Отговори
# 165
На мен ми дадоха стерилизатор за микровълнова, но като прочетох, че е вреден и много се замислих.
А ако случайно се кърмим успешно няма смисъл да наливам пари за електрически стерилизатор.
Аз като за начало съм взела само 2 шишета на Томи Типи, едно малко и едно голямо и една биба залъгалка на МАМ за зор заман, дето се казва.
Ако всичко тръгне с кърменето няма да има смисъл от скъпия стерилизатор, а ако не тръгне тогава вече ще взема. Въпроса беше да знам какво да правя примерно първата седмица или две докато преценя дали ще ми е необходим електрически.

# 166
Хаиде да започнем на чисто. Simple Smile
Аз се казвам Лора на 23 год. съм и както се знае съм в деветия месец.
В началото бременноста ми бе тежка с гадене  ,без апетит абе въобще мн гадно беше.
Ето и тук има няколко снимки за да видите коя съм-

http://arash.snimka.bg/baby/za-bebo.563962.22237198
После бременноста ми протече кажи речи леко само като исключим контракцийте които ги  имах от 3-4 месец.
Общо взето за девет месеца от 57 кг. станах 72 -75 някъде там,но наи странното е,че днес съм 75 а утре съм 72 и се менят постояно така килограмите ми.
А сега почна и да ми натежава и  се появи една остра болка в гърба която не мога да я понасям.
Ходих и на лекар и ми беше изписал да се мажа с един крем  .
А от крема направих алергия и  сега на края на бременоста   взеха само лоши неща да ми се случват. Sad

Искам да се извиня ,но  просто съм малко импулсивна а и сега и нервите ми нещо  почнаха да ми играят номера.

# 167
Като споменахте за изваряването в тенджера да питам и аз.
добре де шишетата нали са от пластмаса, дори и да е без бисфенол няма ли да се разтопи пластмасата? Ами бибите на шишетата този силикон с изваряване в тенджера няма ли да се разкапе или бибите залъгалки, направо съм в голяма чуденка. newsm78

Мила хайде чакаме новинки  Hug .
Неска си мислех че като вляза вече ще има честитки за теб  Peace .Пак да ти пожелая всичко да мине добре че не знам дали ще имам време утре да пиша!  Hug . Стискам палчета   Peace

А за шишетата и мен ме е страх да изварявам ,защото по скоро може да ги разваля.
И купихме електрически стерилизатор на Авент, защото си е автоматично.Само натискаш и то си го изварява колкото трябва и после само изключва.И се сипва савсем малко вода вътре.Само на дъното.Учудих се, но така поне няма да си разваля шишетата,че каквато съм несръчна

# 168
АЗ се притеснявам как да изваря стъклените шишенца и дали няма да се спукат.

# 169
kapmeh, благодаря  Hug, ама както е тръгнало бая народ може да ме изпревари, защото признаци нямам  Mr. Green

Въпросът е, че наистина не ми се дават едни 150 лв. ако всичко с кърменето тръгне ОК. Embarassed

# 170
Бендж, аз моя го купих за 63лв май беше- електрически на Линдам, до сега не съм го пробвала, но май вече всичко съм зарязала.
Бобчо май пита за мъжете-е моя не ме дразни, но вече не ме слуша изобщо и не ми помага. Май и той вече е изморен доста, но и той ходи по13-15 часа на работа. Връща се и аз съм направила списък, плюс кокера. Да ви кажа вече не им издържат нервите и на тях. И те чакат малките съкровища-макар, че моя мъж още си прави илюзията, че ще ходи на работа.

наистина лека вечер-чакаме бебета с нетърпение   bouquet

# 171
Аз не мога да се престраша да изварявам.Не че се лигавя ,но наистина комплекта със всичко за храненето го взехме на Авент и то на страхотна цена...И не мисля да се белосвам да изварявам.Но наистина бих ви препоръчала стерилизатор ,просто пести време и усилие.И пише че може да стерилизирва всички частички на помпата за кърма и всички биберони.

# 172
Само да се включа за каните с филтри, че те самите са някакви химии. Ние например имахме кана Брита, за която пишеше, че минавайки през филтъра, се увеличава концентрацията на натрий във водата. Това за възрастен не е проблем, но знам ли за бебе...   newsm78 
Понеже някой по-горе спомена че смята да ползва кана с филтър, няма да е зле първо да се информира какво представлява филтъра.

# 173
Мацки, днес само чета и не бях писала.
Първо, честито на Биричката и да кажа набързо, че днес се наложи да посетим доктора понеже сутринта като станах нещо така се ливна по закръглените ми баджаци  Mr. Green
След час ме натиснаха да звънна на док и той ме извика веднага. Направи ми гинекологичен преглед (много болезнен) по причина, че няма никакво разкритие и родовия канал си е напълно затворен. Понатиска ме да видим ще протече ли - нямаше нищо. Но като цяло все ми казват, че младежът е мн едър и има риск да спука водите.....голям голям колко да е голям към 2500 човечето. Та..сега ще пазим леглото  ooooh! Аз все се надявам да размислят и да съм излекувала бактериите, но още нищо не се знае, та и ми виси над главата раждане с холова гарнитура както казва мъж ми  Laughing
Лека вечер от мен  Simple Smile

# 174
Така ми се спинка и ми натежават очите, че май е по-добре утре да се включа с един пресен и свеж пост!

Само сега да честитя нови попълнения от бебчовци- да са живички и здравички и да радват мама и тати!   bouquet
Палчета за всички, които имат нужда!

Сладки сънища на всички!

# 175
относно мъжете- и моят напоследък е по-нервен от преди и често ми го предава на мен или обратно - аз съм в лошо настроение и му скапвам и неговото..та в голям дяволски кръг се завъртаме понякога  Sad Но и аз като Лори си мисля, че те също го преживяват по техен начин. Все пак предстои голяма промяна скоро и това малко или много ги натоварва психически, макар и да не носят бебета в коремите си   Wink..
Търпение според мен е решението и разговорите- те много помагат  Peace

# 176
дива може да задържаш вода затова така да мениш теглото...не се притеснявай
Бенджи-аз всичко си преварявах в тенджерка...залъгалките само де,че аз шише почнах даползвам чак след 6м за водичка...дотогава не ми трябваше

Има течност за стерилизиране първо в нея и после малко във врялата вода  Peace...всеки ден ми беше като Отче наш...свиква се,по лесно ми се вижда Peace...Стъклените по същия начин,няма какво да ги мислите bowuu

Аз не мога да ставам вече,най добре ми е седнала...това е,май си правя още разкритие,че понаболява от време на време  Mr. Green...Бенджи и аз исках оня ден да ИЗНАСИЛЯ мъжа ама той се плаши милия...сладкия ми той,толкова е смешен да не пипне тук,да не пипне там  hahaha Joy...посмях се и раздрусах бебка  Heart Eyes ,та така с нашия опит...ама не се отказвам  Twisted Evil

Фентъзи днес не я видях да пише
Дидишончето-уж вестителка,сега за нея вести нямаме от кой да чакаме  Mr. Green,дано всичко е наред с нея  Hug

Така да си кажа,никой никого не съди/вини/набеждава тук,всички от непознати станахме близки на база само и единствено....СПОДЕЛЯНЕ...ежедневие,тревоги,радости и празници,неволи и основно общи вълнения за бебчето си  Hug.....това е,едва ли някой умишлено ще пренебрегне друг ей така на база ник нейм или аватар-НЕ ние искаме позитивизъм да лъха от тук,за мен тази тема е спасителна сламка,изкл.нужна ми на моменти - като сегаааааа  Mr. Green за мен,не ми харесва изобщо да чета нападки,подигравки и дразнене от който и да е към който и да е

Обичам ви БЕ сладки айде вече кафа Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 177
За каните мога да кажа за Брита.Ние ползваме вече 2-ра година,защото тук водата не се пие и трябва само минерална.И понеже все едни и същи минерални води та си купихме кана да има малко разнообразие...тя е с активен въглен във филтъра и чесно казано водата има много приатен вкус особено през първите дни след смяната на филтъра.Тук се препоръчва от за някой хронични заболявания да се употребява вода от такава кана.Познати с малки деца ползват също и са доста доволни.

# 178
Аз да се похваля какво купихме за креватчето. Simple Smile
http://arash.snimka.bg/baby/za-bebo.563962
А утре или другиден ще ходим да купим количката.

# 179
  • София
Дива, за стъклените и аз незнам, но си мисля, че при всички случаи най-добрия вариант е стерилизатор. Той върши всичко и не те ангажира с постоянно висене пред котлона. Така, че аз бих инвестирала с пълна сила в един стерилизатор. Само си чакам останалата част от болничния и мисля, че ще се обзаведа с такова чудо. Този път съм си го обещала, че първия ми син го гледах доста старомодно, нямах такива екстри, но сега...друга работата.
Аз всичко на всичко за сега имам само две шишета и те са ми подарък. Мисля да ги ползвам, защото съм много скептична за кърменето, но ще видим. За това не съм се и изхвърляла да купувам шишета.

А иначе ето такава биберона залъгалка купих днес, да изчеткам мъжа ми, и нямам търпение да му я покажа  Simple Smile

Много е твърда самата биба и незнам доколко е качествена и доколко бебето ще я иска, но аз я купих повече заради мъжа ми  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт