Отговори
# 390
Ето и нещо за лека нощ Wink
 Попитали веднъж една добра и мъдра старица:
- Бабче, ти си преживяла толкова тежък живот, а душата ти е останала по-млада от на всички нас. Кажи ни, имаш ли някаква тайна за това?
- Имам, милички! - отвърнала бабата. - Всичко хубаво, което са правили за мен, аз записвах върху сърцето си, а всичко лошо - на водата. Ако аз правех обратното, сега сърцето ми щеше да е цялото в страшни рани и болезнени ръбове. А сега то е рай благоуханен.
Животът ни е дарил с две много важни и еднакво ценни способности - да помним и да забравяме. Когато за нас направят нещо добро, нашата признателност изисква да го помним. А когато някой постъпи лошо, любовта ни насърчава да го забравим...

# 391
Здравейте момичета, искам да споделя това с вас:
"Веднъж при Буда дошъл човек и докосвайки се до краката му, го
попитал има ли Бог? Вечният въпрос!
Буда го погледнал внимателно и казал:
— Когато бях млад, много обичах конете и различавах четири типа коне.
Първият — най-тъпият и упорит, колкото и да го биеш, все едно не те
слуша. Такива са повечето хора. Вторият тип — слуша те, но само след
като го удариш. И такива хора има много. Има и трети тип. Това са
конете, които не е необходимо да биеш. Ти просто им показваш камшика и
това е достатъчно. Съществува и още един тип
коне, който се среща много рядко. На тези коне им е достатъчна и
сянката от камшика.
Говорейки всичко това, Буда гледал човека в очите. После затворил
очи и замълчал. Човекът също затворил очи и седял мълчаливо с Буда.
На този разговор присъствал Ананда*, и нещо вътре в него започнало
да се бунтува. Той решил: „Това вече е прекалено! Човекът пита за Бога,
а Учителят му говори за коне”. Разсъждавайки си така вътре в себе си,
Ананда не можел да  не забележи каква тишина се възцарила наоколо, какво велико мълчание  настъпило! То било почти осезаемо. Ананда гледал лицето на Буда и
лицето на човека, което пред очите му се променяло! Буда отворил очи, а
човекът останал в това състояние още час. Лицето му било умиротворено и
светло. Като отвори очи, човекът докоснал краката на Буда с дълбока
признателност, благодарил му и си тръгнал.
Когато той излязъл, Ананда попитал Буда:
— За мен е непостижимо! Той пита за Бога, а ти му говориш за коне.
Видях как той се потопи в дълбоко мълчание. Сякаш бе живял с тебе много
години. Дори аз до този момент не познавам такова мълчание! Такова
единение! Какво общуване! Какво му предаде? Защо той толкова ти
благодари?
Буда отговорил:
— Аз не говорех за конете. Говорех за Божественото. Но за това не
бива да се говори направо. Когато видях на какъв кон той пристигна,
разбрах, че такъв кон може да избере само истинският ценител. Ето защо
му заговорих за конете. Това беше език, който той можеше да разбере, и
той го разбра. Той е човек, който се среща рядко. Беше му достатъчно
само сянката на камшика. И когато затворих очи,
той разбра, че за висшето не бива да се говори. За него може само да се
мълчи; и в това мълчание То се познава. Това е трансцедентен опит и той
се намира отвъд пределите на ума.
* Ананда е братовчед на Буда и любим негов последовател."

Лека нощ!

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 01:39 от medeya

# 392
Здравейте! От известно време ви чета и искам да попитам нещо. Искам да си направя карта на желанията, обаче се чудя дали днес вече е късно? По-точно може ли да си я направя днес или да изчакам следващото новолуние?

# 393
  • Добрич
pupppa, новолунието е най-подходящият момент за картата. Период на нарастваща Луна, какъвто е сега, също е удачен вариант. Всъщност най- добре  е да се допиташ до себе си. Ако чувстваш необходимост да направиш картата сега - значи, че за теб това е подходящ момент. Вслушай се във вътрешния си глас - интуицията ще ти подскаже.

Нямам навик да се оплаквам в темата, но от няколко дни  с помощта на хомеопатия се боря със зъбобол. Пробвах и ТЕС. Явно се нуждая от помощ, за да се справя. Предпочитам да я получа от вас, отколкото от стоматолог... Ще съм ви благодарна ако ми пратите енергия.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 09:29 от Вела

# 394
Вела, много ти благодаря за бързия отговор  bouquet
Нямам навик да пиша, но ви чета с удоволствие и сега така или иначе съм влязла и пиша искам да кажа едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на всички, че си отделяте от времето и ни зареждате с положителни емоции!  Hug

# 395
  • Варна
Да почерпя любимите ми Феи за рождения ден на Агафия,
която стана на цели 3 години!

babydust7 babydust7 babydust7 за бебето на otilia
Добре дошла на Рози, чисто нова и влюбена Hug
pupppa както го чувстваш, ако си готова и сърцето ти
казва "да" действай, ако не следващото.

# 396
Вела,  от мен едно голямо гуш... Hug, и много положителна енергия...   Но помисли,ако наистина те боли много е добре да те види зъбар..ако не искаш , по една или друга причина, има разни трикове,които могат и да помогнат за момента....   сдъвчи няколко зрънца карамфил, после го изплюй....НО да ти кажа, че преди да открият арсена, са ползвали карамфил, и слагайки го в дупката на зъбчето ,така са умъртвявали нерв...което значи, че  зависи от ситуацията, дали искаш този зъб да го оправяш,  кога и т.н....Не бързай да лапаш карамфила,преди добре да си обмислила  какво ще става по нататък!  Аз лично бих изпила някакво обезболяващо, толкова много съм страдала от зъби,че....  Другото,което знам,че ако ти тупка вечер....когато си си легнала,значи болката е пулпитна и трябва да  седнеш и да спиш подпряна на възглавници, до сутринта, поне докато зъболекаря отвори...а и да поспиш все пак.  Ако имаш гноем абцес,/торбичка на венеца/ се слага половинката на сушена слива, тя изсмуква гнойта и ще те успокои ,ама не веднага...и се сменя на 2 часа....помага и парче домат, ама с какво се поръсваше не помня...абе 100 неща знам, само и само да отърва зъболекара,  но рано или късно- си там....
Последно :  от клечиците ,  за дечица на които им растът зъбчетата, и за венците....едни дето се чупи едното крайче, и течността навлажнява другото крайче и мажеш венеца на бебето...от тях ако имаш,  чупиш крайчето , но не го чакаш да напои другото крайче, а направо си го изливаш върху зъбчето...не е гадно, все пак са за бебета и деца...много помага!   Спокойно можеш да изкараш до сутринта ,ако  тогава ще ходиш да те види зъбаря.... Hug

Честит Рожден Дена На Агафия!   да ти е жива и здрава Принцесата, безгрижно и щастливо детство ! Весел Празник !    bouquet Hug

# 397
  • София
Момичета, а какво направихте с листа с пожелания?

# 398
  • София-в сърцата на моите деца
Вела,, ако имаш насъбрана гной под зъба най-често съм се оправяла със 1/2 синя слива. Слагам я вечерта върху венеца и сутринта е изтеглила цялата гной. Нищо не е останало, но ако е нещо по-сериозно , а и ако е горен зъб, най-добре на зъболекар. Не рискувай, защото тоя абцес може да се прехвърли нагоре и да ти направи голяма беля. Peace

