Новите ни козметични похождения 14

• 53 791
  • 705
  •   1
Отговори
# 690
...Проблем имат само някои като мен с много чувствителна кожа. Слад като няколко години се чудех и обикалях дерматолози да ги питам защо така жестоко ме сърби кожата, особено скалпът и защо така ми се зачервява и лющи на места... От 3 години насам експериментирам върхиу себе си с продукти с и без СЛЕС и установих, че няма ли СЛЕС, кожата ми е спокойна. Има ли СЛЕС  newsm78 Сърби. Така извадих и propylene glycol от веществата, с които се мажа.

Пролет, препоръчай ми, моля, шампоан без СЛЕС! Имам същия проблем със сърбеж от години, някои шампоани помагат до някъде, но не съвсем.  Sad
P-r-o-l-e-t ,Mисис T,аз се сдобих с този гаден проблем преди 3 месеца.Много неща накупих  и накрая установих че само козметика купена от аптеката има успокояващо действие.На тялото сърбежа ми мина напълно с млякото за тяло на Биодерма-Atoderm Lait(дават го за възрастни,деца и новородени)...За скалпа имам шампоани на Юсерин за чувствителен скалп,на Клоран(с божур),на Виши(аминактив)...Редувам ги и сърбежа ми изчезна веднага като почнах да се къпя с тях Peace Не съм гледала съставки,не се втелявам толкова,просто търся за чувствителна кожа козметика.За лице твърдо се спрях на Авен и Идеалиста на ЕЛ(не дразни което направо ме изуми)...Ако искате пробвайте Peace

# 691
Мими 23, за Кастинга на Лореал, да си призная не се харесвам особено с кафеникавите нюанси, все нещо ми оранжевеят, въпреки че според околните не е така. Аз лично харесвам най-много тъмната череша с другите експериментирам  Peace
Извинете невежеството ми, но какво е СЛЕС?  Embarassed

# 692
http://beautyshop.bg/userfiles/productimages/product_2334.jpg този хидратиращ крем на Биоерма и към него от същата серия пилинг за лице http://static1.framar.bg/product/Hydrabio-creme-gommant-100m.jpg . За сега съм доволна ползвам го от 1 седмица , но като чели от парвите пъти бях впечатлена само.

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 09:51 от mmmshushy80

# 693
  • София
minana
Абе нали просто въпросъ беше "Има ли този продукт на Себа Мед СЛЕС"!? И аз просто отговорих - че има. Масово народът се мие със СЛЕС. Умрели няма. Иначе това е агресивно химично съединение - sodium laureth sulfate, т.е. натриев лаурет сулфат. Има за свойството да измива добре субстанции със състав липиди - себум, мазнини от грим, но и липиди от клетъчната мембрана. Доказано е, че е вредно за очите. Има публикации ( в научната литература), че е довел до слепота при бебета. Предполага се, че има значение и за катаракта. Също е установено, че е токсичен за нервната система. И цял куп други вреди. Обаче пак казвам - умрели няма. Хората си се мият и са доволни. Проблем имат само някои като мен с много чувствителна кожа. Слад като няколко години се чудех и обикалях дерматолози да ги питам защо така жестоко ме сърби кожата, особено скалпът и защо така ми се зачервява и лющи на места... От 3 години насам експериментирам върхиу себе си с продукти с и без СЛЕС и установих, че няма ли СЛЕС, кожата ми е спокойна. Има ли СЛЕС  newsm78 Сърби. Така извадих и propylene glycol от веществата, с които се мажа. Иначе за статистика - около 1/10 от козметиката, която ползвам е био и това са предимно измиващите ми продукти. И аз не вярвам био козметиката да може да бори признаци на стареене. Поне досега не съм попаднала на такъв био продукт. Няма ли не био съставки и високи технологии, няма и ефект!

# 694
ChemystryLady, благодаря за линка!
бубка, пробвала съм много шампоани от различен клас и нищо до сега не е решило проблема.  Sad При някои дори се увеличава сърбежът, въпреки че са за чувствителен скалп. Последно взех този и има известно подобрение, но мисля да пробвам и без слес, може това да помогне окончателно. Снощи поръчах Bioderma node fluid.  Peace

Други нови неща:
минералната пудра
Много съм доволна и от двете покупки.

# 695
kashmir, благодаря за разяснението  Hug

# 696
Мими 23, за Кастинга на Лореал, да си призная не се харесвам особено с кафеникавите нюанси, все нещо ми оранжевеят, въпреки че според околните не е така. Аз лично харесвам най-много тъмната череша с другите експериментирам  Peace
Извинете невежеството ми, но какво е СЛЕС?  Embarassed

Аз съм била до сега само с 300 мн. тъмно кафяво. Много съм доволна от боята и сега си избирам от шоколадовите им нюанси,защото държа да е пак същата боя. Черешата е много хубава но някак си не ми стиска да я пробвам. Дръж ме моля те в течение за по нататъшните си експерименти Peace

# 697
  • София

Момичета, моля ви препоръчайте ми маска за лице за силно дехидратирана кожа.  Tired Тя моята кожа ми ги скрива подобни номерца, ама толкова дехидратирана не съм я виждала.  ooooh! Няколко дена на сняг и слънце в планината и сега направо се люспи.  Confused

# 698
  • София

Момичета, моля ви препоръчайте ми маска за лице за силно дехидратирана кожа.  Tired
След морето ползвах на Clarins крем маската нанасях я вечер,определено и моята имаше крещяща нужда и много добре ми подейства

# 699

ето това сапунче днес ми го подариха Simple Smile точбо щях да го поръчвам, но ме изненада мама Simple Smile

# 700
Здравейте,

моля за малко информация тези,които са от София: в кой магазин (на сравнително лесно място за хора,които не са от София) може да се намери със сигурност Manhattan. Ползвам едно червило от години, а в моя град изчезнаха безследно техните стелажи с гримове по магазините.
Много ще съм ви благодарна, защото наистина имам проблем с намирането на червило..знаете как е:)

# 701
  • София
*Bubble* , мерси за предложението!  Hug

Ровейки се попаднах на тази маска - http://www.echemist.co.uk/p-avene-soothing-moisture-mask. Някой да я е ползвал?

Илианка, ти този срум на Ив Роше как го ползваш? По една капка, както е указано ли?  newsm78 Тя не ми стига до никъде.  Whistling

# 702
  • Belgium
Sheki щендери на Манхатън има в аптеки Ремедиум. Има ги на доста места в София. Виж кое ти е най-удобно.

kashmir аз бих ти препоръчала Uriage hydracristal mask - разкошна е  Peace

http://www.parapharmastock.com/mask-face/5052-Uriage-Hydracrista … e-Tube-40-Ml.html

# 703
  • София
 Hug Мерси, Лу, дано я има утре в аптеката.  Peace

# 704
Здравейте,

моля за малко информация тези,които са от София: в кой магазин (на сравнително лесно място за хора,които не са от София) може да се намери със сигурност Manhattan. Ползвам едно червило от години, а в моя град изчезнаха безследно техните стелажи с гримове по магазините.
Много ще съм ви благодарна, защото наистина имам проблем с намирането на червило..знаете как е:)
В подлеза на метростанция Сердика има козметичен магазин, в който продават Manhattan cosm.

Общи условия

Активация на акаунт