С Дюкан ще смъкна излишните кила и на високи токчета ще се кача - 244

• 39 278
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Момичета, в блога има 31 дюкански поеми Simple Smile

http://dukanskirecepti.wordpress.com/%D0%B4%D1%8E%D0%BA%D0%B0%D0 … 8%D1%8F/#comments

на две страници са, долу има и "по-стари публикации", да си кажа аз, да не пропуснете, заслужава си четенето Simple Smile
То не бе първа страница, не бе блог... и после не сме се заяждали  Mr. Green

Зоритке, след месец или година, когато пробвам пак ще имам предвид препоръките ти    Whistling

# 661
Здравейте дами,
Майче,много се радвам, че рибката ти е харесала и аз си я харесвам още повече, че се приготвя без грам сол и въпреки това си остава много вкусна

Аз вчера в Кауфланд попаднах на намалено пр. мляко 0,1%,та си взех 4бр. и сега си направих крема сирене от Мис МЪрпъл,да видим утре какви ще да съм ги забъркала
обаче както Мименсита отбеляза отношенията на протеини мазнини и въглехидрати,това пр.мляко Верея хич не ми се връзва: на 100гр.продукт: протеини-3,2   мазнини-0,1%  въглехидрати-4,7  сл. 3,2 < 0,1+4,7 хммммммм

Вещи,не ни се сърди,разреши да ни е позволено-прохождащи сме все пак да се надяваме че след 1,2,3,4 год Дюканстване ще знаем колкото теб и останалите от които се учим  Hug

# 662
Вещи, и аз ги правя като zorita палачинките. Само яйца, прясно мляко,трици и ванилия. Даже и само с едри ги правя, пак стават. Сместа не е много хомогенна, ама преди всяко сипване разбърквам добре да се разпределят триците и после бързо с по резки движения обливам тигана. Стават много крехки и вкусни. Поне на мен така най-много ми харесват. Подсладител не слагам, гаден ми е след топлинна обработка, нагарча ми. Подслаждам си плънката от извара и малко кисело мляко и ароматизирам с канела. Пробвах се и по стандартната рецепта и по рецептата с кисело мляко, е тогава няма обръщане и става някаква бърканица  Sick

nanini2, най-много въглехидрати има в млеката с 0,1% масленост, защото им добавят различни сгъстители и подобрители, за да имат вид на мляко все пак. В млеката с проценти 2 и 3,5% въглехидратите са еднакви по принцип, разликата е в съдържанието на мазнини. Според мен оптималния вариант е мляко 2%. Всеки сам решава за себе си, дали да се прежали с една идея повече мазнини или въглехидрати.

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 16:54 от becktin

# 663
mimensita Hug страхотен минус  Hug ама ти сигурна ли си, че си в трета? да не си се върнала в първа  Mr. Green

Вещи, честита годишнина   bouquet и 8 кг. за месец е страхотно постижение, но на теб ли точно да го казвам това  Grinning  bouquet

Палачинките ги правя аз с кисело мляко и ми са супер вкусни. Цяла година всеки ден ги ядях така. Чак баща ми поиска да ги отпита по едно време, не че ги хареса де  Simple Smile Правя ги с 1 яйце, 3 с.л. трици, малко сода, мерудия и 2-3 с. л. кисело мляко. Става гъстичко, но го разстилам с лъжицата. Стават две палачинки от тази смес. Лесно се обръщат с капка мазнина само на първата.  chef
А канелените бисквити ги направих, но ми дойдоха сухи този път, та си спретнах с утрешната доза една бисквитена торта с дюкански крем тирамису.  chef

# 664
  • Пловдив
Вещи,не ни се сърди,разреши да ни е позволено-прохождащи сме все пак да се надяваме че след 1,2,3,4 год Дюканстване ще знаем колкото теб и останалите от които се учим  Hug
Нямам претенции да знам всичко, човек винаги научава нещо ново. Нито се сърдя за това, че някой не знае нещо. Само е обидно, че някои хора (не фиксирам никой конкретно) тръгват да правят нещо, от което и понятие си нямат. Не е нужно много. Е добре е да се прочете книгата, но в краен случай сме супер доволни да се прочете поне първата страница. За съжаление май искаме твърде много  Laughing

# 665
  • В сърцето на любимите мъже!
 newsm68 newsm68 newsm68 Имам си нов кантар, хи-хи-хи... кеф.... newsm44 newsm44 newsm44

Още ме е страх да се метна на него... ще го сефтосам утре на гладно след тоалетна и епилация...

# 666
Бектин,благодаря,това ми беше много полезна информация,следващия път в магазина ще проуча и по-маслените млека,аз преди режима си ядях едно тукашно защото ми беше най-истинско, но е 3,6% и ще загледам предимно при него как стоят нещата и какво е съотношението спрямо формулата,щом в 0,1% има примеси определено не искам да го консумирам,но.............

Сега пък да ви кажа за един мой познат който имаше проблеми с черния дроб (НЕ е бил на Дюкан),та като му предписал доктора лекарства,му казал да пие чай от шипки вместо вода защото този чай топял мазнините около вътрешните органи - според приятеля ми като ходи до 00 "изхожда олио" ,не че не му вярвам и не че ми пречи нещо да опитам,но вашето мнение какво е?

# 667
Аз триците ги меля в машинката за кафе и стават на брашно - така се разпределят равномерно.

Ние днес с бебета ходихме на разходка до Герман, най-накрая и тук се стопли. Утре може пак да отидем и да хванем малко пъстърва. Ще прегледам рецепти как да я приготвя.  chef Там на рибарника даваха само някакво много студено пепси лайт и аз си взех и чай и ги смесих 50 на 50 - викам си "сега защо нямам и един желатин, да спретна един десерт... Whistling"
Мименсита, давай в същия дух! Ти значи една цяла Клий си свалила от себе си - ако правилно съм ви запомнила теглата...
Мъжът ми започна да ми подяжда  желираното мляко Thinking Скоро значи ще ни трябва едно малко цехче....

# 668
  • Пловдив
Сега пък да ви кажа за един мой познат който имаше проблеми с черния дроб (НЕ е бил на Дюкан),та като му предписал доктора лекарства,му казал да пие чай от шипки вместо вода защото този чай топял мазнините около вътрешните органи - според приятеля ми като ходи до 00 "изхожда олио" ,не че не му вярвам и не че ми пречи нещо да опитам,но вашето мнение какво е?

Шипков чай се пие за черния дроб, при хепатит най-вече, защото съдържа най-много витамин С от всички чайове. Пие се и при стомашни проблеми, защото затяга. При нас този вариант не знам дали е много удачен, вярно е, витамините ще ни са от полза, но повечето дюканки имат проблеми с тоалетната, а шипката може да ги задълбочи Simple Smile

Иги, да изрежеш ноктите и оскубеш веждите.      Може да си вземеш и връхчетата на косата

# 669
Шипков чай се пие за черния дроб, при хепатит най-вече, защото съдържа най-много витамин С от всички чайове. Пие се и при стомашни проблеми, защото затяга. При нас този вариант не знам дали е много удачен, вярно е, витамините ще ни са от полза, но повечето дюканки имат проблеми с тоалетната, а шипката може да ги задълбочи Simple Smile
Аз съм със стеатоза на черния дроб и също са ми препоръчвали шипковия чай. Не смея обаче да го пия, защото съм си "циментирана" по принцип  Sad nanini2, ако нямаш проблеми с WC-то, можеш спокойно да си го пиеш, даже вместо вода, ако не ти стопи мазнините, няма и да ти навреди Simple Smile

Iggiberry, да ти е честита новата придобивка! Хайде да е на късмет, никога вече да не показва плюс Simple Smile

Azalita, леле как ти завиждам за пъстървата.... Искам и аз прясно уловена пъстървичка на жар ммммм....окапах се Simple Smile Да изядеш една и заради мен  eat

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 20:32 от becktin

# 670
Здравейте момичета.от утре и зеленчуци   chef така ми се ядът салатки
я кажете кои сосове слагате на салатки от чаруля или на зелева

# 671
Sunny_89 и аз си мисля, че за котидж чийз говори ildevaris . И аз мисля да си забъркам миш-маш в Понеделник като вляза във втора фаза.  Днес си купих печени чушки  Heart Eyes. За съжаление в Австрия досега не съм намерила нискокалорична извара на трохи Sad, нормална има.... Николинчето се оказа права, тук има нискокалорична извара но е пасирана, а тя ми е гадна Rolling Eyes. Значи разбрах, че извара на на немски е Кварк, а на австр. Топфен...не би се учудила на швейцарски да имат друга дума.

Да ви се оплача, че продължава да ме боли много главата и днес почти цял ден съм спала. Обикновено се храня здравословно и ме очудва да е точно токсини при мен, явно не ми понася много П част....Simple Smile но почти не остана. Иначе глад не чувствам, пия много вода, правя си разходки..

Оф отдавна го знам това за ниско % млека, че ги блъскат с какви ли не заместители...Яд ме е, че слагат толкова много захар във всичко, което ядем  :2gunfire:4.1 г Въглехидрати. Това значи, че със 100г кисело млекце поемаме 1 бучка захар  Sick

Кантаров е много мил спрямо мен, първите 3 дни на П, смъкнах  3кг...Днес задържах.

# 672
Николинчето се оказа права, тук има нискокалорична извара но е пасирана, а тя ми е гадна Rolling Eyes. Значи разбрах, че извара на на немски е Кварк, а на австр. Топфен...не би се учудила на швейцарски да имат друга дума.

А, значи кварк все пак е извара.. Аз през живота си не съм виждала извара освен в баничка (от 9 годишна не живея в България)  Crazy Според мен с кварк стават супер кремчета и може да се слага в кейкове, а котидж чийз е перфектен със салата или на миш-маш. Не съм усетила липсата на извара, такава каквато я описвате, до сега  Simple Smile .

anjei мерси за предложението   bouquet Аз рядко се сещам за степче и ако имах възможност сигурно щях да си купя ей така да имам, ама чак да те карам да пращаш... Но мерси наистина  Heart Eyes

# 673
Оф отдавна го знам това за ниско % млека, че ги блъскат с какви ли не заместители...Яд ме е, че слагат толкова много захар във всичко, което ядем  :2gunfire:4.1 г Въглехидрати. Това значи, че със 100г кисело млекце поемаме 1 бучка захар  Sick

Вещи,Бектин,благодаря за просветщението

Jule, и мен ме заболя главата от тази бучка захар  #Crazy ,леле до сега никога не съм следила такива работи, но още утре отивам по магазините да видя дали ще открия мляко с по-малко въглехидрати  #2gunfire

# 674
  • Пловдив
Въглехидратите сигурно идват от нишестето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт