115та италианска тема

  • 32 576
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 653
на мен пък ми пристигна сии белла е стай дзитта, току виж ми доШъл акъла на дърти години Simple Smile


тралала ето и едно 4етиво за теб Simple Smile : http://it.notizie.yahoo.com/blogs/focus/gli-uomini-che-non-dormo … si-mai-p6381.html

буон уикенд на вси4ки
Enjoy the Springtime!

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 18:55 от gioia.

# 661
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
И аз го гледах това кулинарното по БТВ. За пастата не знам как се справиха, ама сосовете определено не ги налучкаха, журито каза за тортелините с масло и салвия че нямали сос, ами то какъв сос да имат, все пак масло и салвия не са сос. Абе нещо се пообъркаха готвачите, ама и журито нищо не отбираше от ит.кухня.
Лени, в тази връзка да те питам ти къде гледаш БТв в Италия, че тука сега ми харесаха 3 сериала, два бг и един турски, все по БТв са и искам да си ги следя като се върна Peace

# 662
  • Мнения: 5 710
Линдита, аз гледам от тук: http://www.telemost-bg.com/bg/play
има регистрация, безплатно е, качеството е супер.
Аз от миналата седмица покрай майка ми гледах новини и Стъклен дом, онзи ден гледах "Столичани вповече", а снощи тези Лордс Simple Smile Турски сериали - тц.

# 663
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Линдита, аз гледам от тук: http://www.telemost-bg.com/bg/play
има регистрация, безплатно е, качеството е супер.
Аз от миналата седмица покрай майка ми гледах новини и Стъклен дом, онзи ден гледах "Столичани вповече", а снощи тези Лордс Simple Smile Турски сериали - тц.

Мерси много  bouquet

Да, и аз тези двата български, много са яки Peace

# 664
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
И аз го гледах това кулинарното по БТВ. За пастата не знам как се справиха, ама сосовете определено не ги налучкаха, журито каза за тортелините с масло и салвия че нямали сос, ами то какъв сос да имат, все пак масло и салвия не са сос. Абе нещо се пообъркаха готвачите, ама и журито нищо не отбираше от ит.кухня.
Лени, в тази връзка да те питам ти къде гледаш БТв в Италия, че тука сега ми харесаха 3 сериала, два бг и един турски, все по БТв са и искам да си ги следя като се върна Peace

ее, ма как, може ли малко сос4е да няма, да си топне 4овек?  Joy
не съм гледала предаването, де, ама масло и салвия, и малко 4есън ми е лЮбима... заливка ли да я нарека?  newsm78

по повод на стриктната ит. кухня, без бой си признавам, 4е и аз съм 4овек импровизатор  Embarassed
то не 4е съм кой знае к'ва готва4ка, де  Confused Laughing

# 665
  • Italia, Palermo
  • Мнения: 886
Въй, колко сте писали....
Е, Феям, за скарпетта не става маслото, та да топнат хляб с пастата, както правели гърците, според вси4ките ми близки в нея държава яко маали ляп с паста, 4е и пиле отгоре и.
Звездев си е най_финния готва4 и когато прави италийски манджи си е ба6 а регола д'арте. Ути открай време си е ужас с измислиците си. А тия Лордс трябва да ги зърна, макар и от коментарите тук да разбирам, 4е няма да има нужда да се подразвам дори и за минутка и с тях.
Линдита, какво им е якото на тия български ужасни сериали, та и адски вулгарни, кадута ди стиле изнервя6та и никаква ре4ита актьорска вкл. и тая наСтефанА ДанаиловА, за който майка ми каза, 4е съм била влубена в него като много малка. Аз пробвах, буквално по минутка проби, на два пъти да гледам Стъклен дом, ей не се трае..., на6ите и те така. Виж турски сериали си гледам някои, но въпрос на вкус. И новата комедия българска все тая, макар и леко по_добре да е от Домът джамов. Аз си гледам на6а телевизия с предплатена карта на булсаткома и втори декодер и сателитна антена, освен тия на Скай де имаме.
Ние си купихме в4ера билети самолетни и за три месеца сме пак в България. Аз бих си стояла и 12 месеца тама, ама не става. Нали знаете_ зависи кой как се 4увства тук, един е ок и с радост се връ6та, друг не и това да е все така зор е цяло не6тастие и не си е работа, ама какво да се прави_ в името на лУбовта е.

# 666
  • Мнения: 6 913

Миликс Joy Все едно прочетох притча.

# 667
  • Мнения: 9 042
И аз го гледах това кулинарното по БТВ. За пастата не знам как се справиха, ама сосовете определено не ги налучкаха, журито каза за тортелините с масло и салвия че нямали сос, ами то какъв сос да имат, все пак масло и салвия не са сос. Абе нещо се пообъркаха готвачите, ама и журито нищо не отбираше от ит.кухня.
Лени, в тази връзка да те питам ти къде гледаш БТв в Италия, че тука сега ми харесаха 3 сериала, два бг и един турски, все по БТв са и искам да си ги следя като се върна Peace
Аз не успях да я гледам беше ми само за фон тази серия за готвачите,,но ми се струва ,че журито  си разбират от работата.А що се отнася до италианската кухня  ,шеф-готвач Ради Стамболов  притежава доцентура по италианска кухня от Школа "Албегиера Ди Ресторанте Ди Серамацони”, Италия. Специализирал е във Виена. Готвил е за 13 президенти на различни държави,та все ми се струва ,че поне малко разбира що е това италианска кухня.......Тези млади хора са работили в елитни ресторанти и продължават да работят в такива ,та едва ли италианската кухня е някъкъв проблем за тях.

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 12:23 от MG18

# 668
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
Въй, колко сте писали....
Е, Феям, за скарпетта не става маслото, та да топнат хляб с пастата, както правели гърците, според вси4ките ми близки в нея държава яко маали ляп с паста, 4е и пиле отгоре и.


Миликс, не знам при вас, но тук не познавам италианец, който да не яде хляб с пастата  Rolling Eyes
въобЩе без хляб не може да се седне на масата, и скарпетата е задължителна, какъвто и да е сосът. на мен ми е трудно да комбинирам 2 тестени, но задължително си обирам маслото и салвията с кори4ка хляб  Wink
така както про4етох ми заприли4а, 4е те са искали по_обилно коли4ество сос, затова се засмях.
всъЩност след като видях плуваЩи в доматен сос лазанье в Париж, се примирих с факта, 4е италианската кухня всеки си я интерпретира как реШи.
но приятели, на които правих лазанье последния път в Париж, едва лиЩе хапнат пове4е такива в ресторант  Mr. Green

# 669
  • Italia, Palermo
  • Мнения: 886
Не, бе Феям, аз имах впредвид не скарпеттата, а ба6 ядене  на пастата с хляб както са ми разказвали за в Гърция, както картофена яхния или ориз с хляб, като в България. Да, и аз обирам с хапка понякога соса от пастата. Тук се яде обикновено и второ, трето и т.н., но ние когато не сме на пиатто унико у дома после се хапва хляб я със сирене, я със салам , маслини или салата...
Ох, Вито е бил ужасен от ястията по ресторант4етата в ПАриж, а в БАрселона лазанята бе ужасно воня6та като с ов4е или козе месо, 6тяхме да припаднем само от вонята.

# 670
  • Мнения: 5 710
моля ви се, аз съм вече пю тонда ке алта... би трябвало да мина на .. въздух до края на живота си.
и искам да ви кажа, че аз от паста не пълнея, пълнея от хляб.
преди да се оженим Дамиано не ядеше хляб и беше много добре. Като пристигнах с балканските си нрави... ето до къде се докархме Confused

феиам,
в какъв смисъл хляб с пастата? успоредно? в моята фамилия хляб се яде понякога, след пастата със сирене, както е при Миликс. това наобяд. Но успоредно не. Мъжът ми освен това има чудни навици на естествено разделно хранене, ако мине на раазделно няма и да усети - никога не смесва, докато яде. Аз успоредно мога да ям Х неща, докато той не. Изобщо аз съм много самокритична за вкарването на навиците ми на хранене ( нищо особено, средностатистически български навици), за състоянието на мъжа ми - гастрит, обратен рефлукс, поне 15 кг. откакто сме се оженили... и съм пълен поддръжник на тукашния по-аскетичен стил ( за сем. говоря) на хранене. Но аз като се пусна да е вкусничко, да е хубавко, сапорито..  Confused

гледах The kids are all right, не е лош филма, но не разбрах защо удостоиха Анет Б. с номинация за ролята си, честно казано.

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 14:40 от 10 c's

# 671
  • Мнения: 6 913
феиам,[/b] в какъв смисъл хляб с пастата? успоредно?
Успоредно, да. Говоря от името на моя мъж. Wink Яде си паста и си чупи хляб и яде и него успоредно. Laughing
Преди го правеше винаги, сега само понякога.

Феиам, и аз предпочитам да ям пастата като паста ин бианко + споменатата от теб заливка. А равиоли/тортелини не мога да си представя да ям с доматен сос, само с тази заливка отново!
Паста с доматен сос/рагу не ям, лазанье също, понеже пак е подобно.

# 672
  • Мнения: 5 710
каква е тази заливка, аз не разбрах.  не разбрах и какво е скарпетта...

# 673
  • Мнения: 6 913
масло и салвия, и малко 4есън ми е лЮбима... заливка ли да я нарека?  newsm78
Тази. Wink

А скарпетта е да си топнеш залъка и да си обереш сосчето от чинията.
И снимка. Laughing

# 674
  • Мнения: 5 710
още утре ще пробвам тази заливка, за сефте чувам, как се прави, сигурно разтопено масло, салвия наситно, чесън ( счукан или как..)

Общи условия

Активация на акаунт