С Дюкан ще смъкна излишните кила и на високи токчета ще се кача - 244

• 39 288
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз по едно време се бях засилила да си записвам съдържанието П/М/В в киселите млека. Проверих няколко, и с най-малко въглехидрати беше "Елена" 2%, но там пък мазнините са повече и формулата, която Николекса сподели, пак не работи Simple Smile Явно човек трябва да избира кое да му е в повече... Аз затова питах как приоритетно се подреждат условията: мин. въглехидрати, ограничени мазнини, макс протеини?
Изрових си записките, яно съм търсела мин. въглехидрати и затова само тях съм си записала, а не всички съставки. Ето кои съм прегледала:
Мегле 0.1% - 4.8, Верея 0.1% - 4.3, Ханско 0.1% - 4.3, На Баба 1.5% - 3.8, Елена 2% - 3, на Пършевица 0.5% не пише...

# 676
Здравейте   bouquet
Като сте се заговорили за палачинки и пъстърва мммм.. обичам я много, та да ви напомня особено на момичетата в чужбина, (защото не разбрах дали има в България такова нЯщо ) има един спрей за готвене който е с 0% мазнини (не знам какво точно съдържа сигурно е на основата на парафина нещо  newsm78) , който аз ползвам отвреме навреме особено за бяло филе или пъстърва на тиган, защото я обичам "пържена" с кожата.Знам, че е химия, но ми помагаше преди докато бях на режима.Пръсках само веднъж по малко.За палачинките е идеално решение.Аз също ги обичам с прясно мляко, канела, 2белтъка и 1жълтък и ги правя две по-малки, за да ги обръщам по-лесно.
Някой показа канелените бисквитки  Peace Аз с тях, кремчето-карамел с нес кафе и желе без захар изкарах режима.Други сладки не съм правила, щото съм мързелана  Laughing

# 677
В изварата също има подобно количество въглехидрати. Там, в книгата пише чист белтък е само белтъкът (на яйцето). Не можем съвсем да избягаме от тях и си мисля, че дали са 3 или 4 гр. не е толкова важно. Млякото с 2% мазнини го препоръчва на бременните.

# 678
Енергетичният еквивалент на 1 грам въглехидрати се равнява на 16,76 килоджаула (4 килокалории).
Човешкият организъм се нуждае от въглехидрати, за да може
жизненоважните и изграждащи тъканите белтъци да не бъдат изразходвани
за енергия, тъй като са необходими за възстановяване.
Ако поемате твърде много въглехидрати с храната, повече, отколкото биха
се превърнали в глюкоза или гликоген (складиращ се в черния дроб и
мускулите), резултатът ще бъде затлъстяване. Когато организмът се
нуждае от повече гориво, мазнините се трансформират обратно в глюкоза и
е налице отслабване.

Не трябва обаче да се намалява прекалено много количеството на
въглехидратите. Те са еднакво важни за доброто здраве, както и
останалите нутриенти (белтъчини, мазнини и др.) Въпреки, че липсва
общоприето изискване, необходими са минимум 50 г дневно, за да се
избегне кетоза - киселинно състояние на кръвта, което настъпва, когато
собствената мазнина на организма се използва предимно за енергия.

източник: mamazavinagi

Деситка,благодаря за споделената информация,
според тази таблица с мазнини,белтъчини и въглехидрати,  в трите вида масленост на млеката- съотношението на белтъчини,както и на въглехидрати е почти равно,разлика има в масленоста,въглехидрати има и в белтъка на яйцата,даже и мазнини има в тях,но все пак е спазена формулата белтъчини>въглехидрати+мазнини

Съвсем се обърках ,май ще гледам да е нещо поне вкусно около 2%

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 22:58 от nanini2

# 679
Im So Excited, като ти видя ника и винаги се сещам за това  Joy newsm44 поздравче за всички Simple Smile

Лека и отслабваща нощ   bouquet

# 680
  • София :(
          Добра ви вечер  Hug
     Ха дано ви чуе Кантара и да се държи добре, че голям страх от тая трета и от  Animal Pig, което чат - пат се опитва да подава зурличка от кочинката. Обаче последната седмица наблюдавам, че сега, когато знам, че имам възможност да похапвам от почти всичко, което ми се яде, е в определените за целта дни де и някак си... вече не мисля непрекъснато за пържени картофки, ориз и шоколад Плодове ям някак механично, само защото трябва, а зеленчуците ги забравям, както обикновено. Днес обаче с голяяямо удоволствие си хапнах порция пълнозърнести макарони със сиренце и мнооого извара и с 2.5 гр масълце, размазах се от кеф  Blush
       mrancho , умно ти е дететнце, то от пържолка със салатка по-хубаво нЕма  Peace Само не го учи да налита на масовите боклучави храни, защото точно сега е времето да си изгради добри хранителни навици.
      Вещи , споко и аз така и не успях да я докарам, но пък от както открих тричавите филийки - не се и напъвам Laughing А бе и от нишестето да са, що ще ми тургат зорлям, предпочитам аз да си го сложа това нишесте където реша, не те да ми го хакат  Crossing Arms
     nanini2 , то си е голям цирк с тия млека - все нещо не им е баш по дюкански, за това, моят съвет е - харесваш си 2-3 марки, които ти допадат на вкус и си хапваш от тях. Аз почти от началото на режима си хапвам 2% млека и обикновено формулата не е валидна за никое от тях, ама пак свалих една Klee, както казва Azalita . А, сега и бутилка чай ли да си влача на работа, то не стигат кутиите с манджа, ами и чай..., съвсем ще ме вземат на подбив вече  ooooh! Чакай да се разберем, целта на режима е точно кетозата , значи... въглехидратите трябва да са маскимално ограничени, а мазните да се набавят предимно от мазните риби, поне да има смисъл от тях  Wink
     Medlar , то това ще е от Луната, чакай да видиш след днешния нишестян ден, как ще рева утре  hahaha
      Iggiberry , честито и все надолу да върви, чак до където искаш ти  Peace
      Azalita , айде Наслука  ribolov, пък ако ти е много улова... мини метни няколко пастървички у дома, аз няма да им простя   Yum А пък мъжО на платен гьол не мога го завлека посмъртно, независимо от крайния резултат  ooooh!
      Ивелина Колева , на малулката - настъргато варено яйце, кисело мляко, лъжичка горчица, мъничко соев сос, от оня без захар и ако искаш - течен парафин, аз минавам и без него и малко оцетче, хубаво балсамово - разджуркваш и заливаш; на зелевата - само сол и оцет или лимонов сок и ако искаш, пак парафин, а може и с цедено кисело мляко, ако е Олимпус става все е едно, че е зеле с майонеза  Wink
      Jule , колкото и да е здравословно, щом си стигнала до диета, значи все има какво излишно да се изхвърли. Пийвай водица, ако съвсем не се трая, вземи нещо болкоуспокояващо и ще мине, то е за два - три дни, преживява се  Hug
      tqna, да метнеш насам по един такъв спрей, че аз вече две години само чета за него и ядец, все го замествам с няколко капки зехтин като видя зор  Blush
      Не зная на вас липсват ли ви козинките, но на мен нещо зи залипсваха, така че...

и лека, мека, палава, розова и режимна нощ от мен  Hug Hug Hug

# 681
а Мименситка,аз за кетозата съм ви прочела,удебелих го ако има накой  който не е- защото на стр.1 го няма, май някъде към 10 стр. започваше,не помня
Лека и отслабваща вечер и от мен

пп.охоооо обсъждането на кетозата даже е било в предната тема,аз явно съм чела на един дъх  Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 23:57 от nanini2

# 682
  • Пловдив
Таман се наканя да седна да пиша и гледам ,те писали ....писали И докато си чета, ей тъй между другото, омаах половин кофа извара Олимпус с лъжицата, сраааам  Embarassed.
mimensita за какви навици ми говориш , в градината главно с филия с нещо си се храни , та затова не се притеснявам ,че не ми яде хляб у дома Peace , ама в къщи най-любимото е да излапа на мама дажбата, ужас ви казвам. Тая вечер мъжо болен , супа иска , викам айде и за детето, и едни чушки ей тъй печенки да хапнат,  и накрая познай , малкия моите яйца изяде , а аз вече така #2gunfire викам ами поне чушки яж , а то диването вика, че яж си ги ти  Rolling Eyes. Да ям ама ми е П - оф да ви кажа какви мисли ми минаха  ... и като ми се откри... box ... абе размина му се ама познайте кой си легна рано тази вечер  Wink .
Та така аз сега с Олимпуса успокоявам нерви  да видим утре, кой ще рони сълзи на кантаря
Лека и от мен момичета  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 00:40 от mrancho

# 683
Im So Excited, като ти видя ника и винаги се сещам за това  Joy newsm44 поздравче за всички Simple Smile

Лека и отслабваща нощ   bouquet

Аха, и аз за нея се сещам кат' си видя ника, само че ей тоз вариант http://www.vbox7.com/play:8ee23250... Let's dance...

съботно спамче

# 684
  • варна/виена
В млякото ,киселото и прясното има млечна захар ,наречена лактоза,затова има и ограничение от килограм на ден.Някъде мноооого назад се обсъждаше ,че  в изварата лактозата изчезва и затова може да се приема без ограничения.
Палачинката и на мене не ми се получава Embarassed ,и когато си правя такива за празничната ми торта Шарлота ,слагам в сместа малко нишесте,получава се малък разкош,но си го позволявам не по често от два/три пъти годишно.

# 685
  • Пловдив
nikolincheto обичам те душицо за тия думи, сега с чиста съвест ,че съм режимна си лягам
в изварата лактозата изчезва и затова може да се приема без ограничения.
Аз и без това я изядох така че ....  Wink

# 686
Добро утро  Hug
Кафенце? Heart Eyes

Хубава неделя  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 08:40 от tonnny_bg

# 687
  • В сърцето на любимите мъже!
-1.5 кг  Mr. Green

За три седмици без кантар. Не е чак толкова лошо. Даже бих казала, че съм доволна, с моите нормали темпове на сваляне. Joy Joy Joy
И това без да съм ходила до 00.

Приятен ден и режимно!

# 688
  • София :(
          Добро утро  Hug
     Гледам tonnny_bg вече е сложила кафето, ама в неделя... може и две да се пийнат  Wink

Да ви се оплача, плюса след вчерашният ден на нишестени е точно, колкото минуса след онзиденшните протеини. То не че не е нормално де, ама е леко дразнещо. Както и да е, днес съм на салатка и извара, на Олимпус, да я видим какво баш чудо е, че ми се стори доста суха като консистенция...
     Хуквам да готвя, че следващата седмица няма да имам много време за такава дейност, а трябва да се яде, режимно, за да не изкушавам  Peace
           Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug Hug Hug

# 689
  • Пловдив
mimensita, влезе във времената на +-. Все си мисля, че като докарам желаните кг, ще си дам толернс за притеснение примерно +2 кг. Мина ли толеранса - тогава трябва да се дразня и притеснявам. Но това е охоо на 10 кг разстояние.
Iggiberry, честита придобивка. Според мен кантар е нужен във всяко семейство. Дори за да се контролира теглото на децата.
Вчера ми беше ден аут ъф къщи. Вечерта в 10 се върнах прегладняла - добре, че имаше кремчета, мама беше правила пилешко с гъби, лук и моркови в гювеч. Налапах се едно хубаво и тази сутрин ме е страх да се кача на кантара заради много и късното ядене, макар и съвсем в реда на режима. Утре ще имам среща с онова страшното нещо - кантаринът де.
Поемите са супер сладурски.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт