Исторически романи

• 90 303
  • 471
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Видях темата - и реших да препоръчам няколко романа който ме грабнаха ( може да са изказвани мнения  за тях за което се извинявам ако е така ).
На първо място слагам петологията  - Ятаган и меч - Токораз Истро  - Това е най хубавият роман който съм чел от български автор препоръчвам го на всеки .
Трилогията Викинг на Тим Северин  - С голяма мъка се сдобих с 2 част  -Уникален поглед на нещата нищо подобно не ми е попадало .
Ще добавя и две книги свързани с българската история , но писани от чуждестранни автори
Борис Акунин - Турски гамбит
Кан Кубрат ( 2 части са ) Мусагит Халибулин
Голям поклон към известните  и доказани автори като Антон Дончев , Фани Попова - Мутафова , Димитър Талев и останалите чуждестранни автори , но техните книги са всеобщо известни а повечето хора искат да прочетат някоя нова книга която да ги грабне

# 436
Здравейте!Искам да попитам тези , които са чели романите на Филипа Грегъри ако могат да ми кажат дали книгите са свързани помежду си,защото прочетох"Другата Болейн" и след това мисля да прочета "Наследството на Болейн" и "Любовникът на девицата".

# 437
  • Пловдив
Книгите могат да се четат поотделно,тъй като обхващат различни периоди.

# 438
  • Варна
Здравейте!Искам да попитам тези , които са чели романите на Филипа Грегъри ако могат да ми кажат дали книгите са свързани помежду си,защото прочетох"Другата Болейн" и след това мисля да прочета "Наследството на Болейн" и "Любовникът на девицата".

Хронологично романите за Тюдорите са в този ред:
1.   Вярната принцеса
2.   Другата Болейн
3.   Наследството на Болейн
4.   Шутът на кралицата
5.   Любовникът на девицата
6.   Другата кралица

# 439
Благодаря,момичета Simple Smile)

# 440
Хайде, момичета -50% отстъпка...  Hug #Crazy
http://www.ciela.com

# 441
Прочетох Роксолана и много, ама много ми хареса. Наистина невероятна жена  Heart Eyes

# 442
Miss прочети Харем да погледнеш и от другата страна на монетата.

# 443
Каква е страната в Харем? newsm78

# 444
Каква е страната в Харем? newsm78
Хюрем е представена по много по-различен начин...  Laughing Все пак я прочети, заслужава си.

Последна редакция: ср, 04 мар 2015, 07:23 от linaaa3121

# 445
Ще ми бъде интересно няма да я пропусна.

# 446
Трилогията Викинг на Тим Северин  - С голяма мъка се сдобих с 2 част  -Уникален поглед на нещата нищо подобно не ми е попадало .

Благодаря за този автор!    bouquet

За любителите на Филипа Грегъри, бих препоръчала поредиците на Виктория Холт, писани под името Джийн Плейди.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 20:25 от Vapor

# 447
  • Bulgaria
В момента чета Тътени на Цончо Родев. Допада ми ,но стилът е много труден.Все пак е написана 1980 година и има много непознати думи.Но иначе е интересна ,нищо че бавно се чете .

# 448
В момента чета Тътени на Цончо Родев. Допада ми ,но стилът е много труден.Все пак е написана 1980 година и има много непознати думи.Но иначе е интересна ,нищо че бавно се чете .
Каня се да я препрочитам. Много хубава книга!

# 449
Цитат
За любителите на Филипа Грегъри, бих препоръчала поредиците на Виктория Холт, писани под името Джийн Плейди.

ако са толкова интересни и увлекателни, 100% ще им стана фен

Общи условия

Активация на акаунт