Исторически романи

• 90 546
  • 471
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Точно така се оказа, да Simple Smile Колко е малък света! Най-хубавото е, че ще се запозная с една прекрасна съфорумка  Hug

# 271
  • София
Виви, точно така се оказа  Grinning  Hug.

Точно така се оказа, да Simple Smile Колко е малък света! Най-хубавото е, че ще се запозная с една прекрасна съфорумка  Hug
Ида, и на мен ще ми е приятно  Hug. С най-добри чувства предложих лично предаване на книгите поради тази причина  Heart Eyes.

# 272
  • София
Ха! Колко хубаво  Crazy
Наиситина, колко е малък света  Heart Eyes

# 273
Много добре са ви се получили сгрешените доставки, момичета  Hug
Моята Изабела пристигна вчера. От booktraffic предлагат една хубава екстра - можеш да напишеш в забележка времеви диапазон, в който ще бъдеш на адреса. Обикновено се съобразяват. Много са точни! Адмирации!

# 274
Ида, благодаря ти за отговора за Гогол  Hug

А съвпадението за поръчките е наистина доста голямо  Blush
Представяте ли си да е точно така?  Laughing

Аз съм я чела - Гогол на Троая, имам предвид. Не е лоша, но мисля, че авторът има отрицателно отношение към писателя и то, въпреки усилията за обективност (които признавам, че се усещат), влияе на цялостното възприемане на книгата. Но лично аз не съжалявам, че я прочетох. Мисля, че си струва.

# 275
  • София
Много ти благодаря за отзива  Hug

# 276
Започнах Наследството на Болейн.Засега не съм особено впечатлена дано това се промени.

# 277
  • София
Започнах Наследството на Болейн.Засега не съм особено впечатлена дано това се промени.

Аз я харесвам, но определено не е от най-ведрите книги. Обаче ми бяха интересни и трите образа - предателката, лекомислената малка кралица и отхвърлената съпруга.

# 278
Днес си купих "Вълци"- Хилари Мантел  Simple Smile Някой да я чел?? Чете ми се пак за Тюдорите Simple Smile

# 279
  • София
Аз съм я чела и много ми хареса! Но определено се подготви за по-различно четиво от Филипа Грегъри. Дано и на теб ти допадне  Peace.

# 280
  • София
Аз съм я чела и много ми хареса! Но определено се подготви за по-различно четиво от Филипа Грегъри. Дано и на теб ти допадне  Peace.

+1
Доста по-тежка е, но си струва. Чакам с нетърпение последната книга от трилогията за Томас Кромуел.

# 281
  • Benelux / Varna

+1
Доста по-тежка е, но си струва. Чакам с нетърпение последната книга от трилогията за Томас Кромуел.

Прекрасна! Много интелигентно и от различен ъгъл представяне на историята, хареса ми подхода! Имам и " Доведете  труповете" но още не съм стигнала до нея.

# 282
  • София
Много интелигентно и от различен ъгъл представяне на историята, хареса ми подхода!
Това е едно от най-добрите определения за книгата, Зори, право в десетката  Hug.

# 283
Обожавам исторически романи! Как не съм попаднала на тази тема преди.
Относно Филипа Грегъри, порочетох и двете й поредици за Тюдорите и Войната на розите.
Смея да кажа, че "Чевената кралица" най ми хареса.

Любимите ми исторически книги за поредицата за Асеневци на Фани Попова-Мутафова, наситина изчиташ ги на един дъх и не можеш да ги оставиш и за минута.  bouquet

# 284
Току - що гледах по Viasat History една документална поредица на Филипа Грегъри, посветена на Войната на Розите. Мисля, че тази док. поредица е започнала скоро, на 14 юли и я излъчват всеки понеделник. Обаче аз днес я хванах, сигурно е повторение, от 21.00 часа.
Това е реклама на самата поредица, за историческите факти разказва самата Филипа Грегъри:
The Real White Queen and Her Rivals - https://www.youtube.com/watch?v=hzYRf7POV9k

Иначе аз след като прочетох една книга на Орхан Памук, която обаче нещо не ме грабна, започнах втори път да чета "Роксолана" на Павло Загребелни. Това е една от любимите ми исторически книги.  Heart Eyes  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт