Любители на котки - тема 47

• 47 052
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
И аз не знам по колко яде Кетя. Трябва да засека за колко време изяжда половин килограм. Но тя е на периоди, има дни, когато само си варди паничката, има и такива, в които гранулите си седят и не ги бутва.

# 91
Привет и от нас!Току що взехме Пухчо от клиниката,операцията е минала леко,вече е момченце без "камбанки".Все още спи от упойката,предупредиха ни как ще се чувства,че ще е замаян и може да залита - дано всичко е наред.Докторката каза,че е здрав и е 3кг и 300г.Започва да надига главичка,явно излиза от упойката.

# 92
За кожни проблеми, първото нещо което прави нашия ветеринар е да вземе натривка и да погледне под микроскопа. Дали е гъбичка, кърлежи или нещо друго. Нали Рижко като малък имаше гъбички покрай нослето и устните.
Но е важно да се знае какво е, за да се лекува правилно.
Вижте дали няма бълхи. Някои котки (както и кучета) понякога са алергични към бълхите.
Дано мине бързичко.

Бързо възстановяване на Пухчо от упойката.   bouquet
Дано Съни се размине без системи и да пребори по-скоро този вирус.

Имали сме си и рожденничка, да е много послушна, здрава и мъркаща.  Hug

Колкото до храната, аз давам по 30-40 гр. гранули на Virbac и по един пауч - това е за 24 часа. Понякога му остава, понякога не му стига. Като килограми той е около 3.500- 4 кг.
1.5 кг. от гранулите изяжда за 2 месеца.

# 93
  • София
Месечинка, Герче, kokoshinkata , благодарим  Hug
Ето я с тортата:

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 17:06 от elix

# 94
Помагайте,момичета.Минаха 5часа от операцията на Пухи,а той все още спи,очичките му са странно изкривени,надига главичка от време на време,опита се да стане и залита,но докога ще го държи така упойката?Започвам да се плаша от състоянието му,свикнали сме да тича и играе постоянно, а сега само лежи и не мърда.

# 95
Помагайте,момичета.Минаха 5часа от операцията на Пухи,а той все още спи,очичките му са странно изкривени,надига главичка от време на време,опита се да стане и залита,но докога ще го държи така упойката?Започвам да се плаша от състоянието му,свикнали сме да тича и играе постоянно, а сега само лежи и не мърда.

Спокойно  Hug Първият път, когато Дара беше под упойка ѝ бяха вкарали малко повече и спа 8 часа, едва след това стана и започна с опитите да ходи - залиташе, падаше, пак спеше... после започна леко-полека да излиза и на сутринта беше кукуряк. Сега при кастрацията внимаваха с дозите и след 2-3 часа се събудиха, но залитаха цялата вечер, на сутринта бяха ок  Peace

Само го дръж на земята (не на диван или стол) и да му е  много топло - до радиатор или печка. Аз първият път слагах бутилки с топла вода на Дара, но тя беше много мъничка, сега се завря сама под радиатора.

# 96
  • In a surreal moment!
Лина - и друг път в темата са споделяли за такова продължително спане, не се страхудай, малко повече е дошла упойката. При моите дича не беше така - събудиха се и се разшаваха още на операционната, а е възможно и да е било от значение специалната упойка , за която доплатих малко. Писанчо даже имаше сили да ухапе сестрата...умрях от срам, иначе е толкова добричък.

пп. да ви споделя нещо дребно, но мн. приятно - на служ. лаптоп имам уиндоудс7 ултимейт, той дава възможност за избор на картинки с котки за екрана. Всеки път като затворя мозила и имам изненада с нова кортинка със сладка душичка...и супер качество...миг радост и усмивка...

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 19:29 от ИКСИ

# 97
Благодаря Ви,момичета!Направо ми е жал за животинката и как мяучи.Сигурно е и жаден вече,и гладен.Повърна малко,явно упойката му е дошла в повече.

# 98
Да споделя едно мое впечатление....Как ви се струват 4 лв за изрязване на нокти на котка...? Лично на мен абсурдно, но ги дадох, защото вече й ги бяха изрязали. Няма да повторя, все пак една нокторезачка за котки струва 5 лв!    newsm11

# 99
  • Между гори и планини
Лина, спокойно! Кети спа почти 2 дена като пън. Дръж го на топло, тихо, завийго с нещо и да е на ниско - ако реши да мърда да не падне. Сигурно го поболява и затова мяучи. Кети неиздаваше нито звук, само ако се опитам да я преместя. Сложи до него вода или му помогни със спринцовка, ако няма сили. Храна може да отказва 2-3 дена, не го насилвай, може да повърне. Кети не яде доста дълго, беше й хлътнало коремчето и доста ме притесни, но сега скача и лудее.На вторият ден в просъница дори намери сили да ми замърка душичката  Heart Eyes

Вени, незнам как върви рязането на нокти. На Кети й ги отрязаха докато е била в упойка и не платих за това. Днешното теглене и слагане на капки също не заплащах.

# 100
Досега ветеринар не ми беше взимал пари за рязане на нокти, съгласна съм да струва някакви стотинки, един лев, ама повече........поне аз така мисля  Peace

п.п. и ние ходим в Ултравет............

# 101
  • Между гори и планини
досега ветеринар не ми беше взимал пари за рязане на нокти, съгласна съм да струва някакви стотинки, един лев ама повече........поне аз така мисля  Peace

п.п. и ние ходим в Ултравет............

Хммммм.... много странно... тъкмо щях да пиша коко съм доволна от обслужването им. Че съм обърнала внимание на тези малки жестове....
В Ултравет ли ти поискаха толкова пари за рязането? В сайта им има ценоразпис на цените, погледни колко е рязането на нокти, май толкова беше.

# 102
  • Варна
Дори пише 5 лева. Ами според мен е нормално честно казано. На който му се струва много да ги реже сам.

# 103
  • София
Първо Честит първи рожден ден на Мишелка - да е здрава, игрива и много щастлива!!! Много цунки по муцунки!

Второ Ето и ние си плащаме данък-такса /умреме да сме в пликчета, на пликчета, под пликчета/

И трето най-важно много бързо оздравяване и възстановяване на всички милички!  Flowers Bouquet

# 104
Дори пише 5 лева. Ами според мен е нормално честно казано. На който му се струва много да ги реже сам.

Така и ще направя.......... просто изказах мнение.

Общи условия

Активация на акаунт