115та италианска тема

• 32 556
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
jufka ,ти не знам кога си минавала през Хърватска ама 180 нама начин да вдигнеш и да не си платиш солидна глоба.Миналото лято един италианец в Хърватска  така профуча покрай нас  и само секунди го последваха цивилни полицай , а на задното стъкло имаше постоянен светеш надпис "Полиция,следвай нас".Та когато го отминахме човека се разправяше с полицията.Мисълта ми е ,че с твоята кола ще си караш и няма да имаш проблем  Grinning.Да ти кажа дали с ферибота или хотел в Сърбия цената май ще ти излезне една и съща.А ние всяко лято спираме на една и съща бензиностанция в Сърбия за 1-2 часа и продължаваме.Другият вариант е да спиш в Триест и да тръгнеш рано сутрин до 9 вечерта ще си на Бг границата   Peace

Ми последно август 2010 беше,за вси4ките тези години,по -някои път и по 2 пъти сме ходили,не са ни спирали полицаи,никаде освен в Бг..Обикновенно,сръбските полицаии стоят след Белград(на едно место има ограни4ения,и след тунелите),а също и в съмият Белград.Обикновенно тръгваме към 2- 3 сутринта,а са и 3 4аса до Триесте,така 4е не ми е нужен хотел там.То4но този път си спомням,се изсипа такъв дъжд (нещо страшно),4е влезнахме в Ниш да спим(в 4 звезди платихме 90 евро за 3 души,апатртамент).. (Маи идваше от Милано) се гонихме с едно бяло Ламбордгини  Mr. Green ,което го изгубихме некаде по пътя,а после го видяхме в центара на София.На коя безниностанция спирате?Осветена ли е?
Пълномощно не мога да направя,защото моито М го няма.
Ще дърпам колкото мога,но ако ме хване дремката(като се познавам ще бъде в Сърбия),,къде да отседна?

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 16:17 от jufka

# 706
Бензиностанцията е в Белград ,нали магистралата минава през самия град .Та вътре в града спираме.Иначе ако минеш през гръцко няма да имаш проблем с пълномощно.Сестра ми е полицай там и ми разказвала ,че минават какви ли не и то без необходимите документи.Разправяше ми за един случай с нашенски цигани с бебето.Имат само документ от болницата къдете се е родило бебето и циганката компетентно и заявила на сестра ми ,че от комуната в Италия им казали ,че това им е достатъчно за път защото има и двете имена на родителите Mr. Green.Та минали си хората платили си глоба и така....същото е и с пълномощните само дето май там няма и да ти го искат

# 707
Aми, Джуфке, излиза, че ти най-много си пътувала по този маршрут от всички нас, така че едва ли можем да ти помогнем със съвет.
Надбягване с коли по магистралите много мразя, така че мощности и пълномощни пък съвсем няма да те мисля и да те съветвам. Rolling Eyes

# 708
Aми, Джуфке, излиза, че ти най-много си пътувала по този маршрут от всички нас, така че едва ли можем да ти помогнем със съвет.
Надбягване с коли по магистралите много мразя, така че мощности и пълномощни пък съвсем няма да те мисля и да те съветвам. Rolling Eyes

Барб ,то е ясно,а и аз не държа ....МГ18 и ти сте ми отговорили ясно за което много благодаря,4е без пълномощно не може..
Въпроса ми беше за някои хотел по пътя в Сърбия и за друг на4ин които да замести това пълномощно.
Хаиде да ме простите за това 4е съм досадила.

# 709
Джуфка, въпрос: защо предпочиташ с кола!? Разбирам да нямахте летище наблизо, ама сте до Милано, нали, или бъркам?

# 710
Джуфке, не си досадила с питането.  bouquet
За скоростта "180 и олтре" и надбягването с коли се заяждам, щот' не одобрявам. Twisted Evil

# 711
Италианските момчета/мъже до каква възраст слушат мама и тате ? newsm78 Rolling Eyes Wink
От каква възраст стават по самостоятелни и започват сами да взимат решения ?

