Исторически романи

• 90 365
  • 471
  •   1
Отговори
# 345
Мерси, Миж  Hug! Така съм свикнала да питам тук и винаги забравям да надникна в ГР  ooooh!. Поръчах и двата тома. Всъщност вторият предстои да излезе на 7-ми ноември и е супер, че и него са предложили със същата отстъпка.

И аз така Wink Видях от тебе  Hug

Вени, виждам, че "втората" Изабела е налична от днес в сайта на Ера  newsm78 Или са я пуснали като налична с идеята, че ще я изпратят утре, когато излезе официално на пазара. Така или иначе, аз още не съм получила моите книжки, а не ги и очаквам тази седмица Simple Smile

Между другото, препоръчвам "Мадам Дьо Помпадур" с 2 ръце! Първите 50-70 стр. вървят малко тегаво, но после те грабва. Маркизата е била (ако можем да вярваме на написаното от Клаудия Циглер) една многопластова и интересна за епохата си личност. Освен това е притежавала типично женска хитрост и доста интелигентен подход към мъжете Simple Smile

# 346

Цитат
Между другото, препоръчвам "Мадам Дьо Помпадур" с 2 ръце! Първите 50-70 стр. вървят малко тегаво, но после те грабва. Маркизата е била (ако можем да вярваме на написаното от Клаудия Циглер) една многопластова и интересна за епохата си личност. Освен това е притежавала типично женска хитрост и доста интелигентен подход към мъжете Simple Smile

Помпадур отдавна ми е интересна като личност и бих искала да прочета повече за нея. „
Електронен вариант на книгата има ли?В нета някъде newsm78
Аз напоследък доста книжки прочетох в нета и ми е удобно, защото си чета с таблета и навсякъде  Simple Smile

# 347
Деним , мерси за препоръката ти за "Мадам Дъо Помпадур" , имам я но не съм я чела , сега след твоето мнение определно ще я придърпам по - напред за четене  Wink
Препоръчвам ти "Дезире" от същата поредица на Емас , много добра книга , за живота на Наполеон и неговата първа годеница - Дезире , прочети я  Wink   Hug

# 348
  • София
И аз не ги очаквам тази седмица, дано дойдат следващата. Поръчах две налични + въпросния втори том на "Изабел", като предположих, че ще ми пратят нещата след 7-ми. Канех се да звънна и да попитам, но реших, че не е нещо спешно.

Благодаря ти за коментара за "Мадам дьо Помпадур"  Hug! Не съм я чела и ще я имам предвид.

# 349
Деним , мерси за препоръката ти за "Мадам Дъо Помпадур" , имам я но не съм я чела , сега след твоето мнение определно ще я придърпам по - напред за четене  Wink
Препоръчвам ти "Дезире" от същата поредица на Емас , много добра книга , за живота на Наполеон и неговата първа годеница - Дезире , прочети я  Wink   Hug

Благодаря за препоръката! Отдавна я заглеждам тази "Дезире", както междувпрочем и другите романи от поредицата за жените на Емас. Но, дявол да го вземе, много са скъпи  ooooh! "Роксолана" я имам електронна, но другите - уви - не съм ги засичала в електронен вариант Sad

Miss_Bingley, да се надяваме, че в скоро време някой добър човек ще сканира въпросните книжки  Hug

# 350
Ох, само ме зарибявате тука за книги  Grinning

# 351

Благодаря за препоръката! Отдавна я заглеждам тази "Дезире", както междувпрочем и другите романи от поредицата за жените на Емас. Но, дявол да го вземе, много са скъпи  ooooh! "Роксолана" я имам електронна, но другите - уви - не съм ги засичала в електронен вариант Sad

Miss_Bingley, да се надяваме, че в скоро време някой добър човек ще сканира въпросните книжки  Hug

Деним , ако искаш мога да ти изпратя да прочетеш "Дезире"  Hug

# 352

Деним , ако искаш мога да ти изпратя да прочетеш "Дезире"  Hug

Благодаря ти! Може да се възползвам от предложението ти малко по-натам. Имам една камара мои книги, които не знам кога ще изчета  ooooh! А и, като че ли, искам да разнообразя с друг жанр след Помпадур. Започнах да ги обърквам вече кой от кой роман беше и на кого какъв се падаше #Crazy 

# 353
  • София
denim123, Ера ме изненадаха много приятно! Току що си получих трите книги, които поръчах от тях  Heart Eyes! Доставят с Рапидо, а те нямат практика да пращат СМС.
ПП: двата тома за Изабел са прилично дебелички, особено вторият  Mr. Green.

# 354
Снощи не мирясах и стоях до късни доби докато завърша "Сиси". Хубава книга, поучителна история, интересна, но и доста депресантска-животът й навярно никак не е бил лесен.

# 355
denim123, Ера ме изненадаха много приятно! Току що си получих трите книги, които поръчах от тях  Heart Eyes! Доставят с Рапидо, а те нямат практика да пращат СМС.
ПП: двата тома за Изабел са прилично дебелички, особено вторият  Mr. Green.

И аз си получих моите книжки Simple Smile Оставям ги да отлежават  Blush

# 356
От тази сутрин съм горд собственик на последната книга на Елиф Шафак "Майстора на куполи".  Flutter
Издебнах я още днес - пърият й ден на книжния пазар и си я взех. Прибрах се и като я метнах, утре сигурно няма да я има. Страшно пленителна, със страхотни описания, на историческа тематика. Всичко с нея е просто 6+.  Party Продължавам да я дочитам!  Laughing Обичам я просто тази жена!!!  Heart Eyes   bouquet

# 357
  • София
Дочетох "The king's curse" на Филипа Грегъри. Написана е отново в първо лице, главната героиня е Маргарет Пол, която е от съперничещия на Тюдорите кралски род - Плантагенетите и по тази причина целият й живот минава в страх и тревожност за съдбата й.
Въобще последните книги, които прочетох за царуването на Хенри VIII са някак тягостни и безнадеждни, героите все са в несигурност за имуществото и живота си и обикновено ги изгубват. Този крал не е бил никак приятна личност - крайно егоцентричен, импулсивен и жесток към загубилите благоволението му. Жаден за любов и възхищение, но без естествена дарба да ги печели. Толкова животи е погубил...добре, че времената, в които е било възможно едно несъвършено човешко същество да има абсолютна власт в цяла държава са минало.

Голяма част от историческите факти са вече разказани в други книги на авторката и затова нямаше особени изненади в сюжетната линия. Дадох й 3 звездички в GR. Не е лоша, но не е и шедьовър.

# 358
  • София
Копирам си мнението от другата тема:
Снощи приключих с първата част на "Изабел". Става за убиване на времето, в никакъв случай не е шедьовър, но не съм го и очаквала  Laughing. Типичен комерсиален исторически роман - интриги, убийства, политика, любов и т.н.

# 359
Аз порчетох оляма част от книгите на Филипа. Страшво много ги харесвам всичките като най-добрата за мен е "дрегата Болейн". Проклятието не знам дали ще си я взимам.
Цитат
Въобще последните книги, които прочетох за царуването на Хенри VIII са някак тягостни и безнадеждни, героите все са в несигурност за имуществото и живота си и обикновено ги изгубват. Този крал не е бил никак приятна личност - крайно егоцентричен, импулсивен и жесток към загубилите благоволението му. Жаден за любов и възхищение, но без естествена дарба да ги печели. Толкова животи е погубил...добре, че времената, в които е било възможно едно несъвършено човешко същество да има абсолютна власт в цяла държава са минало.

Такива са времената на Хенри-той е бил много жесток владетел и изобщо в един момент си му фаворит в другия си на дъното или на ешафода-това според неговите желания и това, което иска да постигне.  Simple Smile
Прочетох Другата кралица, Наследството на Болейн, Другата Болейн и сега чета Шутът на кралицата-във всички романи за Хенри специално на тази авторка това чувство на тегостност и несигурност в епохата го има и е разказано много подробно.
Просто буквало кралят си е играел със съдбите на хората.
Вени*** книгата за Исабел проследявала ли детството й, биографична ли е?

Общи условия

Активация на акаунт