Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 344
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Родителите се надяват срещу големи пари на бъдеще за децата си. Положението в АК не е по-добро от всяко друго място. Капан за наивници. Сиренцето е вносно. Правят се че им пука за обучението. Видимо от таксите е че им пука за парите. За никой отделен ученик не ги интересува. А зорът е голям, колкото шум да се вдига. Родителите се фукат къде учи детето им. А с малко повече по-добври резултати могат да се постигнат във всяко друго училище. Стига родителите да не те подкрепят само с пари, а и с разбиране.
Като ученичка на колежа не се чувствам нито наивница, нито смятам родителите си за фукльовци. Ако вие сте общували с хора отговарящи на тези определения, проблемът си е ваш.
За не знам кой път повтарям, че в колежа се обръща страшно много внимание на учениците като индивидуалности. Както учителите, така и другите членове на ръководството очеизвадно полагат страшно много усилия за да ни научат на адски много неща, пък дали всичките тези усилия да ни пишат хендаут-и и така нататък са част от някакъв зъл план да "се правят, че им пука за обучението", ми звучи нелогично. Да, зорът е голям, не е за всеки, но това е друг въпрос.  Wink
Дали им пука за парите.. Вие в колежа ходили ли сте? Един човек с реална представа осъзнава колко много пари коства да се поддържа базата. На никой не му е приятно да дава толкова пари, даже напротив.  Ако седна да изброявам всичките спортни съоръжения, супер модерната сграда на Катедрата по Български език и така нататък и така нататък ще ми отнеме дни. А учебниците да споменавам ли? Освен всички учебници, които носим у дома в самата класна статия има сума ти издания на десетки дебели и луксозни речници и учебници като копие има за всеки ученик. Излишно е изобщо да се аргументирам.

Мнението ви е доста объркано и някак си емоционално, очевидно вдъхновено от някакви ваши си лични проблеми с колежа (ако мога така да се изразя. Не си мислете, че хората във форума са малоумни и не го виждат.)

Peace Peace newsm10 newsm10  202uu newsm10

# 1 216
  • София
Окончателната бройка:
Брой на кандидатите: 384
Момчета: 177
Момичета: 207

# 1 217
Окончателната бройка:
Всяко второ момче ще бъде прието.

# 1 218
  • Там, където ме обичат
Окончателната бройка:
Всяко второ момче ще бъде прието.
По 80 момчета и момичета ли приемат?

# 1 219
  • София
Дa, от тази година приемат по 80 момичета и 80 момчета.

# 1 220
  • Там, където ме обичат
Мерси, това съм го пропуснала. Преди 2-3 години бяха по 72.

# 1 221

Увеличиха бройката на 160 деца.

# 1 222
  • Там, където ме обичат

Увеличиха бройката на 160 деца.
Дали защото после започват да отпадат по 3-4 от випуск newsm78

# 1 223
Вече знам, че на матурите досега по немски език не са се явявали зрелостници на АК, въпреки че хора от колежа твърдят, че там може да се научи немски...
Може ли да се види в интернет как се представят гимназиите на двуезичните национални състезания – по-специално – резултатите на учениците в дисциплината „английски-немски”? Знам, че 91-ва НЕГ доминира у нас в дисциплината „английски-немски”, но каква е точната статистика за учениците, достигащи финалния кръг? Има ли частно или държ. училище, което се доближава до 91-ва Немска? В рамките на национални чуждоезикови олимпиади ли се провеждат тези двуезични състезания?

# 1 224
Ето резултати от тази година

При първи чужд език английски, писането е на английски, а слушането е на втория чужд език. При първи чужд език немски, писането е на немски, а слушането е на втория чужд език. По тази причина НЕГ и АЕГ не са в една и съща класация.

По повод първото изречение - при условие, че матурите участват във формирането на успеха от дипломата и при условие, че университета, в който се кандидатства, не изисква матура по немски, е нормално учениците да заложат на това, което ще донесе по-висок успех. Има обаче ученици, които се явяват на САТ по немски - резултати има на страницата на колежа.

# 1 225
  • София
В блога на Данибон открих линк за пробен тест за АК. Дано е от полза на бъдещите кандидати .

Успех на кандидатстващите на 18-ми!

Ох, забравила съм да го публикувам
http://asita.hit.bg/7T/acs1.htm#beg

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 21:49 от zuri

# 1 226
Много благодаря за информацията за класирането при националните многоезични състезания! Благодаря за уточнението за разделението според езика на писане. Прави впечатление, че когато се пише на английски, има представители на АК, с изключение на дисциплината, в която се слуша на руски и пише на английски.
Като се обединят дисциплините „английски-немски” и „немски-английски”, се оказва, че сред тези, които са достигнали до националния кръг, има класирани 10 ученика от 91-ва НЕГ и 4 от АК.

# 1 227
  • под Витоша
В блога на Данибон открих линк за пробен тест за АК. Дано е от полза на бъдещите кандидати .
Нещо не го намирам - рових, рових, но нищо не открих.
А пък всички примерни тестове за АК, като не са посочени верните отговори - не са полезни! Детето си мисли, че е посочило правилния отговор, но дали е така... кой да ти каже..? Wink

# 1 228
Много благодаря за информацията за класирането при националните многоезични състезания! Благодаря за уточнението за разделението според езика на писане. Прави впечатление, че когато се пише на английски, има представители на АК, с изключение на дисциплината, в която се слуша на руски и пише на английски.
Като се обединят дисциплините „английски-немски” и „немски-английски”, се оказва, че сред тези, които са достигнали до националния кръг, има класирани 10 ученика от 91-ва НЕГ и 4 от АК.

Да ти кажа защо ти прави впечатление това, че когато се пише на английски има представители на АК, а когато се пише на немски, има представители на НЕГ-просто защото ако си от НЕГ или 73 или 35 училище, където се учи немски и да искаш, не можеш да пишеш на английски и обратното-ако си от АК или АЕГ- искаш не искаш пишеш на англйски, а слушаш на немски.
Моят син тази година участва и каза, че ако има избор, би слушал на немски, а писал на английски,  макар че е в НЕГ, обаче не става.....Състезанието е от 10 клас нагоре-не се провежда за 8 или 9-класници. Друга особеност е, че при него се състезават едновременно и 10, и 11 клас, не е като при другите олимпиади, които са само за конкретен випуск.
Иначе тези достигнали до нац. кръг със слушане на немски и писане на англйски през октомври 2011г. от НЕГ не са 10, а 16 деца, от 73 няма нито един, от 35 у-ще е 1 и от НФСГ е 1. Между другото мен най-много ме впечатли още през октомври именно детето от НФСГ, защото това не е езикова гимназия, а детето имаше впечатляващ резултат-95 от 100 възможни точки....

# 1 229
  • София
Общо са 9 представителя на колежа за 3-те езика и 13 от 91-ва НЕГ - за 2-та езика, които учат.

А не зная дали има отговори след теста. newsm78
После родителят би могъл да ги провери. Повечето въпроси не би трябвало да са трудни, но са за кратко време. Този тест не съм го гледала. Обикновено са  30-35 въпроса. В случая за 25 мин. , а доколкото си спомням на изпита отделните части са за 20 мин.

Общи условия

Активация на акаунт