергия също паралелно с това  Simple Smile

Рози и рози  bouquet

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 16:05 от Desss

# 406
  • в резерват
ВелаHeart Eyes Hug

пробвай този метод,

http://www.zemianazaem.com/archives/194

гаранция,  че помага много  Peace

# 407

Нямам навик да се оплаквам в темата, но от няколко дни  с помощта на хомеопатия се боря със зъбобол. Пробвах и ТЕС. Явно се нуждая от помощ, за да се справя. Предпочитам да я получа от вас, отколкото от стоматолог... Ще съм ви благодарна ако ми пратите енергия.

Вела,това звучи несериозно.Енергията си е енергия, посети си зъболекар,защото може да има доста по сериозни последици от загубването на зъба.

# 408
Феички, напоследък непрекъснато ми се случва да задам въпрос (поне схванах как става без да предписвам отговора аз) и като си врътна главата пред очите ми да има символ на отговора - картина, клипче, образ, статия, дори думи към мене или към друг човек. Като се натрупват такива случаи настава такъв покой в душата. Просто знам, че има кой да ми посочи пътя, когато съм готова да поема по него.

Мога да дам няколко прости примера, които не изискват да си разказвам личните въпроси зад тях:
1. Едното ви го писах като поздрав от мене преди да тръгна миналата седмица. Аз още подготвяйки се за курса и за изкачването на Синай си работех активно с формулировката на целите за годината и дългосрочно, с поръчката на сила за тяхната реализация, за хора, за сътрудници, за помощници, за вълшебства, за чудо, за виждане, за чуване, за чувстване, за интуиция.

Като си установих последния ден преди самолета какво искам да разбера за себе си и предвид, че много странно ме хвана нещо с гласа и гърлото без странични никакви температури, болести и подобни, си поисках отговор как да стигна до етапа в моя живот, на който да ми се случат определени неща, как да прекрача притеснението си и тогава просто в следващата минута видях това клипче. Това беше, което търсех. Онова, което искам, е отвъд страха ми да говоря, да кажа на глас какво изпитвам, какво целя. Беше дошло време. Отдавна беше дошло, защото аз определено съм готова. Толкова път изминах, време е вместо да чакам разрешение, благоволение или позволение, да протегна ръка и да си взема желаното, защото аз със сърцето си вече скоро ще станат 4 години знам, че това си е моето в живота ми.

2. Днес докато си оправях едни материали пак си задавах въпроси и тогава се върнах към оригинала на това. Просто това е отговорът - другия поглед, спокойствието, насладата от красотата по пътя.

3. Най-впечатляващо беше това, което ми се случи по пътя от върха на планината Синай към манастира Света Екатерина, или с други думи от едно свещено към друго свещено. Групата ни е голяма, 120 човека. Ще тръгвам аз надолу и поглеждам има ли някой пред мене, който да ми е репер, да сляза до него и да вървим заедно. И виждам (кълна се виждам) двама конкретни души пред себе си и си казвам: "А, щом те са там напред, значи малко забързвам темпото и слизам при тя, защото аз искам да вървя точно с тях най-много от всичко." Започвам да слизам по стълбите. След малко вдигам глава и ги виждам втори път през себе си (те се виждат много лесно заради цвета на дрехите им). Тук на първата снимка се вижда точно отрязъкът, по който вървя аз в този момент - камъни по пътека, по която като цяло трябва по-внимателно. Аз обаче паля реактивните подметки и се пускам с моето обичайно планинарско темпо, за да ги настигна..... Един мас по-късно аз първа слязох на манастира. Пред мен нямаше нито един човек. Хората, които се кълна, че виждах, слязоха почти час по-късно. Пред мен изобщо никой не беше вървял...... Аз си знам за мен лично какво означава това, но досега не бях имала толкова ясно видение за посока.

# 409
  • Добрич
Благодаря на всички, които се включиха. Днес си смених и хомеопатичния препарат и сега се чувствам по- добре. Всъщност болката ми не е локализирана и не зная кой точно зъб ме боли, защото са ми изтръпнали няколко зъба едновременно и отгоре и отдолу /понякога дори езика и под лъжичката/. Причината е много вероятно да е на нервна или психологическа основа, затова започнах да пия и билков успокоителен чай /преди десетина години на нервна почва по подобен начин  ме боляха зъбите/. Надявам се да ставам все по-добре и по-добре.

Арбанашка кокона, благодаря за линка. Чакам съпруга ми да се прибере и мисля излезем за шарлан.

# 410
Вела,освен това което са написали момичетата аз съм чела и че при зъбобол помага клеева тинктура.Пила съм когато мен ме боля зъб,обаче все пак отидох на зъболекар.А съвсем наскоро си правих коронка на един зъб и ми хрумна на стола да си правя тази мудра мисля,че ми помогна и ме успокои.Добра е и за нерви.Пробвай я. Peace

Цитат
ПРИТХИВИ
( Мудра на земята )

ПРИЛОЖЕНИЕ: Засилва обонянието, действа добре на нокти, кожа, коса, кости. Стимулира телесната температура, функциите на черния дроб и стомаха. Възстановява равновесието. Разгражда стреса. Осигурява хармония между тялото, емоциите и ума.
При влошено психо-физическо състояние, несигурност, потиснатост, стрес. Дава вътрешна стабилност и самоувереност. Защищава от негативни въздействия; засилва енергийния потенциал. Дарява всичко, което е необходимо за един смислен живот.
Активира Първа чакра.
ИЗПЪЛНЕНИЕ: Върховете на палците и безименните пръсти се съединяват с лек натиск. Останалите са изправени.
ДОЗИРОВКА: При спешна необходимост или 3 пъти дневно по 15 минути.

Free Will,

Otilia
,пожелавам най скорошно,бързо и пълно оздравяване на бебчо и на близките ти. Peace

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 19:48 от Sweta

# 411

Най-щастливите хора не притежават най-доброто от всичко.Те просто успяват да извлекат най-доброто от онова, което ги заобикаля.

Нещото, което ни липсва ...

Повечето пъти в живота, да не кажа винаги, се фокусираме върху нещото или нещата, които нямаме или ни липсват.Все сме недоволни от работата си, от ежедневието си, от приятелите си, от случващото се с нас, от всичко заобикалящо ни, от все нещо недостигащото ни, за да сме уж щастливи и пълноценни. Така сме устроени като че ли.Все търсим нещото, което ще запълни празнотата в живота си, било то нещо съвсем дребно или голямо, материално или духовно. Съсредоточаваме се върху тази липса и всъщност забравяме най-важното.Нещата, които имаме.Те за момента ни се струват маловажни и захвърлени някъде на заден план, защото сме вперили поглед в така нареченото бленувано нещо.Но всъщност те са нашата същност.Нашият живот.И са напълно достатъчни, за да се чувстваме щастливи.Но не го осъзнаваме до момента, в който не ги изгубим.Все пак човек не може да има всичко.Дори и да се стреми към това, винаги и постоянно все нещо няма да му достига и ще му липсва, ще е недоволен и неудовлетворен.Устремени към невъзможното или да не съм толкова крайна, устремени към трудно достижимото, забравяме кои са истински важните и съществени неща в живота ни.А те не са чак толкова много.Дори според мен се броят на пръстите на едната ръка (но това за всеки човек си е индивидуално).

Разбира се, тук искам да направя едно малко разграничение.С това нямам предвид да спреш да мечтаеш.Не.Мечтите са за това да се стремиш всячески да ги сбъднеш, да не се отказваш от тях.Но през времето, в което ги гоним, да се наслаждаваме на всичко, което имаме и да не забравяме колко струва то.Бях чела някъде една мисъл, която гласеше: бъди щастлив с това, което имаш, докато се бориш за това, което желаеш.

В повечето случаи се случва именно това.Имаме си най-хубавите неща около нас.Не ги забелязваме.Защото сме прекалено съсредоточени върху нещото, което ни липсва.Хабим енергия в това да недоволстваме, че го нямаме.И вместо да сме щастливи със заобикалящото ни, ние сме нещастни с липсващото ни.

Та да го кажем така – нека да се наслаждаваме на пъстротата на живота си, да мечтаем и да се стремим, без непрестанно да търсим липсващи парченца и празнини, които да запълваме.Защото той вече е пълен и истински.Хубав и само твой.

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 10:36 от СИНЬО МЕЧТАНИЕ

# 412
СИНЬО МЕЧТАНИЕ, благодаря ти.

Момичета, за Велико Търново има обявена поредица от курсове за следващите две седмици. Искрено ги препоръчвам за тези, които се интересуват и са на място естествено  Laughing. Единият е първата част на Ароматерапията и е много добро начало за работа с етеричните масла.

# 413
Рози и рози Спасибо

# 414
Благодаря на всички отговорили ми за т.нар. енергийни вампири  Hug.
Много хубави неща чета всекидневно тук /когато ми остане време/, винаги е удоволстие да надникна   Heart Eyes.

Синьо мечтание, много е хубаво, трябва да си го напомняме от време на време! Благо-даря и аз.

Във връзка с това, за което пише Рози, искам да споделя, че аз съм забелязала, че по този начин привличам хора. Мисля си за някой /срещнат непознат в някаква обстановка/, че ми е интересен, приятен и пр., и съвсем скоро съдбата ни среща отново и ставаме близки. Много ми е интересно как точно работи? Дали разпознавам по някакъв начин подобната енергия, или сродната душа? Или пък го привличан със силата на своята енергия?

От мен, за хубав ден:  http://www.vbox7.com/play:3fda6e9b

За всички, които имат нужда от положителна енергия  Two Hearts

# 415
Днес е още един прекрасен ден,Ден за оцветяване на бъдещите планове Hug
http://www.kalen-dar.ru/ 

# 416
Сърдечен привет на нови и стари феи в темата!  Hug

Боже, откога не съм се вяскала тук Laughing Предупреждавам, че ще е дълго писане, понеже иска да кажа много неща, а няма как да е с две думи.

Много се радвам, да се върна в любимата темичка ...макар че появата ми тук не е по мое желание, а по молба на  няколко съфорумки да се включа. Blush  Благодаря им, наистина... и се извинявам, за късното включване ! Hug

Такаа...от тук надолу, може да ме четете, може и не...Може да ми вярвате, може и не...Избора е личен!  Hug  

Не знам дали пак ще пиша след този пост...просто реалността ми е такава, че напоследък  нямам много време за интернет , защото живота ми се запълва с други неща, които аз много харесвам...А като се сетя, преди бях редовна в темата... Simple Smile Но  така е в живота..Едни идват, други си отиват...трети са постояно тук , важното е , темата да не загива!  Laughing  Peace

Така че , ще уважа молбата на съфорумките ми , но  не обещавам че ще съм редовна тук. Всъщност, не знам, защо се включих  и приех поканата/молбата/ , но сигурно, защото няма нищо случайно, за това... Надявам се да ме разберат искрено и да не ми се сърдят, ако не пиша редовно!   Praynig Hug

И така,  не съм чела много по темата ..само последните 10 странички и ще се включа по вечно обсъждащата се тема...карма, съдба, живот, болки/ физически иемоционални/ любов, привързаност..и т. н.  

Това, което ще напиша е само лично мнение..личен опит, придобит от прилгане на неща, прочетени в книжки, от  учене на уроци и грешки, прилагане и експериментиране на нови неща, които научавам...абе  интересни неща. Просто СПОДЕЛЯНЕ... така че не приемайте нищо лично! Laughing

Ще кажа само, че напоследък съм още по  щастлива от всичко, което се случва в живота ми!!! Изчезнаха всяккави емоционални болки. Излекувахе се от физически такива. Знам и съм дълбоко УБЕДЕНА, че това  , което мисля  и правя ДНЕС, ще е моето УТРЕ!
Но това са стари неща и много сме ги обсъждали ...ще ви кажа основните неща , с които ще изпитвате радост и в живота, и в любовта и в работата...и то става, само ако живеете ЗА МИГА...тоест СЕГА!

Много ясно трябва да осъзнаеме, че УМА и Емоциите са две разлини неща. Ума иска да контролира живота ни. Ако ние се отъждествяваме с него,  то ще сме в непрестанно лутане и търсене...ума не спра да ни изпраща ту в миналото, ту в настоящето, ама хич не иска да се задържаме в СЕГА-то . Все някакви мисли препускат, все сме някъде... но не и ТУК ,Все ни кара за нещо да да съжаляваме, да се ядосваме...всъщност това е целта му, да ни отдалечи от сегашния момент и  почти винаги успява!  Mr. Green

Да, обаче аз  напоследък вече хич  не му обръщам никакво внимание... Stop Да не си мислите, че правя някакви специални духовни практики...някакви сложни неща...не , не правя hahaha

Всъщност, много лесни неща правя и ще ви кажа какви са. Решението е ваше...аз споделям, който иска прием,а , който иска отрича и си кара по старому, после обаче да няма...ама моя живот е трагедия, все нещо гадно ми се случва. ЗНАЙТЕ, че няма нищо случайно  Sunglasses

За тези, които си мислят, че някои неща ни се случват, понеже ние така избираме, а някои просто ни се случват, без да знаем...изненадващо...ха съдба? Просто жестоко се лъжат и заблуждават. Няма такова нещо "случйност". Така изглежда, но не е. Всичко се случва , защото ние някога сме направили някаква стъпка, която е довела до сегашната "слуайност"  Wink .
 И поради закона за следствието, всичко един ден се връща към нас...тоест към Създателя Mr. Green

И така, преди години сме помогнали на някаква баба , да се качи в автобус...дребна и незабележима случка в общи линии. Забравили сме я....но не се и съмнявайте, че един ден ще ви се случи нещо много хубаво, точно защото сте направили щастлива една личност! Нейната радост, мисли и благодорасност за жеста ви, ще се върнат към вас стократно. Така че, ако ви се случи нещо много хубаво, може и да няма видимо никаква връзка с бабата, но да знаете че всъщност  има, или пък има с някоя друга добринка, която сте напарвили и сте забравили Mr. Green И всичко си ви е заслужено, така че благодарете на "Съдбата" / която сте си създали сами/ .  Същото правило важи и ако нараним някой....обидим, и след време сме забравили да се извиним или да простим. Непременно ще преживеем болка, загуба ...също нещо неприятно. И може би, точно, когато най- не го очкаваме! Не се знае кога/ за съжаление, никога не ни уведомяват за това" ВСЕВИШНИТТЕ СИЛИ/   Rolling Eyes/ Та  може и да мине много време, докато  ни се "върне" и ще сме забравили , че ние сме причинили неприятни емоции на друг човек...защото ще се чудим, защо сега ми се случва тази трагедия...и точно на мен, добричката? Аз толкова съм помагала, нищо лошо/ напоследък...нали ви казвам, че може да мине много време, и тотално сме забравили, че сме причинили неприятност на друг човек/  не съм сторила. И това ли заслужавам....?

Обикновенно забравяме или не разбираме,  като нараним някого, но пък много добре помним когато нас са ни наранили! Mr. Green

Да , наистина, може напоследък много да сме помагали, на много хора, но това , лошото, дето  забравили , че сме го сторило преди години, си остава неизчистено....и то това ще се върне към нас и то в най-неочакван момент.Тогава вместо да оплакваме съдбата и да смятаме , че това е случайно, е добре да останем насаме със себе си и да почнем да се нищим като стар лук...люспа по люспа , като връщаме лентата назда назад...В повечето случаи, откриваме връзката с лошото събитие. Много полезно упражнение...

Та на  50 човека  да сме помогнали, и един да сме обидили или намразили...твсичко това и доброто и лошото ще се отрази  върху нас....рано или късно.  Понякога може да сме  наранили и без да го осъзнаваме и да не виждаме видима връзка с лошите събития, но това не ни оправдава. Трябва да сме отговорни за постъпките си, иначе ще се търпим последствията!   Mr. Green

Мда,  знам че ще е дълго и досадно ...но пък няма как да  го кажа само с две думи, така че извинете ме , но ще е ферман...  Crazy

И така, едно от най-важните условия , живота ви да е чудесен и пълен с радост е: НЕ СЕ БОРЕТЕ С  НЕГО! СЛЕДВАЙТЕ ТЕЧЕНИЕТО! ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ВЪТРЕШНАТА СИ МЪДРОСТ, ДАДЕНА ВИ ОТ БОГА! БОРБАТА САМО СЪЗДАВА ИЗЛИШЕН ПОТЕНЦИАЛ И Е БАРИЕРА, И ТО ГОЛЯМА, КЪМ  ВАШЕТО ЩАСТИЕ !

Сега ще ви кажа, че това не е моя мисъл..а чужда!  Дори не помня на кого е, но е ГЕНИАЛНА! Зашото е ИСТИНА Grinning Някои цял живот няма да се примирят и да разберат тази истина, но тези , които я разберат, ще са щастливи, че са я открили! Живота им ще се промени тотално....

Сега, има и още нещо. Зависи кой как разбира смисъла  на " ОСТАВИ СЕ НА ТЕЧЕНИЕТО" ще го обясня, за да няма недоразумения. Повечето го разбират, като..." Ако те мачкат и тъпчат, не се оставяй , отстоявай себе си! Раегирай! " Отсега да кажа, че това няма нищо общо с теорията да се "ДВИЖИМ ПО ТЕЧЕНИЕТО"  Wink

Проумянаването ,  дълбоко в себе си...че нстоящето е ЕДИСНВТЕНИЯ истински момент, който съществуава е всъщност ключа към Щастието!  Ума.. ще  ни бръщолеви хиляда неща от сорта"Колежката ме обиди вчера...свекървата много ме дразни...Утре какво да и кажа? Ох, утре пак трябва да ходя на работа и да търпя  досадната колежка/ свекървата, зълва/ .." Това е Ума-манипулатор отвсякъде!  Crazy И ако  вие му се вързвате...то значи се качвате доброволно  на влакчето на ужасите...и се  включвате се във ФИЛМА  НА СВЕКЪРВАТА, КОЛЕЖКА И ЗЪЛВАТА и почвате да играете главна роля в ТЕХНИЯ ФИЛМ.  Sunglasses

Ума се съпротивлява, не иска да ни даде и минута покой! Постоянно ни зарива с детайли и мисли за минали събития или тревоги за настоящи...от които по някои време вече ни изпушват бушоните. Няма покой и мир...виним себе си, обвиняваме колежката, свекървата, мъжа си...съседката....и от всичкото това ние  НЕ СЕ ЧУВСТВАМЕ АМА НИКАК ДОБРЕ! Признайте си го де...

Е сега ще разочаровам много от вас, като ви кажа, че точно това БОРБА срещу течението!

Съжалявам, но това е самата истина...боли, знам, но си е ваша работа дали ще я приемете като такава или не...но тя е ФАКТ. Това не го казвам аз...нито ви го налагам. Това го казват всички духовни книги и духовни учители... ако искайте вярвайте!  Аз ИМ  вярвам и за това  градя живота , който искам! Само споделям...

Всичко друго е оправдание и  начин да се избяга от отговорност за разнищване и разбиране на минали събития, които са предизвикали настоящето.Стоваварване на вината на някой друг, на съдбата или не нещо друго. Така е по лесно!
А  какво всъщност  се опитвате да напраавите, като се борите???Какво мислите, че ще постигните...? Срещу какво и кого се борите...и защо въобще трябва да се борите?

Всичкото това обвинение, страдание, болка, чувство за вина,  може да се избегне...като напарвите НСТОЯЩИЯ МОМЕНТ ЦЕНТЪР  в живота си! Ще поясня...Докато преди сте били във времето  и сте посещавали и  миналото и бъдещето/ както ума ви  казва/ сега се установете в НАСТОЯЩЕТО. Отбивайте се и в миналото и в бъдещето... но за малко!

Пребивавайте повечето време в настоящето...разкошно е! Нямате си представа, колко  е  ценно !  Проблема на повечето хора е , че се тормозят за минали неща..или  пък се притесняват за бъдещи неща...Ами миналото се е случило вече, то е ФАКТ  така че, какво по безумно и безполезно може да бъде от това да се бориш и стъпротивляваш срещу нещо, което и без това е факт и вече е минало??? Ами чиста загуба  на егергия и емоции. А за Утрет-то какво да се притсняваме за него? Ние си го създаваме...каквото направим днес, такова ще е утре-то ни.

Приемете минали факти, просто  като факти , минало-свършено! Изчистете се вътрешно   и вървете напред. Някой по напред  в темата беше написал нещо много мъдро...Всички правим грешки. Но глупавите повтарят една и съща грешка, защото не се учат от нея...а умните  правят все нови грешки. Много ми харесва това, защото е самата истина. Ами ако не се поучим от грешките си, то значи  тъпчем на едно място. И никой не е виновен , ако ни се случват трагедии...наистина. Съжалявам, ако накой е наранен о този факт, но рано или късно, всички стигаме  до този извод! Така че , по добре да  е по рано, а не на предсмъртния одър , тоест в последния момент, когато ще е късно.  Mr. Green Ще ни се случват еднакви ситуации, но в различни варианти и с различни лица в сценария, всичко ще се повтаря до болка, докато не научим урока. Ще се въртим в кръг....

В случая, се сещам за приятелка, която все попада на мъже, които или я бият, или тормозят психичекси. В момента вече има трети брак...и пак същаата ситуация! Много я обичам, много ме боли..и когато си говорим, и казвам  какво да чете, и защо става така...тя разбира, съгласява се, но нищо не предприема. И така избора е неин...така че, какво мога да направя ?И  когато вземе да вини мъжете си и да плюе по тях, я спирам и казвам ,че не желая да слушам оправдания! И че тя има избор....Mr. Green Та замислете се...истината е, че тя сама си привлича такива мъже. При всичките си бракове допуска една и съща грешка....и така се върти в кръг и не желае,/ всъщност желае, иска, но само това не е достатъчно/ да се измъкне от този ад . Жалко  е да се наблюдава такова нещо, особено когато се случва на близък човек. Но всеки има избор- Take it or Livе it!

Относно физичекстса болка, мога  да кажа, че всичко е много относително. Накоро прочетох една книга"Пътуване към Светлината" ..тама става въпроса за друга физическа  болка, за хора болни от  рак или други тежки болести, които са на смъртно легло!  Техния личен избор преди финала е, да приемат тази болест/болка, за да облекчат живота на други... Но това е сложно сега за обяснение, така че за да се разбере, трябва да се прочете книгата...

Та за болката...пак стигаме до ума! Болката е неизбежна, докато се отъждествяваме със своя ум... защото точно в този момент сме в духовно несъзнание. Емоционаланат болка пък  е първопричината за физическата болка и физическите заболявания. Звучи странно, но е така...

Още от ранни години, ако сме имали нещастно детство, тежък пубертет, ако сме расли в семейстов, където не сме получвали  достатъчно обич , е нормално да изградим с времето емоционална болка. Тя се натрупва и може да предизвика серизона физическа болест.  Всяко недововолство, самосъжаление, чувство за вина, омраза, гняв, стаена агресия, депресия, ревност...всичко това са форми на болката.

Създаваме си болка и сега , също изживяваме  болка , която е създадена от миналото и която продължава да живее в тялото и ума. Разяжда ни отъвтре, без да го осъзнаваме...но рано или късно , всичко това избива. Няма как да не избие...Всъщност прадоксалното е, че колкото по усилено умът се бори за премахванме на болката, толкова повече тя се усилва...

Има начини да се избегне създаването на болката сега и отсраняване на болката в миналото, но това  е друга  тема..

Няма да дълбая , само но накратко ще кажа, че болката която сме създали/  сега или в миналото/ е била един вид форма на неприемане, вътрешна съпротива, отричане на нещо...тоест има  вътрешна борба...ето до къде пак стигнахме, ДО БОРБАТА.  Човек, който приема с разбиране живота с всичките ми минуси и плюсове и не се бори срещу живота е= ОСЪЗНАТ човек!
  Принципно, тези хора са здрави и духом и телом. Дори и да са били болни, изведнъж по необясними за Медицината начин  се излекуват от "нелечима"болест. Жив пример е Луиз Хей и много други... Начина и на мислене...и приеман на живота я излекува тотално от една от най-коварните болести на планетата-рак. Така че, няма невъзможни неща...всичко  е наш избор! Съзнателен или несъзннателен... Това е  е в кратце за болките, емоционални и физически. Има много книги , та който иска , наистина може да си помогне.

Така че , не се борете с живота...приемайте  нещата, осмисляйте ги...и след това предприемайте !

Удоволствие и радост са две различни неща....Удоволствие е нещо, което изпитваме от нещо извлечено изън нас, докато радостта  възниква в самите нас...извира от вътре. Нещото , което ни носи удоволствие днес, утре може да ни донесе болка. Нещото което наричаме любов/ имам предвид, тази физическата, влюбването, а не духовната/ може известно време да ни носи приятни емоции и вълнение, но може и да ни донесе и разочарования.
 Това е свързано с пристрастяване и привързване към нещо или някоги, което пък  вече  си баш е признак на недоимък и много лесно може да се превърне в противоположно чувство...на омраза или болка,  примерно. Истинската любов не носи страдание...Така че , това са емоции отвън, те са временни. Истинската радост и любов извират от сърцето.  Не чакаме някой да ни я даде, а ние я даваме безрезервно.  По това въщност се различава истинската , сърдечна любов. от онази другата    Пак в книгата Пътуване към светлината се говори за такава любов.... Mr. Green

Това е основния принцип на истинската радост.

За Прошката, няма да говоря, защото съм писла и пред по тази тема ...Синьо Мечтание много хубаво  го е описала. Прошката е пътя към ОСВОБОЖДЕНИЕТО. Това е истината и няма спор по този въпрос.... Дали ще приемето това или не, пак е личен избор, но то си е за ваша сметка. Mr. Green  Няма смисъл да избираме  на кого да прощаваме и на кого не...нали говорим за любов? След като идва от сърцето , значи е истинско, тогава  може да простиш...Наистина е душевно изцеление! Може и да ви се види странно, но е така.

Пак в книгата Joy " Пътуване към светлината" на Джон Лерма,  се говори за всичко това, и как хора на предсмърния си одър разбират  силата на Прошката. Но и до нея да се стигне , не е лесно..Иска се много вътрешно разбиране , нищене, осъзнаване на минали ситуации, грешки...или с една дума иска се ОСЪЗНАВАНЕ. Пак избора  е личен, да носим товар или да се освободим и да вървим напред? !

За агресията...абослютно съм против нея!!! Това не е ПЪТЯ! В  никаквъ случай не отговаряйте на агресията с агресия, моля ви...за ваше добро е! Може да се радвате на момента, че сте отвърнали на агресията с агресия и може да се чувствате като победител, но това е времемна радост  и победа. Когo си мислете, че наказвате, като нагрубите обратно...другия нали? И аз така си мислех  Mr. Green Обаче грешите! Другия само сте го обидили, ранили...но наказвате себе си! Така че, Всичко е на ВАШ/НАШ ГРЪБ! Никога не го забравяйте.

За себе си,  отдавна приключих с агресията...това е минал етап в живота ми, от който си направих извод, че агресията не води до нищо добро!!! Само нараняваме хора, които пък  нараняват мен, после аз наранявам друг, тъй като съм наранена аз, и тези , които сме наранили, после те нараняват друг, защото вече " отровата" е поета...и от там другия нарнява друг...и затова сега има толкова агресия в живота ни. Защото ние вместо да я спрем, отговаряме на нея... Tired Жалка и тъжна статистика...

Така че, агресията предизвиква все повече агресия, а любоват все повече радост и хармония...А света няма да просъществува с агресия. Ако всеки един човек на земята осъзнае, че това е ТЪМНАТА страна и че не е там истината и спасението...само ако го осъзнае и спре да излъчва агресия, всичко около него ще се промени. Хората сме зомбирани и правим това, което сме научени да правим и което ни карат да правим...а това е грешно. Ние сме роби.

Давам пример...ако примерно по време на втората световна война, всички войници от Третия Райх, които са били принудени да избият много евреи... са били осъзнати и са имали избор да откажат да участвуват в това нечовешко злодеяние...дали щеше да има война и газови камери? По вероятност ...НЕ. Замислете се...? В книгата, за която писах, (омръзна ли ви да ви я повтарям, е още малко ще потраете Mr. Green ) един хитлерист на предсмъртно легло разказва, за това...Целия му живот е съсипан, защото е направил такъв  " грешен " избор, да участва в чужд филм! По този начин, съсипва живота на стотици други хора....Всичко сме навързани, всички сме едно цяло и изборите засгята всички ни, цялта планета, цялото човечество...

Сега ми идва наум, за Вадим Зеланд, който  е много полезен...с всяка негова книга. Хубаво описва, как се включваме е във филмите на дртугите..къде по принуда, къде по собствено желание...но си се въвличаме в роли и други филми, а може да си създаваме наши филми, такива каквито искаме. Той прекрасно го описва в книгите си. Всичките му книги, които  съм  прочела, той не спира на ни набива в главите едно и също нещо...белким след толкова прочит вденем, за какво иде реч Laughing
че , ние сами избираме ПО КОЯ ВРЕМЕВА ЛИНИЯ ДА СЕ ДВИЖИМ... препоръчвам този автор с две ръце. Неговите откровения  ме стимулираха да експериментирам и буквално ме изстреляха напред ... Много съм му благодарна!

И така..ОБИЧАЙТЕ ЖИВОТА, ЗА ДА ВИ ОБИЧА И ТОЙ ВАС. А в ЖИВОТА влизат всички" врагове" като свекърви, колеги, временни приятелки, мъже, жени, сетри , братя, комшии и т. н  всичко , които ви "дразнят"   Sunglasses Макар че вече сме го казвали, че те не са врагове, а наши духовни учители и не случайно се появяват в живота ни. И ще ни дразнят и тормозят, докато не разберем ЗАЩО и каква е причината.Дали е в тях или в нас самите...? Това вече остава да разберете сами, ако сте честни иткровени със себе си, ще разберете!  Mr. Green После, ако дойде осъзнаването и приемането на  на всеки, такъв , какъвто е,  и евентуална промяна от наша страна, на наешто отношения към  тях -тормоза спира. Гарантирам ви го! 100% Изпробвано  и работи!

Обичайте и приемайте  всеки, тъкъв какъвто е.  Ако човека до вас не иска да се промени, вие нищо не може да напарвите , за да го проемните. Той сам трябва да реши това. А може би вие трябва да се промените, а не той?

Всеки си идва с мисия в живота. Всеки си има право да си създава свой собствен сценарий в своя филм на ЖИВОТА, вие избирате , да се ключите ли в неговия филам или не ! Оставтете  другите да си играят ролята в техния си филм...те имат право на това.  А вие ако  искайте се включете, аки искате не се...Никой и нищо в живота ви не се появява случайно, и никой не може да ви насили да правите неща, които не харесвтае и не желаете...Може и да изглежда, че сте принудени, че някои кара, да правите така, но жестоката истина е , че вие избирате да го правите, защото се съгласявате да го правите..А имате избор, нали знаете. Така, че   вие "предизвиквате" / привличате/ появата на тези хора в живота ви. И си има прична те да са в живота ви и да ви тормозят, остава да я откриете.  Казах по горе, че всяко недоволство, депресия, вина...и т. н е довело до СЕГА-то ви, до настоещето, което е.  

Но ние винаги може да променяме СЦЕНАРИЯ...понеже ние сме РЕЖЪСЬОРА и АКТЬОРА във НАШИЯ си филм, така че внимавайгте какъв сценарий си избирате! Simple Smile Всяка изказана лоша или добра дума, дори и не изказана..дори и да е само като  мисъл - е енергия, и вече се е задействала във пространството и рано или късно, ще се прояви. Помнете го...

Любов и Агресия... са две различни вселени. Несъвместими са  просто....  bouquet
Човек, който носи истински любовта в сърцето, не можа да изпитва агресия. Може да изпита разочарование, болка, тъга...но не и агресия.

Пак някой в темата беше писал много хубва цитат.../ цитирам по памет/ Че имаме избор да ПОМНИМ и да ЗАБРАВЯМЕ. Когато ни се случи нещо хубаво, то тогава трябва да го помним/ аз добавям, и  да благодарим  за него/ ...а когато ни наранят, ако наистина носим любов в сърцето си, не само на думи, а наистина я носим...то тогава  може да ЗАБРАВИМ / и пак да благодарим за урока!/

А пък за БЛАГОДАРНОСТТА, няма да пиша, че вече съм писала много по темата и не искам да се повтарям. Само ще кажа, че е едно от най-важните неща  в живота ни!

А аз съм много щастлива с новото си  хоби / фотографията/ и съм напълно ангажирана и запленена от него!  Heart Eyes Най-голямото изпитание беше , когато бях официално поканена да снимам сватба!Тя латиноамериканска красавица, все едни излязла от бразилските сериали..а той афро хубавец. Много интересна двойка...и булката в черно. За първи път виждах  булка в черно,но избора  за дрехите си е неин...  Laughing ... но беше си  красавица!
 Аз дълго се чудих, дали да приема....защото съм тотален аматьор и никога не съм снимала такова нещо. Ми то си е отговорна работа това. Това е тържество, което остава спомен за цял живот. Но нали се учим цял живот...но да ви кажа честно,  аз  доста се уплаших!  Едно е да снимаш пейзажи, цветенца, чинийки с храна...друго  е да снимаш толкова важно събитие. Не бях сигурна дали ще се справя! Бях на границата да откажа..когато мъжа ми каза едно изречение което ме размисли..."Скъпа, това е шанс в живота, възползвай се! Никога не си снимала сватба, е сега е моменат да го напарвиш! После ще има покана за други събития и така ще се развиваш...приеми предизикателството, като игра! Отдай всичко от себе
е си...! " И знаете ли..аз го послушах! И мъжа ми позна...Имаше разбира се и проблеми, като това, че младиженците закъсняха, и като цяло вместо 1 час за снимки , ми останаха само 30 минутки! Нищо време..не стигна, никак.  Но вкрая на краищата  всичко мина много добре, най-важното е, че младоженците бяха много щастливи и много  харесаха снимките!   А аз да ви кажа честно от 300 кадъра , едвам избрах 50 , които да стават. Всичко друго, къде без фокус, къде съм отрязала ръка...И ще ви призная нещо!Първите  200 кадъра, бяха адски приеснена...и от тези кадри няма НИТО ЕДИН СВЕСТЕН!!! Обхавна ме паника като видях кадрите. Викам си, Боже..защо се съгласих, провалих на хората тържеството..няма нито един светстен кадър. Резил и срам! После пък реших, че не е време да се самосъжалявам и да се вайкам..а да се взема в ръце, да се успокоя, да отворя душата си...и просто да улова МИГА и точно тоагва се случи чудото! Успях  за последните 10 минути да се успокоя и да уловя хубави мигове и се получиха нтересни кадри... Точно последните 100 кадъра бяха тези решаващите, от които избрах най-хубавите кадри и най-вабжното, че " клиентите" останаха доволни! Искам да  допълня, че всичко това беше без пари, исках да е подарък за тях. Човека беше предложил сума и се бяхме уговорили предаврително. След приключване на снимките им казах, че това е моя подарък и най-малкото нещо, което бих могла да напарая за тях. И понеже те не са ми близки или познати, изумлението им беше голямо...и радостта!!! И за мен също! Но не го направих, за да ги изумя, а за да ги  зарадвам. Не го правя с цел, да ми се върне...съвсем не. Ами  просто доставих радост...на тях и на мен:)

Защо ви разказвам всичко това?! Ами  защото е личне опит и искам да го споделя, за да се докаже  за пореден път , какво нещо е силата на мисълта и важността да оценим СЕГА.

Убедена съм...че ако бях продължла да се стресирам, щях тотално да се изложа и никакви снимки нямаше да се получат. Избора ми обаче в такава отговорна ситуация беше, че аз мога....и ще го направя за ТЯХ, което в последствие, че отрази и на МЕН/ без ниаккви очаквания/ , защото по късно дойдоха предложения за фото сесия на други събития, както предположи мъжа ми....така че, да знаете, всяка негативан ситуация на момента може да стане позитиван, само ако повярвате и го пожелаете и задействате вътрешните сили!  Вече  за кой ли път се убеждавам ,че е така! Сигурна съм,че много от вас са го преживели и разбират, за какво става на въпрос...а той е > Да ИБЗЕРЕМ и ПОВЯРВАМЕ в успеха! Останалото Вселената ще ни го предостави  Flutter :love

Сори, предупредих, че ще е дълго! Всичко е с цел да  си помагаме взаимно. На един човек  да помогнем , все е радост : Hug

Прегръдки на всички в темата!  Hug Много интересни неща пишете, четох ви с интерес... Благодаря, че ви има!   bouquet

Продължавам да уча от ЖИВОТА ...имам още много да уча и това ме радва!

Върнах се да се редактирам  и да допълня някои неща, които бях пропуснала, пък  ми се сториха важни.
Когато ми остане време, ще намина да вивидя пак... Simple Smile  Иначе приятна съботна вечер от мен...и умната! Mr. Green Hug

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 05:24 от Винце

# 417
Мили феи, искам да споделя с вас нещо много светло и хубаво. Дано ви топли и вас, както мен. Hug Щастлива съм да сме заедно и много ви обичам!

http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-827997

Рози, Синьо мечтание - целувки! Винце, снощи си мислех за теб - знаех, че макар да не пишеш, си живееш щастливо наоколо Hug Много се радвам, че се появи обаче!
Момичета, тая година на заека носи много радост и любов, така ги виждам аз нещата... Flutter

# 418
Винце , така е в царството на троловете, викингите и елфите  Heart Eyes  толкова е хубаво всичко , което споделяш от шупличката вкусничката до снимките   bouquet

и хич не ми се видя дълъг поста, като го зачетох  очаквах още  Wink ама айде да не съм алчна , но зная, че има и още..

# 419
  • Добрич
Искам сърдечно да ви благодаря момичета - прекарах една спокойна нощ и един спокоен ден за първи път от сряда насам! И това не е без ваша помощ! Надявам, се че  зъбоболът ми остана в миналото. "Внимавай какво си пожелаваш, защото може да ти се случи!" - предполагам, че е възможно точно това да ми се е случило. Естествено, не си пожелах зъбобол, но нещо, което беше следствие от него.

zuki и Арбанашка кокона, благодаря за идеята за шарлана. Когато преди момичетата споделяха, че ползват този метод за прочистване, ми се струваше  неприятен. Сега се убедих, че не е така. И съпругът ми се запали по него, а за семейството днес правих палачинки с шарлан..... просто чудесен вкус.....

Винце, добре завърнала се!

Явно денят е почивен за повечето момичета от темата.

Благодаря на всички и ви желая спокойна почивка в първия уикенд от годината на белия заек!

Общи условия

Активация на акаунт