# 712
Маркрит, за теоретичен интерес ли става дума?  Laughing
Ама как се отговаря на тоя въпрос?! Матео моят взима сам решения вече поне от една година...  Laughing

Лени, а БНТ също от този сайт (телемост) ли гледаш? БтВ са много добре, но Канал 1 им е малко по-зле качеството, особено звукът.

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 23:41 от tralala81

# 713
Барб,никога (Слава Богу) не се прекалява и винаги с разум,,Но примерно ,към 2-3 4аса няма трафик.да кажем ,4е вобще и коли няма които да се движат,се позволява  Mr. Green

Тралала,имам да пренасям едни машини на зет ми и 4асти за кола..Със самолет не мога,макар и летището да ми е на 50 мин разтояние.

Маркрит4е,зависи.Тези които излезнат рано от дома на мама и тати( 18 годишни),не слушат и са самостоятелни във всяко едно отношение..Докато тези, които мама и тати не са ги пуснали да излезнат,си стоят и си ги слушат. Laughing не е нито до образование нито до пари,нито до мързел...

# 714
Маркрит4е,зависи.Тези които излезнат рано от дома на мама и тати( 18 годишни),не слушат и са самостоятелни във всяко едно отношение..Докато тези, които мама и тати не са ги пуснали да излезнат,си стоят и си ги слушат. Laughing не е нито до образование нито до пари,нито до мързел...
А защо така се получава ?От манталитет ли зависи , от какво ? ooooh!
Що са такива послушковци ? Mr. Green
Вашите от кой тип са били ? Rolling Eyes

# 715
Влизам ,за да изкажа специални благодарности на 10сент., за пуснатия преди няколко дена сайт на твмост bowuu  bouquet. Мерси,не бях гледала бг. тв мнооого години bowuu  bouquet

И за да отговоря ма въпроса на Маркрит, да кажа ,че моя син определено се очертава да бъде " mammone", както м/у впрочем е бил и баща му.. Mr. Green Mr. Green
Живеенето при родителите,не винаги е въпрос на глезотия , според мен в тази кризисна и бедна Италия е въпрос на пари. Mr. Green

# 716
  • Torino,IT
Влизам ,за да изкажа специални благодарности на 10сент., за пуснатия преди няколко дена сайт на твмост bowuu  bouquet. Мерси,не бях гледала бг. тв мнооого години bowuu  bouquet

И за да отговоря ма въпроса на Маркрит, да кажа ,че моя син определено се очертава да бъде " mammone", както м/у впрочем е бил и баща му.. Mr. Green Mr. Green
Живеенето при родителите,не винаги е въпрос на глезотия , според мен в тази кризисна и бедна Италия е въпрос на пари. Mr. Green

Привет, аз се прибрах Party
И аз се присъединявам към благодарностите на Ффр към Лени, днес ще гледам Стъклен дом,
Благодаря  bouquet

# 717

Линдита, с какво пътува до Бг ?

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 12:51 от ffr

# 718
Маркрит, за теоретичен интерес ли става дума?  Laughing
Ама как се отговаря на тоя въпрос?! Матео моят взима сам решения вече поне от една година...  Laughing
Хихихи, точно същото си помислих и за моя син. Не е от най-послушните, никак даже.

Маркрит, в частност съществуват всякакви ситуации. За всенародно не знам точно, но има клишета разни. Simple Smile
Моят мъж например през петте години на гимназията е бил в колеж и се е прибирал вкъщи само за уикенда. Тогава е придобил елементи на самостоятелно възпитание. Обаче, нали, това е доста непопулярен случай...

# 719
Маркрит, за теоретичен интерес ли става дума?  Laughing
Ама как се отговаря на тоя въпрос?! Матео моят взима сам решения вече поне от една година...  Laughing
Хихихи, точно същото си помислих и за моя син. Не е от най-послушните, никак даже.

Така де, трябваше да уточня, че става дума за сина ми, не за мъжа ми  Mr. Green

Иначе и мъжът ми не е типичен случай, но аз и затова се затрудних да отговоря, защото всичко опира до конкретния случай, обобщенията рискуват да се окажат подвеждащи. Освен ако не става дума за някакво изследване или статия примерно да ти (т.е. на Маркрит) трябва тази информация, тогава има разни статистики, предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт