пердета-8

• 211 379
  • 887
  •   1
Отговори
# 750

ДОМКО - имат онлайн магазин, но не знам дали са качили всички модели на пердетата си. Има ги иначе точно същите по около 5-6лв беше метъра.

# 751
Преди няколко дни сте коментирали лепене върху дограма на копчета  Laughing.Имам някакви безумни идеи и искам да залепя велкро.Преди година някой коментираше,че го е правил.Мисля,че Вилико.Та питам-с какво лепило.Има голям избор от лепила и силикони,но искам от опит на някой,който го е експлоатирал,да каже какво му е поведението във времето.

# 752
Велкро точно не съм - а само корнизчета с лепки, които започнаха да ми падат иначе - име и марка точно не помня, но купих някакъв силикон - след обяснение в железарията за какво точно ми трябва. Проблем беше после махането обаче  Wink Доколкото знам - самото велкро обаче си има лепенка - защо не й вярваш?

# 753
До сега съм ползвала велкро за други цели и не е с лепка,а се зашива за текстил.Може и да има с лепка,ама не съм знаела и поради това не съм търсила такова.
Май и аз ще питам в магазините за лепила.

# 754
О, има велкро, което от едната страна е като лепенка - просто отстраняваш хартията и отдолу се лепка, малко елементарно го обясних, но има  Peace

Ето намерих - само да се ориентираш http://www.kinkaleria.com/index.php?page=1&m=320&lang=1& … ry=195&pc=195

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 17:38 от viliko

# 755
Искам да попитам - според вас дали ще стои добре органза с оттенаци на лилаво на кафява дограма, тъй като е доста прозрачно? Дали няма да се загуби елфекта на пердето като се вижда дограмата ?

# 756
Зависи. Другите мебели и пода и стените какъв цвят са?

# 757
О, има велкро, което от едната страна е като лепенка - просто отстраняваш хартията и отдолу се лепка, малко елементарно го обясних, но има  Peace

Ето намерих - само да се ориентираш http://www.kinkaleria.com/index.php?page=1&m=320&lang=1& … ry=195&pc=195

Благодаря.Ще потърся такова.

# 758
Зависи. Другите мебели и пода и стените какъв цвят са?
Стените са бели, дограмата е златен дъб, пода мисля да е по - тъмен или пък да си го оставя както е сега (и той е като дограмата в момента ). мебелите ми са в черно и бяло, затова мисля и пода да е в по - тъмно кафяво.

# 759
W, аз лепих велкро за една маса с двойна монтажна лепенка. Пише че издържа 20кг натоварване, ама дали евярно не знам. Не съм пробвала да я разлепям, но предполагам, че няма да е лесно.
Ето това лЕпих  Mr. Green

# 760
W, аз лепих велкро за една маса с двойна монтажна лепенка. Пише че издържа 20кг натоварване, ама дали евярно не знам. Не съм пробвала да я разлепям, но предполагам, че няма да е лесно.
Ето това лЕпих  Mr. Green

Благодаря.А масата е станала разкош!За велкро питах,а от тази маса ми дойде идея за нещо друго,което много го мислих. Grinning

# 761
Хи, хи, радвам се.  Simple Smile
Да обясня само (може би стана ясно ама все пак  Crazy ), че едната част от велкрото е пришита към "поличката" а другата е залепена по ръба на масата. Велкрото не е по цялата дължина а на точки през около 10см. залепено с тази двойната лепенка.

# 762
  • София
Благодаря за инфото.  Laughing На тази тема съм динозавър за жалост. В хралупа не съм живяла, но от 13-годишна съм по общежития и квартири та не съм имала възможност да си правя сама пердета. Сега за първи път влизам в собствен дом...
В моя случай няма как да пусна и от двете страни по 20-30 см, от едната страна на прозореца има стена, няма и 5 см разстояние до нея.  Peace Но за другите стаи ще го имам предвид.
Много полезни идейки давате.  Hug

При по-тесен прозорец и никакво място от едната страна - защо не предвидиш завесата да се прибира от едната страна само, тоест там - където има място да оставиш 20тина см?

Здравейте, Момичета,
Извинявам се, че нахлувам в темата, но имам огромна молба към вас и се надявам да ми помогнете, за което предварително ви благодаря. По време на ремонта бях свалила радиаторите и съответно бях забравила за тяхното съществуване и наредих картини плътно до края на стените. Монтирайки радиаторите осъзнах, че реално нямам място да сложа пердета, защото радиатора идва пред картините, дано ме разбирате. Молбата ми е конкретно към viliko, да ми разясни на какво точно е закачено това перде. Дайте ми съвети ,МОЛЯ. Ужасно неуютно е в къщи без пердета!!!! Благодарности.

# 763
Малко не те разбирам, но вероятно радиаторът ти е по-дълъг от прозореца и застъпва към стената, на която има картини? Така ли  newsm78
И ти искаш перде - което да е само в рамката на прозореца?
Можеш да сложиш корниз от този тип тогава  - съвсем тънък и сложен плътно до прозореца

или от този тип, които се лепят или за стъклото или за самата дограма

виж тук в това ограничено пространство има дори и завеси

Прибирането встрани става с такива ленти - които се продават готови и се монтират за стената, или с магнити, които прибират настрани. Въобще начини има много, ама ако искаш сложи снимка първо.  Laughing

# 764
Здравейте, Момичета,
Извинявам се, че нахлувам в темата, но имам огромна молба към вас и се надявам да ми помогнете, за което предварително ви благодаря. По време на ремонта бях свалила радиаторите и съответно бях забравила за тяхното съществуване и наредих картини плътно до края на стените. Монтирайки радиаторите осъзнах, че реално нямам място да сложа пердета, защото радиатора идва пред картините, дано ме разбирате. Молбата ми е конкретно към viliko, да ми разясни на какво точно е закачено това перде. Дайте ми съвети ,МОЛЯ. Ужасно неуютно е в къщи без пердета!!!! Благодарности.

Опция да пренаредиш картините? Каквото и да сложиш ми се струва, че ще стои "нагъчкано" и не естетично.

Общи условия

Активация на акаунт