Разделно хранене 46

• 36 197
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
Мили нови сладурки  Hug

Ще е хубаво, като начало да си изберете една таблица и да следвате нея.
Но е много важно, докато не сте навлезнали в режима да не се опитвате да помагате с мнение на другите нови момичета, с цел да не ги объркате тях, а и себе си. Задавайте въпросите си, а ние ще ви помагаме и отговаряме на тях.

bouquet Heart Eyes Mr. Green

# 586

И още царевицата към кои храни спадаше и с какво можеше да се комбинира???

доколкото знам царевицата спада към зърнени храни и бобови , т е може да се яде с ориз например.

ако греша да попрявят по-знаещите.. Sunglasses

царевицата спада към скорбиала, аз лично я комбинирам със зърнени и бобови и мазнини. Третирам я като граха, ориза. За мен кашкавала е мазнина Mr. Green Този който купувам е мазничък  Joy

# 587
Добро утро и от мен ! Hug

з- нищо (само кафе)
о-зелева салата със моркови и зехтин
в- същото

след вчеращното ядене на спагети ме е страх да се кача на кантара.. Crazy

# 588
Добро утро!

Храни, които трябва да се употребяват самостоятелно:
На първо място са плодовете, които трябва да се консумират минимум 20-30 мин. преди белтъчна или скорбялна храна, или 2-4 часа след нея!!!!!!!!!!
Може да се ядат след салати от пресни зеленчуци.
Плодовете не трябва да се приемат непосредствено след хранене, защото ферментират и затормозват смилането на приетата храна.
Плодовете могат да се комбинират помежду си, а киселите такива могат да се добавят в малки количества в прясно и кисело мляко и скорбялни храни.
Това е цитат отблога на разделничките, тук не се отхвърля напълно идеята за смесване на кисело мляко с плодове, макарче в първото и второто изречение се отрича тази комбинация, а в последващия текст се допуска Thinking
Това пък е цитат от книгата на Петя Раева:
Изключително вредно е плодовете да се консумират със или след храната. Много хора допускат огромна грешка да ядат плодове за десерт, защото те карат храната да ферментира в стомаха, а месото да загнива. А когато на едно месо му трябват 8 часа да премине през целия чревен тракт, а то загние още в стомаха заради приемането му с ябълка, това е много лошо.
Лоша комбинация е сладки плодове със скорбяла, соя и фъстъци; месо, прясно и кисело мляко, гъби; кисели плодове със скорбялни и бобови храни.
Това е цитат, не съм си го измислила аз. Peace
Аз лично не бих смесила плодове с кисело мляко.
Това е моето виждане по въпроса.
Мили нови сладурки  Hug

Ще е хубаво, като начало да си изберете една таблица и да следвате нея.
Но е много важно, докато не сте навлезнали в режима да не се опитвате да помагате с мнение на другите нови момичета, с цел да не ги объркате тях, а и себе си. Задавайте въпросите си, а ние ще ви помагаме и отговаряме на тях.

bouquet Heart Eyes Mr. Green

Това, че съм нова не означава, че не съм чела много, просто има различни таблици и всеки си избира най- правилната лично за него. Както и да е повече няма да давам съвети, пардон  .bouquet

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 10:16 от Кукурича

# 589
Добро утро на всички.Аз вчера тотално прегреших,но днес продължавам с пълна сила.А и кантара не е мръднал,което е добре след вчерашното хапване.Днес:
З-кафе
О-кашкавал,домат и печена чушка
В-още не съм я измислила.
Имам един въпрос към вас-Може ли да ям мюсли с прясно мляко,че с чай или сок нещо не ми звучи добре,въпреки че не съм пробвала. newsm78

# 590
  • София
Здравейте сладурки Hug.
Альооо, само да няма сърдити и засегнати, че ще си дърпаме ушите newsm66  Mr. Green. В тая тема такива работи няма Peace.
ВяраВики - мен само ми дай да пътувам newsm49, стига да имам възможност Whistling. А за изпита - мисля с това да завърши английския и да се захващам с нещо ново - немски например Joy.
Разбрахме как е пупата, а как е каката? Тя сигурно чака с нетърпение Heart Eyes.
За днес нямам никакъв план какво ще ям, довечера ще ви напиша какво съм сътворила Crazy.
Симона - не може Peace.
Хубав ден, аз ще се трудя малко  bouquet.

# 591
  • София
Опа, опа Simple Smile Добро утро Simple Smile
Така да се отчета и аз: менюто днес З: кафе, О: зеленчукова супа с една тънка филийка пълнозърнест хляб или сухарче; В: Мисля че ми се е дояло кренвирш С.П. или яйца на фурна със доматче;
Така...При спазване на РХ с цел отслабване Simple Smile аз лично избирам по прости и ниско калорични комбинации(дори и в по-малки количества), както беше споменато много пъти на обяд са въглехидрати, вечер белтъчини... искам да кажа че има огромен ефект от 64кг сега съм 52 - е вярно че е отдавна съм на РХ, но имало е периоди в който съм била и на диета и не съм се ограничавала в разделното  Embarassed
Погледнах постовете по-назад и освен закуската на summer7 която е кис.мляко + плод която е разрешена комбинация пробвала съм я , имаше и друга : пържена филийка + плод - Naughty  е не  разделно, ... Пържена филийка да разделно, но хич не е диетично.. ПО моята книга:
ПЛОДОВЕТЕ: се консумират или самостоятелно; или минилано 30 мин преди белтъчна, скорбялна(въглехидрат) храна или 3-4ч. след това!!! Добри комбинации с плодовете: сладки+кисели плодове;
кисели плодове и сирена,ядки,маслини, жълтък, сметана, мед(захар), прясно мляко;
сладки плодове и кисело мляко; кисели плодове  с прясно мляко
на реджина 76: за салата с извара! ОБОЖАВАМ Я!!! но тази която правя е извара + 1,2 лъжици майонеза, печени чушки и магданоз.... мога да я ям в не ограничено количество! За майонезата е малко не е препоръчително да се употребява, особено купената, но за извара 500-600гр, 2 лъжици за мен е пренебрежително малко и я приемам за РХ комбинация, та и твоята ми изглежда добре, ама май е много сложна и калорична...
царевицата е скорбяла ама и бобовите(варивата грах леща) и зърнените(царевицата, пшеница ориз) са скорбяли - ЗА МЕН царевицата е зърнена, булгура и нахута е вариво.  
Аз гледам да не ги смесвам тези групи.. или на кратко ям царевицата с масло и сол : Whistling... не смесвам ориз с царевица/грах - не ям боб с хляб.. НО както споменах по горе(на голямо количество ориз може да приемем малко грах/царевица пренебрежително малко) ако в ориза има 10 грахчета (миксовете) не си правя труда да го отделям  Twisted Evil
ОХ дълго, така е като на пиша всеки ден! Хайде  Hug

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 11:45 от nelinceto

# 592
Здравейте сладурки Hug.
Альооо, само да няма сърдити и засегнати, че ще си дърпаме ушите newsm66  Mr. Green. В тая тема такива работи няма Peace
Няма такова нещо, аз поне не се сърдя, надявам се и Дунди да не се сърди Hug

# 593
Цап царап ,една слабушка идва Mr. Green
След вчерашното ми меню и разхлабване на стомахчето съм....-1.5кг Shocked.Много се накефих на кантарев,а и ми е едно леко,комфортно Embarassed
Така трябва,все пак отивам на семинар на йоги и немога да пръхкам наоколо Laughing
http://yogabg.com/data/seminars/2011/Swami_Sivamurti_march_2011.pdf
Днес може би това ще ми е менюто:
З - дотук - 5 сушени,а после удавени във вода Simple Smile смокини,1 банан и фреш от 3 портокала и 1 грейпфрут.
О - сок от морков и червено звекло,филийка с авокадо
В- салата домати,краставици със кашкавал или сирене newsm78
За следобед, ако ме изкуши нещо на тържеството в ДГ ще прегреша,но само с 1-2 сладички Embarassed
Дунди - ще се пробвам на чипса другата седмица и задължително ще докладвам.Ама докато не стигна съвършенството ще работи печката нон -стоп.Картофи поне бол Laughing
Скайче - каката да не се хваля,но доста насериозно приема нещата.Все иска да ми носи дори и дамската чанта,да не тежало на бебо.Опитва се да мие чинии #CrazyЕстествено не е нон-стоп "загрижена",но пък всяка вечер му казва ЛЕка нощ,а сутрин вместо Добро утро ме пита дали е ритал Simple Smile
Надявам се да е добра кака Praynig Аз разбира се също работя по въпроса,още повече че има едни харектерен момент на ревност и ще трябва да го "избягваме".
Мисля че ще се справя Embarassed,толкова лиТретура съм изчела Mr. Green Като не,ще си скубя косата и каквото сабя покаже #2gunfire hahaha
Уффф и аз се разписах,ама отивам да хапна и една скъпа круша,че нещо ми застърга.6 лв килото

# 594
Дабър ден.
Излюпили сме се отдавна, но от приказки и кипрене не мога да седна на компа.
Изпратих си гостите да работят, аз почивам и сигурно ще творя в кухнята.
Снощи се размазах от кеф, много ми беше гот и се напихме .
То добре, но като дойде време за лягане,  голяма борба падна със стълбите Joy
Малко компромати в картинки Mr. Green
http://media.snimka.bg/8214/022683034.jpg?r=0 - култова снимка без коментар
http://media.snimka.bg/8214/022683039.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/8214/022683044.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8214/022683052.jpg?r=0

# 595
Здравейте сладурки Hug.
Альооо, само да няма сърдити и засегнати, че ще си дърпаме ушите newsm66  Mr. Green. В тая тема такива работи няма Peace
Няма такова нещо, аз поне не се сърдя, надявам се и Дунди да не се сърди Hug

Кукурича много е важно наистина човек сам да намери най-добрата комбинация за себе си. Специално за РХ теории много, таблици също, но най-важното е да слушаш организма си, защото той е уникален и един с един няма сходен дори.  Hug

# 596
... но най-важното е да слушаш организма си, защото той е уникален и един с един няма сходен дори.  Hug

аз по този повод изядох една цяла кофичка кисело мляко 2% със зелевата салата току що.. Rolling Eyes много ми се дояде ,нали е разделно хранене това? Че то  иначе излиза ,че трябва да ям рядко мляко (че се придържам към онази 90 дневната  в общи линии ) а много обичам.
Хайде кажете омотала ли съм работата?

# 597
  • София
... но най-важното е да слушаш организма си, защото той е уникален и един с един няма сходен дори.  Hug

аз по този повод изядох една цяла кофичка кисело мляко 2% със зелевата салата току що.. Rolling Eyes много ми се дояде ,нали е разделно хранене това? Че то  иначе излиза ,че трябва да ям рядко мляко (че се придържам към онази 90 дневната  в общи линии ) а много обичам.
Хайде кажете омотала ли съм работата?
и аз бих го изяла Simple Smile

# 598
нали?... Laughing

от както ям разделно се чувставм страхотно ,макар да съм свалила само килограм за 4 дни.Това мога да ви кажа аз..  Whistling

# 599
Здравейте, момичета!
Алекс, браво за изпита.
Днес имам имен ден!Сайта, от който обикновено качвам снимки не работи и затова не мога да ви почерпя. Embarassed
Поздравления за всички именици!
 Hug Hug Hug на всички!

Общи условия

Активация на акаунт