Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 299
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 260
Ще ми се да излезем от тази посока на иначе хубавата тема, затова да попитам - днес беше изпота за колежа, какви са впечатленията на какдидатите? Труден ли е бил теста?

Да, на мен също ми е интересно! Simple Smile

И още нещо - чисто тактически.
Всяка година изпитът за АК и мат. съст. Европейско кенгуру май са в съседни дни, като ЕК преди изпита за АК. Вашите деца ходят ли на ЕК?

# 1 261

Да, на мен също ми е интересно! Simple Smile

И още нещо - чисто тактически.
Всяка година изпитът за АК и мат. съст. Европейско кенгуру май са в съседни дни, като ЕК преди изпита за АК. Вашите деца ходят ли на ЕК?

Миналата година беше по-зле - изпитът за АК съвпадаше с втория кръг на националното състезание-тест по математика. Много деца, класирани за втори кръг, трябваше да избират къде да отидат. Ние избрахме АК, защото изглеждаше по-интересно.
А на ЕК си ходим от 2 клас насам. Общо взето ни е любимото състезание, но тази година ми се струва, че май вече не е чак толкова любимо.

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 18:38 от Черна станция

# 1 262
Аз мисля,че АК е едно от най-елитните училища.Докато в някои от нашите гимназии могат да приемат дори и през втората половина на 10 клас, там правилата са ясни. Перспективата на децата е голяма, но най-много си зависи от детето.В чужбина може да учиш и без да си завършил АК, и то с пълна стипендия.  Laughing Laughing Laughing

# 1 263
  • Там, където ме обичат
ЕК не само като дати е в близост до изпита за АК, но май и единият от модулите съдържа задачи от този вид.

# 1 264
ЕК не само като дати е в близост до изпита за АК, но май и единият от модулите съдържа задачи от този вид.

Така е, ЕК е най-близко по формат до изпита. Но ми е странно какво мъртвило е в темата. Миналата година след изпита се изписаха десет страници newsm78 Никой ли не се вълнува сега?

# 1 265
Може тази година да стане 1 дете за 1 място приема Simple Smile Особено ако още качат таксите Simple Smile.

# 1 266
  • София
Върнах се назад и не видях оживление, а само обичайните коментари + темата за есето.  Peace
Пък нали тази година приемат всички според прогнозите на някои, за какво да се вълнуват хората. Wink
Тази година темата беше за ползата от наказанията в контекста на разговора между Алиса и Бялата кралица от пета глава на "Алиса в страната на чудесата":
"Тебе наказвали ли са те някога?
— Само за провинения! — отвърна Алиса.
— И след наказанието си ставала винаги по-добра, знам! — извика тържествуваща Царицата".
                               Дъщеря ми е доволна както от темата, така и от задачите. В единият математически модул с 36 задачи са я затруднили няколко задачи.
Резултати на 06.04. след 12ч.

# 1 267
  • София
Върнах се назад и не видях оживление, а само обичайните коментари + темата за есето.  Peace
Пък нали тази година приемат всички според прогнозите на някои, за какво да се вълнуват хората. Wink

дам, и пак назад в темата точно преди година са същите аналогични коментари как от догодина приемът щял да е по документи  Wink
което според мен донякъде обяснява и "защо липсва оживление"
Моят Дивак е намерил за най-труден последният раздел с отворените въпроси и че за него съвсем не му е стигнало времето. И той доволен от темата - и как няма да е, като той по нея роман може да напише от личен опит  ooooh!

# 1 268
  • под Витоша
Моята дъщеря също е доволна от себе си. Темата за наказанията и ползата от тях - както казва Milenita - е точно "нейната" тема Laughing За тестовете каза, че й е стигнало времето и само отворените отговори са я затруднили. Дано наистина да се е справила  Praynig

Мисля, че затишието в темата се дължи на факта, че когато някой си позволи да се похвали от АК - веднага се нахвърлят върху него родители на деца от СМГ или НЕГ и го сриват със земята затова, че е избрал именно АК , и по всякакъв начин искат да изтъкнат колко по-добро училище е Немската или СМГ.  И на всички вече им писна !
Много бих искала да получа информация и да обменяме опит с други родители, но естествено знам, че моментално ще се появи някой, който да ме заклейми, че харесвам АК и  искам детето ми да учи там..... и ще се излее една помия с доводи и цифри и проценти и т.н. и т.н....

# 1 269
  • България
Мисля, че затишието в темата се дължи на факта, че когато някой си позволи да се похвали от АК - веднага се нахвърлят върху него родители на деца от СМГ или НЕГ и го сриват със земята затова, че е избрал именно АК , и по всякакъв начин искат да изтъкнат колко по-добро училище е Немската или СМГ.  И на всички вече им писна !

+1  Peace

Темата отдавна се превърна в поле за изява между две дами и един господин, които така и не се разбраха кой е "по-, по-, най-". Люшкат се от "осанна" до "разпни го", но по същество май споровете им са на между личностно ниво.
 Мисля, че мога да напиша доста, но не виждам смисъл. Давам само конкретни отговори на конкретни въпроси.
Училището, както и всички други има предимства и недостатъци, но къде не е така? Веднага очаквам да ме "контрират", че за толкова пари не трябва да има недостатъци. Да, ама не! В живота няма пълно щастие. Когато печелиш едно, губиш друго!

# 1 270
Позицията на усъмняващите се в свръхоценностяването на колежа също е незавидна. Споделяйки например факта, че учители от колежа дават уроци за приемния изпит, го изпитах на свой гръб. Или ще те обвинят за комунист, или ще кажат, че имаш психологически проблем, или пък може би ще помислят, че си в центъра на някакъв заговор, целящ разколебаване на авторитета на институцията. А не е нито едно от тези неща.

# 1 271
Какво значение имат мненията на другите - повече, по-малко или пък никак опортюнистични?
Вчера детето, излизайки от изпита, каза:
- ИСКАМ да уча тук!
Та, не бих поставил по-долу нейната лична преценка, пред "авторитетното" заключение на който и да е "капацитет"...

Що се отнася до изпита - труден, но не и непреодолим. Особено пък за добре подготвените деца. Щом на единия от тестовете по математика (които се дават разбъркано на различните деца - един започва от първия и продължава с третия, а друг - с 2-ри и после преминава на 1-ви) е имала 10-ина мин. за гледане през прозореца, при това след  проверка, нещата са ми ясни.  Wink

# 1 272
  • В най - голямото село
И дъщеря ми каза, че изпита не е бил труден. Не че е решила всички задачи Rolling Eyes
Да, на единият тест са и останали 10 мин, за "зяпане през прозореца".
А на есето е защитила тезата против наказанията.
Дано имат късмет децата, които желаят да учат там.

# 1 273
  • София
Мисля, че затишието в темата се дължи на факта, че когато някой си позволи да се похвали от АК - веднага се нахвърлят върху него родители на деца от СМГ или НЕГ и го сриват със земята затова, че е избрал именно АК , и по всякакъв начин искат да изтъкнат колко по-добро училище е Немската или СМГ.  И на всички вече им писна !

+1  Peace

Темата отдавна се превърна в поле за изява между две дами и един господин, ...

+1

# 1 274
  • София

+1  Peace

Темата отдавна се превърна в поле за изява между две дами и един господин, ...

+1

+ 1

П.С. Чудя се защо не си направят една тема за СМГ + НЕГ и да си пишат в нея. Ние въобще няма да им окупираме темата.  Peace Защо да го правим като нямаме информация от първа ръка за тези училища?!

Общи условия

Активация на акаунт