Тамифлу?!

• 147 714
  • 65
  •   1
Отговори
# 30
Даниела при нас се предположи за алергия от ситните пъпчици, които и се появиха и освен това кожата около очите и се зачерви, стана грапава и започна да се лющи. Та от това изходи педиатърката и каза, че се касае за алергия и понеже до тогава не беше пила нищо освен ремантадин  заключихме, че е от него.Забрани да давам мен поне 10 дни, защото бил алерген.

# 31
Ами при нас, положението си е същото,само не смея още да се зарадвам, че няма температура от вчера вечерта. Кашлицата ту си помисля, че овлажнява и пак почне да буха сухо. Иначе личната ни лекарка я преслуша, каза че гърдичките са чисти и даже съм избързала с вентолина, ама е толкова зловеща тая кашлица, че направо не е истина и се уплаших. Даде ни само инхалации, сиропчето 3-4 пъти дневно и почивка. Също да си изпие тамифлуто цялата опаковка.
За очичките ни пусна една обикновена урина за всеки случай, но каза, че според нея, понеже са й малко дръпнати очичките като на японче, затова изглежда така, а и е изтощена от грипа. Утре ще я пусна сутринта.
За меда, не я притеснява, тя винаги е приемала мед, когато е боледувала. Е, сега дори и тя самата го отказва, днес е хапнала само 2 малки варени картофчета колкото половин детско юмруче.

# 32
Това, че детото не се храни по време на грип не трябва да те притеснява, дори четох някъде , че ако тялото е гладно организма се мобилизира и се справя по-бързо с вируса.Единствено гледай да пие повече течности, прясно изцедени фрешове - сокът от морков и ябълка е много подходяш в случая.Не насилвай детото да яде, няма смисъл.

# 33
  • България
давали ли сте реленца на детете/7г/?
тамифлу не намирам-3 ден сме с грип?да ли не е късно за антивирусно?

# 34
давали ли сте реленца на детете/7г/?
тамифлу не намирам-3 ден сме с грип?да ли не е късно за антивирусно?

Не съм чувала около мен да са давали реленца на дете.
За късно, късно е, но някои доктори дават и на този етап. Просто няма да го пресече веднага, а по- бавно.
И ние трудно открихме суспензията на Тамифлу, накрая звъняхме по аптеките от он- лайн списъците.

# 35
  • Вече на светло в София
И аз знам, че Реленцата е по- слаба не съм давала и не съм чула някой да я е давал . Потърси тамифлу ще пресече вируса.

# 36
И аз знам, че Реленцата е по- слаба не съм давала и не съм чула някой да я е давал . Потърси тамифлу ще пресече вируса.

Аз пих Реленца и съм много доволна.

# 37
  • България
на детето няма да дам реленца-след първия прием ме боля многооо глава и многоо отпаднах.снощи не го взех защото имах неразположение със сърцето...страшно отпаднала съм/не знам да ли е от нея/

# 38
  • В тъмната гора.
на детето няма да дам реленца-след първия прием ме боля многооо глава и многоо отпаднах.снощи не го взех защото имах неразположение със сърцето...страшно отпаднала съм/не знам да ли е от нея/

Профилактично ли го взимаш или защото си с грип?
Ако имаш симптоми на грип не мислиш ли, че отпадналостта се дължи на грипа, като основен негов симптом, а не на препарата.

# 39

Това не е от Реленцата, а от самия грип.Препарата няма такива странични действия, тъй като се инхалира.Бързо оздравяване!

# 40
Дъщеря ми е на 1,6 м и повърна първия прием на тамифлу почти веднага. Сега не знам какво да правя - броя ли го за прием , и кога да дам пак тамифлу. Тя трябва да го пие два пъти по 30 мл... newsm78 newsm78

# 41
  • Враца
keitilina, моята дъщеря също е почти на година и половина. Докторът ми каза, ако повърне, след половин-един час отново да й дам същата доза - 30. За щастие тя много бързо се повлия и нямаше никакви странични действия на лекарството. Аз съм много доволна, а толкова се чудих дали да го давам.

# 42
И моят син повърна първата доза.
Не съм давала пак, направо на сутринта 45мг с храна и всичко беше ОК.

# 43
офф ..благодаря момичета Sad
Дадох го ...не е повърнала вече два часа , разчитам да почне поне малко да действа тамифлуто .
Иначе е с 40 градуса.

# 44
  • България
офф ..благодаря момичета Sad
Дадох го ...не е повърнала вече два часа , разчитам да почне поне малко да действа тамифлуто .
Иначе е с 40 градуса.
свалихте ли Т?
намажи крачетата с белтък и сложи чорапче,давам  и нурофен и хексалгин/но сме на 7год/и компреси с оцет-бързо оздравяване!
реленцата ми я дадоха защото дете беше с грип/аз бях болна от 3 седмици-настинка/.след следващия прием ми нямаше нищо,дори ми помогна да спре болката в гърлото,която лекувах дори и с
 АВ безрезултатно.       

Общи условия

Активация на акаунт