Малки ЮНСКИ слънчица ще празнуват празника на любовта ! - №14

• 27 706
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Връщам се току-що от фестивала в Перник, беше чудно. Тази година аз не участвах, само мъжът ми. Тръпката е друга, но пак беше готино.

Пепси, не само че няма да ти се смеем, ами "евала" (от мене, де). Ив, и аз наскоро (наскоро, наскоро, преди две-три години) препрочетох Четирилогията на Талев, много ми е любима. Имаме страхотни автори.
Диди, разбирам за какво говориш, аз им викам "вкусни книги". Има книги, които ако не са ми "вкусни", едва докретвам до края.
Сега и аз отивам да видя какво има в пощата.

# 91
Честито на бебетата ,които днес навършват седмия си месец! Tada

Ив ,дано вече е оздравяло детето! Praynig

Мартеа ,и аз бях там,но толкова много хора на едно място и толкова много шум,на мен лично не ми допадат,особено сега с бебо.Ако не ми се налагаше ,щях да си го спестя.                                    Сега видях подписа ти Mr. Green

За къпането-тази ваничка дето е като легенче ,вече не ми се струва толкова удобна.Първо нашата баня не е топла,пък и ме страх да го нося бебо докъто стъпвам по хлъзгави плочки затова я слагам отново в стаята.Да ама един човек неможе да я принесе докъто има вода в нея,защото местата ,които са оставени за хващане не са едни с/у други и така се налага да я пълня и изпразвам с легенче и каничка.Друго неудобство е ,че така седейки бебо нямам достъп до пишока и д-то,а и пак в стаята всичко става във вода.Абе с една дума сгода няма.

За книгите -преди четях много и редовно посещавах градската библиотека,но сега нямам  време пък и желание.Любими автори са ми Д.Х.Чейс, С.Шелдън, Д.Стийл все  в духа на Америка,но на мен ми харесват.

Птиче,не съм съгласна,че децата винаги са огледало на родитела,примери има много,но ще дам само един-познавам двама братя, отглеждани и възпитавани по един и същи начин ,при едни и същи хора ,а те толкова различни-единият изтъкан от положителни качества,а другият, всичко лошо за което се сетиш.Нещата явно са комплексни. За да се създаде един истински човек  от значение са не само  родителите ,а и приятелите , средата , гена и мн.други фактори.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 21:43 от cherri

# 92
Привет!
Благодаря на всички за споделените книжки, набелязах няколко заглавия. Аз също не мога, без да чета, в момента поради липса на време чета, докато ям.  Embarassed
За ревността - при нас е обратният вариант: обсебваща и задушаваща любов на каката към малкия. Сигурно е израз на скрита ревност, въпреки че се старая винаги нея първо да оправям, малкият си чака търпеливо. Сложа ли го в проходилката горкото дете не може и една крачка да направи. Кака му го бута от стая в стая, трупа му играчки, вкарва го в измислени сценарии на игри, пъха му или му маха залъгалката по нейно усмотрение ...  Crazy В общи линии постоянно е отгоре му и го целува, мачка, държи му ръчичката. Гледам да не се карам, но на моменти ми идва в повече. Радвам се обаче, че тя се кооперира с него, учи го на много неща, спокойно мога да и го оставя да го занимава, докато се изкъпя например. Когато има други хора, искащи да му се порадват, не им дава никаква възможност - бута им ръцете да не го пипат, застава между тях и него, за да гледа само нея, почва да говори много високо, за да слуша само нея. Ако някой по-слабо познат го вземе на ръце, изпада в истерия.  ooooh!
Мартеа, много хубав подпис!  Joy

# 93
и аз искам от тези джажи на нуби ,но.........срам не срам ще си призная с тези сайтове хич ме няма и не мога да си поръчам  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
моля ако някой си поръчва да ме включи и мен с телеграфен запис паричките веднага пристигат ....

# 94
milkuz, все едно говориш за детето на една моя приятелка, едно към едно.Голямата е първи клас, малката на два месеца.Онзи ден ги видях с количката за пръв път, ами тя не ми даде възможност да го зърна.Исках да оставя едно желязно левче в количката, само дето не ме плясна през ръцете, ама й се искаше, по-погледа й разбрах. hahahaОт горе на това иска само тя да бута количката, даже майка й взе да протестира, че като са на разходка, тя самата не може да се нарадва да си бута бебето  ooooh!В къщи я бутала, тя да го приспива.Дали е нормално или другата крайност  newsm78
п.п.Момичета, някой давал ли е Есберитокс?Педиатърката ни го изписа, след заболяването, за засилване на имунитета, пише, че може да се дава на кърмачета, но все пак съдържа минимално количество алкохол, нещо като на д-р Тайс билковите извлеци на спиртна основа, дето са за деца  newsm78

