Лято в Албена 2011 (тема 1)

• 47 059
  • 723
  •   1
Отговори
# 675
  • В.Търново
Дами, има ли в Албена АИ, където да сервират обяд на ресторантите на плажа? или много искам?

Има, но това са хотелите от парковата зона, т.е които са по далече от плажа и съответно предлагат това като опция Ultra all inclusive- Ралица, Ралица Супериор, Вита парк и Ком.
От тези хотели,  фамилни стаи свързани с врата има във всички май без Ком. Но с малки деца е по-добре да си в хотелите на плажа и няма нужда да се храните в друг ресторант просто си се прибирате в хотела.Опция с две свързани стаи и на плажа и за по-нормална цена е Оазис, Елица. Не съм била за да дам коментар.Ние също ще резервираме свързани , но в Компас. Гледам,че Оазис ед.стая в най-активния сезон( средата на юли) е около 88 лв, т.е около 176 лв на ден за двете стаи.
Единичното настаняване винаги идва по-скъпо,отколкото легло в двойна стая,т.е. например в началото на сезона юни месец в Добротица легло в двойна стая е 78лв.,а ако е с единично настаняване е 102лв,т.е. ако се вземат две единични стаи със свързани врати ще струва 204лв,а не 156лв.

А по въпроса за Ол инклузива за наемането на апартамент в Добротица ето какво пише Съни Турс:
Цената за настаняване в апартамент е за двама,формирана на база нощувка и закуска.
Доплащане за All Inсlusive-45лв. за възрастен;
Доплащане за All Inclusive за дете 2-11.99г.-22.5лв.(плащат 50% от цената за възрастен)

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 17:50 от rosinauzunova

# 676
  • София
Аз искам да помоля Лулумба или някой друг, който е по-на ти с Албена и ресторантите...
Интересуват ме ресторантите, които са включени в програмата Dine Around :
    * Добруджа, ресторант Ciel Bleu- 17 етаж  
    * Ресторант Калиопа  
    * Мексикански ресторант „Текс - Мекс"
    * Италиански ресторант „Ти амо"
    * Ресторант Поко Локо  
    * Ресторант "Зелена ябълка"  

Ще помоля за съвет, на кои 2 да се спрем!
Благодаря!      bouquet

# 677
Е ти отсега ли ще избираш ресторантите!  Laughing
Що не изчакаш поне заминаването за Албена, на място да се поогледаш или който ще почива преди теб, да сподели отзиви.
От коя дата ще ходите, ние сме от 26 юни там.
Аз на прима виста съм си харесала ресторанта на Добруджа на 17-ия етаж, гледката сигурно си струва, но дали ресторанта си струва ще поразпитам на място.

Като споменаваш lulumba, аз нали си копирах някои мнения от старите теми и имам едно нейно специално за заведенията и цените, копвам го тук за който не го е чел или за припомняне:

Отзиви за цените и заведенията (lulumba, август 2010 г.)

По крайбрежната алея
люлки от типа клатещи се - 1 лв
багерите, които копаят камъни - в зависимост от продължителността - цената започва от 4 лв. Голяма краста е във всеки случай.
батут - 6 лв за 15 мин.
влак на релси - 4 лв за 5 мин.
водните колички - зависи от времетраенето, цената започва от 3 лв
надуваема сфера (т.нар. луди топки, в които влизаш и трябва да запазиш равновесие, докато тя се носи в басейна) - 10 лв за 8 мин, ама голям кеф - и за този вътре, и за зяпачите.
рикша - 14 лв за 1 час
влакчето го знаете вече - 2,50 за възрастни и 1 лв за деца. Ако решите просто да се разходите от центъра до горската част и обратно, ще ви таксуват двойно - тоест за четиричленно семейство излиза 14 лв. На финала на нас вече взеха да ни правят отстъпка и спряха да таксуват малкия, ама щото бяхме редовни.  

Заведения
С уговорката, че тук мнението е мнооого субективно и зависи от доста неща. Тоест за един цената може да изглежда ниска, за друг - висока, а за трети - нормална. Ще се опитам да съпоставя горе-долу със заведения в София - като някакъв ориентир. Независимо, че бяхме на ОИ, вечер си ходехме тук-там.
корабът "Арабела" - много е атрактивен, ако сте с деца - много му се радват, а най-големият кеф е да въртят корабния рул. Най-добър изглед и най-приятно е на най-горната палуба, но там местата са малко. Добре е да отидете отранво, за да хванете изобщо места на кораба. Доста посещаван е честно казано. Цени: салата с миди (супер вкусна) - 5-6 лв, панираи калмари - пак в този диапазон, но не ги препоръчвам - с гадна панировка са и много мазни, сафрид, лаврак и ципура - 12-15 лв. Сафридът е най-вкусен. Калкан (страхооотен) - 25 лв. Алкохолът е само български. Малка мастика - 2,50 лв. За мен лично цените са съвсем нормални като за рибен ресторант. Много по-ниски от рибната "При Яфата" например. Но и ястията не са така пипнати, а са по-простички. Но вкусни.
Точно под кораба е Рибарска хижа. Цените са абсолютно същите като на Арабела, но има доста по-голямо разнообразие откъм риби. Вкусно. Внимание: мноооого силна музика.  
италианският Ti Amo на търговската улица - само, ако много, ама много ви се хапва паста или пица. Истински са и приятни. Не върха на сладоледа обаче. Пиците са малки и големи. Цени - доста сносни - от 5 до повечко лева, зависи от продуктите. Определено по-евтино е от пицария "Виктория" във Военния клуб. Много шумно място обаче и някак неуютно.
Мексиканският ресторант, пак на същата улица. Атракцията му са мариячите. На 10-та минута и 7-ото фалшиво парче с ненастроен инструмент обаче ти иде да стреляш на месо. В комбинация с деца, които не се кефят на въпросното място, хапването там става мисия невъзможна. Не мога да дам обективно мнение, признавам си.  
Танго и милонга бар във Фламинго гранд - не съм фен на фламенкото, нито на латино-музиката, но заведението е много в мой стил: уютно, със задушевна, спокойна обстановка. Музиката е много на ниво - свирят студенти от музикалната академия в София. Питиетата са с цени горе-долу като в сладкарницата на Гранд-хотел София, може би една идея по-евтини. Внимание: климатикът там е пуснат на мнооого ниски градуси, задължително си носете нещо леко, което да наметнете вътре, защото разликата е срязваща.
И още нещо - напитки за по пътя, докато се разхождате, не купувайте от крайбрежната алея. Цените там са с 1 лв отгоре. Например: в края на стълбите, които се спускат от Орхидея и в магазинчето в базара в центъра, кола в кутия струва 1,50 лв, а бира, пак в кутия - 2,50. Българските даже са по-евтини. Същите неща на крайбрежната са с 1 лв по-скъпи.
Забравих - най-готината атракция, поне за деца - 30-минутна разходка с корабче - по 5 лв на човек (детето, независимо от възрастта също е човек  ). Но си заслужава.  

# 678
Аз приключих с търсенето  Grinning Вчера сутринта резервирах 6 стаи в Добротица от 08 до 15 юли. Даже ни направиха 5% отстъпка за група Laughing

# 679
A Oазис нали не е много отдалечен от плажа? В смисъл проблем ли ще ни е придвижването пеша с бебешка количка?

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 15:54 от Ulia

# 680
Не съм била в ресторант "Зелена ябълка". Разкажете как е там.
http://www.albena.bg/bg/pages/dine-around2.html

Улия, зависи. За нас беше приятно, но ние сме си по движението пеша по принцип. От "Горска фея" ходехме на плаж и никога не сме се и замисляли да пътуваме с колаката всяка сутрин и да се прибираме с нея по обяд.

# 681
A Oазис нали не е много отдалечен от плажа? В смисъл проблем ли ще ни е придвиждането пеша с бебешка количка?

Не, много е близо, даже може да си прескачаш от плажа до барчето за напитки и сладолед, не е проблем.

# 682
Благодаря ви много. И ние обичаме да ходим пеша. Hug

# 683
Тъкмо щях да резервирам за Добротица и гледам- в рамките на няколко дена вдигнали цените космически #Cussing out Непосилно ми стана. От 1 август беше 560лв, сега станало 686лв ooooh!

# 684
Каква е тая цена 686 лв., на човек ли, за стая ли, за колко дни? Ол инклузив или ултра ол?

# 685
Каква е тая цена 686 лв., на човек ли, за стая ли, за колко дни? Ол инклузив или ултра ол?

От кога Добротица пък е  ултра?  newsm78

И ние приключихме, резервирахме далеч от Албена    Peace

# 686
Въобще не знам каква е базата за настаняване в Добротица. Затова питам.

# 687
  • В.Търново
Тъкмо щях да резервирам за Добротица и гледам- в рамките на няколко дена вдигнали цените космически #Cussing out Непосилно ми стана. От 1 август беше 560лв, сега станало 686лв ooooh!
Ами като гледам цените те са изравнени с тези на Орлов,тогава по-добре в Орлов да резервирате,там поне е реновирано всичко и е 4*.Не се занимавайте с Добротица тогава.Вярно,че не беше зле там,но за тия пари не се покрива качество-услуга в Добротица.Не си заслужава.По-добре Орлов. Peace

В Добротица е Ол инклузив с междинни хранения.

# 688
Не мога да си позволя 1400 лв за 7 нощувки.Naughty Ще се насочвам на другаде.

# 689
Дааа, туроператорите днес са вдигнали цените за Добротица. Вчера аз потвърдих на Албена резервацията по старите цени и с отстъпката ни излиза на същите пари като миналата година.
А, междинни хранения и Орлов имат от тази година. Поне така ми казаха по телефона.

Общи условия

Активация на акаунт