Исторически романи

• 90 622
  • 471
  •   1
Отговори
# 165
Обърках темите:))))
На тази трилогия за Рим и аз съм хвърлила око

# 166
# 167
  • Варна
Ето тази книга четох последно:

Разказва се за наследниците на Самуил, след падането на България под византийско робство.
Тук има малко информация за книгата и за автора й.

# 168
Тази книга звучи интересно,още повече,че наскоро препрочетох ''Самуил''

# 169
През лятото прочетох "Императрицата на седемте хълма" от Кейт Куин. Става въпрос за Рим, по времето на император Траян.
Оказа се, че това е третата книга от трилогията "Дъщерите на Рим" (или поне така мисля, че се казва). Всяка книжка може да се чете и поотделно от останалите без проблем.
Горещо препоръчвам, няма да сгрешите!
За себе си мога да кажа, че тотално се запалих по книгите на историческа тематика.

П.С. Изобщо не погледнах кога точно е написано последното мнение в темата, но ми стана интересно какво мислите за разликата между сериала "Бялата кралица" и книгите по темата. Гледала съм сериала, не съм чела книгите. Адски много харесах екранизацията, но имам усещането, че книгите ще се окажат много по-интересни. Права ли съм?

Приват, сериалът буквално повтаря книгата. И двата варианта са много приятни.

# 170
Момичета, горещо препоръчвам Кев Фолет с Устоите на земята, както и тяхното продължение- Свят без край.

# 171
Здравейте. Аз пък съм луда фенка на английската история и момента чета книгите на Филипа Грегъри. Накой има ли други нейни освен тези в Читанката, защото се оказа, че темата за Тюдорите е цяла поредица, а в сайта са само 4 книги.

Здрасти, имам всичко, издадено на Филипа Гретъри, безкрайно е добра. Пиши, ако искаш.

# 172
Здравейте. Аз пък съм луда фенка на английската история и момента чета книгите на Филипа Грегъри. Накой има ли други нейни освен тези в Читанката, защото се оказа, че темата за Тюдорите е цяла поредица, а в сайта са само 4 книги.

Здрасти, имам всичко, издадено на Филипа Гретъри, безкрайно е добра. Пиши, ако искаш.

Здрасти, в ел вариант ли са тези които имаш?

# 173
Здравейте  Hug Нови попълнения приемате ли Simple Smile
Запалих се по историческите романи с "Другата Болейн". Изтеглих от читанка и други нейни романи от поредицата за Тюдорите.

На четеца съм си приготвила "Устоите на земята", но сега чета "Свещената хагада" (която не зная до колко би могла да се причисли към историческите романи) Simple Smile

# 174
Ако не сте е чели "Испанска балада" на Лион Фойхтвангер - горещо препоръчвам! Езикът е невероятно поетичен, има преводи на средновековни стихове, а самата история...  Laughing

Сега си купих "Дверите на вечността" на Рихард Дюбел. Много приятно четиво, достатъчно напрегнат сюжет и исторически фон от 1250 г. Препоръчвам  Simple Smile

# 175
    Синът ми много хареса и ми препоръча "Мемоарите на Адриан" на Маргарет Юрсенар.

# 176
  • София
Испанска балада я има в Читанка, за който се интересува  Peace

# 177
Само да попитам някой чел ли е "Бианка Ланча"  newsm78 имате ли отзиви за нея  Hug

Не, но погледнах за какво става дума и ми хареса - изглежда вълнуваща история. Плюс този точно период не ми е много познат.

Чела съм я, става като за един път. Спада по-скоро към любовните романи, и на моменти действието клони към невероятност.  Joy

# 178
И аз съм фен на историческите романи. Прочетох поредицата на Дрюон и всички книги на Филипа Грегъри на един дъх. Изключително впечатлена съм от Роксолана.

Сега съм се запалила да намеря електронна книга за Екатерина Велика. Някой да е срещал?

# 179
  • Варна
Здравейте, аз бих препоръчала:
Вера Мутафчиева - Летопис на смутното време
Димитър Талев - Самуил
Слав Караславов - И се възвисиха Асеновци; Солунските братя
Фани Попова - Мутафова - Солунският чудотворец
Яна Язова - Левски; Бенковски; Шипка
Цончо Родев - всичките му книги. Поредицата Тътени ми изглежда като аналог на Талевата тетралогия за Сливенския край.
Антон Дончев - Сказание за хан Аспарух, княз Слав и жреца Терес - чете се бавно, но е много интересна книга.
Андрей Гуляшки - Златният век
Алексей Толстой - Петър Първи
Юрий Герман - Младата Русия - за времето на Петър Първи; преди години имаше сериен руски филм.
Слав Хр.Караславов и Фани Попова - Мутафова съм ги чела като тийнейджърка и имах усещането, че ми показват един суров, сдържан мъжки поглед и едно нежно и романтично женско усещане за времето на Асеновци.

Общи условия

Активация на акаунт