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 22:52 от ketti

# 95
 Привет ,момичетаа:)Много рядко ми остава време да ви чета ,но когато го правя е с голямо удоволствие:).
  По повод приспиването -в началото бяхме много примерни и заспивахме безпроблемно в леглото или количката.А сега само на калъфчица с полюшване на краката...ефекта е моменталенн:).След като заспи я пренасям на нейното си легло.
  За гърнето я сложих за пръв път преди една седмица(ние сме на осем месеца).Даже аз се изненадах колко безпроблемно привиква -в момента ,в който я сложих се случиха нещата:)
  А относно книгите-послените ,които прочетох бяха Д.Гришам-Признанието и  К.Стокет-Слугинята.Сега чета един трилър ,но нещо не съм вдъхновена и може би ще прочета нещо старо и позабравено Simple Smile)
  Някой дава ли кисело мляко на своето мъниче?

# 96
  • Обетованата земя
и аз искам от тези джажи на нуби ,но.........срам не срам ще си призная с тези сайтове хич ме няма и не мога да си поръчам  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
моля ако някой си поръчва да ме включи и мен с телеграфен запис паричките веднага пристигат ....
Ако има отзовал се на молбата и аз се включвам  Blush Нямам регистрация в Е-бей и незнам как става, затова търсех и посредници.

# 97
Диди, мини с метлата в личните ти  Peace

Диди, измети още малко

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 08:17 от ketti

# 98
  • по света и у нас
Хайде и аз в новата тема,макар да не успявам напоследък да ви следя,поне после да наваксам.

Птиче,както винаги отлична работа! Hug

# 99
milkuz, все едно говориш за детето на една моя приятелка, едно към едно.Голямата е първи клас, малката на два месеца.Онзи ден ги видях с количката за пръв път, ами тя не ми даде възможност да го зърна.Исках да оставя едно желязно левче в количката, само дето не ме плясна през ръцете, ама й се искаше, по-погледа й разбрах. hahahaОт горе на това иска само тя да бута количката, даже майка й взе да протестира, че като са на разходка, тя самата не може да се нарадва да си бута бебето  ooooh!В къщи я бутала, тя да го приспива.

Все едно говориш за моя син. Той в началото така не даваше никой да не го погледне в количката, че ще му го открадне Mr. Green И това отмина, успокой приятелката си.
При нас се получи, тъй като бабите от блока все го плашеха, че ще му откраднат бебето, та това беше резултата. Може би и на това детенце някой му е казвал така

# 100
Май не е заради бабите.Тя не го е извеждала много, заради студа.Ама им гледам снимките във Фейса.Е, то това бебе няма самостоятелна снимка, даже от родилното/часно/  Mr. Green
Сега не мога да си спомня, дали в нашите теми или другаде, бях чела, за едни родители, дето още от свиждането след раждането, решили да се преборят с ревността на по-голямото дете, като давали малък подарък на по-голямото, още в болницата с думите:"Това е за теб от бебето.По-голямото било кака, та купували диадеми, фибички и т.н.

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 00:03 от ketti

# 101
хехе, еми много е въодушевена каката. Ще отмине постепено

# 102
Добро утро!

Моля за помощ - от 3 дни диарията на Крис не се повлиява от никакво лечение. Сменихме 2 препарата с педиатърката - Смекта и Хидрасек. Нищо.
Оризови каши, пюре от моркови, пюре и чай от шипки - нищо.

Освен диарията и зачервеното дупе, никакви други оплаквания няма.
Ще съм благодарна ако някой даде съвет.
 Peace

# 103
  • Варна
Стаси, чай от кора от нар помага моментално.  Peace Не съм прилагала при толкова малко бебе, но мисля, че не е проблем. Дано скоро отмине!

# 104
  • В.Търново
Добро утро и от нас!Благодаря на всички за подкрепата,Мони вече има подобрение.Все още сме на инжекции терцеф,утре ще я види и педиатърката и ще прецени колко още ще продължаваме.Удариха и един урбазон,мисля че се повлия добре от него,днес сме без хрема,но кашлицата все още не  е отминала.Надявам се утре положението да е още по-добро! Praynig
Виждам,че има още болнички-да се оправят бързичко  Hug
За есберитокса,ние давахме 10-ина дни  3 пъти по 10 капки,подходящо е за малки бебчета.Мои познати с малки бебчета също споделиха,че им е предписан като имуностимулант!
За диарията-ние от антибиотика получихме-давах 2 пъти ентерол прахчета,подобри се положението (но не спря напълно).Започнахме и био гая,но от нея ефекта се постига с натрупване.Всеки ден завам запичащи храни.Трябва и много течности,макар че ние сме скарани с водата.
За гърнето-Мони от 3-ти януари свиква с него.Често си върши "работата" там,но е случайно,мисля че не осъзнава все още.Важното е да свикне с него.
Хубав ден,милички!

Общи условия

Активация на акаунт