# 399
Нямам навик да се оплаквам в темата, но от няколко дни  с помощта на хомеопатия се боря със зъбобол. Пробвах и ТЕС. Явно се нуждая от помощ, за да се справя. Предпочитам да я получа от вас, отколкото от стоматолог... Ще съм ви благодарна ако ми пратите енергия.[/i]
Вела, опитай със Силва метода. Аз не го правя в неговия точен вариант, но правя така. Отпускам се и си представям устройството на зъба ми и започвам мислено да го чистя. Изчиствам го, "заздравявам го" и си го представям чисто нов и здрав. Ама буквално си го представям как го чистя от мръсотията и от възпалението и със сноп от златна светлина го обграждам накрая.
Друго, което се сещам, е жабурене с шарлан. Аз го правя сутрин, като стана от леглото - поне 10 мин. След това си плакна устата, измивам си зъбите и изчетквам езика. Не го правя редовно, но като се захвана, го правя известно време и се отразява веднага на устната хигиена. Понякога минава болката в зъба, понякога я притъпява, но със сигурност много очистващо действа.
Положителна енергия и от мен.

# 400
  • В друго измерение
Сърдечно привет от мен  Hug  bouquet

Вени, позволявам си да ти отговоря, въпреки че не съм от най-опитните...вчера ми се прииска и писах желания, водих се по техниката за 10 желания, там се казва да приберем листа някъде, без значение къде, може и да забравим дори къде сме го оставили. Пише също, че някои си го вадят и четат сутрин желанията, нямало проблем. Аз имах първоначален импулс да го изгоря, но докато пишех ми дойде съвсем друго желание - почувствах сигурност, че всичко вече е тръгнало към мен и съответно голямо желание да прибера листа и с течение на времето да го вадя, за да отмятам с любов това, което вече се е случило  Heart Eyes
Много положителна енергия за всички  Hug
Някой беше пожелал(съжалявам, простете ми, много набързо чета Praynig) годината на заека да донесе на всички това, което ще ни направи щастливи...аз искам да ви пожелая обратното - щастието е вътре в нас, намерете го и го прегърнете здраво, бъдете първо щастливи, за да получите това, което желаете и би допринесло за още повече щастие.  Hug

# 401
  • София
А, мерси, значи си го прибирам! Hug
Благо- Даря!

# 402
Рози да вземе да внесе малко светлина в таз' работа с влюбването.... Тя си тръгна (сиреч аз си тръгнах) към Синай влюбена, ама номерът е, че се върнаХ още по-.....  Събирам си мислите, да ви разкажа малко и за курса, и за самото изкачване.

Момичета, този път имам нужда от вашата светлина и сила за четирима мои приятели, които преживяха автомобилна катастрофа. Духът им е висок, но винаги ще е от полза огромната топлина и повдигаща енергия, която се акумулира сред феите тук. БлагоДаря ви!!

(научиха ме, че феите обичали сладичко....)

# 403
  • София
Рози, много късмет за близките ти!
Добре завърнала се, умислихме те, ей!

# 404
Енитке, точно ти пък!!! Като знаеш, че съм на азиатския бряг чак............. А някои конструктивни феички пуснаха по един проверовъчен смс и оправихме настроението  Rolling Eyes (и да знаят, че им нося камъни по уговорката)

Момичета, в Шарм-ел-Шейх беше абсолютно спокойно. Там е туристически район, хората (местните, доколкото видяхме) просто си гледаха през цялото време новините по телевизията, които и на тях им показваха какво се случва в Кайро и Александрия. Изобщо никакви истерии, напрежения и подобни щуротии няма в Синай. Само се създава излишно напрежение. Кой има полза да се правят драми не разбирам. Ами локален конфликт като локален конфликт. Като се ревне ще се прибере ли някой по-бързо, ако е в африканската част - ами няма. Просто се изчаква да отиде самолет и да извози, когото е необходимо.

Забавни бяха американците, които си работят в Кайро по принцип. Те дойдоха (някаква част) в нашия хотел като си заминаха италианските туристи. И на закуска на шведските маси слушаш разговори: "Групата за проекта от стая 202 се събираме на топлия басейн вляво в 11 часа, а обсъждането на бюджета ще е на плажа до футболното игрище...." Съвсем нормално си се държаха хората, нямаше тръшкания, истерии и подобни. Какви неща чух как Щатите си евакуирали гражданите в паника.... Глупости пълни поне по отношение на това, което аз видях с моите си очи за азиатската територия.

Общи условия

Активация на акаунт