Исторически романи

• 90 618
  • 471
  •   1
Отговори
# 105
Приключих "Пленница на короната" - прекрасна книга, динамична и интересна до самия си край!  Heart Eyes
С нетърпение ще чакам "Бялата принцеса", която е хронологичното й продължение,  да бъде издадена на български  Simple Smile

# 106
Страхотна темичка - сега я откривам. Кажете малко повече за "Червената кралица" на Филипа Грегъри. Заслужава ли си? Купих я преди 2 години и още не съм я прочела...

Виждам, че доста хора препоръчват книгите на Дрюон - Прокълнатите крале и ми стана интересно. Ще се опитам да ги намеря - знае ли някой колко на брой са книгите?

# 107
  • София
"Червената кралица" е единствената книга на Филипа Грегъри, която съм започвала и захвърляла. Много бавно и тежко ми вървеше. После прочетох "Бялата кралица" и ми стана интересна историята от гледната точка на другата страна във войната на розите. Дочетох я и си струваше. Маргарет Боуфорт е най-суровата и амбициозна героиня на Грегъри и е имала интерен живот. Може би е най-ощетената откъм романтика обаче  Simple Smile

# 108
  • Benelux / Varna

Виждам, че доста хора препоръчват книгите на Дрюон - Прокълнатите крале и ми стана интересно. Ще се опитам да ги намеря - знае ли някой колко на брой са книгите?

Аз си ги бях свалила от читанката, но така и не съм стигнала до тях още. Потърси ги там, мисля, че бяха всички.

# 109
Magrat 2007, аз съм си ги планирала за скорошен прочит и двете кралици  Wink
Първо ще е "Бялата" - за Елизабет Уудвил. Тъкмо ми е прясна историята от наскоро прочетената "Пленница на короната"  Simple Smile

# 110
  • Пловдив

Седем книжки са.Но в българските издания са събрани в 4 малко томчета,ако не се лъжа.В читанка най-отдолу на страницата на Морис Дрюон са изброени както са по ред.Иначе отгоре са дадени разбъркано.

# 111
  • София
Magrat 2007, аз съм си ги планирала за скорошен прочит и двете кралици  Wink
Първо ще е "Бялата" - за Елизабет Уудвил. Тъкмо ми е прясна историята от наскоро прочетената "Пленница на короната"  Simple Smile

Супер  newsm10, да споделиш впечатления после. "Бялата кралица" определено ми беше по-приятна за четене. Двете книги носят коренно различна емоция, сигурно защото и героините им са констрастни образи. Аз нямам търпение за "Бялата принцеса", но не знам кога ще излезе на български  newsm12. Гледам, че в Амазон излиза на 23-ти юли, нас кога ли ще ни огрее...

# 112
Аз нямам търпение за "Бялата принцеса", но не знам кога ще излезе на български  newsm12. Гледам, че в Амазон излиза на 23-ти юли, нас кога ли ще ни огрее...

Предполагам около Коледния панаир на книгата, обикновено така правят  Simple Smile

# 113
  • Русе/ София
Здравейте и от мен. Моят интерес е към българската история и препоръчвам "Български хроники" на Стефан Цанев. Ако вече е коментирана моля да ме извините  Peace От тази четирилогия научих повече отколкото за всички ученически години в часовете по история. И не само научих, но й остана в съзнанието ми Wink

# 114
  • Benelux / Varna
Приключих с четирилогията на Фани Мутафова и съм очарована, прекрасна, вълнуваща и най- важното българска! Препоръчвам я на всички, които все още не са я подхванали и не са се докоснали до прекрасните романи на Фани Мутафова. Четирилогията съдържа: " Солунският чудотворец", " Дъщерята на Калояна", " Йоан Асен II", " Последният асеновец".

Малко говорим за български исторически книги, ще се радвам, ако ми препоръчате нещо подобно и на други наши автори.

# 115
  • Русе/ София
Зори, освен "Български хроники"  - Стефан Цанев за която споменах в поста преди твоя, вярвам че ще ти хареса четирилогията на Димитър Талев: Преспанските камбани, Гласовете ви чувам, Железният светилник и Илинден.
А имам спомен и за една книга - "Предречено от Пагане" - за времето на Аспарух. Не се сещам на кой автор е, но съм я чела в детските години и я помня до днес - явно ме е впечатлила Wink Peace

# 116
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Здравейте Simple Smile. Виждам, че обсъждате кралиците на Ф. Грегъри. Аз имам питане за един малко по-късен период- търся си добър роман, описващ отношенията на Елизабет I и Робърт Дъдли. Държа да не е на Ф. Грегъри, нейният стил не ми допада особено Rolling Eyes.

# 117
  • Пловдив
Джой,ето две заглавия Elizabeth & Leicester: Power, Passion, Politics и His Last Letter: Elizabeth I and the Earl of Leicester  И двете не са издавани на български.Това е списък с книги с по-разширена тематика http://www.amazon.com/Elizabeth-Robert-Dudley-scheming-affection … lm/R2VERC9RWTBJH2
На български се сещам само за Любовникът на девицата на Филипа Peace

# 118
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Благодаря   bouquet
Не ми трябва да са на български задължително, и английски ме устройва Simple Smile.

# 119
  • Benelux / Varna
Здравейте Simple Smile. Виждам, че обсъждате кралиците на Ф. Грегъри. Аз имам питане за един малко по-късен период- търся си добър роман, описващ отношенията на Елизабет I и Робърт Дъдли. Държа да не е на Ф. Грегъри, нейният стил не ми допада особено Rolling Eyes.

Абсолютно подходяща е ” Мария Стюард” на Стефан Цвайг, издавана е на български, отношенията са много задълбочено и обширно обхванати. Освен за престола двете наследници се борят и за сърцето на Дъдли.

Общи условия

Активация на акаунт